INSEMINARE 48
Raspunsuri - Pagina 18
alla76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui peta alla , da am facut HSG si au iesit permeabile... |
exact ce te intrebi tu ne intrebam si noi. sotul in mod special chiar nu poate sa inteleaga cum de ...
cum de nu iese desi e totul monitorizat, plasat gigeii fix unde trebuie, sa le fie cat mai usor...
of!!!
anna_ivan spune:
peta ziceaica ai un polip parca?? asta poate fi un motiv ca nu s-a prins, cel putin mie asa mi-a zis
polipul nu se vede la HSG. Mie la eco mi-a vazut doar un polip iar la histerosopie mi-a scos 5 deci clar nici eco nu-i vede bine. Intreaba-ti medicul de polip
sorinake spune:
Alla, fac IA la o clinica din Galati. Ma costa 10 mil, cam mult, dar nu prea am timp drumuri, asa ca...
Eu am doar o trompa permeabila, pe cea stanga, asa ca noi, numai daca ovulez pe partea stanga, facem IA. Sotul sta f bine cu gigeii, dar eu nu am decat o trompa buna. Pe cealalta nu a reusit la laparo sa mi-o desfunde.Acum ma inteapa mai mult pe dreapta, asa ca stau cu inima cat un purice pana luni! Offfffffff 
http://www.pregnology.com/ovuticker/28/5/13/9/21/2009.png
cora79 spune:
Buna dimineata fetelor,sa aveti o duminica placuta
PETA-si luna viitoare eista sanse,nu te descuraja, va iesi bebelul pana la urma
alla76 spune:
| citat din mesajul lui sorinake Alla, fac IA la o clinica din Galati. Ma costa 10 mil, cam mult, dar nu prea am timp drumuri, asa ca... Eu am doar o trompa permeabila, pe cea stanga, asa ca noi, numai daca ovulez pe partea stanga, facem IA. Sotul sta f bine cu gigeii, dar eu nu am decat o trompa buna. Pe cealalta nu a reusit la laparo sa mi-o desfunde.Acum ma inteapa mai mult pe dreapta, asa ca stau cu inima cat un purice pana luni! Offfffffff ![]() http://www.pregnology.com/ovuticker/28/5/13/9/21/2009.png |
cam mult, e adevarat. asta daca include doar procedura in sine.
daca include si foliculometria si pregnyl-ul / gonasi, atunci cam acolo ajungem si noi.
tinem pumnii sa munceasca ovarul de pe stanga si sa ai parte de un IA cu succes
sorinake spune:
Alla, include monitorizarea, pregnylul si spalrea spermatozoizilor! .
http://www.pregnology.com/ovuticker/28/5/13/9/21/2009.png
peta spune:
alla voi de cat timp incercati?
anna nu stiu daca am sau nu...la un anumit moment dat o doc mi-a zis ca as avea (la eco), dar in afara de ea nu l-a mai vazut nimeni...deci nu stiu daca am sau nu...de vazut nu se pot vedea decat la laparoscopie sau la histeroscopie, nu? oare la RMN se pot vedea?
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui peta alla voi de cat timp incercati? anna nu stiu daca am sau nu...la un anumit moment dat o doc mi-a zis ca as avea (la eco), dar in afara de ea nu l-a mai vazut nimeni...deci nu stiu daca am sau nu...de vazut nu se pot vedea decat la laparoscopie sau la histeroscopie, nu? oare la RMN se pot vedea? |
peta, draga mea, imi pare rau pentru nereusita, te inteleg. si eu dupa fiecare nereusita ma tot intreb ce naiba e in neregula cu mine, oare este numai varsta sau am si altceva...
eu am ramas gravida intre 21 si 27 de ani, de 4 ori (avort de 3x), si dupa o anexita puterrnica am luat anticonceptionale diane cred ca mai mult de 5 ani...dupa aia nu am mai ramas. Anul trecut, in a 2-a luna de incercari (natural) cu actualul sot am avut un test slab pozitiv , dar nici acum nu stiu daca a fost sarcina sau nu, ca dupa o saptamana intarzaiere mi-a venit menstra. de atunci nimic!:-((
M-ai facut curioasa cu RMN (Rezonanta magnetica nucleara) eu stiam ca se face pt. tesuturile mai dure (craniu, oase)investigatia asta, dar, -vezi citatul de mai jos-, uite ca ai dreptatate are si indicatii ginecologice.
S-ar putea insa sa fie o investigatie mai scumpa si daca exista alternative (ca ecografia sau histeroscopia) sa nu ti-o recomande. Dar cred ca merita sa ne interesam, pare neinvaziva in comparatie cu alte investigatii
"„Examenul RMN este o procedur#259; ultramodern#259; de diagnosticare a sistemului nevos central, a patologiei de coloan#259; vertebral#259;, a patalogiei musculo – scheletale #351;i a afec#355;iunilor la care examenul CT nu poate oferi informa#355;ii suficiente. O astfel de investiga#355;ie este extrem de util#259; în examinarea sferei genitale feminine #351;i a adenomului de prostat#259;”, ne informeaz#259; dr. Bogdan Opri#351;escu, medic primar Radiologie – Imagistic#259;, Competen#355;#259; în CT&RMN, Clinica Academica.
Examenul RMN este, totodat#259;, util în diagnosticarea patologiei abdominale, a patologie sânului #351;i a aparatului cardio-vascular.
Examenul RMN nu are contraindica#355;ii majore #351;i nici efecte nocive, spun speciali#351;tii. Singurele contraindica#355;ii fac referire la persoanele care au un stimulator cardiac, cei care au diverse implanturi metalice #351;i la femeile îns#259;rcinate în primul trimestru de sarcin#259;. Examinarea nu impune o preg#259;tire prealabil#259; #351;i nici o perioad#259; ulterioar#259; de recuperare. Investiga#355;ia poate dura de la 15-20 de minute pân#259; la 1 or#259;, în func#355;ie de zona examinat#259;.
Principalul avantaj al examenului RMN este faptul c#259; nu are efecte adverse, este noninvaziv, nu iradiaz#259;, iar acurate#355;ea diagnosticului este foarte mare."