Unul sau mai multi copii?
M-am tot uitat unde sa postez subiectul si nu am gasit unde sa-l incadrez, asa ca il scriu aici!
As vrea sa stiu parerea vostra despre " a avea unul sau mai multi copii" sau " copil singur la parinti versus mai multi", cum vreti voi!
Eu am un copil, personal cred ca doi copii e ideal, si imi mai doresc unul dar:
- imi e frica de nastere- sincer, la prima nastere m-am dus fluierand fiindca nu stiam despre ce e vorba,
- ma gandesc la gelozia actualului copil pe noul venit,
- partea materiala care nuprea ne mai permite "o gura in plus" dar asta e mai putin relevanta , cu niste sacrificii s-ar rezolva,
- faptul ca nu am avut niciun ajutor la cresterea primului copil si clar nici la al doilea nu vom avea ( nu imi doresc neaparat ajutoare) dar vreau sa stiu cam cat e de greu si daca putem face fata amandoi,
Argumente pro:
-faptul ca cu doi copii m-as simti implinita, nu ca acu nu as fi dar simt ca mai trebuie ceva ( imi plac familiile numeroase),
-Alex nu ar fi singura si cred ca depinde de parinti cat de bine se inteleg fratii atat cand sunt mici cat si cand vor fi mari ( sa-mi spuneti daca nu e asa),
- ma obsedeaza un lucru:" daca Alex pateste ceva-doamne fereste- ce ma fac" nu stiu cat e de normal sa ma gandesc la asta si poate suna un pic egoist sa fac un al doilea copil pentru linistea mea ( oricum daca s-ar intampla ceva cu oricare din copii nu cred ca mai esti om),
- in perioada adolescentei eu mi-am dorit foarte mult sa am o sora/frate orice...atunci a fost singura data cand m-am simtit " singura la parinti" in rest nu m-a deranjat lucrul asta!
Astept pareri, argumente pro si contra, cei care aveti copii poate imi spuneti din experienta voastra cum e cu doi, cum e cu unul, e bine se poate mai bine :) ?
Raspunsuri
columbiana spune:
Eu am un singur copil, venit dupa treizeci de ani si dorit foarte mult; apoi zece ani am tot asteptat (acum regret ca nu am luat si alte masuri- tratamente de fertilizare, vitro), anul trecut s-a dus ultima sansa cu o sarcina extrauterina urmata de operatie; acum nu mai e loc de sperante, iar idiotii legislatori din Romania mi-au taiat si sansa sa adopt un copil; Fiul meu sufera, a suferit intotdeauna din cauza asta si a intrebat mereu de ce el nu are frati, iar eu incerc sa nu dau in depresie.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
andru_mami spune:
eu am un singur copil de 2 ani,un copil dorit si asteptat dar cu care soarta nu a fost atat de generoasa,copilul suferind la nastere si ramanand cu multe si grave sechele;
prin urmare noi ne mai dorim mult inca un copil dar in primul rand ne este f frica de alte urmari noi avand incompatibilitate de rh,situatia financiara este asa si asa,nu ca ne-ar fi f greu dar nici usor nu ne-ar fi,eu plecand cu baiatul in fiecare luna cate 2 sapt la spital la recuperare,deci banii sunt si astia un impediment,dar nici nu dorim sa ramanem decat cu unul,sa nu ne bucuram si noi de un copil sanatos,si credem ca asa nici andrei nu ar fi singur si fara nici un sprijin atunci cand noi nu vom mai putea.
sincer cred ca 2 copii ar fi suficient si altfel ar fi si copilaria si viata lor avandu-se unul pe celalat.
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
ADRIANA_O spune:
Sigur ca mai multi copii!!!
Sa nu fim egoiste sa ne gandim la noi cat de greu o sa ne fie.
Cand vor fi mari se vor ajuta unul pe celalalt.
Cand vom ajunge la batranete vor veni in vizita pe rand sau cu totii de sarbatori, la noi.
Eu am doar o sora si sufar ca nu am mai avut frati.
Sotul meu are trei frati si e minunat cand ne intalnim cu totii la parinti.Ma simt foarte bine cu ei si familiile lor.
In legatura cu nasterea nu-ti face griji, ca daca iti vei pune toata increderea ca te va ajuta Dumnezeu sigur va fi bine(sa te impartasesti in timpul sarcinii!).
Sa nu crezi ca sunt foarte credincioasa sau ca am luat-o razna dar iti spun cum am facut eu si a fost ffff bine!
Situatia materiala, in cele mai multe cazuri ne impiedica sa mai avem un copil dar totdeauna exista si suisuri si coborasuri, la final ramanand satisfactia de a avea un nou bebe!
szivarvany spune:
Eu am un copil. Mult timp nu-mi doream altul, apoi mi-am dorit insa sotul nu. Apoi am divortat. Asa ca am revenit la decizia initiala.
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
monica70 spune:
Clar cel putin doi copii!
Eu dintotdeauna am vrut sa am o fata si un baiat.Am tot amanat,iar la 30 de ani am incercat si nimic ... Au urmat investigatii,tratamente si pana la urma a sosit fetita la 36 de ani! Eu mai voiam neaparat sa apara si baiatul,dar sotul nici poveste! Dar culmea, a sosit si el pe neasteptate si neprogramate,acum la 39 de ani
asta dupa ce de cativa ani tot priveam cu jiind
la familiile ce aveau cate o fetita si un baiat
si imi plangeam de mila ca eu probabil nu mai apuc
Sotul a facut urat tare cand a aflat ca-s iar gravida,dar nu m-am luat dupa el si acum e topit dupa flacau
Nu mai zic de surioara lui,care dealtfel a tot comandat sa "ii cumparam" un fratior !!!
E-adevarat ca eu am ajutor ca sta maica-mea aproape si m-ajuta oricand,dar pe de alta parte avem dezavantajul varstei,eu am deja 39 iar sotul 49 de-aia a si tot comentat el ca nu mai vrea alt copil,ca e prea batran.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."
monica70 spune:
Ei si acum sa analizez un pic si argumentele tale pro si contra:
Argumentele contra:
- cu frica de nastere se poate rezolva cat de cat,exista optiuni ca cezariana,sau nastere cu anestezie epidurala
E am avut noroc de o nastere super usoara si rapida la fetita,la fel si la baiat,doar ca a fost f.f. dureroasa expulzia, el avand 4,100 kg fata de 3,200 kg ea,dar a trecut ... a fost chestie ce 4 impingeri,deci maxim 5 minute . Si cand am vazut ce "sumo" a iesit chiar mi-a trecut de tot ![]()
- gelozia cam apare la toti copii,mai mult sau mai putin,dar se poate gestiona.Fetita mea si-a dorit tare mult un fratior si e lesinata dupa el,dar tot se mai manifesta uneori mai mult sau mai putin voalat,dar nu atat fata de el cat fata de noi.O apuca din senin cate o criza de plans ca nu i se face pe plac,face un circ monstru uneori . Mai facea asa si inainte de aparitia fratiorului,dar acum aproape zilnic o apuca.Probabil si fiindca a reinceput gradinita si acolo e super cuminte,dupa care se dezlantuie acasa ... De vreo doua zile am pus in aplicare un "calendar al cuminteniei" cu fetze vesele si triste si ... e muult mai bine,nu-mi vine sa cred ca nu mai e scandal! Nu de alta,dar vecinii nu-l aud pe bebe care e super cuminte si doarme toata noaptea,iar ziua doar papa,doarme si rade si o aud pe ea
Mie de-asta imi era groaza de perioada de colici - ea a avut din plin - si de nedormit noaptea,dar am avut mare noroc ca bebe doi n-a avut colici 
- la partea materiala nici noi nu stam stralucit,dar din fericire se pot "recicla" multe: haine,jucarii etc. Eu am pastrat tot ca inca speram
Am dat doar hainele roz si rochitele ...
- la partea cu ajutorul,cum am mai zis eu am,dar cred ca daca ati reusit sa va descurcati cu unul,veti reusi si cu doi!
Cu argumentele pro pe primele trei le-am avut si eu,al patrulea nu,pentru ca eu am un frate mai mic cu cinci ani decat mine si a fost super,ne-am jucat impreuna la greu cand eram mici si acum suntem f.apropiati si ne ajutam reciproc.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."
carla2005 spune:
La mine e mai greu cu convingerea sotului, nu mai vrea inca un copil fiindca zice ca nu mai are " rabdare"...desi are mai multa decat mine, este si o fire care se dedica trup si suflet vorba lui, "daca mai stau inca o data in stresul in care am stat la nasterea Alexutei ramai vaduva", si vorbeste serios, e genul care a avut greturi odata cu mine, cand se imbolnaveste copilul s eimbolnaveste si el, s-a lovit Alex odata si si-a spart buza, cand a vazut sange i s-a facut rau! Stiu ca pana la urma va face ce vreau eu, dar trebuie sa tin cont si de felul lui de a fi!
Plus ei sunt mai multi frati si nuprea e totul pe roze intre ei si asta e un argument forte la el, ca ce rost are ca oricum mai repede te bazezi pe straini decat pe ai tai si imi da tot felul de exemple si daca ma uit in jur fratii ajunsi la maturitate rareori se au bine, mai mereu au ceva de impatit! Eu vin cu contraargumentul ca totul tine de parinti si de cum au fost crescuti!
Monica 70, o sa i te dau exemplu ca el zice ca are 37 de ani si e batran pentru inca un copil, eu am 30...deci timp ar fi, dpdv medical am fi apti :) ca sa zic asa ( adica RH pozitiv amandoi, aceasi grupa de sange etc)!
marius spune:
Noi avem doi copii. La distanta de 6 ani una de cealalta (mare eroare!) nici nu vad cum ar fi viata fara ele. Mi-ar place sa mai am un copil (al treilea) dar sa fie bebe adica de la inceput, insa nu se mai poate. Asa incat ma uit la bebei si zambesc. Oridecateori vin nepotelele la mine si vad 3-4 copii la masa ma gandesc cum ar fi daca toate ar fi ale mele si mi-ar place foarte mult. E atat de frumos sa le vezi la masa povestind...
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
asteryaro spune:
Minim doi copii este idealul meu
.
Am un baietel nascut la 33 jumate. Al doilea copilas insa se prea lasa asteptat
... si privesc cu mare admiratie familiile numeroase, si nu pot sa nu ma gandesc ce fericiti sunt, chiar daca uneori viata ne pune si piedici, mereu vin si momente bune si frumoase.
Acum am 37 trecuti, sotul 54 tot trecuti, eu inca mai sper, ca asta moare ultima...
Cristina si
Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)
[url=http://lilypie.com]
[/url]
marimar spune:
Un subiect despre nr copiilor e pe placul meu oricind![]()
Raspunsul: depinde cita iubire ai de dat!
Eu am 3 copii si simt ca mai am iubire de oferit, mi-as placea sa adopt un copilas, de orice rasa, orice culoare, indian, african, chinez....etc
Iubirea e cea mai importanta , daca simti ca ai destula pentru inca un copil, ca ti-l doresti din tot sufletul, il vei convinge si pe sot si toate obstacolele vor cadea.
Nu gindi materialist, nu punde raul in fata, frica de nastere se rezolva cu incredere in dr si in corpul tau, gelozia este absolut normala intre frati, trebuie doar sa inveti cum sa reactionezi tu si sa intelegi copilul, iar despre ajutor, vei invata ca tu si sotul sinteti suficienti, daca va impartiti totul in mod egal si va ajutati reciproc.
Nici eu nu am si nu am avut niciodata nici un ajutor in afara de sot si ne e foarte bine asa, ne-am obisnuit, ne organizam, sintem ok.
Imi plac copiii ( in general si dintotdeauna) si cred ca fiecare copil merita cel putin un frate sau o sora. Pentru el nu exista un cadou mai de pret in viata ! Cind ii vezi jucindu-se impreuna, dragalindu-se, fugarindu-se prin casa, sarind pe canapele si rizind in hohote, facind ghidusii ( si dezordine prin casa si, uneori inevitabil, chiar certindu-se), impacindu-se dupa o cearta, iti creste inima de bucurie de mii de ori pentru ca iti dai seama ce casa plina de veselie ai si cite lectii de viata invata ei impreuna de acum !
E falsa ideea de fapt exprimarea e incorecta ca ii iubesti pe toti la fel, dragostea e diferita tocmai pentru ca fiecare copil e diferit, pe fiecare il iubesti pentru ceea ce este el pentru ca e unic, la fel si dragostea fata de el e unica
La fel cum diferita e dragostea fata de sot sau fata de parinti, fata de frati, surori....
-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda
..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !