Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
turturica spune:
Seara buna.
ioana, felicitari pentru baietei, ce avansata esti, parca vad ca o sa nasti cu o luna inainte de restul lumii de pe aici. La gemeni am inteles ca se naste oricum mai repede, am o colega care a nascut la 34 de saptamini 2 fetite, sanatoase si totul in regula, insa evident premature. Dar evident depinde de organism.
t_ioana, io zic ca daca vrei sa te vopsesti poti linistita, doctorul meu a zis ca nu e nici o pb, coafeza m-a lamurit si ea ca vopselele de par din ziua de azi sint alta generatie de calitate. Eu m-am vopsit si in sarcina cu Mara si n-am avut nici un fel de probleme.
oanarus, bine ai venit la noi, o sarcina usoara, un bebe la termen, sanatos si papacios.
alaptat: am alaptat si eu un an, desi am inceput cu stingul, nu nimeream pozitiile de alaptat, am facut niste ragade ingrozitoare, dup-aia am facut febra laptelui de 2 ori, a doua oara a fost nasol rau de tot de-am ajuns internata in spital, mi-au gaurit un sin pentru ca se infundasera si infectasera niste chestii acolo, am avut niste dureri fata de care durerea nasterii a fost parfum. Da' m-am incapatinat sa alaptez si intr-un final s-au rezolvat toate.
Oricum, nu mai zic mai multe, ca nu vreau sa va speriu de acuma, dar intr-adevar, alaptatul e o experienta minunata, ma bucur ca am avut sansa s-o fac.
sarcina si alaptat: mie mi-a venit ciclul dupa 4 luni de la nastere, alaptam exclusiv, nu incepusem diversificarea, asa ca nu stiu de ce mi-a venit asa devreme. Dar oricum, pina ce n-am intarcat la un an n-am ramas insarcinata, coincidenta sau nu.
laura, in cazul asta le asteptam si pe alysh si pe prietena ta sa ni se alature
Nu, n-avem pe nimeni sa ne ajute, probabil ca o sa vina mama aici in prima luna, dup-aia o sa vedem ce facem. Mara merge 3 zile pe saptamina la cresa, 2 zile e week-end, deci e si barbatu-meu in preajma, asa ca mai ramin 2 zile pe saptamina in care sint singura cu 2 copii, sper sa supravietuiesc
La voi cum e situatia, aveti vreo bunica disponibila?
Mai, eu in continuare n-am pic de greturi, nu sint adormita, nu fac pipi mai des decit de obicei, nu sint deprimata sau sensibiloasa, nu ca m-as panica, dar cind va citesc cite simptome aveti mai ca-mi vine si mie sa cer ceva sa simt ca sint gravida. Ma rog, am inceput sa fac burta, deci e clar ca ceva e acolo
Cred ca de data asta fac baiat, ca prea e totul invers fata de prima sarcina.
Mami de Mara (19.08.2008) si
6+
veronicach spune:
fetelor legat de alaptat si contraceptie
am citit la un moment dat ca este o masura sigura, pana la 6 luni, si atata timp cat bebelul papa doar laptic(deci nu e inceputa diversificarea)...dar eu scriu doar din citite ca experienta n-am![]()
oanarusbine ai venit alaturi de noi sa ai un bebic sanatos si la termen(ca noi toate
)
CataRla multi, multi, multi ani
iar restul fetelor sa ma iertati daca nu vin cu felicitarile in timp....de cititi va citesc dar nu prea am timp sa si scriu![]()
turturica se pare ca nu e asa de simplu sa alaptezi dar pana la 40 de saptamani sper sa aflam toate secretele...eventual ne putem folosi sotul ca bebici ca tot se simt ei frustrati acum datorita abstinentei(cel putin al meu
)
nici eu nu am simptome(cum m-am mai plans
) desi sotul imi spune ca imi ies foarte repede din fire si ma intreba cand imi trece....eu cred ca sunt foarte calma dar el este cumplit de enervant![]()
legat de experiente traumatizante
am fost ieri sa imi fac analizele....o ploaie infernala, eu cu troleul....nu am gasit cabinetul din prima, nici dintr-a doua
m-am invartit pe o mie de strazi...eram uda de tot iar cand il gasesc, intru si imi spun nonsalante"doar contracost nu avem fonduri".
eu discutasem cu o zi inainte cu alt cabinet dar sotul m-a convins sa merg in centru....ca evident e mai aproape( pt mine nu a fost ca l-am cautat vreo 45 de minute)
le-am spus la revedere la doamne si mi-am sunat sotiorul dar nu am avut forta sa fac o criza de nervi caci am clacat si am dat pe un hohot de plans...m-am retras langa un zid si am plannnnsssss.... apoi m-am regrupat si am plecat spre cabinetul cu fonduri, la capatul orasului(unde aveau fonduri doar in acea zi
)
am ajuns cu greu la cabinet, in cluj toate se afla in partere de bloc sau pe culoare la cladiri, imposibil de detectat pentru ochiul meu neinvatat
eram uda si in pantofi ca s-a ocupat o masina de treaba asta...eram rece si aveam buzele vinete....
apoi am ajuns la servici unde m-am descaltat pus botosi si am sunat-o pe nasa mea sa-mi aduca o pereche de pantaloni si am sperat sa nu racesc
acasa am baut actimel, echinaceea si ma simt bine...nu dau semne de boala...
mai am de facut un set de analize, ma gandesc cu groaza ca trebuie sa merg vineri iar prognoza meteo nu e deloc incurajatoare...poate o sa am noroc cu sotul sa ma duca cu masina, de data asta
v-am scris de v-am innebunit, scuze![]()
9+
moni81 spune:
Buna dimineata burtici,
Multumesc pentru lamuriri cu eco de 12 saptamani pentru Cristina si Roxanik abia astept saptamana viitoare sa imi spuna ca totul e ok.
Bun venit OanaRus iti doresc un bebe la termen si sanatos.
Aleesicoo ma bucur mult pentru tine ca totul a fost bine la eco stiu ca erai stersata sa vezi totul va fi bine.
Va doresc la toate o zi frumoasa fara greturi si dureri de cap. 
Monika
11+
aleesicoo spune:
neata veronicah
intradevar interesanta "calatoria" la cabinet![]()
ia spune-mi si mie te rog ce analize ti-a dat sa faci?
ca eu ieri am facut hlg, calcemia, sumar urina, secretie vag, glicemie. grup si rh
asa creste bebicu
5+

aleesicoo spune:
NEATA
da m-am linistit complet

| Citat: |
| citat din mesajul lui moni81 Buna dimineata burtici, Multumesc pentru lamuriri cu eco de 12 saptamani pentru Cristina si Roxanik abia astept saptamana viitoare sa imi spuna ca totul e ok. Bun venit OanaRus iti doresc un bebe la termen si sanatos. Aleesicoo ma bucur mult pentru tine ca totul a fost bine la eco stiu ca erai stersata sa vezi totul va fi bine. Va doresc la toate o zi frumoasa fara greturi si dureri de cap. ![]() Monika 11+ |
asa creste bebicu
5+
veronicach spune:
sincer ale nu prea stiu
cele enumerate de tine cu mentiunea ca am ex complet de urina, plus timpul de coagulare....cand ajung acasa as putea sa vad (daca inteleg
) lista
si fara secretia vaginala...inca nu...eu am si papanicolau recent dar secretia va fi la ginec si nu la laborator, nu?
9+
aleesicoo spune:
OK NICI O PROBLEMA
| Citat: |
| citat din mesajul lui veronicach sincer ale nu prea stiu cele enumerate de tine cu mentiunea ca am ex complet de urina, plus timpul de coagulare....cand ajung acasa as putea sa vad (daca inteleg 9+ |
asa creste bebicu
5+
Ioana5255 spune:
buna dimineata fetele,
turturica eu sper sa nu nasc prematur, desi inainte sa nasc voi fi intr-o perioada de stress foarte mare. Atunci incep la noi rezervarile pentru Paste si 1 mai, e cea mai solicitanta perioada de peste an. Tot din cauza stresului am pierdut si sarcina in mai. Totusi am sa incerc s ama menajez cum pot, eventual o sa mai luam pe cineva sa ne ajute (din familie).
Legat de ajutoare, noi avem norocul, ca avem birourile acasa, stam si cu soacra-mea, de fapt la alt etaj si am si bona la copil. Cand voi naste ma bazez pe toate ajutoarele posibile. Insa, am mari emotii cu Alexandra, nu stiu cum va reactiona.
Diseara merg si eu la ecografia de 12 saptamani, cand ii va masura pe bebei. Medicul mi-a recomandat sa fac si dry test, dar eu nu prea vreau. Nu prea sunt de acord cu aceasta analiza, pentru ca ea reprezinta mai mult o statistica decat o certitudine. Am vazut nenumarate cazuri in jurul meu cu triplu test sau dry test nasoale, cu amniocenteza nasoala si copii perfect sanatosi. Si invers cu analize beton, dar copii nascuti cu sindrom sau alte malformatii. Chiar aseara imi zicea prietena mea de o cunostinta, care a avut totul perfect pe sarcina si copilul s-a nascut cu sindrom.
Sabina 12+ viitoare mamica de gemeni identici si mamica Alexandrei
http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20
discordia spune:
Felicitari fetelor care nu aveti nici un simptom. Eu am inceput sa vomit noaptea, la 4 dimineata eram la baie. Senzatii de urinat des nu am, la sarcina trecuta am avut.
Legat de analize eu am facut hemoleucograma completa, sumar urina si urocultura, VDRL, HIV, Analize pt depistarea hepatitei B si C, analize pt coagularea sangelui si IGG si IGM pt herpes, toxo, rubeola, CMV si cam atat.
Mie mi-au iesit valorile proaste la coagularea sangelui, respectiv time quick sau asa ceva marit, INR la fel marit, iar AP micsorat fata de normal. Aveti idee ce poate fi caci eu la gine ajung tocmai pe 6 nov pt eco de 12 sapt, iar la medicul de fam nu am fost sa mi le interpreteze.
mamica de fetita si
8s+
M&M spune:
Neata!!
AM vrut ieri sa fac modificari in listuta, dar nu am avut timp din cauza de pici super jucaus!!..
Sabina, felicitari!!!
DE ce sa nu fie sigur ca sunt baietei?? Eu stiu ca la eco de 12 sapt se poate vedea foarte bine ..
Ale, si eu si alte cateva fete ti-au zis ca se poate etermina sexul bebeului la 12 sapt
Se pare ca ai uitat...
Anutza, bafta multa azi la dr!
Oana, bine ai venit! Sarcina usoara si la termen si un bebe sanatos!
Anamaria, si eu m-am simtit ceva mai bine ultimele 2 zile, dar azi parca am luat-o de la cap cu greturile
Am vazut ca avem DPN la diferenta de o zi.
Gabriela(t), felicitari pentru bebe de 12 mm!!
Ioana, chiar ma gandeam ca nu ai mai scris! Ma bucur sa aud ca sunteti bine
...
Legat de alaptat, la mine a fost destul de chinuitor...Mihaita era mic, nu avea putere sa suga, asa ca trebuia sa scot cu pompa ca sa poata sa pape..L-am alaptat exclusiv doar o luna, apoi am inceput sa pierd laptele. Pana la 6 luni a fost alimentat mixt, apoi am trecut pe formula.
Veronicah,
..cate nu face o mamica pentru ca totul sa fie bine cu bebe??!!!
Legat de eco, cu cat se face la o varsta mai mica a sarcinii cu atat sansele ca varsta bebeului sa fie exact cu cea de la eco sunt mai mari, apoi sansele incep sa scada si pot aparea erori in interpretarea varstei de gestatie.
Daca bebe e mai mic la eco in primele sapt, inseamna ca ovulatia a avut loc mai tarziu si, desi eco da un alt DPN practic DPN-ul de care se tine cont este cel legat de ultima menstrutie. Sper ca am fost coerenta, nu de alta , dar trage Mihaita de mine ...
va las..o zi buna..
Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
9+ 
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema