Sezatoarea canadiana (158)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

http://www.pourlascience.fr/ewb_pages/a/actualite-virus-a-h1n1-d-ou-vient-sa-virulencea-23413.php
despre gripa, pentru Nelia.

Iar de Tylenol, luat in exces , mult timp e daunator pentru ficat. In Europa se cheama paracetamol, daca nu stiati:
http://www.pourlascience.fr/ewb_pages/f/focus-paracetamol-ne-pas-depasser-la-dose-prescrite-23609.php
Din pacate sunt doar in franceza. Sa vedeti cate chestii interesante citesc eu de cand lucrez aici si am ca sarcina sa citesc toate revistele si sa scot lucrurile interesante pentru colegi....Bine ca nu lucrez intr-o biblioteca de la un spital, ca as deveni paranoia. Deja sunt, ca ma dor rau de tot incheieturile, mai rau ca niciodata. Si dupa ce le-am auzit pe Laura si pe Ktrinel cu problemele lor, m-a cam apucat paranoia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Nelia si restul fetelor canadeze,

Pot sa indraznesc sa va rog ca informatiile medicale mai importante si care nu sunt personale sa le postati aici nu pe contul comun? Nu de alta, dar mai citim si noi pe la voi si ne-ar ajuta.
Multumesc mult.

P.S. Despre tylenol eu stiu de anul trecut cand FDA anuntase ca in jur de cca 60% din copiii cu varste pana la 1 an care au luat de mai mult de 2-3 pe luna tylenol au un risc mai mare sa faca astm. Eu de atunci am aruncat tylenolul din casa si nu am decat motrin, pana or descoperi ceva si despre asta. La mine e deja prea tarziu, Eric are dja astm, dar macar pt mamicile cu bebelusi mici e buna informatia.

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Maru, mersi!

Bebitzu, cind vine Octav, voi lua cu copy-paste ce scrie acolo si pun pe contul comun.

Bineinteles ca nu e obligatoriu sa se intimple tot ce scrie acolo, dar pentru mine a fost un soc sa aflu cite efecte secundare poate sa aiba un medicament considerat atit de inofensiv. Si oricum ar fi, nu pot sa nu ma gindesc ca, in ciuda faptului ca nu sint vizibile imediat aceste efecte, poate 1 la un milion are unul sau mai multe dintre aceste efecte secundare in urma Tylenolului... si nu ai de unde sa stii ca acela nu esti tu sau copilul tau.

Si cred ca pot extinde, cred ca asta este valabil pentru toate medicamentele. Daca o planta consumata, poate fi benefica, dar intotdeauna exista macar un efect secundar minor, nu vad cum ar putea fi altfel in ceea ce priveste medicamentele. Dar asta o spun asa, ca tot vorbim despre efectele secundare ale vaccinului si ca sa-mi justific un pic teama de un nou vaccin... caci altfel, sint si eu ca toti oamenii. Nu inseamna ca daca stiu acum, la prima durere groaznica de cap voi sta cu ea asa si nu voi lua... Tylenol. E pe piata, il am in casa, medicul mi-a zis ca e ok, doar n-oi fi eu aia cu efectele secundare, sigur eu fac parte din cei care nu au nimic.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Trebuie sa recunosc ca m-ai naucit cu informatia asta...al meu nu are astm dar in lunile septembrie octombrie mi-a facut 2 ani la rind dupa viroze usoare atacuri astmatice;si i-am dat tylenol cin era mic si facea frecvent viroze....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

A venit fie-mea de la scoala, profu de civics se cunoaste cu familia si le-a spus copiilor ca avea astm baiatul. Nu stiu daca e adevarat totusi. Sa nu fi spus nimic pana acum astia???

Daiopri, bine ai revenit, voi fi si eu pe baricade c-un gand bun, sa-ti fie de folos!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

din seria tara arde si baba se piaptana eu caut ceva de genul asta, dar pt copii mai mari, stiti ceva jucarii educative asemanatoare?

http://castellojeu.com/catalogue/product_info.php?products_id=377&manufacturers_id=57&osCsid=s2spvd4nv7r522l6haer4te4v5

in rest sunt socata de baiatul de 13 ani....si tot nu m-a avantajeaza daca avea astm ca si eu am

revin

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mai, informatiile se bat cap in cap:
dimineata spuneau ca a fost in turneu la London si ca acolo a acuzat dureri mari de cap si febra si au mers cu el la ER. Pai la London au un spital f bun si pediadric si de adulti, sunt centru universitare important. I-au facut Ctscan si l-au trimis acasa
cand m-am intors la 6 spuneau ca l-a dus familia la un walk-in clinic sambata cu probleme de respiratie si febra, simptome flu like, ca i-au dat ceva si i-au recomandat sa se duca la Er daca se inrautateste situatia...
ceva e fishy

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

A venit fie-mea de la scoala, profu de civics se cunoaste cu familia si le-a spus copiilor ca avea astm baiatul. Nu stiu daca e adevarat totusi. Sa nu fi spus nimic pana acum astia???

Daiopri, bine ai revenit, voi fi si eu pe baricade c-un gand bun, sa-ti fie de folos!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

pucku nu merge linkul. Ce e de fapt?
CGE parca tu erai cu strumfii. E o reducere mare la toyurs, poti sa iti faci plinul pentru craciun.

M-am uitat pe radio-Canada la o emisiune destul de documentata si serioasa, adica nu genul protv panicata. Dar n-am prins toate amanuntele...Era interesant de vazut.

Mergi la inceput

http://www.thestar.com/news/gta/article/716657--teammates-worry-after-h1n1-supected-in-boy-s-death?bn=1
aici spune clar: Younger people are more impacted with the burden of illness, but those most likely to die are older, and most have pre-existing conditions. Frustaglio had a mild case of asthma, health authorities said

Mergi la inceput

sper ca asta sa mearga

http://www.amazon.com/Melissa-Doug-Pattern-Blocks-Boards/dp/B00006JZCG/ref=pd_bxgy_t_img_c

Mergi la inceput

am culcat pitica...

Maru da am vazut si eu ca informatiile se bat cam cap in cap

Cum e Andrei? Sanatate multa

si Antoniei si....parca mai era cineva bolnav, dar nu mai stiu cine

Nelia toate au efecte secundare pana si banala vit C daca iei prea multa, eu zic ca echilibrul e cel mai important, eu nu i-au des, si as lua advil dar nu am voie ...cand sotul a inceput tratamentul pt boala lui, mult timp a fost reticent pt ca avea efecte secundare sa atace ficatul, dar si asa, un doctor bun l-ar fii facut sa inteleaga ca efectele alea secundare sunt mai mici decat efectele care le poate avea asupra sanatii lui stand netratat, a durat 4 ani cu tratament mai mult fara si taiat dozele, ca la ultima spitalizare sa prinda un doctor fain care i-a spus ca trebuie sa nu se mai gandeasca la efecte secundare daca nu vrea sa-si puna viata in pericol, si uite ca in sfarsit se vad imbunatatiri, dar sunt deja 5-6 ani de cand ar fii trebuit sa inceapa tratamentul, care in timp i-a periclitat mai tare starea de sanatate si tratamentul v-a fii mai lung si mai puternic decat era daca-l accepta de la inceput

Daiopri sa-tzi fie de bine vacanta, te am in gandurile mele mereu

mi s-a facut pofta de popcorn asa ca ma duc sa-mi fac un pic
vreti si voi?

Mergi la inceput