centrala in apartament

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

scria cineva mai devreme in legatura cu factura de gaze pe timpul iernii.

la mine, ap cu 2 camere, pe partea insorita a blocului, la et. 9, cu vecini debransati si deasupra si dedesubtul apartamentului meu, cu temperatura setata la 24,5-25 g Celsius, cea mai mare factura in iarna trecuta a fost de 3,5 mil lei vechi, dar mentionez ca perioada de facturare a fost 1,5 luni pentru acea factura.
pot doar sa adaug ca noi stam iarna in pantaloni scurti si tricou/maieu in casa, fara sosete/ halate/ pantaloni lungi, doar cu papuci (slapi) ca sa nu alunecam pe parchet. fetita este imbracata de obicei cu tricou cu maneca scurta, pantalonasi trei sferturi, sosetute subtiri si sandale (sa nu alunece pe parchet sau pe gresie)
am setat o temperatura mai mare in casa pentru ca fetita mea se joaca de cele mai multe ori pe jos, cand pe covor, cand pe parchet, vecina de dedesubt e debransata (deci pardoseala e putin cam rece), si oricum aerul rece sta la nivelul podelei, aerul cald se ridica spre tavan. asadar, am caldura mai mult decat ar fi necesar in mod normal, dar merita toti banutii.

si foarte-foarte important : cand va puneti centrala termica, nu uitati sa izolati tevile de caldura ce trec prin apartament (cele de la instalatia comuna). in functie de interpretarea legii, daca nu le izolati, puteti fi pusi sa platiti o cota-parte din pierderile de la factura de caldura pentru restul locatarilor (mai ales daca acestia au repartitoare). la noi in bloc, de comun acord, am desfiintat toate caloriferele de pe paliere, din uscatorie si spalatorie, si tevile aferente, pentru a nu mai plati incalzirea spatiilor comune.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Vreau doar sa fac o precizare: tevile de cupru nu sunt cu nimic mai bune, ba chiar au destule dezavantaje (printre altele, sunt cel mai putin rezistente); pexalul nu intra in discutie, ala e pentru trasee de apa, nu pentru incalzire; probabil ca voiati sa vorbiti de polipropilena, aia era varianda de plastic a cuprului.
In acest moment, instalatiile se fac cu tevi de polietilena, asta fiind varianta pe care o recomand.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput