Licurici de ianuarie-februarie 2009 (57)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

neatza cucuiete!

poftitzi la o

nu stiu ce sa zic cu 'frigul' de la temp de 5-8grade celsius si sosetzelele copiilor

in Londra spre ex sunt copilashi in picioarele goale in mod frecvent pe la temp de 5-10 gr!

asadar, cred ca totul tine de obisnuinta si de temperatura locului unde creste copilul... de ceea ce inteleg unii prin frig...

...sunt sigura ca unei persoane care vine din Africa de sud o sa i se para frig la 15-20 de grade

hai sa avem o zi faina si sanatate multa picilor muciosi!

Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisa79

eu consider ca sucurile nu au ce cauta in alimentatia bebeilor(parere personala).decat sa ii dau suc,mai bine ii dau fructul.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
Si eu cred asta! Dar cred ca bebele meu este printre putinii din Romania care nu a baut suc decat de 2 ori in viata lui. Toata lumea se mira cand aude. Eu nu ii dau nici ceai, nici suc, nici supa. Zeama de la legume o mixez cu legumele si ii dau piure, in loc de suc, fruct. Ceai nu vad pentru ce (doar cand avea colici i-am dat), ii dau apa dupa fiecare masa obligatoriu, ca sa spalam dintisorii (asa ii zic si lui) si intre mese il incerc mereu cu apa sa vad daca nu cumva ii este sete. Uneori bea, alte ori nu. In gen, bea sub 100 ml de apa pe zi.
Noi nu putem sa folosim periuta de dinti (degetar), cum i-o bag in gura, cum isi inclesteaza dintii pe ea, nici vorba sa i-o misc eu pe acolo. Asa ca ii curatam cu apa dupa fiecare masa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

neatza cucuiete!poftitzi la o nu stiu ce sa zic cu 'frigul' de la temp de 5-8grade celsius si sosetzelele copiilorin Londra spre ex sunt copilashi in picioarele goale in mod frecvent pe la temp de 5-10 gr!asadar, cred ca totul tine de obisnuinta si de temperatura locului unde creste copilul... de ceea ce inteleg unii prin frig......sunt sigura ca unei persoane care vine din Africa de sud o sa i se para frig la 15-20 de gradehai sa avem o zi faina si sanatate multa picilor muciosi!
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
Alinuk, ai perfecta dreptate, totul tine de obisnuinta. De exp. zilele trecute era un frig..., si un tip era in tricou cu maneci scurte, desi toata lumea era in geaca.
Eu nu pot sta confortabil la 20-22 de grade, decat poate gros imbracata, dar mie nu-mi place cu multe haine pe mine. Pentru mine o temperatura confortabila este 24-25 grade (iarna, mai bine 25 decat 24, iar vara mai bine 24 decat 25). Iar daca mie mi-e frig si sunt cu geaca si sosete si ghete, nu-l pot lasa pe bebele meu mai putin imbracat.
Sotului meu ii place un pic mare rece, deci fiecare cu temperatura lui.
Dar, totusi sa vezi un bebe vanat de frig..., cred ca mi s-ar increti pielea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

LA MULTI ANI, PRINTESA ALEXIUTA FRUMOASA SI DULCE!! SA FII SANATOASA SI SA CONTINUI SA-TI BUCURI PARINTII ZI DE ZI!!

Nici noi nu am baut suc, doar la inceput de D, suc de morcovi, maxim 6 lingurite. ceai ii dau acum, cu vit C, dar nu se omoara dupa el...

a inceput sa pape si mancare...tocmai a halit o gutuie fiarta cu para cruda, cu un pic de branzica de la fagaras si cu un pic de cereale. am pus cate putin din toate..Doamne ajuta! nimic nu e mai rau decat sa-ti vezi copilul suferind! m-am conviNs de tot!

mamici si licurici

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Intr-adevar nu e nimic mai rau decat sa-ti vezi copilul suferind. Sa le dea D-zeu sanatate la toti licuricii, si la toti copiii, si la toata lumea. Ca nu-ti mai trebuie nimic pe lume si ai da tot sa ai sanatate. Si nu ne dam seama de asta mai bine ca atunci cand o pierdem.
Noi, Doamne ajuta, in afara de colici, nu am avut nici macar un muc, dar sa ne fereasca D-zeu. Si sa-ti vezi copilul plangand si suferind e cel mai rau. Si eu m-am convins de asta can am fost sa desfundam canalul lacrimal la ochisor. Daca-si mai aduce aminte cineva...
Pana la urma doctorita a zis sa incerce si fara anestezie generala, ca poate reuseste (noi la 8 luni si 8 zile am cantarit 10130 gr si 80 cm). Doamne ajuta, a reusit. Dar l-au tinut 3 asistente. Noua ne-au zis sa plecam si sa nu stam nici macar la usa ca va plange, dar nu ne-am putut dezlipi de usa. A urlat atat de tare, ca niciodata in viata lui. Cand a iesit afara avea tamplele vinete de cat de tare l-au tinut, dar ochisorul nu avea nimic. Si a reusit! Am mai pus vreo 4 zile Nettacin, continuam sa facem masaj ca sa nu se inchida, dar nu mai avem probleme. Insa cum suspina cand l-au scos afara, nici nu mai misca atat era de sfarsit. L-am luat in brate ca pe un bebe mic (el nu mai sta in brate decat vertical, la orizontala se indeasa si se impinge pana il pun vertical) la orizontala si nu mai misca, doar suspina si nici nu vroia sa se uite la mine. Mi s-a rupt inima. Noroc ca in scurt timp a adormit (in masina pe drumul spre casa) si cand s-a trezit uitase, nici la masaj nu a marait, desi noua ne era frica ca va plange amintindu-si.
Sa dea Dumnezeu sanatate la toata lumea, mai ales Alinei ca are tare nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

EVA MARIA bb de Danotino
ALEXIA

sa cresteti mai puilor si sa fiti sanatosi

Am avut si noi aseara controlul de 8 luni...suntem in parametri ca sa zic: 9,200gr, 75cm si restul le-am uitat

Tzumpi a fost tare cuminte...a stat la masuratori ca un om mare, ba chiar a ridicat manutele cand i-a masurat circumferinta toracica Dna doctor ne-a zis ca o sa mearga pe la 1 an dupa cum il vede ea ...asa ca trebuie sa am rabdare cu Razvi ca asa e el mai lenes...

De dimineata i-am luat o proba de urina sa mai facem o urocultura...stau cu sufletelul un pic mic sa vedem ce iese...

Noi am inceput de ieri sa bem un pic de suculetz de portocala, da' vrea numai cu lingurita ...

Aseara a adormit singurelpe burtica...micutul era asa de obosit ca incerca sa se ridice in 4 labute si pica...cam asa dormea:

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Razvi8Luni#5394374113799458482

O zi usoara si multi

Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009

Razvi

www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

crisspy,sper sa nu mai aiba infectie urinara.Totusi,daca iese,fa-i niste teste amanuntite,ca la baietei infectiile urinare sunt mai rare decat la fetite si pot avea drept alte cauze.Si noi am suspectat acum o infectie urinara,dar n-a fost,Doamne ajuta.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

crisspy,sper sa nu mai aiba infectie urinara.Totusi,daca iese,fa-i niste teste amanuntite,ca la baietei infectiile urinare sunt mai rare decat la fetite si pot avea drept alte cauze.Si noi am suspectat acum o infectie urinara,dar n-a fost,Doamne ajuta.

POZE CU NOI
de David Christian

Si eu sper sa nu aiba nimik...ca ne-au tot iesit tot felul de prostii in ultimele luni...daca si acum ii mai iese ceva il duc la un control amanuntit...

Sper ca sunteti mai bine...multi

Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009

Razvi

www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Citat:
citat din mesajul lui lisa79

eu consider ca sucurile nu au ce cauta in alimentatia bebeilor(parere personala).decat sa ii dau suc,mai bine ii dau fructul.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Si eu cred asta! Dar cred ca bebele meu este printre putinii din Romania care nu a baut suc decat de 2 ori in viata lui. Toata lumea se mira cand aude. Eu nu ii dau nici ceai, nici suc, nici supa. Zeama de la legume o mixez cu legumele si ii dau piure, in loc de suc, fruct. Ceai nu vad pentru ce (doar cand avea colici i-am dat), ii dau apa dupa fiecare masa obligatoriu, ca sa spalam dintisorii (asa ii zic si lui) si intre mese il incerc mereu cu apa sa vad daca nu cumva ii este sete. Uneori bea, alte ori nu. In gen, bea sub 100 ml de apa pe zi.
Noi nu putem sa folosim periuta de dinti (degetar), cum i-o bag in gura, cum isi inclesteaza dintii pe ea, nici vorba sa i-o misc eu pe acolo. Asa ca ii curatam cu apa dupa fiecare masa.

nu chiar
in gasca mea de mamici nimeni nu da suc de fructe la bbii;

robert bea mai putina apa pe zi, mai nou observ ca bea mai bine din pahar de plastic decat din canuta cu cioc;

lui ii place f mult sa il spal pe dinti, imi trage degetu, mai analizdeaza degetaru ala de silicon, iar il trage spre el sa il bag in gura... e f haios

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leditia
Sucul de fructe mi se pare excelent.Nu stiu ce aveti impotriva.David nu vrea suc de fructe sau de legume,ca eu am incercat sa-i dau,dar mie imi par vitamine curate..Nu-i poti da mereu piure,iar un suculet natural mi se pare excelent,mai ales in perioada asta,dar nu vrea dom'le,el vrea piure doar.
Ledi, uite de ce nu sunt eu de acord cu sucurile la bebei, copii, in afara de faptul ca sunt f acide pentru stomacelul lor.
Marea parte a vitaminelor se afla in coaja sau imediat sub coaja, cand faci suc coaja este data la o parte (asta presupunand ca nu faci suc pt bebe cu fructe tratate chimic).
Organismul uman pentru a functiona corect are nevoie de celuloza (fibre), iar fructele sunt foarte valoroase din pct asta de vedere, cand se face suc, prin centrifugare, fibrele sunt sparte f fin si nu mai sunt o.k.
Nu in ultimul rand, e mai aproape de natura sa le consum ca atare si nu stoarse. In natura omului este sa muste nu sa soarba, de aia avem 32 de dinti. Din cauza ca omul nu mai musca suficient, ca majoritatea alimentelor au inceput sa fie consumate in forme tot mai moi, omul incepe sa piarda din dinti. In fiecare an tot mai multi dinti sunt extrasi sanatosi pentru ca nu mai este nevoie de ei. In natura functia creaza organul si nu invers. Eu, de exp, desi am coroana de dinti completa sus, adica toate locurile ocupate, am totusi doi dinti mai putini decat normal. Mie mi-au dat dintii la 5 luni, la 8 ani aveam dantura definitiva completa, in sensul ca aveam toate locurile ocupate in gura. La 10 ani au inceput sa-mi creasca si caninii de sus, care se pare ca aparusera inca. Din cauza ca loc nu mai era pe maxilar mi-au crescut pe deasupra de dintii ceilalti. Copii radeau si ma intrebau ce este. La 12 ani mi-au fost extrasi premolarii si adusi in locul lor caninii (doc a fost de parere sa pastram caninii ca ar fi mai rezistenti ca premolarii) cu o proteza pe care am purtat-o un an si a fost un chin psihic. Astfel de situatii au devenit comune in cabinetele de stomatologie. De asemenea, daca ne uitam pe strada, vom vedea multi oameni cu dintii incalecati, inghesuiti. Deci a musca este f important pentru dentitia noastra.
In plus, eu am aparat de stors, si cand am vazut ca 30% din fruct iese pe partea cealalta si il arunc, am zis ca nu este eficient d.p.d.v economic sa beau suc, mai bine pap fruct.Si apoi, daca bebe vrea piure, stie el ce stie Asta e parerea mea, acum fiecare face cum doreste si crede ca e mai bine! Sper ca nu te-ai suparat.

Mergi la inceput