Incepem scoala 2010 -2011 !!!

Incepem scoala 2010 -2011 !!! | Autor: geniest

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

recunosc ca sunt deja in febra culegerii de informatii despre scolile din apropiere, invatatori etc....

Stau la 2 minute de scoala 172 - SFANTUL ANDREI din DRUMUL TABEREI. Evident inca inainte de a se naste copilul stiam ca acesta va fi scoala pe care o va frecventa, prin prisma apropierii de casa.
Insa...de cand ma preocupa subiectul mai tare si incep sa depun munca de detectiv....aflu numai monstuozitati despre "mafia" din interiorul acestei scoli si despre metodele practicate de personalul de acolo pentru a te obliga sa joci cum iti canta. Si este o banala scoala de cartier....

Si fiindca o sa ma intrebati ce am aflat....o sa va spun ca la clasa I de anul acesta s-au strans sume cuprinse intre 500 - 700 ron de copil pentru fondul clasei...
Desi dna ministru Andronescu spunea, pe vremuri, clar ca aceste practici sunt absolut interzise....iata ca ele se practica din ce in ce mai abitir....se motiveza necesitatea cumpararii de banci, scaune, catedra, tabla, DVD, televizor, retroproiector cu laptop, perdele, covor, usa la intrare, parket, cafetiera etc...etc...ce or face cu cele din anii anteriori...ce se intampla cu acelea ????? Orice sesizare la inspectorat pe aceasta tema nu se poate bucura de protectia anonimatului, asa ca nimeni nu are curajul sa riste linistea copilului propriu si sa ceara un control....Si totul se petrece la initiativa unor parinti zelosi care sunt mana in mana cu conducerea institutiei.
Ce-i de facut ????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si Matei va merge la scoala anul viitor. Tot in Drumul Taberei...si suntem in cautare de scoala.

Problema descrisa de tine nu este o regula. Nu peste tot se intampla asa. Insa depinde mult de cat de gospodar e directorul si de fondurile pe care le primeste, daca le investeste sau nu in scoala. Si la gradinita am dat bani, am cumparat scaunele, mocheta, jucarii si un listoi imens de rechizite etc.

Ca si la gradinita, in afara de o sala de clasa cu banci, catedra si scaune nu primesti nimic altceva de la Ministerul Educatiei sau Primarie. Nici macar o bucatica de creta, nici macar mult trambitatele manuale gratuite.

Asta-i invatamantul romanesc.

Edit: Doctorita copiilor mei a vrut sa-si inscrie copilul la scoala de langa Muzeul Taranului Roman - am uitat nr. - (pt ca era aproape de spital) si i s-au cerut la inscriere, cu titlul de "donatie" 2000 euro. A preferat sa-si duca copilul la o scoala de cartier decat sa dea acei bani. Aberant!

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Clau,

ok...asa este...si la gradinita am dat bani. Am cumparat si acolo exact ce spui si tu. Fim'iu e grupa mare pregatitoare. Tot ce s-a cumparat e intact. Teoretic, cei care vor veni la grupa mica ar trebui sa foloseasca ce exista deja cumparat de noi. Punem pariu ca vor da alti bani sa cumpere iar masute, scaunele, covor, perdele etc ????!!!!

De ce asa ???

Si inteleg ca la scoala vor gasi banci, tabla, catedra...etc....dar nu vor fi bune....deci cotizam si cumparam altele ...

Daca nu te superi o sa mai revin pe PM si o sa te intreb ce ai ales pt. Matei...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Insa depinde mult de cat de gospodar e directorul si de fondurile pe care le primeste, daca le investeste sau nu in scoala.

Aha.....deci sa ne interesam si de culoarea politica....

Mergi la inceput

Cauta in primul rand invatatoarea. Este cel mai important criteriu.

Mi-e greu sa cred ca iau profesorii acasa bancile, catedra, tabla si restul. Sau ca le vand...sau ce Dumnezeu sa faca cu ele?

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

De cand asteptam sa se deschida subiectul!
La toamna incepe si Ioana scoala, pe care nu i-am ales-o inca si in fiecare zi numai la asta ma gandesc.
Avem doua scoli pe lista( noi locuim in sectorul 2): 307 si 56.
307 are avantajul ca e mai aproape,dar avem retineri in privinta invatatoarei,genul dura, exigenta.Nu stiu daca fetita mea s-ar adapta in clasa ei. Profesional insa, e ff buna.
Oricum,nu sunt deloc hotarata. Nu mi-am imaginat ca va fi atat de greu sa iei o decizie.

Mergi la inceput

Pai si la 307 nu e decat d-na cea dura? Altcineva?

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Buna,
nu vreau sa va deranjez subiectul , am vrut doar sa va spun ca eu nu am mai uzit in viata mea de asemenea sume pentru fondul clasei/scolii si nici de asemenea "taxe" la inscrierea la scoala. Mi se par de domeniul ... nesimtirii!

Altfel, mult succes sa gasiti fiecare ce va doriti pt viitorii scolarei!

Mergi la inceput

Iti dai seama ca nici eu nu ma apucam sa deschid subiectul daca nu simteam ca e bataie de joc cu acte...

Din pacate, se pare, ca trebuie sa te concentrezi sa gasesti o invatatoare buna (daca o gasesti).....restul....ne fac banii pe noi ???!!!!

Cam asa se pune problema...

Aruncati un ochi si pe aici:
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=33285&st=375

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si eu imi cer scuze ca ma bag peste voi, noi fiind deja in cls I.
Nu la toate scolile e de rau cu fondul clasei si fondul scolii. Cred ca depinde, cum bine zicea cineva, de director.
La scoala unde e Monica nu s-a cerut nici un ban nici pentru fondul clasei nici pentru fondul scolii. Clasa arata ok, mobilier nou, tabla alba, jaluzele verticale.
Copii trebuie sa aiba in ghiozdan un marker pentru tabla alba. Parintii care pot sunt rugati sa doneze un niste foi de hartie albe.
Exista cheltuiesli dar le faci pentru copilul tau (culegeri, caiete speciale, echipament de sport, uniforma, etc).
Si sunt de acord ca e importanta invatatoarea.
Noa - sfatul meu este sa vezi si alte invatatoare, chiar daca nu au recomandari ... poate ca vei gasi ceea ce iti doresti.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Asta cu 700 RON fondul clasei chiar ca e o suma aberanta! Dar desteapta aia de invatatoare nu se gandeste ca e aproape salariul ei suma asta? Ca or mai fi poate copii de cadre didactice in clasa ei, sau de oameni care nu fac banii cu lopata noaptea???

Si chiar m-am distrat le trebuie cafetiera, laptop, DVD si retroproiector...De-aia nu am mai invatat generatia noastra carte ca n-am avut retroproiector(fie vorba intre noi in facultate l-am vazut pe primul...).

Si noi incepem la anu' scoala, si ma ingrijoram in alegerea ei, se pare ca trebuie sa ma ingrijorez si mai mult. Nu neaparat de valoarea fondului clasei, dar ma gandesc eu, cadourile pe care vrem nu vrem trebuie sa le cumparam petnru invatatoarea care nu poate preda fara retroproiector, ce valoare ar trebui sa aiba???

Oare sa se mai faca scoala pe drept, nu se poate??? Inteleg, sa o "ajut" financiar pe o educatoare sau pe o ingrijitoare de gradinita pentru cel mic, ca il ajuta sa faca pipi, dar sa o ajut pe invatatoarea lui fii-miu in clasa I, cand nu stie nici literele bine, sa aiba retroproiector... Nu mai inteleg nimik din lumea asta in care traim...

In fine, urmaresc cu interes subiectul.Mai mult, ma voi interesa ce le mai trebuie si la scolile de la noi din sector, poate vor LCD-uri, sau mai stiu eu...

Pupici.

Pupici.

Mergi la inceput