Aparitia copiilor afecteaza viata de cuplu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Da, viata de cuplu se schimba radical si total.
Pe mine personal asta nu m-a deranjat, mi se potriveste de minune sa fiu mama nebunatica ce perie papusi si cainele cot la cot cu fi`mea.
Dar, viata de cuplu a suferit. Din cauza mea si a fostului sox, fiecare avem partea noastra de vina. Insa este doar si numai vina noastra ca nu ne-am putut gestiona conflictele. Care cred ca zaceau pe undeva ascunse in caracterele noastre si au iesit la lumina dupa nshpe mici divergente.
Pt mine prioritatile sunt clare si nu fac compromisuri.
Cine m-a acceptat asa, stie exact la ce sa se astepte din partea mea. Cine nu, a fugit

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Da, viata de cuplu s-a schimbat dupa aparitia copilului. Si in bine, si in rau.

Fetita noastra este un copil dorit si asteptat. Am facut-o dupa 9 ani de casnicie, deci pot spune ca aveam deja tabieturile noastre.

Viata ni s-a schimbat in bine, spun asta fiindca ea ne determina sa ne gandim de doua ori inainte de a face ceva, ne obliga intr-un fel sa ne gestionam conflictele si sa le rezolvam si nu ne permite sa fim superficiali si orgoliosi unul cu celalalt, cum se mai intampla inainte. Suntem foarte deschisi cu ea si ea cu noi. Este un copil sensibil si destul de matur pentru varsta ei, si ne iubeste foarte tare pe amandoi (mai mult pe mine ). Incercam sa gasim solutii imediate pentru momentele de criza, de dragul ei, solutii adevarate si nu amanam rezolvarea problemelor care in timp ar duce la resemnare si pierderea interesului fata de celalalt.
Intr-un cuvant, ne-a facut sa ne privim altfel relatia dintre noi si sa luptam pentru ea, ne-a facut sa ne dam seama ca ne iubim si merita sa fim impreuna. Cat timp!? Atat cat ne vom iubi.

Dar, cum spuneam, sunt si momentele de dinainte la care eu mai tanjesc. Am senzatia ca sunt pe viteza repede inainte, vesnic. Totul fac pe fuga. Uneori mi-e dor de o baie luuuuuuuuunga. Inca n-am parte de asta. Mi-e dor sa ma plimb fara sa tin cont de ore, sa plec dimineata si sa nu stiu cand ma intorc, sa citesc mult, sa termin cartea daca asta vreau, in ziua aia, sa ma scol sambata la 10 si sa stau in pat pana la ce ora vreau, sa mai iesim cu prietenii si sa stam pana la 4 dimineata la o vorba, fara frica ca maine trebuie sa fii proaspat. Ei, astea nu le am acum si uneori le-as mai vrea.

Dar, daca stau si analizez totul, asa la rece, pentru viata mea, imi dau seama ca iese cu plus. Nu as putea sa mai traiesc ca inainte, nu mi-as mai dori asta, am senzatia ca viata mea cu adevarat a inceput cu ea. Si nu pentru ca nu aveam un rost inainte, din contra, dar ea m-a implinit total, mi-a adus acel ceva care-mi lipsea si nu stiam sa-i dau un nume.
Am avut sansa sa experimentez multe pana sa o am si sa-mi dau seama ce-mi doresc cu adevarat si ce ma face fericita. Cred ca a venit exact cand trebuia, probabil daca as fi facut-o mai devreme, poate acum as simti altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

alsa dupa o baie lungaaaaaaa..tanjesc si eu.cu toate ca sotul imi spune "du-te stau eu cu copiii" dar nu stau linistita..cand ii aud din cada ba ca rad, ba ca se mataie. ba urla unul la altul....deci nu e ce-mi doresc...
si cum spui si tu...am avut norocul sa experimentez destule inainte de a avea copii..mi-e dor de unele lucruri..dar daca ar fi nu cred ca le-as mai face...o discoteca, un stat noaptea intr-un club...dar si mama si soacra ar sta cu strumfii sa putem noi merge..dar din cauza "batranetii"..nu ne mai ducem...
noua ne e bine asa..cu copiii nostrii...cuminti (mai sar calul cateodata)..si avem momentele noastre cand nu suntem prera obositi...copiii dorm de pe la 20.30 deci avem timp si pentru noi..
cred ca un copil poate destrama sau afecta in rau viatza de familie daca:
-nu e dorit
-nu e suficienta iubire
-mama nu poate face situatiei si mama si femeie

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Daca as vrea sa schimb ceva din ce am acum, as cere bunului Dumnezeu, multa sanatate si atat.
Si da, viata mea s-a schimbat radical dupa nasterea lui Andrei insa nu as schimba cu nimic asta!
Cand imi uprinde in manutzele lui scumpe, fata si ma "baleste" pentru ca asa stie el sa-mi arate ca ma iubeste, imi trece de toate si de tot si sunt in al 9-lea cer.
Este minunat sa fii mama, indiferent ce sacrificii presupune asta!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

La mine s-a intamplat un fenomen surprinzator - nu imi mai vine sa fac nimic din ceea ce faceam inainte de copii ...de ex sa pierd noptile, sa dorm duminica pana la 12:00, sa ma duc in baruri - va jur, nu imi mai vine. In schimb imi place in parc, imi place la tobogane, imi place sa ma plimb cu bicicleta cu ei, nu stiu - am regresat in nevoile mele de persoana matura pana la a ma simti fericita la gradina zoologica . Nu stiu daca asta vine din instinctul meu matern sau din sufletul meu infantil care a iesit la iveala odata cu ei ... dar comparativ cu alti parinti care se duc in stanga si in dreapta "pentru copil", eu ma duc si pentru mine - abia astept sa invete sa skieze, am fost cu ei pe patinuar, m-am dat in carusel si buburuze, abia astept sa ma duc la teatrul de papusi
Un lucru nu s-a schimbat - imi place oriunde afara din casa, statul in casa ma panicheaza pentru ca nu am imaginatie si nu tiu cum sa le umplu timpul, mai ales ca sunt mici (5 si 4 ani) si trebuie sa le schimbi activitatea foarte des.

Despre cuplu ? Si noi am avut copiii dupa 8 ani de casnicie si pentru prima data dupa atata timp am vorbit de divort ... am "divortat" in primii 3 ani de viata a copiilor de 2 ori pe saptamana - groaznic, a fost ceva ce m-a luat TOTAL prin surprindere si neplacut. Ne-au trebuit 3 ani ca sa ne stabilim rolurile in ceea ce ii priveste dar pana la urma am ajuns la un echilibru.
Dupa parerea mea, la inceput, copiii zguduie puternic o relatie si nicidecum sa o sudeze ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Dupa parerea mea, la inceput, copiii zguduie puternic o relatie si nicidecum sa o sudeze ...

Inainte sa raman insarcinata am trecut printr-o perioada foarte urata cu sotul meu. Ajunsesem la concluzia ca nu mai avem de ce ramane impreuna, si, desi nu pronuntasem cuvantul "divort", ne invarteam pe langa. Stiam ca ne iubim inca, ca ne va fi greu sa nu mai fim impreuna, dar nu mai reuseam sa ne intelegem. Nu stiu ce a fost....nici acum nu mi-e clar. Traiam impreuna, stateam in aceeasi casa, faceam dragoste mai ceva ca inainte si mai cu pasiune (cred ca amandoi gandeam ca erau ultimele momente), dar se produsese o mare ruptura intre noi, eram reci unul cu celalalt (mai putin atunci cand faceam dragoste). Sotul meu tot amana sa discutam si sa luam o decizie, pe mine lipsa asta de claritate ma omora, asa ca la un moment dat i-am comunicat ca eu m-am decis si plec. Si asta am facut. A venit dupa mine si dupa o perioada ne-am impacat. Dupa aceasta impacare, la doua luni am aflat ca sunt insarcinata. A fost o mare bucurie!! Pentru amandoi.
Pentru mine, zguduitura despre care vorbesti, a fost simtita inainte de a avea copilul, asa ca dupa aceea micile frecusuri au fost parfum.
Ceea ce stim cu siguranta amandoi, este faptul ca nu stam impreuna pentru fetita si daca vom ajunge sa nu ne mai iubim, ne vom desparti.
Nu pot spune insa ca fetita a sudat in vreun fel relatia noastra, spun doar ca ne-a facut mai responsabili in tratarea problemelor care apar. Si sigur ne-a implinit, pe fiecare separat, si impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

sunt de acord cu fetele;viata noastra s-a schimbat mult de cand avem baietelul,si e si normal sa se schimbe ca doar e o schimbare,nu?
iar copilul devine atunci cea mai mare responsabilitate din viata noastra,uneori necesita mai multa atentie si tati se simte oarecum dat la o parte,nu cu rautate,dar simte cum atentia se indreapta mai mult catre copil,iar relatia poate sa se distanteze un pic,nu e o regula,dar parca nu mai e ca inainte oricum.
e f adevarat ca tu poate vrei sa furi o juma de ora de somn dar bb face galagie,sau nu ii e bn si atunci trebe sa stai cu el in tp ce tati asteapta in pat,bb doarmwe in pat iar voi nu mai puteti dormi in bratele celuilalt ca altadata;
sunt multe schimbari sigur,si pot fi schimbari frumoase care sa nu afecteze viata de cuplu daca aveti grija si exista intelegere.

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Da, viata de cuplu se schimba. Daca relatia era echilibrata inainte de aparitia copilului, chiar daca se zguduiue un pic, tot isi gaseste echilibrul dupa aceea Este adevarat ca nu te mai poti gandi la tine ca 'nainte.
Poate am eu noroc de 'al mai bun sot si tata din lume, dar nu a fost nici un pic vorba de a se simti neglijat sau dat la o parte odata cu aparitia copilului. Pai, copilul a devenit principala preocupare PT AMANDOI, nu doar pt mine. A, bine, amandoi am avut perioade de oboseala si frustrari, eu ca stateam toata ziua in casa la cheremul micului, sotul ca muncea toata ziua si seara eu il luam de bun , pe de alta parte simtea ca de obosit ce e nu ajunge sa petreaca sufiecient timp cu fi-su....nah, ca toata lumea, momente grele.

Dar aparitia vizigotului ne-a "valorizat " relatia intr-un fel in care nimic altceva nu ar fi reusit sa o faca. Am invatat ca trebuie sa pretuim timpul, putin, pe care-l avem doar pt noi. Am invatat sa profitam de momentele de singuratate pentru a fi mai tandri, si sa le pretuim tocmai pentru ca-s putine, dar sa nu ne simtit frustrati daca nu le avem. Am invatat sa ne lasam la o parte certurile pentru ca el, copilul, merita o atmosfera de familie normala. Deci orice contradictii sau certuri avem noi, chiar reusim sa le dam la p parte si sa ne purtam normal de dragul copilului. S-ar zice ca am devenit mai civilizati: nu mai zbieram urlam lasam nervii in voie chiar din orice
Am invatat ca-s foarte putine lucrurile care merita nervii nostri, fiind muuuult mai valoroasa o seara linistita in 3 ... si-apoi in 2 ......

Deci raspunsul este ca da, intr-adevar, viata de cuplu se modifica odata cu aparitia unui copil. Depinde de mami si tati sa vada numai partea buna din aceste schimbari si sa incerce sa depaseasca partea .... mai putin buna. Pana la urma, aparitia unei vieti noi este un miracol, care are nevoie de multa iubire si 9 luni pentru a se concretiza. Doar nu ne imaginam ca nu schimba nimic, nu ?

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus
Cunosc un cuplu,care efectiv dupa copii parca-s dusi cu pluta. Efectiv nu-i mai recunosti. Ea nu seamana deloc cu persoana care a fost acuma 3 ani, este grasa, delasatoare, suparata vesnic, obosita vesnic(era o super women, sexy si super activa)...si are soacra si mama care o ajuta, casa buna si conditii, servici bun si stabil, sot doritor(ea numai vrea sex)...

Deus, daca sunteti prietene, insista sa discute cu un psiholog. Femeia este in depresie. Nu va trece fara ajutor de specialitate. In ani, se va adanci.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Dupa aparitia unui copil, relatia de cuplu este clar schimbata. Depinde de dragostea dintre sot si sotie, ca relatia lor sa se reaseze. Unde nu exista suficienta iubire si comunicare, relatia se va destrama.
Si noi am trecut prin momente grele, ne-am si gandit la divort, dar nehotarandu-ne sa si actionam, am ramas in casnicie si am invatat sa fim mai atenti unul la celalalt.

allinta

Mergi la inceput