Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(85)
Raspunsuri - Pagina 13
Ilinca_M. spune:
Ayla, ba ne pasa; chiar daca-i dam inainte cu ale noastre nu inseamna ca nu ne gandim mereu cu drag si cu emotii la voi! Pana la urma cum ramane cu ochisorii Luanei? Vad ca-s tot o nuantza de albastru, desi e trecuta de 6 luni, dar parca are si irizatii caprui, nu?
Floric, cum sa ma supar pe tine?! Dar stai sa-ti expun (pazea, ca e pe larg!!) teoria mea!
Asa...pe vremuri si eu credeam ca mancarea la borcanel e cel mai dezgustator lucru si cel mai mare semn de lene! Innebuneam cand o vedeam pe prietena mea ca da la finutza mea borcanele! Daaaar, pana la urma m-am mai informat. Realitatea crunta e ca nu mai e nimic ca pe vremea copilariei noastre, cand mamicile noastre puteau razui in voie morcovi si mere de la piatza...Legumele din supermarket cred ca va dati cu toate seama ca-s niste "facaturi" oribile, pur si simplu periculoase, modificate genetic etc. De la piatza nu am incredere pt. ca am o prietena mutata la tzara care a vazut ca si taranii s-au prins la figura ca ingrasamantul cu chimicale e mai profitabil, nu prea mai sta nimeni sa culeaga gunoi si sa faca compost. De ce sa fac io o zama pe nitritzi si pesticide in cazul asta?! Nu ti-am zis ca am stat 40 de minute la marmacie sa citesc etichete? Cele facute la noi in tzara toate aveau chestii care nu-mi conveneau, chiar de erau nestle sau milupa, nu erau din gama "bio". Astea de la hipp au in compozitie doar legumele respective, din culturi organice, sunt certificate etc. Eu am incredere, sunt convinsa ca ce scrie pe eticheta aia e si inauntru. Altfel ar putea scrie si nestle si alte game acelasi lucru, de nu i-ar verifica nimeni, nu?
Ca si cu sucurile, de le zice in reclame "beti ca-s naturale"; dar cand citesti eticheta vezi "naturaletea". Ati avut vreodata curiozitatea sa cititi eticheta vreunui suc "natural" de la plastic?!
In concluzie io-s de parere ca dai un ban, da' stii ca face. Nu-i vorba de lene, ca oricum pe maica-mea ar pica fiertu' si pasatu'
O sa-i fierb si eu cand o sa-mi aduca sotzu' de la magazinul bio din Cluj, cartofi si morcovi 100% naturali.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni
Monnvas spune:
Anamaria hai sa-ti zic cum mi-a trecut mie depresia. Cu Monica. Sper sa nu se supere pentru ce scriu aici, dar cred ca ii datorez oarece. M-am gandit la ea si la faptul ca daca ar fi putut sa dea lapticul ei ca sa o aiba pe Alma langa ea nici n-ar fi stat pe ganduri ce sa aleaga.
Monica cred ca esti epuizata... Dar interventia inseamna o noua sansa. Incredibil ce se poate face "afara" cand "aici" nu ti se mai da nicio sansa.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
anamariame spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Anamaria hai sa-ti zic cum mi-a trecut mie depresia. Cu Monica. Sper sa nu se supere pentru ce scriu aici, dar cred ca ii datorez oarece. M-am gandit la ea si la faptul ca daca ar fi putut sa dea lapticul ei ca sa o aiba pe Alma langa ea nici n-ar fi stat pe ganduri ce sa aleaga.Monica mami de cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)Asa am venit eu pe lume! |
millie spune:
Mamici care ati dat oscillococcinum la copilasi ami spunti si mie ce doza le-ati administrat? Vad ca lui Teea tot mai rau ai curge nasucul si stranuta intruna sper sa nu ajunga din nou la rosu in gat
Monica mami de Timeea Alexandra , avem 7 luni
dani2876 spune:
buna dragi mamici,
va citim si noi de la inceputul acestei odisei, cei drept nu am apucat sa citesc toate capitolele dar, de 2-3 ori pe saptamana apuc sa mai arunc un ochi sa vad ce mai faceti si cum evolueaza bebelusii vostri. Eu sunt mamica a 2 printese: Bianca de 3 ani jumate si Ileana de 6 luni, care face parte din aceasta odisee. Ileana s-a nascut pe 14 aprilie, cu 3. 650kg si 52 cm, iar acum avem 9 kg si 72cm.
Am citit la voi pe forum ca s-ar gasi vaccinuri mai ieftine la InstiTutul Victor Babes, parca. Noi trebuie sa facem vaccinul de 6 luni INFARIX HEXA si varinta Glaxo a PREVENARULUI (am uitat cum se numeste), dar nu am gasit nici o farmacie la acest institut.Imi puteti spune si mie va rog de unde le pot procura mai ieftin?
Va multumesc
Daniela
pisigri spune:
Anamaria,
eu am tinut copilul flamind in maternitate 3 ore cu laptele linga mine si iaca traim amindoua...si nu de la asta ni se trag belelele acu, ci de la medici cretini.
Georgiana, am citit in sfirsit prin ce treci. Cred ca abia dupa Austria poti sa incepi sa meditezi la ce iti spun dr de acolo. Nu vezi ca aici la noi medicina e varza...
Ma bucur pt Maya si o asteptam acasa.
Ayla, si pt tine ma bucur, ca inseamna ca mai exista inca un atu, inca o sansa ca Alex sa fie ca inainte. Cred ca ai obosit, dar ...asta e veste de mers inainte!
Florinela, giardia este EXTREM de raspindita, in timp ce un animal de casa nu prea are ce transmite in general, daramite daca e deparazitat corect si dupa un program riguros. Zoonozele care sperie pe toata lumea sint rar intilnite in mediul urban; nu intru in detalii, spun doar ca nu imi fac nici un proces de constiinta ca pisicile ar fi vinovate.
Noi cu calciul, magneziul si vit D stam f bine, calciu nu mai am voie sa ii pun nici in brinza; fierul e beleaua. Dar o scoatem la capat, nu-i bai...
Si-acu am ajuns si la nelamurirea mea. La Iasi is 6 grade si bate vintul; am mers afara dimineata si mai iesim si pe la 5.30. Daca nu-s mucosi copiii, de ce sa-i tineti in casa? La iarna ce-o sa faceti? Ca de-acu pina in martie-aprilie, tot frig o sa fie... Sau poate am inteles eu gresit..?
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Leeloo21 spune:
ma mai primiti? oare va mai aduceti aminte si de noi?
bebiti noi la orizont..am citit un pic ca a nascut mariana..caut mai multe detalii acum despre ea..si monica are bebe 3 in burtica!
felicitari pt amandoua si multa sanatate!
baietii mei dorm acum..unul langa celalalt..asa cum zic pretenii nostrii..parca am 2 copii de crescut..Alin si Tudor
nu avem dintisori..si nici nu se vad in viitorul apropiat..stam in fundulet, dar vrem in picioruse..mananca din toate..dar vrem sa mai variem supita de pranz..incercam ceva cu dovleac sau spanac..cu ou sau carnita..ceva ceapa si rosie..la a 4 a masa papam iaurtel cu fructe si seara dupa baita laptic de noapte..
o sa bagam si biscuiti incet incet..
imi e tare dor de voi!
citesc din urma si revin!
Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09
nasterea in apa
pozici dragute
Alin (tati de Tudor) pozeaza momentele voastre importante (nunti, botezuri, petreceri) trageti cu ochiul aici
carla28 spune:
Salutare fetelor!
Multe s-au mai intamplat!In primul rand sa nu uit, felicitari Sophiphi pentru diversificare, esti adorabila cu freza ta.
Ma bucur pentru Mariana ca Maya este bine.
Leloo21, bine ai revenit!
Si pe la noi este foarte frig si 2 zile nu l-am scos din casa pentru ca a plouat intr-una si au fost in jur de 4 grade. Azi l-am scos 10 minute, il mai scot imediat, sa se obisnuiasca si cu frigul. Cu mancatul stam asa si asa, depinde de zile, dar ma bucur ca suge bine tzitzi. Nici noi nu avem dintisori, dar nici o graba, toate la timpul lor.
www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Ne-a recomandat Liv52 pt ficat, Sana-Sol pt vitamine si un fier dar nu stiu de care, aflu miine dimineata. [...] In plus, ai mei fac presiuni sa duc pisicile la tara, ceea ce imi doresc si eu (adica sa scap de ele din casa, ca nu mai pot, is obraznice, rastoarna, trintesc, sar pe clante, deschid usi...si fireste lasa par peste tot) numai ca am o problema cu motanul, care are de ani de zile litiaza urinara si maninca mincare speciala (si scumpa, vreo 22 ron'kg), chestie care nu-i poate fi asigurata acolo, ca mitzele maninca la comun, si cu tot cu astea doua s-ar aduna un total de vreo 9 pisici - deci va dati seama ca tre sa vind un rinichi ca sa le hranesc pe toate cu ce trebuie. Tare nu stiu cum sa fac, ca sint si ele "copiii" mei, pentru ele mi-am asumat responsabilitatea la inceput, si nu ma lasa inima sa il condamn la asa un sfirsit (acasa am ramas 3 zile fara mincare de-aia si deja incepuse sa nu mai poata urina din cauza calcuclilor care blocau uretra). [...] Eu am avut azi o surpriza (da, inca una..). adica am chemat-o pe maica-mea sa inventeze ceva sa manince copilul carne, ca nu vrea si pace. Si nu i-a reusit. Si cum aveam de facut niste cumparaturi, in mijlocul Selgrosului am desfacut un borcanel de la Hipp pe care l-a ras urgent. Cam presimt ce ma asteapta, macar pina la o repetare de analize la care sa iasa toate ok... Si cind ma uit ca e 7 lei un borcan, si deci pe luna ajung la 210 lei numai pt masa de prinz, masa de prinz care daca nu as avea un plod mofturos m-ar costa infim... Da na, ce nu face ma-sa pt fata carentata... |
Fier Hausmann luam si noi de la 4 luni. Acum o sa incepem sa luam si polivitamine, alternand cu LIV, nu ca s-ar fi demonstrat necesitatea, dar speram sa ii mai creasca pofta de mancare... Incercam si asta.
Am dus-o azi la alt(a) pedi, sa mai cerem o parere A zis ca e ok, ba kiar ca akizitii cu 1-2luni inainte, dintii stau sa iasa, iar cu greutatea are "ritmul ei". Cu mancarea ne-a lasat tot cum papam noi, ne-a mai dat doar cateva idei. O sa le incercam si pe-alea. Nici ea nu prea vrea carne. Pana acum i-am dat doar curcan, care nu s-a bucurat de succes, incercam galbenush... Mai sunt pe lista carnea de vita, ficatzelul si pestele (pe la 7luni ultimul)
I-am facut spatiu de joaca pe jos si e super incantata ratzushk mea. Se joaca si singurik uneori, dar cel mai des cu mami.
Pisigri, nu da matzele... Kiar cred ca prezenta animalelor ajuta dezvoltarea copiilor. Sa iti spun cum am facut noi: am retrogradat pisik si cainele jos din patul nostru si afara din camera, ca altfel... sigur ne trezeam ca dormeau MottoRush s Adela una peste alta. Animalutzelor le-a ramas restul apartamentului si se intalnesc doar sub stricta supraveghere. Pana acum ne-a mers foarte bine, iar Adela e maaaaaaaaare amatoare de animalutze. Inteleg ca matzele tale sunt mai obraznicutze.... si mai multe. Eventual mai da din ele... sau... pastreaza-l macar pe-ala bolnavior, ca altfel il condamni.
Am dus-o ieri pe Adela la indagra, dar nu a fost asa de incantata cum ne asteptam. I-au placut poneii si niste porumbei...
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
aris26 spune:
gata..m-a adunat si eu dupa drumuri si daca tot doarme piticul am bagat un cap si al voi
ana-maria - pai cred si eu ca inca nu te impaci cu ideea daca ai trecut prin asa ceva. ajung la concluzia ca tare bine e cu copii la neonato. cat despre frezamercisi bafta sa iasa bine freza ta. eu zic sa faci ceva radical nu doar varfuri,sa iti faca o freza ushor de intretinut. explica-i ca ai un bb mic si nu stai cu peria toata ziua. eu sunt multumita de tunsoarea asta deshi nu am scapat de trasul de par,probabil singura solutie e sa ma rad in cap. dar macar il pieptan un pic si ies pe usha si arat chiar a femeie nu doar a mama
ilinca - ai parcurs acelashi rationament ca si mine cu borcanelele. vezi ca si humana are tot asa bio ultra/para controlate produse in germania.
pisigri - help!!! am o problema cu cateii. le-a aparut pe varful urechilor un fel de exema. ca o bubitza cu coaja sangerie. ce poate fi? am dat cu betadina si asocilin. e tare greu sa merg cu ei la doctor dar daca poate fi ceva grav ma duc.
mai citesc un pic din urma si revin
25 martie 2009