Sezatoarea canadiana (158)
Raspunsuri - Pagina 15
mamaana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge Am si eu o intrebare: vaccinul din clasa a-4-a este impotriva heptatita A si B, nu ? Victor, cum e nascut in Ro, a primit cele 3 doze de vaccin hep. B cand era bebelush. Ar trebui sa mai faca vaccinul asta ? Asta e rappel-ul dupa 10 ani ? Nu, de alta, eu am completat toate fisele, are si carnetul de vaccinuri echivalat trimis la scoala. Si el imi zice ca lui i-a zis infirmiera ca ii face vaccinul, dar colegului lui care e tot nascut in Ro, nu ? Multumesc mult, Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
cristina poti merge cu victor la medicul de familie sa-i faca o analiza sa vada daca ii trebuie doza, sau jumate, sau deloc; acum, daca tu trimiti foaia aia ce ai primit-o de la scoala inapoi cu semnatura cum ca nu vrei sa-i faca vaccinul, nu i-l face
Ione81 spune:
Ceau fetelor!
Mikiion, Pitilache, merci de informatii. A completat sotul dosarul, trebuie sa declare venitul lui pe anul acesta, si al meu pe anul trecut. Conform simulatorului, nu cre' ca e eligibil pt bursa, e bun si pretul, om vedea. Multzam oricum. Da, el are CSQ, eu nu.
Mikiion, de la o patzita ce a asteptat bus si la -45 -50 (cu vantul), eu am folosit asa: geaca lunga pana aproape de glezna (cu gluga neaparat), din puf de pinguin, eu am luat-o la reducere la vreo 200 si ceva, dar cum imi place mai sic, a fost de la BEDO. Acuma nu stiu, ca BEDO aici la Montreal pare cam diferit de cel de la Calgary. Apoi, in picioare bocanci de munte (dupa ce am inghetat in repetate randuri in cizme cu toc), tot la vreo 280, cu toate talpile necesare, goretex, etc. SI bineinteles orice colanti elastici, plus pantaloni de lana cu captuseala. SI cand e chiar frig, mai adaugam pe sub geaca vesta de lana de la maica-mea, dar sigur un polartec e bun. Apoi la serviciu jos bocancii, jos vesta, si eram OK. SI eu sunt de natura mai friguroasa, tineam temp la 25 in birou si canadienii se plangeau cand veneau la mine ca e prea cald :)
Monicutza bb, trebuie sa faci un cont separat cu tentatii pt tantile cu job... suna foarte bine dar dupa ce am cumparat arsenalul de interviu, costum de la Mango, 2 perechi de pantofi de la Nine West, fara reduceri, nu mai e alocare la buget pt shopping :( Dar sper ca ai gasit cele mai bune oferte!!!
CGE, si eu am tras de o tuse si o infectie respiratorie - dar nu am fo' la doftor. Am folosit: cepastat; apa fiarta, ginger (cre' ca e ghimbir pe ro), lamaie si miere; ceai de cimbru (e antiseptic); gargara cu sare; infuzii cu ceai de musetel.... si abia ce a trecut. Acuma e in faza, am trecut, dar nu de tot, care o gasesc cea mai de nesuportat!! Sper ca tu esti OK.
LauraJr - da, merci inca o data, e fain la sezatoare ;)
Sanatate multa si caldurica! Un weekend frumos!
Living the dream!
Ica 1975 spune:
mamaana,
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
mikiion spune:
Ione cu placere.Sa faca cat mai repede cererea oficiala , banii vin foarte repede , si cei din urma.
Poti detalia si tu cum e cu talpile alea, ca tot mi se spune sa pun talpi in interiorul ghetelor , pt. mine sau pentru Marc si eu ma uit cu niste ochi candizi la ei......Ca vitelul.....stiti voi continuarea. Ce fel de talpi exista? Si ce rol au de fapt. Tu ma intelegi, fetele din Montreal sunt prea «urbane» ca sa ma lamureasca( Din fericire pentru ele). O sa vezi ca tie o sa ti se para iarna de la Montreal blanda
Eu cand locuiam in Quebec ville, acum 4 ani( plus ca parca eram mai rezistenta inainte de bebe si alaptat) ma imbracam in pantaloni de ski in noiembrie si ieseam din ei in aprilie. + insuleted cu blana luati din Romania plus o geaca mai lunguta...( Toate cumparate din Romania). Insa iarna, de regula eram mereu studenta, si nu eram chiar mereu obligata sa ma duc.....Si nici nu aveam unde ma schimba. Iar clasele nu erau exagerat de calduroase. Acum e altceva, e job, e si cu publicul , si parca am si conditii sa ma schimb la nevoie. Si ma dor toate oasele deja de la frigul si umezeala de zilele trecute. Si vantul.....
Mie de fapt imi lipseste marea si soarele , chestii care le aveam in fiecare an acasa si care ma ajutau sa trec usor peste iarna.
cge vaccinul, nu se face decat la cerere si nu ca bebelus.
Noi ieri ne-am enervat , dupa ce vineri imi gasisem copilul ud si vanat de frig , afara in curte....Si ne-am dus si i-am luat un costum de iarna serios. ne- ajuns cu niste accesorii cu tot la vreo 200 , daca asta e, o sa manac din traista vreo 2 saptamani si o sa economisesc banii
Cu astia de la gradinita nu e de glumit. Vor sa se imbrace singur...in costumul de iarna. Apoi nu verfica daca nu ii e frig sau nu e ud. Si imi vine la mine copilul , cand sa-l iau vineri, ca lui ii e frig.... Si el abia a terminat cu antibioticul pentru pneumonie.
Eu am dus-o bine pana acum, ca la fosta gradinita italiencele alea erau mai friguroase ca mine, si nu-i scoteau afara decat la +10 grade!!!!
Ma enerveaza cu independenta asta. La manacat o accept, dar nu l-a imbracat fara supraveghere.L-a gasit sotul de 2 ori cu adidasii pusi invers( stangul in dreptul). Asta e gradinita tipica quebecoasa. Plus ca ni l-au tinut saptamana asta la grupa de 4 ani plus, si el nu are nici 3 ani jumate macar. Ca le-au lipsit niste educatoare , bolnave...
Sper ca la voi s-a indreptat vremea. A iesit si aici soarele dar vantul te darama.
Ica 1975 spune:
miikon, si la noua gradi pun accentul pe indep totala a copilului, poate gresesc eu, insa cred ca-i si comoditate la mijloc nu numai independenta inteleg sa-l incurajezi si unde nu poate sa-l ajuti, dar nu sa-l lasi asa de izbeliste. In ideea asta am cumparat noi costum cu totul, ca poate copilul decide ca nu-i destul de frig si nu mai vrea sa puna pantalonii, nu? Noua ne-au vorbit de manusi lungi, am luat, dar nu intra pe subt geaca si eu, care n-am mai vazut asa ceva pana cum, ma intreb daca o fi normal sau nu ... Sanatate va doresc! Nu uita ca pe subt pantaloni poti folosi colantii aceaia subtiri de care am zis si care tin pana la -30. E drept ca la inter te cam incalzesti in ei... o alta solutie ar fi pantalonii aia de coup vent pe care i-am vazut la cineva si de care te dezbraci cand ajungi la interior.
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
oanagabriela spune:
M-am intors si eu dupa 2 saptamini in tara laponilor N-am fost nicioadat plecata asa de mult fara familie Evident ca Antonia s-a imbolnavit (dubla otita, tuse, etc), ca de fiecare data cind plec dar i-a trecut destul de repede. Acum este in vacanta pentru o saptamina si sta acasa, ei nu ii place in campurile organizate pe timpul vacantelor, prefera sa stea acasa cu bunica.
In rest tot nu avem masina, zace la garaj si inca nu au reparat-o. Cica peste 2 saptamini .
Ne pregatim de Hallowen, avem citiva copii invitati, cu parintii aferenti. Antonia va fii costumata in spaniola.
O saptamina buna va doresc
nelia spune:
Oana, ! Ai facut o maimutica fericita cu rochita de printesa mov! Cred ca nici nu o mai scot din ea pina simbata viitoare. Unde mai pui ca ei nu-i plac deloc printesele si nu i-au placut niciodata, in afara de... Yasmine!
Bine ai revenit! Sa ne povestesti cum se traieste pe acolo!
Mikiion, sper sa nu vi se imbolnaveasca din nou. E rau dupa o pneumonie sa raceasca din nou.
Ione, pai ti-ar trebui si tie CSQ, nu poti sa-l obtii? Daca vrei sa faci scoala, vei plati pret de student international, ceea ce fff mult, aceasta taxa de non-rezident este de trei ori mai mult decit cursul in sine. Dar IMM ala cu care ai venit nu e pentru Quebec, voi ati facut dosarul direct pentru alta provincie? Ca si ala ar trebui sa fie bun, zic eu.
columbiana spune:
Ionela, uite asta e firma de care ti-am spus la intilnire:
http://www.ari.ie/?section=8&tid=1, sa-ti trimiti cv-ul la ei, cine-stie; am avut acolo o perioada de gratie, faina de tot;
Oana, bine ai revenit, ti-am simtit lipsa. Sanatate Antoniei!
Cristina/cge si eu am primit hirtia pentru vaccinurile respective de la scoala de la Tudor (hepatita) si inca n-am raspuns, tu ce-ai facut?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
cge spune:
Ana, eu am scris in foile respective cum ca Victor a facut vaccinurile in Ro cu toate datele.
Dar am raspuns si ca sunt de acord sa i-l faca. Si are maine, pe 26 oct.
In mintea a fost ca infirmiera analizeaza si ea carnetele, dar se pare ca daca eu am zis ok, le va face.
Cand era V. bebelush, i-am facut anticorpii ptr vaccinul asta ( ca trebuia sa stiu, sora-mea avea hep.) si i-a iesit negativ.
Acum fie ca era prea devreme facut testul, fie ca nu ii prinsese vaccinul.
Acum ma gandesc ca un update cu varianta din Q. nu ii strica.
Cred ca ii fac un vaccin combinat ptr. hep. A si B.
Tu ce decizie iei, mergi sa il testezi pe Tudor ptr anticorpi?
Multumesc,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005