Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(85)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

anca (tizo...) scrie mai des, ca uit si de paraziti si de tot cind te citesc
Ma parasutez si eu la nani, cit m-o lasa fiica-mea, ca dupa ce a halit in selgros juma de borcan de "pui cu legume", si-a amintit si ma-sa ca nu a citit CE legume contine, si a constatat ca avea mazare, de care n-a mincat pina acum... si deja am avut o trezire de "pirtzuletze"....

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Pisigri, , si mergi la nani, cum s-ar zice, dormi linistita, forumul vegheaza pentru tine!

Am vazut pozele Luanei si:
1. Este ff avansata si frumoasa;
2. La privire seamana cu Monica;
3. La fizionomie banuiesc ca seamana cu Alex, dar nu am poze cu el;
4. La nasuc seamana cu ... bb3! Uppps!

Si uitasem eu ceva mai inainte, Sasha credea ca am uitat-o in lista cu mame cu 3 purcelusi, dar nuuuu, eu doar ma trecusem pe locul 1 la "numarul de nume", 3x2=6. Daca mai adaug si ca dupa botezul meu de la 30 de ani, ma numesc Anca Maria-Andreea? Monvas, nu te "arunca", numa te-am infiorat un pic, aici raman simplu, anca_nicolae.

Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Si iezii Shasei au cate 2 nume, dar nu le stiu la toti si la cei la care le stiu nu stiu ordinea. Asa ca... o sa ma munceasca si ea la un moment dat

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

LA MULTI ANI Nelu, sot de Novus si ghioceilor de ieri si de astazi.

Georgiana tare m-am intristat cand am citit mesajul tau, dar ma bucur ca esti bine cu moralul. Ma pt tine sa treci peste asta cu bine

Pisigri bine ca te-ai linistit cu fontanela. Multi sa treceti cu bine peste toate neplacerile.

Simina ma bucur ca in sfarsit ti-ai tinut puiul in brate. Abia astept sa ne povestesti ce ai simtit atunci Mari emoti!!!

Cativ este super scaunul. Ne-am achizitionat si noi la fel pe verde David sta f bine in el. Astazi l-am montat in masina.

Stiu ca mai aveam multe sa va spun, dar sunt asa de obosita si am recuperat mult...incat nu mai tin minte Trebuie sa recurg si eu la foaie si pix

Asa...mi-am mai adus aminte...Ilinca intr-adevar nu este bine sa-i dai copilului prea multe jucarii, insa este bine sa i le mai schimbi din cand cand cu unele noi pt stimulare si dezvoltare. Tin minte ca am facut un curs in timpul sarcinii despre stimulare si acesta era un aspect f important. Copilul se obisnuieste cu jucariile vechi si intr-un fel stagneaza (este mult spus). Poti sa-l stimulezi si acasa cu fel si fel de chestii, dar trebuie sa fie motric, auditiv si vizual si tactil.
Motric - un obiect de care este interesata, il misti stanga, dreapta, sus jos. Este foarte important sa-l urmareasca nu numai cu privirea, dar si prin miscari ale capului.
Auditiv - poti sa iei chiar o cutie de servetele goala si sa pui ceva inauntru si sa faci galagie cu ea, sau poti sa inventezi multe alte lucruri.
Tactil - roaga-l pe tati sa nu se barbiereasca o zi si pune-o sa-l mangaie sau dai o bucata de material sa o studieze, poate fi chiar o hainuta de-a ei.
\Ceea ce vreau sa subliniez este ca nu trebuie neaparat sa cumparam o droaie de jucarii, ci putem sa inventam in casa fel si fel de activitati si obiecte pt a-i stimula pe bebei.
As mai avea de povestit, dar imi este atat de somn si maine ma trezesc de dimineata sa o duc pe Chit la scoala

Astazi i-am facut cartof cu morcov si nu a mancat deloc.
Am o intrebare: mancarica trebuie sa fie calduta? Este important acest aspect. Eu ii "gatesc" in timp ce doarme si cand se trezeste este rece deja. Poate de asta nu vrea sa manance?

Va

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Si am uitat sa va spun. astazi am avut primul soc. David s-a leganat atat de tare in balansoar incat a cazut cu fata jos si cu balansoarul peste el, caci era prin cu centura. Am simtit ca lesin Din fericire nu a patit nimic, peste 5 min radeam. Dar eu mi-am revenit greu din tremurat. Nu-l mai pun in balansoar!!

Mergi la inceput

Inca unu si ma duc

Anca astazi de dimineata am auzit la radio melodia care te chinuiai tu sa o canti (cu Ioane, Ioane...) si Chitibus a fredonat-o toata ziua Si va mai asteptam pe la noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Multumesc, fetelor, suntem ceva mai bine. Adica de ieri n-a mai sarit de 38, muci mau putini. Floric si eu i-am pus niste picaturi maro care uscau mucii, preparate in marmacie, Colargol solutie 1%, dar am renuntat fiindca mi s-a parut ca ustura (mi-am pus si mie). Sunt eficiente pe moment, dar nu reduc mucii pe termen lung. Am folosit batista lu' bebe cu muuuult ser si parca e mai bine, nu mai produce atat de multi muci. Daaaar... NU LASA MUCII in nas fiindca uite-asa am ajuns noi la otita.

Acum bantui pe-aici fiindca socru-meu a venit aseara, azi a fost la control si l-a si internat, maine il opereaza. Asa ca aseara fiind intuneric n-a vazut praful nesters Sper sa fie ok, nu e o interventie prea complicata (la prostata), el e ok cu moralu, dar soacra-mea e cam ingrijorata.

Pisigri multumim pt ponturi.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

asta sfatuiam si eu mamicile..iar de la otita..la timpan spart..e un pas mic

Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Bune sfaturile voastre. NU lasati mucii in nas. Otita se face foarte usor. Mucii aceia nescosi urca spre sau petropma lui eustachio si asta este otita. Si se face si la varste mai mari!!! Iri are si el otita. Si mi-a plans astazi de dureri.....de imi venea sa imi iau campii.

FlorinTheodorPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Deci si Mazarica noastra scumpa a avut gavaj? Nu-i bai, bine ca a iesit de la TI, totul va fi bine!
Tufete, azi a fost o zi mareatza pentru noi!!! Tot ma batea gandul de cateva zile sa incepem si noi, asa, catinel de tot, diversificarea, chiar daca mai are 10 zile pana la 6 luni...Dar am vazut pe un site englez unde scria semnele care arata ca se poate incepe si le avea cam pe toate: curiozitate cand mancam noi, sta in fund, suge tot mai des noaptea (4-5 ori!), are dintzi etc. Asa ca mai ramanea sa hotarasc CUM incepem...n-am vrut sa dau kix facandu-i io (cu marele meu talent!) ceva zama lunga de sa se scarbeasca biata fata, asa ca am studiat problema in farmacie. Tufete, cam 40 de miunute am citit etichete pana m-am hotarat!!! Cerealele bio (fara adaos de lapte) erau de la 6 luni in sus (ne lipsesc 10 zile!!), celelalte cereale, de la 4+, contineau ba zahar, ba formula, ba acid nu stiu de care, ba tot felul de chestii ce nu-mi sunau bine!!! Cu sucuri n-am vrut sa incep, ca ce mare hrana-s alea? In fine, intr-un final am ales: hipp- dovleac cu cartof (dovleac 88%, cartof 12%), bio, culturi ecologice...Statusem deja vreo 3 ore in oras. Ajung acasa, Sophiphi se trezise cam flamanda, ma gandeam daca sa-i dau intai sa suga sau papa?
In fine, am pus-o-n kur pe pat (inca n-avem scaun), i-am legat "barbitza"(cum zice maica-mea), i-am spalat linguritza...am gustat (buuuuuuun! gust de dovleac de-ala care se face la cuptor, deci nu dovlecel) si i-am intins linguritza. Bai, a luat din linguritza ca un om mare! Cand i-a simit gustul a facut o mutra serioaaasa si concentrataaa...gen:"da' ce mi-ai dat?!" Apoi a-nceput sa-i placa, s-a lins pe buze, si-a lins degetele...a luat tot din linguritza...ar mai fi mancat, dar mi-a fost frica sa-i dau mai mult!! Maine o sa-i dau 2 lingurite, restul il mananc eu sa nu-l arunc, ca-i bun!
No, ideea e ca am intrat si noi "in randul lumii" Ia priviti aici ce mutra face!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni

Felicitari pt. inceputul diversificarii!!!

FlorinTheodorPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Revin la intentiile criminale referitoare la fostul pediatru. Am facut acum 2 luni niste analize (singe scaun si urina) si mi-a zis ca-s ok. Pediatra asta noua le-a vazut si a zis ca are un parametru hepatic care nu e ok, eosinofile nu ok, seria alba nu ok. Asa ca am repetat analizele.
Am iesit cu anemie carentiala si feripriva (pentru ca nu am luat pina acum nici fier nici vitamine de nici un fel), cu un parametru hepatic bulit pe care ea l-a pus in legatura cu nr mare de eozinofile si suspecteaza ceva paraziti intestinali (eu suspectez o giardioza daca tot s-a ajuns la asta) si, zice ea, un raport nu tocmai grozav intre celulele seriei albe.
In scaun nu a iesit nimic dar trebuie sa mai repetam de 2-3 ori ca sa fim siguri, ca parazitii nu se identifica din prima intotdeauna.
Sumarul de urina ar indica o posibila infectie urinara, de care eu ma indoiesc (si doctorita) mai ales ca am recoltat dimineata cam neortodox, in sensul ca imediat ce s-a trezit a facut pisu, si nu am apucat sa o spal la fundulet inainte, era doar cu baia de seara, si am si recoltat inclusiv din primul jet ca m-am emotionat cind am vazut ce repede reusesc (ieri am stat o ora jumate cu borcanul la fundul ei ca am ratat primul pipi de la trezire, si m-am lasat pagubasa pina la urma ca depasisem ora pina la care se primesc probe la laborator). Nu a avut nici un pic de febra in afara celei de la vaccin, urina nu miroase nicicum, nu prezinta nici un fel de disconfort legat de urinat...deci eu nu prea vad de unde pina unde.

Ne-a recomandat Liv52 pt ficat, Sana-Sol pt vitamine si un fier dar nu stiu de care, aflu miine dimineata. Plus repetarea analizelor de scaun si urina. Pt cresterea imunitatii tot miine imi da nu stiu ce sirop minune de la California Fitness, dar asta vreau sa mai negociez ca eu nu am incredere in produse de genul (Forever Living Products&co); daca aveti vreuna experienta legata de genul asta de produse (si la adulti, nu doar la bebei) va rog sa imi spuneti, ca eu sint Toma necredinciosul la capitolul asta.

In plus, ai mei fac presiuni sa duc pisicile la tara, ceea ce imi doresc si eu (adica sa scap de ele din casa, ca nu mai pot, is obraznice, rastoarna, trintesc, sar pe clante, deschid usi...si fireste lasa par peste tot) numai ca am o problema cu motanul, care are de ani de zile litiaza urinara si maninca mincare speciala (si scumpa, vreo 22 ron'kg), chestie care nu-i poate fi asigurata acolo, ca mitzele maninca la comun, si cu tot cu astea doua s-ar aduna un total de vreo 9 pisici - deci va dati seama ca tre sa vind un rinichi ca sa le hranesc pe toate cu ce trebuie. Tare nu stiu cum sa fac, ca sint si ele "copiii" mei, pentru ele mi-am asumat responsabilitatea la inceput, si nu ma lasa inima sa il condamn la asa un sfirsit (acasa am ramas 3 zile fara mincare de-aia si deja incepuse sa nu mai poata urina din cauza calcuclilor care blocau uretra).

Acu, ca m-am plins, pot sa zic ca Sophiphi este bestiala. Sper sa ramina la fel de curioasa si de pofticioasa si pe viitor...

Eu am avut azi o surpriza (da, inca una..). adica am chemat-o pe maica-mea sa inventeze ceva sa manince copilul carne, ca nu vrea si pace. Si nu i-a reusit. Si cum aveam de facut niste cumparaturi, in mijlocul Selgrosului am desfacut un borcanel de la Hipp pe care l-a ras urgent. Cam presimt ce ma asteapta, macar pina la o repetare de analize la care sa iasa toate ok... Si cind ma uit ca e 7 lei un borcan, si deci pe luna ajung la 210 lei numai pt masa de prinz, masa de prinz care daca nu as avea un plod mofturos m-ar costa infim... Da na, ce nu face ma-sa pt fata carentata...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

PISICO dar gasesti in farmacie niste pungulite pediatrice pt. recoltare urina la bebei. Sunt sterile si sunt foarte bune. Se lipesc pe putulica sau pe pasarica si nu mai trebuie sa stai cu borcanelul.

FlorinTheodorPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Si iezii Shasei au cate 2 nume, dar nu le stiu la toti si la cei la care le stiu nu stiu ordinea. Asa ca... o sa ma munceasca si ea la un moment dat

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

ANCA pup. Stiu ca nu m-ai uitat doar te tachinam

MONICA pai hai sa te muncesc
Florin-Irineu si Theodor-Ioan

FlorinTheodorPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput