inel gastric
As dori sa fac operatia de inel gastric dar nu am nici o informatie in acest sens.Doar un nume si nimic altceva,Dr.GALEA de la Cluj.
Ati putea sa-mi spuneti cum este operatia,cum se recupereaza dupa operatie,cat dureaza operatia si recuperarea,cat se slabeste si mai ales CAT COSTA CU ... TOATE ? Am 1.65 /125 kg/43 ani si am de ales intre operatie si diabet(ma ingrozeste chestia asta cu diabetul!).
Raspunsuri
Bedrosmart spune:
Du-te pe forumul de pe Culinar, sectiunea Cure de slabire, topicul O metoda drastica. Vei gasi acolo raspuns la intrebarile tale.
Citeste tot (sunt cred vreo 400 pagini) si dupa aceea vezi ce si cum.
Totusi, iti spun de pe acum ca metoda folosita de dr. Galea din Cluj(gastroplastie verticala cu inel fix sau vertical banded gastroplasty) este considerata depasita, nu prea se mai face prin alte parti si implica si multe reactii adverse (inclusiv faptul ca se realizeaza prin laparotomie - taierea abdomenului, spre deosebire de celelalte, care se fac laparoscopic - cu instrumente care intra in abdomen prin niste mici incizii), singurul avantaj fiind, din cate stiu, pretul destul de mic.
Repet: citeste TOT, documenteaza-te TEMEINIC si dupa aia pune toate intrebarile pe care le consideri necesare, sigur vei gasi raspunsurile dorite!
Editez ca sa adaug: chirurgia bariatrica (pentru slabit) este singura metoda cunoscuta de vindecare a diabetului tip II non-insulino-dependent.
Bedrosmart
gudinde spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bedrosmart Du-te pe forumul de pe Culinar, sectiunea Cure de slabire, topicul O metoda drastica. Vei gasi acolo raspuns la intrebarile tale. Citeste tot (sunt cred vreo 400 pagini) si dupa aceea vezi ce si cum. Totusi, iti spun de pe acum ca metoda folosita de dr. Galea din Cluj(gastroplastie verticala cu inel fix sau vertical banded gastroplasty) este considerata depasita, nu prea se mai face prin alte parti si implica si multe reactii adverse (inclusiv faptul ca se realizeaza prin laparotomie - taierea abdomenului, spre deosebire de celelalte, care se fac laparoscopic - cu instrumente care intra in abdomen prin niste mici incizii), singurul avantaj fiind, din cate stiu, pretul destul de mic. Repet: citeste TOT, documenteaza-te TEMEINIC si dupa aia pune toate intrebarile pe care le consideri necesare, sigur vei gasi raspunsurile dorite! Editez ca sa adaug: chirurgia bariatrica (pentru slabit) este singura metoda cunoscuta de vindecare a diabetului tip II non-insulino-dependent. Bedrosmart Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33) |
Scaderea ponderala imbunatateste mult resiatenta la insulina, dar nu vindeca diabetul.
Diabetul nu poate fi vindecat, ci tinut sub control.
Bedrosmart spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gudinde
Scaderea ponderala imbunatateste mult resiatenta la insulina, dar nu vindeca diabetul. Diabetul nu poate fi vindecat, ci tinut sub control. |
Gudinde, fara a dori sa intru in polemica cu nimeni, ca nu e cazul, citeste, de exemplu, linkul de mai jos:
http://www.msnbc.msn.com/id/22787261/
sau asta:
http://www.medscape.com/viewarticle/555171
Evident, se pot gasi si surse "mai de specialitate" care sa confirme, eu am dat primele linkuri care mi-au aparut la o simpla cautare pe google.
Stiu ca, traditional, diabetul nu se vindeca, dar uite ca studiile noi zic altceva.
Bedrosmart
gudinde spune:
Bedrosmart,
Nu se pune problema de polemici intre noi.
Pur si simplu discutam civilizat si cred ca asa putem invata multe unii de la altii.
In familia mea exista diabet si eu am rezistenta mare la insulina.
La diabet, practic celulele beta pancreatice secretoare incep sa moara. De asta pancreasul nu mai produce insulina in cantitatea necesara.
Ceea ce scrie in articol (foarte interesant de altfel si studiile pe care le fac americanii in domeniu sunt fantastice) este "Most of the surgery patients were able to stop taking diabetes drugs and achieve normal blood tests."
Sunt o serie de medicamente care se dau pt reducerea rezistentei la insulina, ori scaderea ponderala reduce semnificativ aceasta rezistenta dar celulele beta pancreatice nu reinvie.
Ei as adauga si altceva. Nu numai pacientii de diabet tip II tratat cu medicamente au beneficii remarcabile in urma scaderii ponderale. Si cei insulino-necesitanti. Sunt multe persoane care dupa ce au slabit serios au redus mult doza de insulina.
Iar pentru persoanele care au in familie diabet, cheia pt a nu ajunge sa-l faca si ei este greutatea normoponderala.
makydenis spune:
Diabetul nu se vindeca, nu vad cum ,din moment ce acele celule beta nu mai produc insulina.
Dar nu e acelasi lucru cu a trata diabetul sau a tine sub control glicemia cu insulina, tablete sau dieta!
"Sunt multe persoane care dupa ce au slabit serios au redus mult doza de insulina."
DA sau persoanele care faceau doza mica de insulina sa fi trecut pe tablete!