Infectie urinara in timpul sarcinii
A mai experimentat cineva asa ceva ? Daca da, ce tratament ati luat ? S-a remediat fara sa il afecteze pe bb ?
Multumiri anticipate,
Andra cu burtica de 21 saptamani si Andrei (4 ani)
Raspunsuri
Lorelai182003 spune:
Yup, yup, yup! Eu facut una dureroasa rau de tot in luna 4. Bine, eu am si nisip la rinichi. Initial am luat AMPICILINA, dar fara efect.Pentru febra luam PARACETAMOL. Cand au vazt ca nu-mi trece m-au trecut pe ROCEPHIN INJECTABIL(PERFUZII), si mi-a trecut dupa 3 perfuzii. Adevarul e ca eu am facut o infectie destul de nasoala, dureri extrem de mari, febra 40,5 si 3 zile nu am mancat nica(ma rog, am incercat sa manc ceva dar am). ROCEPHIN e foarte scump dar merita caci ampicilina e cam frectie cu spirt! Dupa ce mi-au trecut durerile am luat preventiv NITROFURANTOINA, 1 pastila pe zi. E foarte important sa-ti faci o urocultura sa vezi cu ce bacterie esti infectata(deobicei infectiile se fac cu e.coli).
Multa bafta si as vrea sa-mi dai mai multe detalii in legatura cu infectia ta.
Lorelai
tutus spune:
Buna Andruska!
Eu in luna a 6-a am facut infectia (mi-au facut analize dupa niste sangerari ...) si intr-o prima faza am luat Furabid, dar fara nici un rezultat, asa ca dupa ~2 sapt am luat Amoxicilina si a fost ok. Si eu l-am intrebat de nu stiu cate ori pe doctor daca e ok pt bebe si m-a asigurat ca nu-i nici o probl si intr-adevar toate au fost ok cu piticul. Stiu ca te-ai speriat, dar sper sa nu fie f grav.
Toate cele bune si sarcina usoara .
tinatache spune:
Esti sigura ca e infectie urinara? Adica, poate fi si o ciuperca (nu neaparat candida).
Eu am avut o iritatie nasoala de tot acum vreo luna, la analize nu a iesit nimic, dar fara crema cu clotrimazol nu a trecut (aplicata intern, cu niste tuburi pe care mi le-a dat o data cu crema). Intai am aplicat doar extern, ca mi-era frica de bb, apoi dr. mi-a zis ca doar "intern" trece si uite-asa am scapat de ea. Dr. mi-a mai spus o chestie: sunt unele iritatii cauzate de diferite ciuperci "instalate" local care nu trec decat dupa ce nasti, pana atunci tb doar "tinute in frau" (inchei citatul). Oricum, dr. e singurul care isi poate da cu parerea si iti recomand chiar 2 pareri, daca ai timp sa mergi, ca sa fii sigura. Sanatate multa!
Cristina, mamica cu burtica
Andruska spune:
Mie doctorita mi-a spus ca am infectie deoarece flora microbiana este nu stiu cum. Am repetat analiza si astept acum sa vad ce iese. Ideea este ca oricum tot ma ustura - nu f tare - dar ma ustura.
Maine imi ridic rezultatul si il voi suna pe dr meu ginecolog sa vad ca si cum ??? Oricum sper sa nu fie nimic grav,
Pupici la toate fetele,
Andra cu burtica de 21 saptamani si Andrei (4 ani)
ariel_7000 spune:
tratamentul depinde de infectie, adica germen...eu am avut infectie urinara cu streptococ b hemolitic (ce cauta el in vezica, asta numai el stie!!!), dar ca sa fiu sigura a trebuit sa fac urocultura. oricum, dr meu mi-a zis sa nu iau antibiotice, sa iau doar 2 pliculetze de uricol pe zi, timp de 6 zile. este un praf care se dizolva in apa si iese o zeama galbena :), are rol de dezinfectant. la urmatoarea urocultura nu s-a mai gasit nimic, dar lui bebe tot i-au facut un tratament preventiv in primele zile de dupa nastere, cu penicilina injectabila.
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
Alina spune:
Si eu am facut infectie urinara nespecifica cind aveam 20 saptamini de sarcina.Atunci am postat prima oara pe forum,era in noiembrie 2001.
A debutat brusc cu mictiuni frecvente si usoare usturimi,m-am dus urgent la medic si am primit Elobact(e o cefalosporina cu spectru larg),6 tablete.Dupa primele 2 pastilute eram ca noua.
Si eu am fost cam stresata sa nu pateasca ceva copilul dar am avut asigurarea medicilor ca nu i se intiimpla nimic si asa a fost,Marie s-a nascut sanatoasa tun.
Sa stai la caldurica si sa bei multe lichide(3l pe zi)sa scada concentratia germenilor in urina si sa iei tratamentul pt ca beneficiul e mai mare ca riscul in cazul asta.
Sanatate multa!
Alina
NataliaS spune:
Andruska, as fi tare curioasa sa stiu ce infectie ai avut si ce tratament ti-a prescris...eu se pare ca am infectie urinara cu E. Coli(nenorocitul) si am numai 7 saptamani de sarcina. Din pacate infectia asta urinara imi da niste dureri de imi vine sa ma urc pe pereti si febra , asa ca doctorul mi-a dat sa iau Amoksiklav doua/zi, 7zile. Iau deja de doua zile dar nu simt ameliorari extraordinare, doar ca nu mai fac febra. Sper sa-mi treaca. Mi-e o frica de mor sa nu-i faca rau lui bb.
A mai fost cineva in situatia asta in primele 3 luni de sarcina?
Va multumesc,
Natalia
nadina spune:
Si eu am avut infectie urinara (escherichia coli) in timpul sarcinii desi nu aveam nici un simptom, usturime sau alte chestii de genul asta.
Dupa urocultura, primesti si antibiograma care indica tipurile de antibiotice la care germenul nu este rezistent, iar medicul ginecolog, hotaraste care e cel mai bun.
La mine s-a tratat cu amoxicilina si nu a avut nici un efect asupra lui bebe. Infectia netratata poate avea insa efecte destul de grave din cate am inteles.
pupice si sanatate maxima!
nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
Anina_n spune:
Natalia, si la mine au depistat o infectie urinara(nu mai stiu cu ce fel de germen)de la primele analize de sarcina(aveam 10 sapt.de sarcina), dar nu mi-au dat tratament medicamentos decat dupa ce am trecut de primul trimestru de sarcina. Nu aveam usturimi, decat dureri usoare in partea inferioara a abdomenului si temperatura ce nu trecea de 38 de grade. Mi s-a recomandat sa beau cat mai multe lichide, atat. Dupa ce am intrat in trim. II de sarcina, ginecologul mi-a prescris un antibiotic(scuze, nu mai stiu cum se numea!)sa-l iau de 4ori/zi timp de o saptamana. Mi-a trecut infectia, dar in fiecare luna a trebuit sa repet analizele de urina. Si tot timpul mi s-a recomandat sa beau cat mai multe lichide. Iar BB-le nu a avut urmari.
Crinuta, cel mai rau este cand te ustura in momentul urinarii.
Alt semne, dureri in partea inferioara a abdomenului, urina incarcata, urinezi des si cate putin, temperatura(fara sa fii racita!). Cam astea ar fi !
Nina & Nina-Cristina (1 an si 8 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina