copilul e "capacit" de altul...
Raspunsuri - Pagina 5
malla spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui eu_logoped tousi, sunt incapatanata ![]() intreaba macar daca exista un psiholog scolar care sa aiba in grafic si gradinita ta ( ar trebui sa existe, cel putin teoretic). poate acesta face ceva si pentru Edi, (eu gandesc din perspectiva pedagogului). tu esti libera sa faci cum vrei, mai ales din pozitia de mamica, dar pentru binele general, ar trebui inlaturata cauza agresivitatii acestui baiat. sper sa se rezolve cu bine! Andreea Nuta |
pentru ca sa stai linistita, iti promit ca am sa intreb pe educatoare. Cu riscul sa ma creada ca fac din tantar - armasar si ca sunt prea protectiva.
Andrei si Adriana
eu_logoped spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui adinell
pentru ca sa stai linistita, iti promit ca am sa intreb pe educatoare. Cu riscul sa ma creada ca fac din tantar - armasar si ca sunt prea protectiva. Adinella "Cand Isus era pe cruce, tu erai in inima Lui!" Andrei si Adriana |

Tonnia spune:
Nici eu nu sunt de acord cu un vocabular neadecvat mai cu seama ca stirbeste tocmai din fermitate (in mod paradoxal).
Ideea e ca trebuie invatat sa aiba o minima atitudine, insist, pentru ca acesti Edi parca se divid, sunt peste tot, au devenit o problema in scoli si au o atractie deosebita pentru cei neajutorati, pentru cei care-si tradeaza frica. Eu nu zic sa-i lasam sa-si rezolve situatiile singuri, ci sa lucram impreuna, acum exersam pentru ca vine o vreme cand chiar trebuie sa-si rezolve singuri conflictele, macar partea spontana, or fara un minim exercitiu de atitudine, nu au cum sa reuseasca.
In fine, eu cam atat am avut de spus, succes adinell!
malla spune:
merci mult de tot si tuturor fetelor care sincer: m-au ajutat mult. Acum stiu cum sa lucrez cu Andrei din acest punct de vedere.
Mi-am descoperit totodata de ce eu nu l-am invatat pe Andrei sa riposteze in viata. Pentru ca parintii mei nu m-au invatat pe mine si indiferent ce/cand se intampla sa iau bataie de la alti copii, nici nu apucam sa ii spun ca imi zicea ca merit, ca am facut eu ceva de am luat bataie, nu am luat eu degeaba, etc... Si m-am inchis in mine si nu i-am mai spus, nu am fost invatata sa ripostez. Cu adultii stiu sa ripostez, am invatat in viata, in munca de zi cu zi, dar am suferit mult ca imi lipseste curajul si ma las calcata in picioare. Insa nu stiam cum sa il ajut pe Andrei ca eu la varsta lui, nu am fost ajutata, am crezut ca nu exista solutii, poate pare ca sunt involuata...si poate ca sunt din acest punct de vedere.
Andrei si Adriana
buli spune:
mey, daca erai involuata ii trageai si tu scatoalca fiindca a stat sa ia bataie![]()
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
malla spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buli mey, daca erai involuata ii trageai si tu scatoalca fiindca a stat sa ia bataie[:D www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
O saracul, sa ii mai dau si eu, dupa ca ce ca era suparat? nuuuuuuu
M-am enervat la culme, dar nu m-am exteriorizat, am incercat sa il ascult, sa imi spuna tot - tot, sa se descarce si sa il incurajez sa imi spuna ori de cate ori va mai lua bataie. Am incercat sa fac ceea ce mama mea nu a facut cu mine. atat... Apoi am mai mers si am vb cu educatoarea care mi-a cam inchis gura. Si m-am oprit aici ca nu am stiut sa mai continui. Sincer. Acum invatai si eu de la voi.
Andrei si Adriana
gabitza2005 spune:
Adinell eu chiar nu te inteleg. Ai zis ca ai invatat in timp sa ripostezi si iti inchide educatoarea gura.
Eu zic sa insisti la ea si pe un ton normal fara sa o jignesti sugereaza-i ca trebuie sa rezolve problema , daca iti raspunde cu chestii de genul ca asa sunt copii explica-i ca accidente se mai intampla dar la voi deja e o regula si copilul tau e terorizat de acest copil.
Dupa cum ti-am spus eu am rezolvat direct cu "Edi" al nostru (asa au fost circumstantele) dar tot nu m-am oprit aici am mers la directoare ,nu stiu ce a facut dar pot sa-ti spun ca atitudinea copilului s-a schimbat fata de toti copii (inca mai face pozne dar e pedepsit imediat si nu mai capaceste colegi). Solutii exista si nu cred ca tu esti in masura sa le aplici ci educatoarea.
In nici un caz nu sunt de acord cu jignirea celorlati copii ,si cu metoda de al pune pe andrei sa-l infrunte pe acest baiat. Gandeste-te ca Andrei al tau il face nesimtit pe Edi se rezolva problema si ce a invatat al tau copil : ca asa se rezolva problema jignind sau daca nu se rezolva cearta lor poate degenera in altceva mult mai grav.
Singurul lucru care l-am invatat pe baietelul meu a fost sa-i spuna dusmanului ca nu este bine ce face si sa se duca sa-i spuna educatoarei.
Nu te lua de parintii copilului ca iese iar scandal si parca va vad ca o sa-i acuzi ca-si bat copilul...pune-te in locul lor ,poate chiar nu-l bat si doar e el asa rautacios si daca nu ai vazut tu cu ochii tai nu pleca urechea la barfele mamicilor "binevoitoare".
Vorbeste cu educatoarea si directoarea nu-ti invata copilul sa riposteze ci sa se apere, evitand conflictele.
malla spune:
Stati linistite ca inspre bine situatia. Educatoare m-a vazut ca nu accept situatia aceasta, chiar daca in sufletul ei ma considera o mama protectiva peste masura, chiar nu imi pasa.
Am discutat si cu Andrei si credeti-ma ca are un suflet bun. Mi-a zis ca o sa ii spuna sa nu il mai bata, o sa incerce sa ii opreasca mana sau pumnul cand se vor indrepta sper el, si a mai zis ca se va mai juca cu masinutele cu Edi, pentru ca ii place de el.("desi e rau"
) dar de spus la doamna educatoare o sa il spuna cand va fii cazul si cica in felul urmator: "Doamna educatoare, nu e frumos sa de-a Edi in mine."
M-am dus sa vb. cu Edi la gradi, nu sa ma cert, ci asa mai mult sa imi mai fac si eu aparitia pe acolo, sa ii cunosc pe ai lui, si in nici un caz nu se supara bunica sau mamica lui, pentru ca nu e prima data cand li se spune ca Edi bate copii. Dar nu m-am dus cu gand de cearta, ci m-am hotarat sa merg mai des, desii nu prea am timp, dar renunt la altele ca sa ma duc. Asa mai discut cu educatoarea, mai cu o mamica,... sa se vada ca Andrei nu are numai tata, ci si mama, si mama-sa e receptiva rau de tot
la ce i se intampla lui fiu-su.
Din pacate, Edi nu mai vine la gradi de doua zile ca s-a racit.
PS: gabitza, eu zic ca m-am calit in privinta relatiilor cu oamenii, insa nu sunt pe deplin vindecata, Sa stii ca sunt situatii in care rusinea si prea mult bun simtul ma invinge si de multe ori sufar eu decat sa il supar pe cel celalalt. Si cand am dreptate in multe situatii, am teama de a nu deranja cu adevarul. Stiu ca nu e bine, insa bazele se pun din copilarie.
Deci, lupta in mine e mare
, atunci cand ma hotarasc sa ma iau de cineva care ma supara la lucru, spre exemplu. Uneori reusesc sa spun ce am de spus, de cele mai multe ori, trec peste, ... si cu timpul le las, chiar cdaca dor. Asta nu vreau eu sa i se intample la Andrei. Ce are de spus - sa spuna, frate, pe un ton civilizat si temperat. Nu vreau sa il complexez sau sa il inhib cum au facut ai mei cu mine.
Eu simt ca am evoluat scriind acest subiect, sincer. In primul rand nu il lasam pe Andrei sa se apere nicicum. Daca era batut, Andrei trebuia sa primeasca fara sa spuna nimic. Am inteles educatia prost. Andrei oricum nu raspunde la bataie cu bataie, insa poate sa se apere, si sa ceara ajutorul cadrului, de exemplu daca e la gradi.
Andrei si Adriana
eu_logoped spune:
bravo, ma bucur a este totul mia bine, ne mai tii la curent!
foarte dragut Andrei ca vrea s se joace in continuare cu Edi