PRIETENE FARA TITLU (52)
Raspunsuri - Pagina 14
teolinda spune:
Vaaaai... stati sa va distrez putin
. Subiectul principal, evident... socra-miu.
Tocmai m-a sunat sa-mi spuna sa-i scot formularele pt viza de America
. Aoleeeeu cand o auzi Robert ca asta vrea sa plece tocmai cand nasc eu.... moamaaa mi-e si frica ce spume o sa faca. Sincer mi-e si frica sa-i spun.
Mda... acum nu ma bazez prea tare ca o sa si reuseasca sa plece ca el si-a mai depus odata actele acum un an jumate si nu i-au dat
. El e f. ofticat ca a dat 5 mil degeaba, atunci... si ii e cam teama ca daca da si-acum banii degeaba. Numai ca... iar au sarit babele lui pe el ... v-am mai zis ca una vrea sa mi-l insoare cu totdinadinsul.Eh... ce sa mai ... si io care-mi faceam griji pt el ca-l voi trimite dupa copil sa mi-l ia de la gradi
.
In plus... la criza financiaza a noastra... cred ca o sa sara Robert ca ars cand o sa-l auda ca lui ii arde de America in vreme ce noi suntem in rahat pana la gat. Dar deh... el cand a avut nevoie de bani noi am sarit sa-l ajutam iar acum lui ii are de plimbari... auzi tu America
.
LILIANA si
NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
PASTE 2007
IARNA 2006
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
Bee spune:
Buna fetele.
SI eu pe aici cu copiii culcati, toti.
Asta noapte am avut si noi circ, dar acasa!
PIticii s-au trezit si au urlat pe rand sau in cor! M-au cam disperat. N-are sens sa descriu ordinea sau intensitatea racnetelor, ca e inutil. M-am trezit mai obosita decat m-am culcat. Si Razvi a continuat si peste zi, ca doar era obosit!
Ufff, cred ca eu sunt o mama super-relaxata de felul meu, doar ca ma mai trezesc cand apar probleme diverse.
Fiecare isi creste copilul cum crede si cum poate. Fiecare copil raspunde in mod diferit la diversele metode de educatie: la unii merge cu "shuturi in posterior" si metode mai dure, la altii merg incurajarile. Totul e sa adaptezi metoda la copil, ca sa obtii cele mai bune rezultate. Noi ne-am decis sa lasam copiii ca pe buruieni pana la scoala. Adica gradinita in sat si in rest sa incercam sa vedem daca au talente speciale in anumite directii. La scoala, mai vedem: scoala primara cred ca tot in sat. Am citit eu ceva de mintile odihnite care mai apoi pot face fata mai bine unui efort sustinut. Si aici e discutabil, cat de inteligent e copilul, cata putere de munca are e altceva, daca vrea sa faca ceva, cat de sanatos e in general. SUnt o multime de factori. Eu il am pe fratiorul meu model: la gradi timid, retras, normal, apoi la scoala, cam la fel. Si in liceu din ce in ce mai bine, pana cand la facultate era printre primii la facultatea de electronica. Acum castiga foarte bine in tara si ar putea munci oriunde in lume, dar daca in Romania castiga cat ar castiga in Franta sau Germania, ce sens are sa plece? La anul in Vietnam, asa ne ameninta, ca are un proiect. Sotul meu, cam la fel. Minte odihnta bine in copilarie, vorbit la 3 ani, aceeasi evolutie ca la frate-meu. Si eu revin la ale mele: numai artisti nu avem in familie si tare mi-ash dori sa fi iesit si din noi "ceva" cu un talent special.
Lili, socru-tau se face American? Pai de ce nu-i spune Robert direct sa stea acasa? SI noi ne chinuiam cu casa si socru-meu le avea fix pe ale lui (planuri), renovat si cumparat casa batraneasca a socrilor lui, excursie in Germania.
Cand nu ma enerveaza ma amuza!
Moni, cand il pui pe Tudor pe burta, ridica capul?
http://www.dropshots.com/dochia
monica70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bee Moni, cand il pui pe Tudor pe burta, ridica capul? |
Brandusa ,,,el o facea de la 6 saptamani binisor:
http://www.dropshots.com/monica70#date/2009-09-25/07:53:59
De-aia ma laudam ca e mai fortzos decat Diana,ca parca ea nu a facut-o chiar asa de devreme.
Acum il poate tine ceva mai multisor,la 6 saptamani il putea tine doar cateva secunde ...
Numai ce-am sosit.Misiune indeplinita:
Controlul ginecologic - ok
Chiloti cu Alba ca zapada
pentru Diana - ok I-am luat doua seturi ,ca un set e din trei chiloti si-s cate doua sirene Ariel cred si numai o Alba
Bine ca are chiloti mai de calitate de la Teba,dar prefera chinezariile cu personaje 
Am mai gasit o smecherie: un iepuras mic verde-praz cu maner, care e si lanterna si radio.Sigur o fi incantata Diana si a fost doar 10 lei.Plus ca e bun in excursii.E bun de cadou de la vreun mos.Aaa si o pereche de manusi multicolora care se asorteaza la toate cele trei geci de iarna pe care la are.Si asta tot de cadou de la mos,asa sa fie sacul sau cizmele mai pline ...
Azi mergem la gramada sa o luam pe Diana de la gradi si poposim la ai mei,ca sa ii sarbatorim macar prin prezenta pe ai mei.
Ma concentrez un pic
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."
Ana_m spune:
Hola,
Moni vai ce a mai ras de tipa aia
. E toootala
. Deci incepi sa cumperi pt mosi . eu habar nu am ce sa ii iau . Am in plan un cort -casuta nou ca pe asta de aici l-a cam distrus Clara . Le-am spus si socrilor , poate ii iau ei . Si in rest ceata totala ...
Lili apai bas ca socrul tau ii cam dus .....
. Da ce saracia vrea sa faca in America
? Poate si-a gasit o gagica pe net
?
Astery acum depinde sigur ... fiecare are ritmul lui propriu.
Eu trebuia sa merg la lucru in dupa-masa asta dar am primit telefon sa nu merg azi , asa ac sunt libera . Vineri la scoala la Clara vor face o mica serbare al 3 jumate , de-abia astept sa vad , ma rog stiu ca nu va fii mare lucru , dar nah . Tocmai cea u scris ca trebuie imbracati cu o bluza de culoare maro : Na draci de unde sa scot , ca maro chiar ca nu are nimic . Noroc ca am gasit azi in dulap o camasuta inchisa la culoare , si i-o dau pe aia , ca nu merita sa-i iau pt o jumate de ora .
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
teolinda spune:
MONI - petrecere frumoasa! Sa-ti traiasca ai tai... sa fie sanatosi si sa-si creasca nepotii.
BEE - tu bine ca mai rezisti...ma mir mereu cand povestesti asa ”relaxata”... cum de mai poti
. Cand ai scris despre evolutia fratelui tau... parca citeam despre mine
... pana la un anumit punct insa... ca de 4 ani decat cu bebe la bord am renuntat la cariera in schimb verisoara-mea care era super constiincioasa de mica iar cand s-a dus la scoala citea perfect... iar eu desi aveam 10 ani nu-mi placea sa citesc... la un moment dat pe ea a apucat-o plafonarea. Nu mai avea nici un stimul la scoala... practic la un moment dat s-a culcat pe-o ureche si-asa a ramas. Chiar a ajuns sa dea sesiunea de bac de 2 ori
spre marea disperare a familiei va dati seama... asa ca iti inteleg ”relaxarea”.
Din cate observ BEE socra-tu are multe puncte in comun cu al meu... parca vorbim de una si-aceeasi persoana. Lasa ca al meu cand era cumnata-su pe moarte el a plecat in Grecia si cand ala era mort si noi trebuia sa o ajutam pe sora-sa cu toate pregatirile m-a sunat din Grecia sa-mi spuna sa-l trimit pe Robert sa-i ude si lui florile din apartament
. Si io care credeam ca m-a sunat sa imi spuna sa facem o jerba ceva si din partea lui
.
Ca si tine... mai mult m-amuza decat ma enerveaza efectiv personajul. Nu stiu de ce dar nu pot sa zic ca am pata pusa pe el si ca nu vreau sa-l mai vad. Probabil ca modul asta al lui naiv de a se comporta... ma determina sa nu mai am asteptari prea mari de la el si practic m-am consolat cu felul lui de-a fi. Acum o sa ziceti ca de ce naiba mai il barfesc daca nu ma afecteaza prea tare... ete asa imi vine... ca ma distreaza.
LILIANA si
PASTE 2007
IARNA 2006
monica70 spune:
N-am mai apucat sa ma concentrez sa va raspund, ca i-am dat papa lui Tudor si-acum trebuie sa fug sa il echipez ca sa mergem dupa Diana si-apoi la ai mei.Asa ca revin diseara.Sa vad cu cate porodici (rosii) a aruncat Denisa in mine (noi) 
![]()
V-am pupat 
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."
teolinda spune:
Ufff greu mai merge forumul asta
.
ANA - petrecere frumoasa vineri la serbare. Las ca rezolvi tu cu bluza... si cu cadourile... maine poimaine primesti lista de la fetita.Cu sarbatoarea castanelor cum a fost?
Lasa mai ca socra-miu deja are aranjata combinatia... d-asta se agita acum sa plece iarasi
. Culmea ca data trecuta cand l-au refuzat l-au intrebat aia la interviu daca il asteapta cineva acolo... mai exact de ce se duce sa se insoare?
Nah atunci era proaspat vaduv... dar acum... i-a mai trecut. In fine nu cred ca are vreo sansa sa primeasca viza pt ca nu are nimic solid aici ca sa-i convinga p-aia ca nu ramane pe-acolo. Adica e vaduv, e pensionar, casa... doar juma de apartament mai mare ca restul i l-a dat lui Robert la succesiune... asa ca.... Dar ma rooog... daca are de aruncat bani pe fereastra n-are decat.
Fug sa iau copilul de la gradi dupa care trecem si noi pe la mama.
LILIANA si
PASTE 2007
IARNA 2006
Denisam spune:
Salutare,
Ca tot asteptati raspunsuri=rosii
,nu stiu de ce credeti ca as fi "violenta",iaca dupa o cafea si o zi cam neagra ieri, incerc sa va raspund pina nu ma iau cu treburile si uit
BEE- ma repet, esti de admirat cu asa rabdare si putere sa cresti 3 copilasi asa mici ,pina in 4 ani,chiar si cu ai tai ca ajutor-mersi pt cazul fratelui tau,cum spuneai,fiecare e diferit si are ritmul lui
Astery- MULTAM MULT DE INTELEGERE SI SUSTINERE
-in mitul cu baietii din apcate cred doar 30%,pt ca se vad exemple OPUSE,chiar aici la noi in "gasca"-Nicholas stie cot la cot cu fetele de toate,si mai stiu cateva exemple- desi tot aud f. des de baieti care au vorbit la 3 ani si sunt bine mersi, mai stiu ca o parte din ei au facut si logopedie si inca nu ma pot impaca cu ideea sau scuza ca Alex e baiat si de AIA-e mai mic, are ritmul lui, pina nu facem ECG nu sunt 100% relaxata ca e super ok si intelege tot, cand el inca are dificultati , faza cu limbile nici pe aia nu o pot intelge decat vreo 50%, tot din experienta vorbesc(din ce am vazut si aflat de la parinti BILINGVI)-si prefer sa ma STRESEZ si AGIT SI SA INVESTESC IN COPIL MAI MULT, dar sa il AJUT CAND ARE NEVOIE si sa ii FIE BINE SI MAI USOR MAI DEPARTE.
LILI- lasa-l mai pe socru, aia cu America e aberant, decatr dc se insoara again
,bravo pt Nicholas si cu casa take it easy,se face treptat ca criza trece, dar mai greu de data asta-mersi si pt experienta ta
- eu nu il fortez pe Alex de ex. cu WC, il pun cat de des pot, nu prea am eu timp cum ar trebui si stiu ca el pina la 3 ani va scapa de pampers(nu am pretentii ca de la Emma- 2 ani si 4 luni
)-asta e standardul de aici,pina la 3 ani,de aia exista pull-ups pina la 18-19kg...Insa cu ce il pot "impinge de la spate"- am sa o fac,ma refer la vorbit, priceput mai mult, inteles si el culori si forme,etc.
MONI-legat de ce face Emma la gradi-Montessori, mai inteles un pic gresit, desi ti-am detaliat programul, tu care esti atenta la detalii, ti-a scapat un amanunt
-toate activitatile care le-ai vazut ca le face Emma, sunt pin ain ora 5 pm maxim, cele extra 3 la numar, sunt doar 1 data pe saptamina-MAXIM 45 MIN, sunt legate de cele din cadrul programei-muzica si franceza iar dansul e hip-hop,deci mai mult o topaiala si o joaca, ca nu spune prea mult,deci nu are ce spune, aici cred ca vom schimba dupa Craciun.. DEC ITOTUL E CU MASURA SI IN JAOCA- de ex la franceza fac totul prin muzica, si cu actiuni, invata acum cateva cuvinte din povestea cei 3 purcelusi, le-a facut un dvd in franceza si vizioneaza cat eputin, il au si acasa, si au facut pe hartie casuta din lemn, din caramida,etc- deci f. usor,corelate si la nivelul lor si nu invata pe lectie mai mutl de 8-max 10 cuvinte noi- deci 45 min extra pe saptamina,fata de cele 30 min dimineatza, de luni pina joi..ce e asa de mult..
Literele- le fac pe caiet cu linii, cate 1 pe zi, uneori nici nu fac dc au gymanstica ca ieri, tocmai pt ca SOCIETATEA ASTA E MAI INCEATA- nu pot face ca noi in clasa intai atat d emulte si betisoare silitere si adunarea si scaderea si caligrafie si dictare si ce mai faceam noi..Asa ca astia aici incep mai devreme si cu mai putin, Montessori fac mai mult ca la o gradi normala-care e tot cu plata pina la 4 ani(cand au dreptul la juma de zi fara plata), asa se justifica pretul mai ridicat putin si cunostiintele care le au cand merg in clasa 1- dc copilul poate de ce nu, ieri de ex nu a lucrat acasa mai nimic.Am incredere ca ea imi va spuen si va respinge tot ce nu vrea sa faca sau e prea mult, ca asa e personalitatea ei-deci DC POATE COPILUL SI TU FACI FATA-WHY NOT???
Respect parerea fiecaruia si SUNTEM DIFERITI NOI CA PARINTI-deci si COPIII IMPLICIT.EU SIMT DEOCAMDATA CA NU FAC NIMIC GRESIT CU AI MEI COPIII!
A si legat de Alex- nu face mare lucru pt varsta lui, o sa incerc sa ii filmez si va veti convinge.Nu il compar cu Emma, nu ma astept ca la 3 ani si 9 luni sa stie ca ea, dar dc o sa stie pe jumatate in ambele limbi,stiu clar ca va ajung ema incolo ca ea- ex dat de BEE legat de fratele ei, e 80% la fel si cu frate-miu-doar ca al meu acuma s-a cam lasat pe tanjeala si nu mai sunt asa happy-alt story insa
Revin mai incolo,astept sfaturiel si parerile.
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
Denisam spune:
Moni-LMA pt tatal tau si pt parintii tai,multi nai fericiti de acum incolo,cati ani de casato fac-40? Ca stiu ca ai mei au facut 35 anul asta in august... oare vom ajung esi noi aici cu acelasi sot![]()
Ana-bravo pt zacusca si spor cu castanele alea, eu nu prea le am cu astea,desi stiu ca nu sunt rele.
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
Ingrid S spune:
Eu pe aici, sotul face mancare si Diana se joaca. Nu vrea sa stau in camera ei, nu'sh ce tot invarte pe acolo singurica. E mai bine de o ora de cand isi vede de treaba ei.
Azi a fost iar cuminte la gradinita, pare ca se adapteaza, numara zilele cat mai merge pana ia vacanta, e haioasa cum zice: mai sunt 3 zile, mai sunt 2...eu credeam ca uita, dar chiar le tine socoteala.
Denisa, am spus de la inceput, daca e programa de asa natura, nai ce interveni, Montessori e o gradinita buna, stiu ei ce si cum. De ce spui ca ritmul e mai lent pe acolo la scoala, detaliaza nitel cand ai timp.
De Alex, ce sa zic, mie personal nu mi se pare o idee rea cu logopedul, dar gresesti intr-o privinta, da, Nicolas stie multe, Mark stie sau alti baieti, dar ei au 4 ani...aici e chestiunea, nu 2 ca Alex. Inteleg ca tu vrei ca el sa vorbeasca, pai e natural sa doresti asta, si daca poti sa beneficiezi de ajutor mai repede, de ce nu?, doar sa-l compari cu baieti de varsta lui, asta e tot.
Sa nu ma uiti cu pozele de toamna de la cabana, o sa te bat la cap pana mi le faci....niste copaci pe acolo, frunze galbene etc...
Hai ca dispar putin, ma cheama sa vad ceva. In sfarsit, credeam ca a uitat Diana de mine.![]()
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues