Fulgusori de nov-dec 2009 (131)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

fetelor, am descarcat cursul de puericultura de la mariaandrea si m-am gandit sa spicuiesc aici ce e mai important, pt. ca probabil nu toate vor avea rabdarea sa-l descarce/citeasca.
unele lucruri ne sunt cunoscute prea bine, insa nu strica sa le recitim.

Mai bine trimiti fisierele separate pe mailul comun...parerea mea

Lili 35 cu Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FDANIELA spune:

imi pare rau ca nu am mai dat nici un semn ..dar vad ca ne afcem abonament la urgente infectie a trecut dupa ultimele analize dar persista durerea asta de rinichi si va rog sa ma credeti ca nu e o durere usoara ,eu spers a treaca cat mai repede , saptamana asta vem programare si la medicul ginecolog sa vedem ce spune ..multumesc d eincurajare si de ajutor pt link cand o sa ma mai multa rabdare o sa incerc iar ..s-a mai lungit lista cu lucrurile Paulei duminica a mai primit cadouri

Citat:
citat din mesajul lui shtephy

Fdaniela chiar nu stiam pe unde ai disparut.
Eu am avut infectie urinara,trece cu tratament repede.Pe mine nu m-au durut rinichii ,poate eu am descoperit-o mai devreme ca tine.Nu stiu ce sa zic,daca zice medicul ca esti k,nu iti mai fa griji.
Felicitari pentru bebelina dolofanica.
Vad ca nu ai reusit cu linkul,nu-i nimic,dar mai bine il pui cum a fost ca asa cum ai scris tu "lucruri pentru paula" nu se deschide nimic si nu mai putem admira frumusetile alea.

Ionela e totul ok la tine?

_
Ramona,mami deStefita (20.11.2006) si 32+

35+ cu Paula Gabriela

http://picasaweb.google.es/morientesdana/LUCRURIPENTRUPAULA#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

lyly - are 316 MB.
am editat diacriticile. acum se intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui FDANIELA

Buna fetelor , cum va mai simtiti ca eu una nu mai pot ..saptamanile astea mi se par eterne ..nu scap de o problema si intru in alta saptamana trecuta am fost la urgente cu o infectie de urina ..saptamana asta iar ..de data asta cu colica renala ..pana acum nu avusem probleme cu rinichii dar e groaznic ..cu toate ca iau taratament de 3 zile ma tot dor , aveti careva asa problema sau ati avut ? singura mea alinare e ca bebelina e bine are 2500gsi misca de zor

35+ cu Paula Gabriela
Lucruri pentru Paula

draguta mea , eu am fost racita la rinichi de 2 ori si pot spune ca nu doresc nici la dusmani durerile alea, pe langa supozitoarele pt durere si pastilele pe care mi le-a dat doctorul atunci (nu mai retin cum se numeau) eu am baut mult ceai din COADA CALULUI, este recomandat pt afectiuni renale si nu cred sa fie contraindicat in sarcina.

sanatate multa

Anca 36+ Sabina Ioana

POZE

AMR 4 SAPTAMANI !!!

Mergi la inceput

Ce este aceea o epiziotomie? Este neaparat necesara?
Epiziotomia este cea mai frecventa operatie obstetricala si consta in incizia (taierea) perineului practicata la expulzia fatului. Deschide un spatiu mai mare pentru capul fatului (mai ales în nasterile în care este folosit forcepsul sau extractorul cu vacuum) si previne rupturile perineale.

Este de doua feluri: mediana (taietura care incepe de la peretele posterior al vaginului pâna la 2 cm de anus) si mediolaterala (incepe median si apoi e deviata lateral, departe de rect).

Se face cu anestezie locala si numai medicul tau decide ce procedura aplica.

Cum sa pacalesti durerea?
Daca ai avut o epiziotomie, câteva sfaturi iti prind bine si iti micsoreaza durerea (mai ales in primele zile). E bine sa te folosesti de: gheata sau prosoape reci pe perineu (pe taietura). Bai de sezut - umple-ti cada pâna la jumatate cu apa calda si aseaza-te în ea; poti adauga si diverse ceaiuri cicatrizante - de galbenele, de exemplu. Ingrijirea “ranii” - cel mai indicat ar fi sa te speli cu dusul. Lasa apa sa curga pe ea, în loc sa te freci cu buretele; dupa ce ai curatat-o în felul acesta, tamponeaza cu un prosop, nu sterge. Calmante - numai cele pe care ti le prescrie medicul. Mai tarziu, dupa ce se va cicatriza, ar fi bine sa folosesti un lubrifiant cand faci sex.

Mergi la inceput

Din ciclul: "Tara arde, babele se piaptanaaaaaa":

"Seful statului a promulgat Legea pentru instituirea Zilei mamei si a tatalui
Camera Deputatilor, ca for decizional, a adoptat pe 29 septembrie proiectul de lege privind instituirea Zilei Tatalui si Zilei Mamei. Presedintele Traian Basescu a semnat astazi decretul

Potrivit actului normativ adoptat de catre deputati, cu 197 voturi favorabile, 12 "impotriva" si 10 abtineri, Ziua Mamei va fi sarbatorita in prima duminica a lunii mai, iar Ziua Tatalui se va serba in a doua duminica a aceleiasi luni."

Sunt tare curioasa ce or sa faca azi cu motiunea lu' peste!!!

Lili 35 cu Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FDANIELA spune:

multumesc de sfat ..o sa caut sa cumpar ceaiul asta sa vedem poate ajuta..urate mai sunt durerile astea

Citat:
citat din mesajul lui Ancutza_Bro

Citat:
citat din mesajul lui FDANIELA

Buna fetelor , cum va mai simtiti ca eu una nu mai pot ..saptamanile astea mi se par eterne ..nu scap de o problema si intru in alta saptamana trecuta am fost la urgente cu o infectie de urina ..saptamana asta iar ..de data asta cu colica renala ..pana acum nu avusem probleme cu rinichii dar e groaznic ..cu toate ca iau taratament de 3 zile ma tot dor , aveti careva asa problema sau ati avut ? singura mea alinare e ca bebelina e bine are 2500gsi misca de zor

35+ cu Paula Gabriela
Lucruri pentru Paula

draguta mea , eu am fost racita la rinichi de 2 ori si pot spune ca nu doresc nici la dusmani durerile alea, pe langa supozitoarele pt durere si pastilele pe care mi le-a dat doctorul atunci (nu mai retin cum se numeau) eu am baut mult ceai din COADA CALULUI, este recomandat pt afectiuni renale si nu cred sa fie contraindicat in sarcina.

sanatate multa

Anca 36+ Sabina Ioana

POZE

AMR 4 SAPTAMANI !!!

35+ cu Paula Gabriela

http://picasaweb.google.es/morientesdana/LUCRURIPENTRUPAULA#

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

lyly - are 316 MB.
am editat diacriticile. acum se intelege.

Ma ref la ppt-urile/pps-uri rezultate in urma dezarhivarii fisierului, fara filmuletzul ala, ca asa te chinui prea mult.
L-am descarcat si eu ieri, mi-a luat 2 ore pe putin...

Lili 35 cu Alexandru

Mergi la inceput

daca tot se vorbea de kilograme...

Cum sunt distribuite kilogramele ?
Copil 3,4 kg
Placenta 0,7 kg
Lichid amniotic 0,8 kg
Uter 0,9 kg
Retentie de lichide 1,35 kg
Depozitele de grasime ale mamei 3,2 kg
Tesut mamar 0,4 kg
Cresterea volumului de sange circulant 1,25 kg
TOTAL 12 kg

Mergi la inceput

ok, voi trimite fisierele care mi s-au parut mai semnificative.

Mergi la inceput