Licurici de ianuarie-februarie 2009 (58)
Raspunsuri - Pagina 7
crisspy spune:
Vazut poze cu printesele Ioana si Nadia ...vreau si eu fetitaaaaaaa...iar mami arata de milioane ...
Alina pai nu aveam eu dreptate cand te-am botezat 1986???? Ca arati de 23 ani mama, nu de 33 ...frumoasa petrecere...
Bee ai sa vezi ca totul o sa fie OK si in noiembrie o sa va duceti numai la verificare...Multi
Micola sper ca Alexutu sa te mosteneasca la cele bune... soferila scump...
Lisa si voi Brutus cu olita???? Tre' sa ma apuc de cumparat olita...am vazut una super pt printisorul meu, Royal Potty, un pic cam scumpa (o sa ma certe mama )...da' orice pt Razvi, nu?
Carmen bafta cu auditul...off cat de nasoala e partea asta, ma asteapta si pe mine curand ...un mare pt Stefanut...
Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009
Razvi
www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta
miereamara spune:
Parere personala, cred ca va grabiti teribil de mult cu potty training. Daca face la olita, nu inseamna ca este si pregatit sa faca la olita. Nu stie sa ceara la olita, atunci what is the point? Doar ca imita sau se creeaza un reflex a la Plavov? Pocnesti din degete si hop copilul isi creeaza un reflex, care nu are nici o legatura cu capacitatea lui de a controla mictiunea si defecatia?
Daca va fi dus la cresa (sa zicem) cine il va urmari sau cine va sta dupa el sa ii arate prin semne ca e timpul sa se puna pe olita si sa faca acolo ceva?
Este posibil sa para probleme mai tarziu, in sensul ca ()copilul va astepta acelesi semne care il fac acum sa mearga la olita si va fi confuzat, nu va sti sa coordoneze NEVOIA de a face cu actiunea, pt ca el a fost invatat prin "dresaj" sa isi faca nevoile atunci cand i s-a aratat ca trebuie.
E mai convenabil pt mama intr-adevar, poate e si un prilej de mandrie:)) si uimire printre celelalte mamici, dar nu cred ca e in beneficiul copilului.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
lisa79 spune:
Miere,eu nu oblig copilul si nici nu stau toata ziua cu ea pe olita. am introdus olita ca sa se familiarizeze cu ea:
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=47171&ncat=thumbnail&pcat=bgtub,bgpty
asta este olita.
Eu cred ca subestimem copiii. eu cand ii arat Anei castronelul ei de mancare merge direct la scaunul de masa stiind ca va manca. este o asociere. la fel si cu olita,nu am sa o fortez,dar va trebui sa invete odata si odata,iar primul pas este de asociere.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
crisspy spune:
Ce tare e olita aia Lisa...super
Eu p'asta vreau sa i-o iau lui Razvi http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=38784&ncat=thumbnail&pcat=bgtub,bgpty
Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009
Razvi
www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta
miereamara spune:
Ideea este ca ei trebuie intai sa invete sa controleze sficterele, apoi sa arate nevoia si de abia dupa aceea sa invete unde sa faca. Cam asta e ordinea fireasca, dar bineinteles exista pareri si pareri si fiecare face cum crede. Metoda ta este f buna, doar ca e mult prea devreme pt asta.
PS Reflexul de asociere il avea si cainele lui Plavov, no offence dar asta nu insemna ca stia ce face, dupa un timp a invatat ca dc se aprinde lumina i se va da de mancare. Asa si copii nostri, au invatat ca dc mama prepara biberonul, urmeaza masa.Si Aidan se bucura cand il pun in scaunel, stie ca urmeaza sa manance. Dar asta nu inseamna mai nimic, si pisica mea stie ca in momentul in care deschid o conserva, va fi hranita. Asta nu inseamna ca are vreun nivel de inteligenta apropiat de a lui fi-miu:))), dau cel putin asta imi place sa cred.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmen_Marieta Salutare mamici, intru in fuga sa urez LA MULTE LUNITE sarbatoritilor de azi, mai ales puiului meu la care o sa fug diseara. Nu am apucat sa scriu mai multe despre Stefan, sper sa o fac cat de curand pentru ca avem vesti... nu avem dinti, dar stam pe olita... ne place.. si mergem...Pupacim gasca, fug... am audit si control de la ANAF..Poze ..Stefan-Sufletelul meu grabit.. |
lisa79 spune:
faina crisspy
Alina,super poze
miere iti dau dreptate ca ei nu stiu,noi mai mult ne jucam
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
ingrid70 spune:
Da, si eu cred ca Miere are dreptate, asa este ordinea fireasca: sa controleze sfincterele, sa ceara si noi sa le aratam apoi unde. Si ei sunt inteligenti, daca noi le aratam ca noi nu facem in pampi si ca avem "tronul" nostru pentru asta, sigur vor vrea sa ne imite, doar suntem idolii lor, acum cat sunt mici, nu? Adica nu cred ca daca mai asteptam ei nu vor mai vrea sa faca la olita.
Mai ales ca acum exista pampersi, care au usurat enorm munca noastra, a mamicilor. Adica, nu cred ca daca ar face la olita mi-ar fi mai usor.
In Capraru zice ca sfincterul anal se controleaza pe la 1 an si jumatate, iar cel al mictiunii mai tarziu si ca copii devin "curati" in al 3-lea an de viata, deci dupa ce implinesc doi ani.
Dar, fara sa se supere nimeni, fiecare face cum doreste. Oricum am inteles ca daca ii dati la gradi in State e mai ieftin daca fac la olita si, parca, si in alte tari.
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lisa79 Miere,eu nu oblig copilul si nici nu stau toata ziua cu ea pe olita. am introdus olita ca sa se familiarizeze cu ea: http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=47171&ncat=thumbnail&pcat=bgtub,bgpty asta este olita.Eu cred ca subestimem copiii. eu cand ii arat Anei castronelul ei de mancare merge direct la scaunul de masa stiind ca va manca. este o asociere. la fel si cu olita,nu am sa o fortez,dar va trebui sa invete odata si odata,iar primul pas este de asociere.29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora! |