Sezatoarea canadiana (158)
Raspunsuri - Pagina 6
cge spune:
Hai sa scriu si eu la un subiect asa de "fierbinte".
Eu mi-am facut in fiecare an de Qc vaccinul antigripal standard, eu prind toate gripele, si acum sunt racita. Si nu da semne sa imi treaca.
Si am trecut mult mai usor peste gripe, in sensul ca nu am lipsit de la job, am putut avea grija de copii.
Pe noi, o situatie din asta in care nu as fi in stare sa am grija de copii, ne paralizeaza.
Si m-am inscris sa il fac la job si anul asta pe cel antigripal standard. Dar care in loc de noiembrie se va face in ianuarie anul asta.
Copiilor nu le-am facut vaccinul antigripal, la ei merg chestii homeopate de intarire a sistemului imunitar.
Am intrebat sapt trecuta dr de familie si mi-a zis:
- ca ptr gripa porcina, grupa de risc este inversa celei ptr gripa standard adik 20-50 ani;
Deci, nu copiii.
Si copiii mai mari au imunitate mai buna, mi-a zis ca Victor nu trebuie vaccinat.
Ca la Anca sa ne mai gandim.
- ca au existat 3 cazuri in Qc de persoane perfect sanatoase si care au murit de gripa porcina;
-celelalte cazuri aveau alte boli cronice;
- ca exista un studiu potrivit caruia dc ai facut vaccinul impotriva gripei standard, si faci gripa porcina, va fi intr-o mult mai grava;
- si in final, dr nu mi-a recomandat nimic, a zis ca nici dr. nu au raspunsuri la intrebarile astea si ca sunt de urmarit.
Astept si eu raspunsurile voastre, si incerc sa ma informez, sa vad cum evolueaza lucrurile.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ica 1975 spune:
nebunia asta cu gripa porcina a mai fost in state in anii '70, parca 1976. Dati cautare pe goole si vedeti la ce i-a dus mintea ...
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
ange spune:
nelia,stiu ca raspunsul legat de "purel" nu are legatura directa cu mine dar acum ,scuza-ma ca-ti spun refuz sa cred ca e chiar apa de ploaie si toti cei care dezinfecteaza cu el sunt niste fraieri!
E clar ca ne spalam cu apa si sapun dar nu de 50 de ori pe zi asa cum o facem cu purel-ul.Mie la cati parinti si bunici imi intra pe usa zilnic ,ar fi si culmea sa-i iau de mana si sa-i duc la baie sa-si spele mainile.Nu stiu daca inainte de a intra pe usa mea au fost la toaleta sau nu ,nu stiu daca si-au spalat mainile sau nu,stiu doar ca mie nu-mi trec pragul daca nu si-au pus purel pe mana
Imi este frica!Dar friga ingrozitoare!Si chiar sunt tentata sa ma vaccinez,EU ,nu copii mei.Lor le-am interzis sa intre in gradinita,incerc sa-mi tin familia departe cat pot de mult si in acelasi timp incerc sa-mi protejez amicii cat pot de mult.
Copii mei au purel si in buzunarele de la haina si in ghiozdan si in boite a lunch.Ca-i ajuta sau nu,cine stie!?
Urmaresc cu atentie subiectul si cat de curand voi lua o decizie.
Magdone,i-am transmis Maiei mesajul tau
olga,toate bune?
nelia spune:
Am venit cu copiii si am zis ca intru sa vad daca... si uite ca da. Oh, Ange, pe drum chiar m-am gindit ca ai putea sa intelegi altfel, adica sa crezi ca am ceva cu Purel-ul. Nu, nu am, pe cuvint, si nu sint fraieri cei care il folosesc, fie si pentru simplul fapt ca si noi il folosim. Dar aici, exista o tendinta de a folosi purel fara sa te speli pe miini vezi exemplele date si am multe. Ma crezi ca am vazut si in spital doctori sau alte persoane din personalul medical, care au trecut de la un pacient la altul igienizindu-se doar cu purel!?! Adica iese din cabinet dupa consultatie, ia niste purel si gata... s-o dus microbu'... apoi trece la copiii mei si de la ai mei la ai altuia! Am zis ca mor si asta chiar la recoltare de singe... dar, hai sa zicem ca acolo unii mai au manusi. Deci sint pentru purel, dar nu in locul apei si a sapunului atunci cind acesta e la indemina, deci nu in situatia data de tine. Si acum o sa ma bati, ca nu tac, daca Agata la scoala il foloseste din plin, la gradinita directoarea l-a interzis, nu as putea sa-ti spun exact de ce, poate ca sint copiii prea mici... Asa ca, toata lumea, mica si mare, intra in gradinita si primul lucru pe care il fac, se spala cu apa si sapun pe miini si dimineata si cind ii luam. Scrie mare pe usa si daca ne vede ca nu o facem, se supara rau de tot pe noi.
Diana, mai discutam... sintem in aceeasi situatie, doar ca Tudora va intra mai repede la scoala.
Cristina, eu citisem ca si copii pina in 5 ani intra in grupa de risc, au schimbat incadrarea? Ca daca nu intra, atunci chiar nu ma mai stresez... oricum sint in asteptare si inca ma informez, ca asa cum am spus, si mie mi-e frica.
Fac mic, ca poate nu vedeti... De fapt, stiti de ce mi-e frica mie? Scenarista paranoica cum sint, m-am gindit ca or sti ei de ce sint atit de stresati... daca e un microb scapat cumva de prin vreun laborator de cercetare, care datorita schimbarii mediului a suferit nu stiu ce mutatii... si acum l-au pierdut de sub control? Si atunci normal ca te sperie, ca doar am vazut atitea filme americane proaste, nu!?! Si alea baremi au happy end, dar in viata... Glumesc eu, dar sa stiti ca acum citiva ani am citit despre premonitia unei Omide, altfel o chema si nu era de pe planurile mioritice, care spunea ceva de un microb care va decima omenirea... daca-i asta!?! Ca om cu pata am avut si a schimbat lumea, presedinte negru avem - sa vedem ce-o face... daca si partea cu microbul e adevarata!?! Sper ca nu vine Guestus sa ma ia peste picior...
Uite ce fac eu cu 28 de minute inainte de examen...
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Ma crezi ca am vazut si in spital doctori sau alte persoane din personalul medical, care au trecut de la un pacient la altul igienizindu-se doar cu purel!?! Adica iese din cabinet dupa consultatie, ia niste purel si gata... s-o dus microbu'... |
Si chiar s-o dus! Pentru ca purelu' chiar omoara microbii, pe cand sapunul spala parte din ei, asta in functie de cate minute petreci spalandu-te, cat de corect... hai ca poate un adult trece prin toate etapele www.unilab.com.ph/consumer/..%5Chcp%5CCMS_Files%5Chandwashing_poster.jpg" target="_blank">spalarii corecte, dar in cazul copiilor ma indoiesc, sincer.
Si da, procedura din spital e clara, daca nu ai murdarie efectiv pe maini, atunci purelu' e foarte eficient. Ofcorz ca n-o sa curete noroi, sange, mancare, praf etc, dar microbii chiar ii omoara.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
maru spune:
nelia, maine cand ajung la munca am sa ma uit pe tot ce e legat de gripa pe site-ul intern al spitalului. Cel extern e mai usor de rasfoit, ca e la liber pentru toata lumea :)
Ceea ce stiu e ca deja au vaccin pentru personalul si voluntarii peste 65 de ani. si sunt destui...
cat despre cum se spala nurse si doctorii cand trec de la un pacient la altul, exista un poster cu cele 4 momente ale spalarii, cand se cere spalarea pe maini, am sa il caut maine si am sa vi-l aduc
columbiana spune:
Ma bucur ca v-ati implicat in dezbaterea pro/anti vaccinul gripal, la noi tot opinii impartite, eu nu cred ca vaccinam copilul chiar daca ta-su insista;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
nelia spune:
Deci, Donia, trebuie sa te si speli si sa dai si cu purel ca sa omoare microbii, mai ales in spital. Exact asta spuneam si eu. Ma rog, nu vreau sa mai lungim discutia, dar nu pot sa accept ca doar sa dai cu dezinfectant pe miini e mai bine decit sa te speli cu apa si sapun si sa dai apoi sa dezinfectezi. Si gata, nu mai revin.
Pucku spune:
Nelia, vad ca tzi-a raspuns Donia...am intrat doar sa confirm ce zice Donia, Da Purelului...eu lucrez in cercetare cu animale infectate, si singurura cale de protectie e purel cu 90 % alcool, intre un animal si altul, deci functioneza....daca ai in schimb materii organice- piele, sange, bucati de tesut, saliva, urina, e recomandata spalarea pe maini, daca nu e suficient purelul
acum nu-i zice purel, dar are aceasi baza, eu spre ex la cel din farmacie clasic fac alergie pe maini, asa ca vreau sa cumpar din cel lichid cu 90 % alcool, pt folosinta,dar inca nu am gasit, la scoala au din acesta lichid si cand intru si ies ne desinfectez temeinic...inca trainuiesc copilul, si da fie-mea in 30 de secunde s-a spalat pe maini, cu apa ca si gheata, si cu sapun
toata ziua ii fac teoria chibritului daca sunt langa ea, e bine, daca nu....asa ca atunci cand venim de afara ne spalam pe maini imrpreuna bine.....a si sapunul daca nu e si desinfectant nu omoara toti microbi, asa ca e nevoie de unul desinfectant...noi in casa folosim banalul alcool, care l-am pus intr-o sticla pompa si ne desinfectam pe maini cu el
eu am un fix cu cainele, daca se trasmite si la animale si el e purtator, pe el cum il desinfectez? ii spal eu labutele saptamanal, dar sa o fac zilnic si 2, 3 ori pe zi de cate ori iesim....ar fii criminal...cred ca ar fugi de acasa
eu zic clar Nu vaccinului atata timp cat nu e obligatoriu, apoi om mai vedea, al meu vrea sa se vaccineze, zice ca el e mai gingas, dar i-am zis ca atunci tre sa-si faca tot kitul, si sa intrebe nmedicul daca il recomanda
eu intru la persoane cu risk ca am astm, dar nju mi-l fac deocamdata
va pup pe toate sezutele
si noapte buna
revin maine
Ah, felicitari Magdone pt bb 3, sa ai parte de o sarcina usoara si un bb sanatos, cand mergi la eco??
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""