Probleme cu moliile - solutii gasite
Trebuie musai sa ajut pe cineva care are niste probleme cu moliile.
In situatia persoanei respective, cel mai bun ar fi un spray anti-molii ceva, care sa poata fi dat si pe tesaturi si nici sa nu fie prea nociv, intrucat are animale in casa.
...Foarte bun ar fi fost spray-ul antimolii de la Raid, insa...nu se mai fabrica, si nu se mai gaseste - am trimis mail la companie si mi-au raspuns.
Ce alt spray ar mai fi bun, ce imi recomandati?
....Am mai auzit pe net de un spray pt molii Moli-mor cam asa ceva, acesta este bun? Si unde se gaseste ( nu am vazut prin marketuri, parca) ?
Multumesc pt raspunsuri
Raspunsuri
dry_votka spune:
Eu am intrebat, eu raspund...
Nu de alta, dar m-am mai interesat, mi-a mai zis cate cineva...
Asa ca postez totusi ceea ce am gasit, in ideea ca vor fi informatii utile si vor prinde bine si altor persoane:
1) Sano K 600 475ml : insecticid spray zburatoare
Insecticid ecologic, formula uscata cu miros floral cu aplicare directa pe covoare, tesaturi, carti sau in debarale. Extermina insectele zburatoare, inclusiv mustele, tantarii, moliile. 300g/475ml.
Pretul afisat contine TVA.
Pretul fiind de 16, 39 lei...insa merita pt ca fostul raid spray avea doar 200 ml.
Clar ca acest Sano K 600 insecticid insecte zburatoare va fi pe primul loc in optiuni. Mersi inca o data :)
Mai scriu ce mai gasisem eu, in caz ca ar fi util si altora:
2) Spray Anti-Molii Superkill
http://www.roinsect.ro/pesticid/spray-anti-molii/239
Arotejeaz#259; materialele textile împotriva insectelor d#259;un#259;toare în special a moliilor. Utilizat în mod corespunz#259;tor produsul nu p#259;teaz#259;..
Produsul costa 23 lei si are doar 200 ml (destul de scumput pt gramajul sau), plus ca ma nelinisteste enuntul: ""Utilizat în mod corespunz#259;tor produsul nu p#259;teaz#259;"" - deci e posibil totusi sa pateze.
3) Spray Moli-Mor :
http://www.megasales.ro/detaliip.aspx?oxVi01W2tew=
MOLI-MOR INSECTICID TOTAL PENTRU COMBATEREA MOLIILOR
Detalii produs:
moli-mor insecticid total pentru combaterea moliilor 150ml.
Pret 13 lei.
...dar nu se stie daca se poate da si pe tesaturi, fara probleme, si e micut.
4) Baygon spray impotriva insectelor taratoare si zburatoare B1059
Descriere produs: Baygon Universal are o formula speciala care omoara insectele zburatoare si taratoare din locuinta.Produsul este eficient impotriva urmatoarelor tipuri de insecte: muste, tantari, molii, muste de fructe, gandaci, furnici, paienjeni, miriapozi, gandaci de apa, licurici, greieri, urechielnite, viespi, tauni.
Pret: 9,7 lei
...acesta mi se pare insa f puternic, trebuie ferite animalutzele din locuinta etc, plus ca nu cred sa poata fi dat pe tesaturi.
Asadar, sper ca aceste informatii sa fie bune si altor persoane.
L.E : pt a functiona respectivele linkuri, scoateti eventualele spatii libere din ele.
Bedrosmart spune:
Cel mai bun este acel Sano K, restul mai putin.
Pentru moliile din camara sau bucatarie, culmea, e tare buna hartia aia cu lipici de-i face reclama la tv. Intr-adevar, daca ai asa ceva, te sperii cand deschizi usa la bucatarie si vezi ce-ai "prins" .
Naftalina e apa de ploaie (cum probabil majoritatea stiti deja).
Cam astea sunt experientele mele.
Bedrosmart
petra spune:
MAma mea avut invazie de molii intr-un dulap unde tinea chestii de lana, blanuri naturale si chestii de astea placute la gust moliilor. Dupa o deratizare completa cu un spray de asta contra moliilor, a aruncat tot ce a fost atacat si apoi a pus pe rafrutile dulapului bucatele de lemn de cedru, levantica uscata si tabac. A cumparat cele mai ieftine tigari fara filtru, le-a scos din pachet si le-a imprestiat printre haine, a pus in buzunarele hainelor. Si de atunci nici urma de molii in casa , iar in dulapul cu "bunatati pentru molii" nici vorba.
Mama mai are obiceiul si pune la uscat cojile de portocale, cand sunt bine uscate le piseaza(nu chiar sa fie praf)mai bine zis le matunteste impreuna cu cuisoare, enibahar, levantica si busuioc
si acest amestec il pune in saculeti facuti din voal. Pune acesti saculti prin dulapuri impotriva moliilor, dar si prin casa pentru a da un miros placut camerei.
anne`mary spune:
si eu am avut o invazie de molii. Sunt intradevar foarte bune foliile cu lipici la care se face reclana. Ca sa grabesc procesul, am scos toate puloverele de lana ale sotului si le-am pus intr-un sac impreuna cu mai multe produse pt molii. Am tinut hainele in sac o saptamana. NUmai asa am reusit sa scap de ele
http://community.webshots.com/album/575216482hirmjp
cristi_2003 spune:
la noi foliile cu lipici atrageau molii. pana am avut folii erau molii peste tot. cum le-am aruncat au disparut si zburatoarele.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
cgeea spune:
Produsele de la SANO sunt intr-adevar bune, dar pe cel contra moliilor nu l-am gasit. Eu il folosesc pe cel de la Farmec - al treiela din lista - pe toate tipurile de textile. Pe la mijlocul primaverii scot hainele de iarna de prin dulapuri, le dau cu spary si le invelesc in folie de ambalat. Si stau asa pana toamna, cand le scot si le spal/aerisesc/dau la curatat , dupa caz. Si n-am mai avut surprize. Ca inainte... mancau si poliesterul.
sotul meu
Anca Wish spune:
Eu am incercat Sano, dar degeaba.
Interesanta ideea cu folia lipicioasa.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
b.nica spune:
Eu dupa ce am aruncat haine si blanuri am ajuns la saci din aceia care se videaza cu aspiratorul si pot sa spun ca sunt grozavi.
De ce nu se orienteaza si romanasii nostri ca sa produca astfel de saci?Eu nu cred ca productia este prea scumpa dar ...utilitatea este OK!