20 nov.-ziua internationala a drepturilor copiilor

20 nov.-ziua internationala a drepturilor copiilor | Autor: crisseis

Link direct la acest mesaj

Invatatoarea fetitei mele a venit cu propunerea ca aceia dintre parinti care vor si pot sa vorbeasca copiilor din clasa despre meseria lor, un hobby personal,in sensul de a aduce informatii atractive si utile.
M-am gandit sa le vorbesc copiilor despre drepturile copiilor , pentru ca tot se apropie 20 noiembrie - ziua internationala a drepturilor copiilor.
Fetita mea e clasa a II-a, deci copiii sunt micuti, nu au un nivel de intelegere foarte mare. Din acest motiv m-am gandit sa prezint lucrurile intr-un mod cat mai atractiv, sa fac sau sa procur niste pliante color, eventual ceva distinctiv pentru a marca aceasta zi.
Am inceput sa-mi procur materiale, caut pe net, dar mi-ar prinde bine orice idee.
Ce anume ati dori, ca parinti, sa stie copiii vostri despre aceste drepturi? Cam ce materiale as putea folosi?
Eu am vazut, de ex, un abtibild in forma de floarea soarelui, care avea in mijloc expresia"eu am dreptul..." si pe fiecare petala era trecut cate un drept(la viata, la invatatura, la exprimare, etc).
As vrea sa fie atractiv pentru copii si sa ramana cu cateva informatii utile.
Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Reformulez:
Invatatoarea fetitei mele a venit cu propunerea ca aceia dintre parinti care vor si pot sa vorbeasca copiilor din clasa despre meseria lor sau un hobby personal,sa vina sa faca acest lucru, in sensul de a aduce informatii atractive si utilecare, cine stie, pe viitor, ii pot determina si pe copii sa imbratiseze acea pasiune(filatelie, protectia animalelor, pescuit, modelaj, etc)

Mergi la inceput