Scolar suspectat de ADHD

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Cricor, Filofteea, noi ne stim de la subiectul clasa a 3-a, insa nu am vrut sa deviem..
Ma bucur foarte tare ca ati reusit sa imi aprindeti un beculet, prin faptul ca mi-ati spus cum sunt copiii vostri.

Anca
20+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Carmen, nu te supara, dar baietelul lui babyangel nu pare unul bolnavior, ci mai degraba unul inteligent si energic, cu pofta de viata si de joaca.
Denizel are dreptate in toate afirmatiile sale.
Nu tracasezi un copil de 9 ani prin cabinetul unui psiholog arogant, doar pt ca nu lasa capacul la WC de fiecare data sau ca nu urmeaza regulile mamei litera cu litera.
Niciodata nu mi-a dat prin cap sa-i impun copilului sa nu vorbeasca la masa. Ba uneori, isi aminteste ceva amuzant si imi povesteste printre hohote.
Pedepse primeste pt obraznicie si neascultare, dar nici alea in permanenta, ca si-ar pierde rostul.
Una dintre educatoarele puiului meu imi repeta zi de zi ca am copil retardat, desi fetita fusese deja evaluata de 2 psihologi si acum mergem si la un al treilea. Dar doamna psiholog nu ne trateaza de sus, ci cu un zambet cald plin de intelegere.
Problema educatoarei este ca fii-mea nu reuseste sa doarma dupa masa de pranz si uneori ii deranjeaza pe ceilalti copii. De aici, a ajuns ea la geniala concluzie ca fetita are retard.

Datoria unui parinte nu este de a crede orbeste primul diagnostic dat de un medic sau mai stiu eu cine, ci de a cauta raspunsuri si prin alte parti.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
scriu aici cu cele mai bune intentii,ca si voi de altfel.Deci nu am de ce ma supar, insa constat ca unii ar trebui sa citeasca "mai" cu atentie ( inca odata; ce important lucru este pentru noi toti- ATENTIA !) si dupa aia sa se lanseze in aprecieri/polemici.
Mi-am dat si eu cu parerea la subiect si am scris cam asa:
Privind prin prisma celor descrise de tine si "traind" intr-o experienta de tip ADD/ADHD(suspiciune) as spune ca atat timp cat NU atentia este problema no. 1, diagnosticul acesta se exclude ....pentru ca si in ADD si in ADHD - problema este deficitul de atentie si concentrare, insotit sau nu de hiperactivitate.
Si el nu apare asa dintr-o data...si nici nu trece la fel!

Anca,
iti doresc multa rabdare si vei depasi situatia!
Stiu ca ma repet,te rog, retine "esentialul" in suspiciunea pe care o ai: ADHD nu apare asa, dintr-o data, intr-o noapte! si nici nu dispare la fel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmen1967
( inca odata; ce important lucru este pentru noi toti- ATENTIA !)

Carmen, ATENTIE la afirmatiile-ti de care nu mai vrei sa tii cont si care, repet, nu-si au rostul in discutia de fata :).

Citat:

Prin urmare, inainte sa va repeziti sa dati sfaturi de genul "lasa-ti copilul in pace, asa e el mai agitat dar nu are nimic" ginditi-va de doua ori, mai ales ca nu cunoasteti copilul respectiv. Se prea poate sa nu aiba nimic, dar daca are nevoie de ajutor si nu-l primeste?
Noi, femeile si mai ales noi, mamele, avem un al saselea simt! Foloseste-l !

si

Citat:

Baby Angel,
dupa ce vei citi si reciti toate replicile,poate o sa citesti si "printre randuri"!

Degeaba ii spui femeii ca baietelul ei n-are nimic, daca, la sfarsit, ii trantesti ca, de fapt... stii... nu degeaba te-ai gandit ca ala micu' are simptome ADHD, ia nu casca gura la ce iti spun astea, mai umbla-l pe la vreo cativa medici si inca vreo duzina de psihologi...

Allinta, iti multumesc!!
Tu mai lasi fetita la gradinita aia cu educatoare rele?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Allinta, iti multumesc!!
Tu mai lasi fetita la gradinita aia cu educatoare rele?

Cu placere.

Da, este la aceeasi gradinita. Inca sunt in expectativa. Copilului, totusi, ii place la acea gradinita. Voi mai vedea ce va fi....

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

babyangel
Este doar prins intr-o lupta pentru putere cu tine si e inteligent, asa ca lupta bine. De tine, de voi parintii, depinde sa puneti punct luptei pentru putere. Ai primit sfaturi foarte bune. Renunta la multimea de reguli, pastreaza doar cateva cu adevarat importante, nu mai pune presiune pe el, nu-l mai critica nonstop, lauda-l, multumeste-i, de fiecare data cand isi aduce aminte sa faca ceva ce tie iti face placere, permite-i sa hotareasca el pentru el de cate ori este posibil, fa-l sa se simta acceptat si iubit exact asa cum e el. Si daca ti-e greu sa pui toate astea in aplicare, mergi la un psiholog, dar la altul. Terapeuta voastra te-a invatat doar sa-ti dresezi copilul si sa te simti o mama care lasa de dorit.
Cere referinte inainte sa mergi la altcineva.
Numai bine!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Buna dimineata la toata lumea,

Roxana, sa stii ca asa este: totul s-a transformat intr-o lupta pentru drepturi, si chiar daca de multe ori stie ca am dreptate sau ca face lucrurile pentru el, tot vrea sa faca altfel , doar sa nu fie cum zic eu...sa aiba el ultimul cuvant...e aici a reziltat ca are toleranta foarte scazuta la frustrare si nu se adapteaza regulilor..

Anca
20+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Fetelor ,
imi pare rau ca din cauza mea s-a creat asa o tensiune ...dar o inteleg pe Carmen dintr-un punct de vedere:
cand ai un copil cu adhd , stii exact care ar fi implicatiile ignorarii aceste stari, ca sa nu zic boala...adica prin ignorarea acestei afectiuni iti poti distruge copilu'
Si probabil ca dorea sa-mi spuna sa ma conving intai 100% ca nu e adhd, si apoi sa iau masuri pentru a face fata unui copil energic, rasfatat si inca singur la parinti..

Allinta,
vorbind de gradinita, Lucas era iubit de toate educatoarele si bonele si am schimbat 2 gradinite cu program prelungit...nu am avut nici un tip de plangere, dimpotriva erau "indragostite" de el...
Si asta ma pune pe ganduri si ma face sa va dau drepatet , voua , celor care aveti convingerea ca Lucas e super ok, pentru ca adhd apara din peroada prescolara ...si noi pana anul asta in aprilie , chiar nu am avut probleme

Chiar si acum , invatatoarea mi-a spus ca Lucas este un copil foarte bun, si extrem de inteligent, cu un potential maxim, dar ca inca are probleme cu atentia:
de exemplu--in ore , in loc sa se uite la ea , are momente cand se uita pe geam, sau se joaca cu cartea, sau abia asteapta sa-l strige in soapta un copil ca imediat se intoarce...etc

Cam astea ar fi problemele din orele ei..
Iar in orele de engleza , cand cantau catecele, el isi facea vocea mai ascutita si iti dai seama ca se puneau colegii pe ras...

Si are tendinta de a copia pe cei ce fac chestii nashpa, nu pe cei ce fac chestii bune..

Anca
20+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Chiar si acum , invatatoarea mi-a spus ca Lucas este un copil foarte bun, si extrem de inteligent, cu un potential maxim, dar ca inca are probleme cu atentia:
de exemplu--in ore , in loc sa se uite la ea , are momente cand se uita pe geam, sau se joaca cu cartea, sau abia asteapta sa-l strige in soapta un copil ca imediat se intoarce...etc

Cam astea ar fi problemele din orele ei..
Iar in orele de engleza , cand cantau catecele, el isi facea vocea mai ascutita si iti dai seama ca se puneau colegii pe ras...

Si are tendinta de a copia pe cei ce fac chestii nashpa, nu pe cei ce fac chestii bune..

Incepe sa-mi fie din ce in ce mai clar de ce o iubesc copiii pe invatatoarea noastra.
Si Adi este distrat... se mai uita pe geam, sau se trezeste cantand in ora... cand am intrebat-o pe doamna ce pot face...a spus ca nimic, ca trebuie sa fie si ei copii. Este atat de distrat, incat anul trecut in semestrul II a facut alte exerxitii in ora de romana (mai grele ) si doamna i-a scris ca este tot timpul neatent , i-a dat S fireste...am fost sa vorbesc cu dumneaei si a spus tot asa ca n-am ce-i face, ca o sa se maturizeze cu timpul si pana atunci il mai trezeste din cand in cand ea cu notele .
De engleza... ce sa spun... faptul ca este mai avansat il face sa nu scrie tot ce spune doamna si asta deranjeaza... raspunde in locul altora si iar deranjeaza...eu am senzatia ca este descurajat la ora de engleza. Ma gandeam sa ma duc sa vorbesc cu doamna, dar sincer nu stiu ce.
Oricum doamna noastra are fetita in clasa ei (colega cu fiimiu)... deci stie cam cata minte are un copil de 9 ani. Asta este un mare avantaj constat eu.
In banci i-a asezat astfel incat sa rupa prieteniile, sa nu aiba cu cine vorbi...dar la orele de desen, de abilitati le da voie sa se mute sa stea unde vor, cu cine vor, iar copiilor chestia asta li se pare corecta.

Mergi la inceput

Citat:
...e, aici a rezultat ca are toleranta foarte scazuta la frustrare si nu se adapteaza regulilor..

Pai, Anca, tocmai asta e rolul unui parinte bun: sa faca in asa fel incat frustrarea copilului sa fie minima.
Orice om de pe pamantul asta are toleranta redusa la frustrare!!!!
Tu esti fericita cand esti frustrata?
Sper ca "toleranta redusa la frustrare" nu e vreun diagnostic pus de terapeuta castratoare, nu?

Pe de alta parte, ai zis ca, daca cererile sunt facute pe un ton rezonabil, copilul nu are probleme in a le accepta.
Anca, nu cumva problema e la tine?

O sugestie: sub pretextul ca vrei sa vezi exact care e comportamentul fiului tau, cere invatatoarei sa asisti la o ora.
Vei descoperi chestii f. interesante, care nu tin nicidecum de inadaptabilitatea fiului tau...
Gandeste-te ca e foarte greu pentru un copil inteligent sa se uite non stop la invatatoarea care repeta de multe ori la rand acelasi lucru, pentru a se asigura ca toti elevii au inteles explicatiile.
Iar daca invatatoarea e tipul mai lent asa... iti dai seama cum se simte ala micu....

Daca invatatoarea vede ca Lucas se plictiseste si se uita pe fereastra, inainte de a ti se plange de el, ar putea sa il implice in ceva activitati care sa-i reduca plictiseala: sa rezolve un exercitiu din tema cea noua, sa propuna o problema legata de tema cea noua etc.
Din nefericire, sistemul tinde sa egalizeze copiii si sa le taie avantul, nicidecum sa le incurajeze ascensiunea si originalitatea.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Am vazut ca a scris si Filofteia .

Din pacate, dascali ca invatoarea lui Adi sunt raritati...

Eu am avut realmente un shoc atunci cand am fost invitati la o lectie deschisa la gradinita.
Nu mi-am putut imagina ca o educatoare cu experienta de vreo 30 de ani si cu gradul I poate fi ataaat de slaba profesional. Brrr, nu vreau sa-mi amintesc...

Mergi la inceput