sonograma in Canada
Novice fiind, am si eu o intrebare, daca stie cineva sa-mi raspunda. Cand se face prima sonograma? Ca deocamdata n-am dat vestea familiilor noastre, ca ne gandeam sa le trimitem sonograma scanata prin email, ca sa lesine cand o vad. Abia saptamana viitoare, marti ma duc la medicul de familie, mi-o face acolo? la voi, cele care locuiti in Canada cum a decurs procesul?
Raspunsuri
Lorelai spune:
cristina,
depinde in ce provincie locuiesti. In Ontario si BC se face in saptamina 16-20 ca sa poata vedea daca nu sint defecte. Pina atunci nu se face decit daca ai probleme. Poti sa auzi inimioara cu doplerul in sapt 10-12 dar eco nu iti face decit tirziu.
Lorelai
Christina spune:
Lorelai, locuiesc in Quebec acum, peste rau de Ottawa. Am intrebat chestia asta pentru ca unei prietene i s-a facut sonograma imediat ce-a aflat ca e gravida. Ea a avut niste sangerari suspecte si poate asta sa fi fost cauza, dar totusi n-as vrea sa astept atata... Ce stii despre Quebec? desi eu merg la doctor in Ottawa, si deocamdata nici nu mi-am schimbat health cardul. Ai idee unde pot sa gasesc o lista cu day care providers pentru Canada? sau macar pe provincii?
Multumesc mult pentru raspuns.
monbb1 spune:
Christina, Felicitari, sa fie sanatos bebita si cu totii fericiti.
Eu stau in Quebec, mai exact in Montreal dar din pacate n-am ajuns la stadiul la care sa am nevoie de sonograma.
M-am uitat pe site-ul clinicii mele si gasesc numai teste prenatale in trimestrul 2 si 3 de sarcina. Dar n-ai un nr de telefon de la cabinetul doctorului tau, sa intrebi?
Numai bine,
Monica
Christina spune:
Monica, noi abia ne-am mutat in Quebec - Gatineau de la 1 august si abia ieri am aflat ca sunt gravida. Ma vad cu doctorita mea, din Ontario abia martea viitoare asa ca deocamdata nu stiu nimic din ce ma asteapta, exceptand ce-am citit prin carti sau pe internet. Oricum probabil ca va trebui sa-mi achimb si health cardul si chiar acum am vazut pe internet ca-mi ia vreo 3 luni pana primesc un Quebec health card. Oricum orice informatie e binevenita mai ales ca n-am trecut niciodata prin asta si in special pentru ca noi n-avem familia aici.
Deci astept sa-mi povestiti prin ce-ati trecut voi. Multumesc mult.
Lorelai spune:
christina,
intii de toate felicitari. daca abia acum te-ai mutat esti acoperita de asigurarea de ontario pina intra in vigoare cea de quebec. chiar si asa, poti continua sa o vezi pe doctorita din ontario, ca plateste quebecul pt asta. din cauza de lipsa de doctori in quebec, de curind asigurarea quebecoasa plateste vizitele tale la doctorul din ontario. intreaba doctorul ca sa fii mai sigura cum merge treaba.
Lorelai
monbb1 spune:
Vad ca Lorelai e mai la curent decat mine cu regulile dar oricum sunt sigura ca nu se pune problema sa nu ai acoperire medicala (se descurca ei, doctorii, cu legile).
Oricum incearca sa gasesti un doctor si in regiunea ta. Nu cunoasteti pe nimeni in Gatineau? Daca v-ati mutat cu serviciul, intrebati la servici, sigur cineva va va recomanda un doctor bun.
Important este bebita si ma bucur pt voi.
Suna si la "Regie de l'assurance maladie de Quebec" sigur iti mai pot da ei informatii. Eu am numarul de Montreal dar daca suni, iti dau ei numarul pt Gatineau: (514) 864-3411, poste 4600.
Te pup, ai grija de bebe
Monica
Christina spune:
Multumesc mult fetelor. Am sa ma ocup de chestia asta chiar luni ca e foarte importanta avand in vedere conditia mea. Oricum daca mai aflati ceva, scrieti-mi si mie.
Va pup si un week end placut.(aici e cam innorat si cred ca va ploua)
Christina spune:
ah, vreau sa va mai rog ceva. Povestiti-mi si mie cum a decurs prima vostra intrevedere cu doctorul de familie, cand ati anuntat ca sunteti gravide. In ce-a constat consultul?
Pupici!!!
monbb1 spune:
Cum iti spuneam la mine nu e cazul inca. Vreau sa raman insarcinata. Dar nu cred ca are rost sa-ti faci probleme pt intalnirea cu doctorul. De obicei sunt destul de rapizi (multi pacienti) , probabil o sa te consulte , iti face dosar si gata, ai 9 luni inaint
Vezi ca am mai gasit 2 nr pt carte maladie. In Quebec(cred ca se refera la oras: 646-4636 si de oriunde din Quebec (provincie) fara frais: 1-800-561-9749.
Te-am pupat, o zi buna si fii fara griji
Monica
Christina spune:
Monica, multumesc mult de nr. de telefon.Tocmai le-am folosit si-am inceput procedura. Mi s-a spus ca pot sa merg in continuare la doctorita din Ontario. De-asemenea mi s-a spus ca voi fi rambursata daca trebuie sa merg la doctor si n-am primit inca cardul de la ei.
Asa ca da Doamne sa fie cu noroc. te pup si pe curand.