Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010 (9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

neata Mira[flo]
deci mie imi este frig indiferent de cat sunt de infofolita
hai sa ne mutam amandoua in tarile calde
Ioana=Sabina , receptionat

asa creste bebicu
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Citat:
citat din mesajul lui aleesicoo

neata Mira[flo]
deci mie imi este frig indiferent de cat sunt de infofolita
hai sa ne mutam amandoua in tarile calde
Ioana=Sabina , receptionat

asa creste bebicu
5+

Ale, eu ma mut si maine Si cica m-am nascut si crescut in nordul tarii Imi fac neamul de rusine Ha ha... Glumesc si eu

Mira 8+

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui discordia

Mie mi-au iesit valorile proaste la coagularea sangelui, respectiv time quick sau asa ceva marit, INR la fel marit, iar AP micsorat fata de normal. Aveti idee ce poate fi caci eu la gine ajung tocmai pe 6 nov pt eco de 12 sapt, iar la medicul de fam nu am fost sa mi le interpreteze.

mamica de fetita si 8s+

Deja ai raspuns la intrebare. Sunt probleme cu cuagularea sangelui.
Si eu am avut exact la fel. Din fericire s-a terminat totul cu bine, in schimb am fost super monitorizata.
In fiecare luna mergeam la Fundeni, la Uscatescu. Tratamentul a fost o tableta de aspenter la 2 zile.
In ultimele 2 luni de sarcina faceam Doppler la 1 saptamana sau 2.

Si cam atat.
Fara sa te alarmez iti recomand sa mergi cat mai repede la doctor cu rezultatul. Imi amintesc ca eu nu o luasem in tragic si cand am ajuns, pe la 8 saptamani s-a uitat crucis doctorita la mine.
A inceput sa ma intrebe : te mai dor sanii , mai ai simptome corespunzatoare sarcinii ? Eu i-am zis ca NU.
In secunda urmatoare am citit pe fatza ei ca sarcina e pierduta, m-a urcat pe masa si la ecografie s-a vazut stunfitza mea. Era bine mersi, sanatoasa si cu avans de crestere.
Mi-a zis pe un ton hotarat " Maine la ora 7 esti la Fundeni!!!"

Acum sunt in 5 saptamani si am programare peste o saptamana la hematologie la Medicover. As face monitorizarea in sarcina la Medicover. Fundeniul mi-a lasat un gust amar. E jalnica atitudinea.
La fiecare vizita mi se cereau bani. La un moment dat am zis ca nu am si sa-l intrebe pe sotul meu. Asistenta a iesit pe sala si sotul meu i-a dat acelasi raspuns "am doar cardul". Stiti ce a urmat ?
I s-a explicat cum ajunge la bancomat :))) Criminal...nu vreau sa mai calc pe acolo. Cica banii nu erau pentru ele, erau pentru laborante :).

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:

Mie mi-au iesit valorile proaste la coagularea sangelui, respectiv time quick sau asa ceva marit, INR la fel marit, iar AP micsorat fata de normal. Aveti idee ce poate fi caci eu la gine ajung tocmai pe 6 nov pt eco de 12 sapt, iar la medicul de fam nu am fost sa mi le interpreteze.

mamica de fetita si 8s+

Inca ceva.
Cand exista probleme de cuagulare, insemana ca sangele se cuaguleaza prea repede si nu e suficient de fluid ca sa circule si sa asigure hrana necesara bebelului.
Rezultatul poate fi :
retard de crestere;
sau pierdere sarcina indiferent ca am trecut de trimestru 1;

Daca intradevar e o problema cu cuagularea e bine ca ai descoperit-o.
Cu monitorizare si tratament o sa ai un bebe sanatos si nascut la termen. AAA si tratamentul e absolut inofensiv pentru bebe.
Nu trebuie sa te sperii de diagnostic.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

softurela nu imi vine sa cred ce spui de spital...sincer nu credea ca exista asa ceva ...
legat de aspenter si de sange...mie mi-a recomandat de la prima eco 1 tableta/zi...sincer nu prea stiu de ce dar am avut incredere in doctorita(si am si uitat sa intreb)

9+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

softurela nu imi vine sa cred ce spui de spital...sincer nu credea ca exista asa ceva ...
legat de aspenter si de sange...mie mi-a recomandat de la prima eco 1 tableta/zi...sincer nu prea stiu de ce dar am avut incredere in doctorita(si am si uitat sa intreb)

9+

Da, din pacate asa a fost. In general asistentele mai in varsta faceau treaba asta. Alea tinere erau mai cu bun simt. In rest erau destul de dragute, serviabile, nu te lasau sa astepti prea mult.
In fine, ce a fost a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

Buna dimineata

Nu am mai scris demult....sambata si duminica am varuit in camera si am racit.....nu foarte grav, dar mi-am luat liber azi sa-mi revin.

Mai avem o saptamana si mergem la medic, abia astept....

Bun venit burticilor noi . Cristina am mai trecut eu in listutza aseara.

Felicitari celor care au fost la echo si au vazut inimioara.

La multi ani R.Cata

Roxy 11+

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Si eu am fost la Fundeni saptamanal in ultimele 2 luni de sarcina, tot la Uscatescu, dar pt hemoglobina care era f. mica. De fiecare data plateam, dar imi dadeau chitanta, plateam vreo 14 lei noi. Uscatescu imi spunea ca ma ia la ea acasa sa ma oblige sa mananc pt ca aveam hemoglobina 8.
M-ati speriat un pic cu trat pt coagulare, la sarcina trecuta nu am facut aceste analize, deci nush de cand am probleme. Dar tin minte ca at cand tatal meu s-a imbolnavit i-au iesit rez proaste tot la coagularea sangelui, dar nu imi mai aduc aminte daca erau mai mici sau mai mari decat normalul, cert este ca a facut cheaguri de sange care i-au provocat si decesul. Medicii i-au spus ca acele cheaguri nu repr o boala in sine, ci sunt generate de o boala: cancer. Acum nush incotro sa o iau. Mai stau acasa doar pana vineri, cei de la serv sunt tare suprati pe mine din cauza concediului, voi merge azi la med de fam sa vedem ce spune.

mamica de fetita si 8s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Neatza burtici! Brrrr, vai ce frig e! M-am intors acasa sa mai pun o esrfa la gatutz, am vrut sa-mi iau ghetele dar am ramas totusi la pantofi. Mi-au inghetat si mainile. Sper sa nu racim. Oricum gine mi-a zis ca daca racesc, am voie sa iau Paracetamol (simplu, nu sinus, maxim 3 pe zi), Tantum Verde (pentru gat) si Bioparox (un spray care e si pentru nas si pt. gat, cu 2 pufuri/aplicatoare diferite). In caz ca veti avea nevoie. Sper sa nu.

Cristina, da, suntem aproape una de alta cu DPN-ul. Eu am azi o zi nu chiar dintre cele mai bune, dar nici din cele mai grele. Putina greata si nu prea pot manca. Sper ca pana dupa-amiaza sa fie mai bine.

Sabina si Alesicoo, ce ziceti voi? Ca la 12 saptamani se poate vedea daca e baietel sau fetita?! Wow!!! Mai am 3 saptamani, chiar mai putin pana la eco. Mama, ce repede zboara timpul. Sotul meu azi dimineatza a zis ca inca nu-i vine sa creada ca vine Alexutz sau Mirunica (diminutiv de la Alexandru/Miruna, depinde ce o fi). Mai nou burtica mea asa se numeste, Alexutz. Ni s-a pus pata ca e baietzel. Desi voiam fetitza. Si pupa si managie burtica, parca e copil.

Legat de CIC, da, a fost o discutie/controversa, dar a ramas in continuare ca vechime in munca. Mi s-ar pare aberant sa nu fie!

Ana 9+
bebica mea mica si scumpica

ticker

Mergi la inceput

Citat:

Si eu am fost la Fundeni saptamanal in ultimele 2 luni de sarcina, tot la Uscatescu, dar pt hemoglobina care era f. mica. De fiecare data plateam, dar imi dadeau chitanta, plateam vreo 14 lei noi. Uscatescu imi spunea ca ma ia la ea acasa sa ma oblige sa mananc pt ca aveam hemoglobina 8.
M-ati speriat un pic cu trat pt coagulare, la sarcina trecuta nu am facut aceste analize, deci nush de cand am probleme. Dar tin minte ca at cand tatal meu s-a imbolnavit i-au iesit rez proaste tot la coagularea sangelui, dar nu imi mai aduc aminte daca erau mai mici sau mai mari decat normalul, cert este ca a facut cheaguri de sange care i-au provocat si decesul. Medicii i-au spus ca acele cheaguri nu repr o boala in sine, ci sunt generate de o boala: cancer. Acum nush incotro sa o iau. Mai stau acasa doar pana vineri, cei de la serv sunt tare suprati pe mine din cauza concediului, voi merge azi la med de fam sa vedem ce spune.

mamica de fetita si 8s+

Eu am mers in 2007, nu se emiteau chitante atunci.
Nu stiu ce ar putea sa-ti spuna medicul de familie, sincer. Nu cred ca are competenta necesara sa-ti raspunda. E nevoie de hematolog sau ginecolog.
Altceva nu stiu sa-ti zic. Eu am schimbat ginecologul acum, si cand a vazut monitorizarea facuta in prima sarcina, mi-a zis sa repet analizele inafara starii de graviditate, si a subliniat "a fost si este o moda sa se puna diagnosticul de trombofilie la gravide". Deci rezultatele pot fi sensibil modificate si de sarcina.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa neglijezi aspectul asta.
In general cand e o trombofilie mai accentuata se ramane mai greu insarcinata si exista pierderi de sarcina in antecedente. Coloborat cu asta, medicul va stabili gravitatea situatiei.

Mergi la inceput