Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(88)*
Raspunsuri - Pagina 15
Ayla21 spune:
Gia
multumim!
Am vazut si eu iedutul Shasei cu ochii albastri, si imbracat in albastru ii ies si mai bine ochii in evidenta.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...
zaizak spune:
Buna dimineata mamici!!!!!Am revenit si eu cu o intrebare care ma framinta rau : A facut cineva vaccinul ROTARIX ? Am auzit 2 variante care se bat cap in cap : un pediatru mi-a spus ca daca il fac mai tarziu de 6-7 luni are reactii nasoale( febra, varsaturi etc) alt medic mi-a spus ca ,cu cit mai tarziu pina in 2 ani, cu atat mai bine si ea nu prea este de acord cu vaccinul asta ca sunt prea multe oricum.Trebuie sa ma hotarasc pina vineri ca luni facem 7 luni si vine la control
.Daca a facut cineva spuneti-mi si cit avea bebe,am inteles ca este un vaccin care se bea de fapt nici nu o inteapa si ar fi perfect.
provista spune:
da, eu i-am facut rotarix pe prospect scrie asa: i se vor administra 2 doze separat la un interval de cel putin 4 saptamani. prima doza poate fi administrata incepand de la varsta de 6 saptamani. cele 2 doze trebuie administrate pana la varsta de 24 de saptamani, desi este de preferat sa fie administrate inainte de varsta de 16 saptamani.
Simona mamica dragastoasa de
Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea
provista spune:
prima doza i-am facut-o la 3 luni jumate apoi dupa 5 saptamani urmatoarea
Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea
provista spune:
nu. pe prospect scrie clar pana la varsta de 24 de saptamani
Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea
georgiana310 spune:
pls, help!!!!!!!!!!!!!!!!111
ziceti-mi si mie cum se face branza cu calciu lactic. vreau sa ii fac acum lui Bris si nu mai stiu... La 125 ml de lapte se pune 1 pastila sau 2 de calciu???
pleaseeeeeeeeeeeeee help!
Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009
provista spune:
Ingrediente:
lapte,
calciu lactic
Mod de preparare:
Pentru sugar se prefera branza preparata din lapte de vaca proaspat, cu adaos de calciu lactic. Iata 3 modalitati de preparare a branzei pentru cei mici:
1. Intr-un ibric se incalzesc 200 ml lapte de vaca cu doua tablete a 500 mg calciu lactic amestecand tot timpul. Cand incepe coagularea cazeinei, apar grunji, se ia de pe foc amestecand in continuare, pana se separa lactoserul. Se strecoara si se da prin sita.
Daca se lasa pe foc pana la separarea evidenta a lactoserului usor verzui va rezulta o branza prea uscata.
2. Branza de vaci se poate obtine si din lapte nefiert astfel: se pune laptele nefiert la prins, in vas emailat sau borcan, la temperatura camerei de 17-20șC. Dupa ce s-a prins laptele se incalzeste usor pentru a-i grabi coagularea si apoi se strecoara prin tifon sau sita, pentru a separa branza de zer. Dintr-un litru de lapte se obtin 100-120 g branza de vaci.
3. Se poate obtine branza de vaci si din lapte fiert cu adaos de iaurt ( 500 ml lapte fiert si racit la 37șC). Se amesteca cu o lingura (15 g) de iaurt si se lasa la prins. Se lasa la temperatura camerei 12 ore apoi se strecoara.
Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea