concediu medical dupa terminarea CIC

concediu medical dupa terminarea CIC | Autor: bursucelu

Link direct la acest mesaj

am si eu o problema si vreau sa ma lamuriti voi.Am inceput serviciu acum 2 luni si mi-am luat concediu medical (fetita sa imbolnavit si am luat concediu medical ingrijire copil)dar firma la care lucrez nu vrea sa-mi plateasca medicalul pe motiv ca nu am lucrat cel putin 6 luni.Va rog sa-mi spuneti daca asa e legea s-au nu vor a ma lase sa stau in CM?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui bursucelu

am si eu o problema si vreau sa ma lamuriti voi.Am inceput serviciu acum 2 luni si mi-am luat concediu medical (fetita sa imbolnavit si am luat concediu medical ingrijire copil)dar firma la care lucrez nu vrea sa-mi plateasca medicalul pe motiv ca nu am lucrat cel putin 6 luni.Va rog sa-mi spuneti daca asa e legea s-au nu vor a ma lase sa stau in CM?

Ai dreptul la concediu medical.
Baza legala - art. 18 alin 5 din OUG 148/2005, modificata si completata:
(5) Perioada īn care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare īn vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.
(6) Īn situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia īn calcul valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

multumesc mult pentru informatie.

Mergi la inceput