Licurici de ianuarie-februarie 2009 (57)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:
citat din mesajul lui micola

Miere, cum adica descult la 5 grade???? sau doar cu soseste??? mi s-a facut frig si mie cand am citit..nici eu nu sunt cu infofoleala, dar nici chiar asa....mie si 20 de grade in casa mi se pare frig..

Mie 20-22 de grade mi se par arhisuficiente, de altfel A. doarme mult mai bine cand e mai racoare in casa.

Cand am plecat afara era mai cald, numai ca pe parcurs s-a facut seara si intre timp a pierdut si o soseta. Cateodata nu ii pun pantofi afara. Oricum eu nu am de gand sa il infofolesc, nu l-am imbracat gros niciodata, nici cand era bebe, caciula in cap de la 10 grade in jos si uite ca pana acum nu a racit nici macar o data (nici un muc sau altceva):))

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

ingrid, nu ma pot abtine... Esti mortala, tu fata! Ce generatie este cea care isi pierde dintii, adica "tot mai multi dinti sunt extrasi sanatosi"? In ce an trebuie sa fie nascute persoanele respective pentru ca eu sa pot observa acum acest fenomen?

Verisorul meu este nascut in 1983. Se spala regulat pe dinti. Prima carie i-a aparut la 20 de ani. Nu are dintii strambi sau incalecati.

Un prieten de familie este nascut in 1977. Dupa spusele lui, nu s-a spalat niciodata pe dinti. Nu are si nu a avut vreodata vreo carie, doar tartru. Nu are dintii strambi sau incalecati.

Eu i-am dat Dariei suc. De portocala si de mar. Mere netratate chimic, nestropite, din gradina vecinei. Au un gust asa de bun, ca as manca si-un sac.

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

http://citadelaalbastra.wblog.ro/

Scuze, draga, daca asa s-a inteles, ca o generatie intreaga isi pierde dintii. Nu asta am intentionat sa spun. Si eu cunosc multe persoane cu dinti sanatosi, si multe cu carii. De altfel, nici nu e cazul sa ii cunosc, e deajuns sa-i observ cand vorbesc/zambesc/rad. Ceea ce am spus se baza pe experienta personala, pe cea de la cabinetul medical individual al unui fost coleg de scoala, stomatolog si pe cea de la cabinetul medical individual al stomatoloagei mele, femeie cu 40 de ani de practica, care, intamplator, mi-e si vecina.
Ceea ce am spus este parerea mea, cu care tu poti fi sau nu de acord, nu cred ca e cazul sa te ambalezi asa. Poti continua sa-i dai Dariei suc, daca asa doresti.

Ai fost comica.

Nu vad care ar fi legatura intre consumatul fructelor sub forma de suc (deci lipsa masticatiei) si pierderea dintilor.

Acelasi verisor bea litri intregi de suc Prigat, dintr-ala cat mai aproape de cel natural, cate 10 litri isi cumpara odata, si, dupa cum am spus, nu are nicio problema cu dintii, sa trebuiasca sa suporte o extractie a unui dinte sanatos sau mai stiu eu ce...

http://209.85.129.132/search?q=cache:vGbltdTzYJUJ:www.infochild.ro/main-read/Eveniment-in-familie-primii-dintisori-59+%22dinti+incalecati%22&cd=11&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

Parintii mei au avut probleme cu dintii, mama inca are, eu mai putin. Fratele meu a purtat aparat dentar, e adevarat.

Caderea dintilor sanatosi este provocata de parodontoza, din cate stiu eu.

http://209.85.129.132/search?q=cache:MFZQbDw0ldAJ:www.roportal.ro/discutii/ftopic9638.html+%22parodontoza%22&cd=2&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

"Se pare ca parodontoza ar fi un efect secundar al scaderii imunitatii organismului, pe fond de stress, carente de vitamine si calciu si alimentatie si odihna necorespunzatoare."

" Lipsa de informatie si as putea spune chiar ignoranta unor medici stomatologi era cat pe ce sa ma coste mai multi dinti si masele."

http://sanatate.ele.ro/Parodontoza_--a3691.html

"Se numeste parodontitis o imbolnavire prin inflamare a parodontiului dentar (tesuturilor inconjuratoare dintelui, atat gingie cat si os), ducand la deteriorarea aparatului de sustinere dento-alveolar, aparitia mobilitatii si in final, pierderea dintilor.

Parodontoza nu este o imbolnavire a dintilor! Cel mai adesea, acestia sunt sanatosi. Statisticile arata ca imbolnavirea aparatului de sustinere a dintilor cauzeaza mai multe pierderi ale acestora decat cariile

Cum apare parodontoza?

Cauzele aparitiei aceastei imbolnaviri sunt numeroase si diverse. Au fost incriminati diversi factori printre care cei genetici, bacterii, conservanti alimentari (drept pentru care a fost supranumita si "boala civilizatiei"), cel mai important ramanand acumularile de detritusuri la baza dintelui, denumite placa si tartru, elemente care pe langa iritatia cronica pe care o exercita, constituie medii optime de cultura bacteriana. Substantele nocive rezultate in urma metabolismului bacterian provoaca inflamatia, care este practic primul stadiu al parodontozei."

In alte vremuri, dar nu chiar asa de indepartate, caderea dintilor era provocata de scorbut. Iar scorbutul era provocat de... lipsa vitaminei C. Care vitamina C se gaseste in... fructe. Si in... sucurile de fructe...

Daria Nandini

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Acum am citit tot, da, Alinuk, ai dreptate...si aici bebelusii sunt obisnuiti de mici cu frigul, chiar spuneam mai demult, eu nu as vrea sa fiu in extrema asta ( la 5-10 grade in body:))) dar nici in cealalta (caciula la 15 grade si infofolit copilul).

In ceea ce priveste sucurile, noua ni s-a spus ca sunt "calorii goale" fara fibra, si nu tin de foame, invata bebele cu gustul dulce....in mare cam ce a spus Pyc, cu deosebirea ca ea a detaliat mai bine decat as fi putut eu.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

pyc, am inteles ce spui tu, referitor la obiceiurile alimentare. Insa nu am solutii pentru perioadele in care Daria isi schimba programul. Respectiv, la Cluj stiam, cat de cat (+ / - o jumatate de ora) cand se trezeste dupa somnul de peste noapte, cand e ora primului biberon cu lapte, cand e ora gustarii, cand e ora celui de-al doilea biberon cu lapte, cand e ora somnului de dupa-amiaza, cand e ora trezirii dupa somnul de dupa-amiaza, cand e ora mesei de dupa-amiaza, ora biberonului de dupa-amiaza, ora unei alte gustari si ora biberonului de seara...

Cum schimbam locatia, mediul, cum totul devine haos... Si, chiar si dupa o luna, doua, tot asa este... Somnul de noapte nu mai este somn, este o chinuiala cu intreruperi, maraieli si urlete, somnul de amiaza variaza intre 30 de minute si 3 ore, orele de masa nu mai sunt ore de masa, ca, daca doarme doar 30 de minute, nu apuc sa-i pregatesc supa sau ce-o mai fi, peste zi e agitata si maraita si plangacioasa... Si uite asa, ajunge sa rontaie unul-doi biscuiti, un piscot, coaja de paine, fructe...

Maine plecam spre Braila, cu oprire la Cluj, si ma tem de ce va fi...

Daria Nandini

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

:) Am recitit mesajul meu ca sa vad ce am putut debita...Revin cu o rectificare ca sa fie clar:)

"In plus problema e ca sucurile dau dependenta! Ne place dulcele din nastere ....si organismul daca se obisnuieste cu dulce zilnic cere tot mai mult......."

Si fructele consumate ca atare sunt dulci, dar totusi ele nu dau dependenta ca si consumul de suc de fructe zilnic.....

Asta pentru ca organismului "ii plac" chestiile dulci, care se absorb rapid, care dau o senzatie momentana de bine/placere, care nu necesita efort pentru a fi consumate (efort de masticatie de exemplu)..... asa suntem noi facuti de sute de mii de ani si asa ne-am adaptat la medii ostile, cand accesul la hrana era limitat..... Acum asta sta la baza obezitatii, boala nr 1 a tarilor zise civilizate.

Si nu uitati ca totul e cu moderatie, pana si consumul de fructe intregi! 3 fructe pe zi este suficient! Un paharel de suc de fructe poate inlocui ocazional fructul ca atare........ dar o cana mare de suc de fructe depaseste deja necesarul dpdv glucidic! Un mar/o portocala/o piersica are cam 15 g glucide (echivalentul a 3 lingurite de zahar).......100 ml suc de protocale fresh are cam tot atata.....deci daca bem suc de fructe cu canile doar pt ca e fresh si ca aduce vitamine, depasim cantitatea de glucide rapide permisa pe zi......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Eu ii mai dau din cand in cand cateva lingurite de suc de portocale, pentru ca nu-mi mananca aproape nimic in afara de lapte si consider ca macar asa tot mai ia niste vitamine. Dar pentru copiii care mananca foarte bine fructele in stare solida nu are rost sucul. Oricum, fiecare mamica e bine sa se adapteze nevoilor copilului tinand cont de sfaturile nutritionistilor (multumim Pyc )

Cat despre temperatura, mie mi se pare frig la 18 grade cate sunt la noi in casa, dar nici chiar de caciula in cap. Nu-i pun nici macar dupa baita la temperatura asta. In schimb sunt pro sosete, mai ales ca el merge pe gresie

I-am comandat de pe net un costumas de fas cu salopeta si geaca, a costat cam 90 ron. L-am primit acum si e super, sincer nu ma asteptam la banii astia, eu voiam sa-i cumpar ceva bun din magazine (vazusem cu 300 ron ) si asta sa fie de schimb, dar acum mai astept sa vad ce mai apare.

Crisspy, bravo pentru Razvi, e super dezvoltat si tare frumusel (asta ti-am mai zis ,) Nu-ti face probleme cu mersul, cand nici nu te astepti o sa inceapa Cat despre vorbit nici noi nu avem un vocabular prea bogat, o tinem toata ziua cu baba, mai scapa si cate un papa, iar ieri a zis o singura data mama si nu am mai reusit sa mai scot inca o data de la el
Bafta, sa iasa bine analizele lui Razvi!

Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui anna-mama
I-am comandat de pe net un costumas de fas cu salopeta si geaca, a costat cam 90 ron. L-am primit acum si e super, sincer nu ma asteptam la banii astia, eu voiam sa-i cumpar ceva bun din magazine (vazusem cu 300 ron ) si asta sa fie de schimb, dar acum mai astept sa vad ce mai apare.

Crisspy, bravo pentru Razvi, e super dezvoltat si tare frumusel (asta ti-am mai zis ,) Nu-ti face probleme cu mersul, cand nici nu te astepti o sa inceapa Cat despre vorbit nici noi nu avem un vocabular prea bogat, o tinem toata ziua cu baba, mai scapa si cate un papa, iar ieri a zis o singura data mama si nu am mai reusit sa mai scot inca o data de la el
Bafta, sa iasa bine analizele lui Razvi!

Poze cu Vladut:

mersi frumos

Pune si tu adresa de unde ai luat costumasul, daca se poate.

Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009

Razvi

www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

Pyc, nici nu puteai sa "zici" mai bine. 100% de acord!

Selene...e foarte greu si neindicat pe Daria sa ii tot schimbi mediul. Un bebe se simte mult mai relaxat,in largul lui daca cunnoaste mediul in care este.

CRISSPY... ce frumos e Razvanel,ahhh ca ma indragostesc tot mai mult de gropitele lui. iti vine sa il maannci

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Na ca s-a modificat formatul paginii, cum se poate face la loc?

Poze cu Vladut:

Mergi la inceput