Infectie urinara in timpul sarcinii
Raspunsuri - Pagina 2
NataliaS spune:
Crinuta, la mine a debutat cu dureri usoare in zona inferioara a abdomenului, apoi usturimi usoare la urinat, am constatat ca urina era tulbure si usor albicioasa, semne usoare de colica renala, am facut analizele de urina si am descoperit ca am infectie urinara...si apoi m-a apucat o colica renala in toata deplinatatea ei, cu febra, frisoane si distractie ce mai...
medicul mi-a dat de urgenta o injectie cu Papaverina si scobutil pentru calmarea durerii si Amoksiklav ( amoxicilina cu acid clavulanic).
Am tot citit pe internet tot felul de articole despre administrarea antibioticelor in timpul sarcinii si se pare ca in infectie urinara e imperioasa administrarea lor, fiind mult mai periculoasa netratarea infectiei in sine. Cica poate sa infecteze membranele si atunci e chiar pericol, sau poate duce la pielonefrita care e o afectiune destul de serioasa a rinichilor.
Sper sa avem toate bebei sanatosi!
Natalia
Banti spune:
Si eu am avut in timpul sarcinii pe la 20 de saptamini si ginecologul mi-a dat Nolicin timp de 10 zile, trei pe zi si Cistenal (parca asa ceva, sper sa nu gresesc). Tratamentul nu a afectat sarcina negativ, dar eu m-am simtit mult mai bine, evident.
Ioana
adimercedes spune:
Crinuta, in afara de dureri la mictiune (cand faci "treaba mica") sau atunci cand te speli, febra, ameteli, dureri de spate sau de ovare, sa zic asa, infectia urinara poate fi usor depistata dupa un examen de sumar de urina (e gata in cateva ore dupa recoltare). La rezultat se vede puroi in urina, leucocite mai multe decat e normal, uneori chiar si hematii - depinde de gravitatea infectiei...
E am avut vreo 3 infectii una dupa cealalta, tratate toate cu Nolicin. Nici unul dintre medici nu s-a gandit sa ma trimita sa imi fac o urocultura sa vada exact cu ce m-am infectat. Am facut-o eu, de capul meu dupa o jumatate de an (adica prin iulie, dar a iesit bine), iar saptamana trecuta am facut din nou un sumar de urina (il facem regulat, cam o data la o jumatate de an si eu, si sotul) si toate valorile au iesit in limite normale. Cel mai importatnt este sa te feresti sa-ti fie frig la picioare sau la spate, sa stai in apa rece etc. Si cand simti ca ceva nu e bine, du-te la un lab. particular si cere un sumar de urina. Nu iti trebuie trimitere, nu costa foarte mult, te duci numai cu borcanelul cu urina si spui ce vrei. Dupa amiaza sau in ziua urmatoare iti sau rezultatele si daca vorbesti frumos iti si spun ele daca ai vreo problema
Eu m-am obisnuit sa fac sumar de urina si exudat faringian (proba din gat) regulat, nici nu ma mai duc sa cer trimitere sau alte-alea, ca-mi pierd vremea pe coridoare pentru o hartie care oricum nu are nici o importanta pentru un laborator particular! Daca sunt probleme in rezultate, atunci ma duc MUSAI la medic si cer tratament. As vrea ca toti sa faca asa, atunci cred ca ne-am imbolnavi mai rar sau, cel putin, am putea descoperi la inceput anumite probleme!!! Adi