Ca + Mg+D3 ?
Mi s-a recomandat de catre medic sa iau Ca + Mg, dar nelamurirea mea este : nu ar trebui sa iau si vit D3 pt fixarea calciului in oase ? Doctora mi-a spus ca nu, dar, totusi....
Imi poate da cineva un raspuns ?
Multumesc.
allinta
Raspunsuri
nikole spune:
Eu am urmat un astfel de tratament indicat de un medic endocrinolog din Iasi, unul chiar foarte bun...aveam o tendinta spre hipertiroidie, cu ceva anxietate, ma rog...mai complex, ideea e ca ptr inceput dupa analize, echografii, monitorizari, controale regulate timp de un an, am urmat un tratament ptr 3 luni cu Mg , Ca, si vit D3.
Pe langa asta si ceva calmante doar in momentele de criza, atac de panica, dar banui ca nu e cazul la tine, deci ...legat de tratament, da...mie mi s-a recomandat si vit D3, exact ptr fixarea calciului si mg, cel putin asa mi-a spus medicul.
vigantolett parca se numeau, nu mai retin, si luam 1 zi...
de atunci nu am mai avut probleme...
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita
16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Alizee spune:
Nikole, multumesc pt raspuns. Eu am o usoara lipsa de calciu. Sunt cam agitata, fiindca am o perioada extrem de stresanta cu acomodarea copilului la gradinita. 
Doctora mi-a recomandat Ca+Mg dar fara Vit D.
allinta
Alizee spune:
Astea sunt informatiile gasite pe net. Deci, as putea sa iau si Vit D.
1. Hipomagnezemia (concentratia magneziului scazuta in sange) favorizeaza carenta de calciu.
2. Alimentatia bogata in calciu sau aportul in doze mari de calciu pe cale orala scade absorbtia de magneziu in intestin (intre absorbtia de calciu si magneziu existand un mecanism competitiv).
3 Absorbtia de magneziu este buna cand preparatele contin calciu si magneziu in raport 2:1
In concluzie:
- daca deficitul de calciu si magneziu se asociaza si nu este sever, se pot administra preparate ce contin ambele minerale (eventual, si cu vitamina D);
- daca deficitele sunt severe si necesita doze mari pentru corectie, preparatele orale se administreaza separat (la un interval de 2-3 ore intre administrarea calciului si cea a magneziului).
allinta
ioanaiub spune:
in general integratorii de ca si mg au si vitamina D
daca te intereseaza ma poti contacta pe PM
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate