laparoscopie 12
Raspunsuri - Pagina 10
elenaraluca spune:
Buna fetele!sunt Raluca,am ovare micropolichistice ,de 5 ani am tot facut stimulari pt inducerea ovulatiei dar minunea nu sa intamplat
Duminica pe 21 martie sunt programata la filantropia pt laparo(driling ovarian)va rooog sa imi spuneti si mie cum decurge oparatia,daca a mai ramas cineva graviduta dupa...etc.
va pup si va astept cu vesti pt ca mi-e tareeee frica de ce o sa ma astepte!
nicoleta_s spune:
buna fetelor!
si eu trebuie sa fac operatie laparo. si as avea foarte multe intrebari legate de ea.de la ce trebuie sau ce nu trebuie facut inainte de operatie pana la dupa operatie si cat dureaza ea. cine ma poate ajuta si pe mine cu niste raspunsuri ?
alina06st spune:
Fetelor, este o operatie usoara. Stiu ca aveti emotii, e normal, si eu am avut. Si oricat v-as spune eu acum, tot le veti avea. Eu am facut operatie pentru chisturi endometriozice si infertilitate. Chisturile au fost relativ mici (2/3) pe fiecare ovar. M-am internat joi dimineata, oarecum neasteptat, pt. ca credeam ca ma cheam vineri dimineata direct la operatie. Doar ca eu sunt din Pitesti si ei voiau sa fiu in salon la 6.45 in dimineata operatiei. Mi-a fost teama ca nu ajung asa ca am ramas de joi. M-am plimbat cu sotul vreo ora si ceva prin zona spitalului, mi-am luat niste reviste si m-am intors in spital. Am mancat mancarea de la ei, pt ca e usoara si de regim. Si se serveste si devreme pe la 17, 18. Am mai mancat doar vreo 2 fructe la ora 19 si apoi n-am mai mancat, n-am mai baut nimic.
La ora 7 am intrat in operatie, nu stiu dupa cat timp m-am trezit la reanimare cu o perfuzie. Am stat pana s-a terminat perfuzia, pe la ora 13. Erau niste asistente pe acolo care iti mai umezeau buzele cu apa. Pe mine sotul m-a asteptat la salon. Dar am vazut ca la vreo 2 paturi le-a dat voie sa intre cineva la ele si la reanimare. Nu stiu cum se procedeaza, cu cine trebuie sa vorbesti si oricum nu ii lasa prea mult pe vizitatori.
Pana la 13.30 pana cand s-a terminat perfuzia, mai atipesti, te mai trezesti, mai motai, te doare spatele si ti se usuca buzele. Altceva, mai nimic. Apoi m-au pus intr-un scaun si m-a dus o infirmiera la salon. Am mai stat cu sotul acolo vreo 40 de minute pana cand a venit rezidenta medicului (el plecase) si mi-a spus in mare ce gasisera pe acolo si apoi mi-a zis ca daca ma simt in stare pot pleca acasa, daca vreau pot ramane. Adevarul e ca voiam foarte mult sa plec acasa, mai ales ca era vineri si preferam sa dorm la mine acasa cu sotul meu in pat, decat singura intr-un pat de spital. Si am plecat. Nu m-am simtit foarte bine. Ma durea burta putin la cicatrici, dar cel mai rau e ca nu puteam respira foarte bine si aveam o durere in zona pieptului, pe acolo pe unde iti baga gazul pt laparascopie. Am avut si senzatii de voma si simteam nevoia de aer curat si sa stau jos. Toate astea au tinut cam 2, 3 ore. Apoi ramai doar cu durerile de burtica.
In prima noapte am dormit mai greu, nu prea te poti intoarce de pe o parte pe alta, din a doua noapte e mai usor. Apoi gata.
Cam asta a fost la mine, dar precizez ca n-am fost un caz greu. Rezidenta ma speriase inainte de operatie, mi-a spus ca daca gasesc chisturi mari o sa am si drena si o sa trebuiasca sa stau mai multe zile in spital. Si intr-adevar erau in salon cu mine 2 fete care erau operate de vreo 2 zile si tot le era greu sa se miste.
Sper sa aveti parte de operatii usoare, ca mine!
nicoleta_s spune:
ms. Alina !
eu am o trompa infundata complet si cealalta partial .din cauza asta ma operez , pentru ca imi doresc un bb , iar in momentul de fata mi s-a spus ca am sanse 0 sa raman .poti sa imi spui te rog la ce spital te-ai operat , cam ce "tarife" se practica si ce ar trebui sa imi iau ca si bagaj de spital?ms inca o data!
alina06st spune:
Nicoleta, din pacate aici nu te pot ajuta. Eu m-am operat la Elias, dar nu am dat nimic. Acolo lucreaza medicul care mi-a recomandat operatia, cel la care mergeam la control, la cabinetul particular. Tot el m-a si operat.
cristina3343 spune:
Buna fetelor,scuze n-am apucat sa citesc toate paginile,imi poate explica si mie cineva ce este laparoscopia si cu ce scop se face;si eu am facut 2 iui nereusite din pacate,urmeaza a 3.
Multumesc si va pup.
Ellyshor spune:
Elena bafta multa multa duminica la laparoscopie! Te asteptam de indata ce te simti mai bine sa ne povestesti impresiile "artistice"
Te pupic dulce si iti tin pumnii!
Si eu sunt diagnosticata cu SOPC, si incerc pt bb de aproximativ 1 an si jumatate. Am facut si tratament de stimulare, dar fara rezultatul scontat.
Eu imediat dupa Pasti sunt programata la drilling laparoscopic.
Alinush
Iti multumim frumos ca ne-ai impartasit experienta ta vis-a-vis de aceasta interventie. Nu putem decat sa speram ca va fi si pentru noi la fel de usoara
Cristina laparoscopia se face cu scop exploratoriu, de diagnostic si de tratare a diferitelor afectiuni ale sistemului reproducator. De obicei, se intervine pentru depistarea cauzelor infertilitatii inexplicabile sau pentru corectarea problemelor la trompe, ovare sau inlaturarea focarelor de endometrioza.
Este o interventie relativ usoara, dar totul tine de fiecare organism, in parte.
Pupicei gagici!
Multa bafta celor care se pregatesc de laparo.!
Babyboom...vino la mami...acum
Ellyshor spune:
Sa nu uit!
Am o rugaminte la fetele care au mai facut laparoscopie.
Spuneti-ne si noua cum ar trebuie sa ne pregatim bagajul pentru interventie. Ce lucruri ar trebui sa luam?
mirela2 spune:
elly nu tre sa iei mare lucru, camasa de noapte, halat si papucei, dar oricum ramai fara decat in costumul lui eva.....asa a fost la mine, am facut laparo la elias.
pupi si bafta
cristina3343 spune:
Draga ellyshor,
Eu daca am facut 2 iui nereusite,mi se poate propune sa fac o laparoscopie?
Multumesc.