Parintii nu au voie in scoala

Parintii nu au voie in scoala | Autor: moana

Link direct la acest mesaj

Asa ni-i s-a spus de la inceput. Si cica sa fim fericiti ca primele 2 saptamani ne-au lasat sa ne ducem copiii la clase. Si tot fericiti sa fim pentru ca avem voie in curtea scolii, spre deosebire de alte scoli unde parintii asteapta la poarta.

De ce: vezi draga doamne acum cativa ani a intrat un parinte si a batut un copil (n-am inteles daca pe al lui sau pe altul) si vor sa preintimpine asemenea evenimente.

Mie mi se pare cel putin ciudat. Cu ata mai mult cu cat se bate tam-tam pe faptul ca parintele trebuie sa fie implicat activ in educatia scolarului, pastrand o relatie stransa cu cadrul didactic.

Dar cum naiba sa o pastrezi daca nici nu te poti intalni cu el? Si la noi, la Step, inca e bine, caci avem consultari saptamanale cu parintii. Asta pe langa sedintele cu parintii, care sunt cu frecventa lunara.

Am 2 intrebari:

- si in alte scoli e la fel? (vreau sa-mi dau seama cat de raspandit e fenomenul.)
- cum putem schimba acest lucru? inteleg ca e stipulat in regulamentul scolii. regulamentul asta cum poate fi schimbat? parintii pot determina schimbarea lui?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

si la noi e interzisa intrarea parintilor in scoala (teoretic, practic lucrurile nu stau chiar asa; daca spui ca ai intilnire cu invatatoarea - e ok; e vb de scoala cu clase I-IV); in curte sunt bodyguarzi platiti de primarie, ca peste tot cred.

regulamentul intern al scolii cred ca poate fi schimbat la solicitarea parintilor (ma rog, in anumite puncte si probabil pe motive intemeiate); poate ar fi bine sa discutati intai la sedinta cu parintii pe clasa si apoi la sedinta pe scoala (cu reprezentanti ai parintilor din toate clasele si cu directorii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Nici la noi in scoala parintii nu au acces. Si personal mi se pare absolut normal.
Pastrezi relatia cu invatatoarea la telefon, consultatii si sedinte.
Ce ar insemna ca fiecare parinte sa astepte sa discute cu invatatoarea in fiecare dimineata? Ar incepe ora la ...a doua ora din orar.
La fel si la pranz , parintii nu intra in scoala. Daca sunt probleme de discutat iese invatatoarea cu ei la pranz si le discuta in curtea scolii.

In pauze daca sunt parinti cu probleme de discutat lasa buletinul ca bodyguard, sunt trecuti intr-un caiet si apoi merg la profesor/ invatator.

Ti-ar place oare sa intre cine stie ce nebun in scoala, fara sa ai cea mai mica urma de control?
Cred ca nu.
Nu sunt numai oameni cu intentii bune pe lume, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Nici la noi in scoala parintii nu au acces. Si personal mi se pare absolut normal.
Pastrezi relatia cu invatatoarea la telefon, consultatii si sedinte.
Ce ar insemna ca fiecare parinte sa astepte sa discute cu invatatoarea in fiecare dimineata? Ar incepe ora la ...a doua ora din orar.
La fel si la pranz , parintii nu intra in scoala. Daca sunt probleme de discutat iese invatatoarea cu ei la pranz si le discuta in curtea scolii.

In pauze daca sunt parinti cu probleme de discutat lasa buletinul ca bodyguard, sunt trecuti intr-un caiet si apoi merg la profesor/ invatator.

Ti-ar place oare sa intre cine stie ce nebun in scoala, fara sa ai cea mai mica urma de control?
Cred ca nu.
Nu sunt numai oameni cu intentii bune pe lume, din pacate.

la fel si la noi.
nu se intra in scoala, parintii nu au acces nici in curtea interioara. cei de clasa 1 sint luati din curte de invatatoare. regula scolii noastre este ca cei mici de cls 1 sa aiba clasele la parter, in felul acesta nefiind nevoiti sa foloseasca scarile.
vrei sa vorbesti cu invatatoarea - ii trimiti bilet si te programezi la consultatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici la noi nu se intra in scoala. Primele 2 sapt, parintii copiilor de clasa 1 aveau voie sa duca piticii la clasa. De la 1 oct copiii sunt dusi pana la poarta, iar de acolo merg singuri in clase. La pranz, au voie parintii in curte in fata scolii pt ies doar clasele mici. Daca ai musai nevoie sa intri, lasi buletinul la portar si te duci unde ai treaba (invatatoare, secretariat...).

Mie mi se pare mai ok asa decat sa umble tot felul de adulti printre copii si sa n-ai nici-un control.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Teoretic nici la noi nu este voie, dar dimineata mai ii lasa pe parinti sa-si duca la clasa copiii. La pranz insa nu te lasa. Daca ai treaba sa vorbesti cu invatatoarea lasi buletinul.

Personal mi se pare o solutie extrema, pentru o situatie usor rezolvabila. Tinuta lor este de fapt mare mea problema. De ce trebuie sa fie imbracati in combinezoane si bocanci de armata si cu bastoanele alea infipte in vesta la spate...mi-e greu sa inteleg. Copiii le zic testoasele Ninja :). Au si o explicatie...sunt 4-5 cupluri in divort in scoala si se bat pe copii ... adica 5 cupluri din 600 (in mare) au probleme, atunci trebuie sa aibe o tinta impunatoare.

Citat:
citat din mesajul lui teo1970
in curte sunt bodyguarzi platiti de primarie, ca peste tot cred.

Teo, poti te rog sa-mi spui in ce sector sunteti? Noi suntem in 5, la noi in scoala parintii ii platesc pe bodygurds. Atunci cand s-a intrebat la sedinta pe scoala de ce nu se plateste din banii de la primarie, ni s-a spus ca nu exista asa ceva, cum sa plateasca primaria ... asta nu se intampla nicaieri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Ma bag si eu ca musca in lapte, cand am citit subiectul mi-a trecut prin cap o intamplare de care am aflat de curand - intr-o scoala, o doamna imbracata bine, parea mama unui copil, a intrat intr-o pauza la o clasa a II-a si i-a intrebat pe copii unde are dna invatatoare poseta pentru ca trebuie sa ii lase ceva. Copiii i-au aratat, si respectiva doamna a plecat cu banii si ce a mai fost de valoare in poseta...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Cricor,
suntem in 4.
Am auzit ca la 114 (sect 5) se platesc 5 RON / copil pt bodyguarzi (asa o fi?)
Dar in 4 aveam paznici si la gradinita (mica, doar cu 3 clase) si noi nu plateam nimic pt asta. Nu i-am vazut niciodata cu bastoane, arata destul de normal si, din cite stiu, sunt oameni nevoiasi care vin pe un salariu de nimic din alte localitati (si de la 150 km de Bucuresti).

La noi avem acces in curtea scolii si partial si in scoala (parintii de clasa I/a IIa pot intra la after-school sa-si ia copiii) nu am auzit niciodata de incidente (nici domestice, nici de alt fel), sincer nici nu ma gindeam ca vin parintii sa se bata la scoala pe copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

(Nici noi, in sectorul 6, nu platim paznicii. Erau si la gradi si nu-i plateam.)

Mie asta cu interzis accesul parintilor mi se pare o solutie extrema. Cu putin efort si imaginatie sigur s-ar gasi o cale de mijloc.

Fetele din tari/orase civilizate - la voi cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui teo1970

Cricor,
suntem in 4.
Am auzit ca la 114 (sect 5) se platesc 5 RON / copil pt bodyguarzi (asa o fi?)
Dar in 4 aveam paznici si la gradinita (mica, doar cu 3 clase) si noi nu plateam nimic pt asta. Nu i-am vazut niciodata cu bastoane, arata destul de normal si, din cite stiu, sunt oameni nevoiasi care vin pe un salariu de nimic din alte localitati (si de la 150 km de Bucuresti).

La noi avem acces in curtea scolii si partial si in scoala (parintii de clasa I/a IIa pot intra la after-school sa-si ia copiii) nu am auzit niciodata de incidente (nici domestice, nici de alt fel), sincer nici nu ma gindeam ca vin parintii sa se bata la scoala pe copil

Noi platim 10 RON / luna/copil...sunt 700 de copii in scoala, poate nu platesc chiar toti, dar cei din clasele I-IV platesc toti si sunt cam 400. Avem 3 paznici pentru ca avem 3 porti de acces in curte, dar doar 2 usi la scoala....personal mi se pare aberant. Anul trecut erau niste baieti paznici care se injurau in parte cu copiii din clasele mari. Anul asta avem niste domni mai in varsta..cred ca eu ii depasesc daca ne luam la intrecere care fuge mai repede. Si da...se pare ca acei parinti vin si-si iau copiii fara instiintarea/aprobarea celuilalt parinte... cum ziceam, aberant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Noi avem paza la poarta scolii si in scoala. Oamenii sunt platiti de primarie.

Iar ratiunea pentru care parintii nu au voie in scoala este ca tin deliberat de vorba invatatorii/profesorii si se intarzie inceputul orelor.

Mara si Matei

Mergi la inceput