ALOPECIE

ALOPECIE | Autor: ella_72

Link direct la acest mesaj

Fetelor ..sunt disperata....ajutati-ma , va rog frumos....
Am o problema mai veche cu parul..cade intr-una.Am incercat nenumarate tratamente, lotiuni,tincturi.....degeaba.Am fost si la medic dermatolog.....M-am saturat sa mi se spuna ca e din cauza sresului si ca ar trebui sa nu ma mai stresez atat....
Am o portiune in crestetul capului unde nu mai am par deloc...nu pot decat sa-mi tin parul strans ca altfel se vede.In restul capului e ok...cade si de acolo par dar nu se vede chiar asa..Sunt disperata.....
Poate , din nefericire,v-ati confruntat si voi cu asa ceva...sau vreo cunostinta...spuneti-mi ce sa fac , ce tratament sa iau , lotiune,potiune,tinctura.....
Nu ma vopsesc,nu am parul permanent , ma spal numai cu sampoane de la farmacie (vichy,klorane,herbosophy),nu agresez parul cu fixative,spume sau orice alt agent extern...chiar nu stiu ce sa mai fac....
Exista solutii oare pentru problema mea ? Sau va trebui sa ma obisnuiesc cu acest lucru ? Vreau si eu sa am tunsori frumoase , sa-mi aranjez parul ......nu mai suport sa tin parul strans in coc numai ca sa nu se vada "golul" din capul meu....
Ajutati-ma va rog....sunt disperata....
Va multumesc mult de tot !

Ella

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

cauzele caderii parului sunt asa de multe...

stresul este un factor important, si eu cunosc pe cineva care a patit la fel, dupa sustinerea licentei, dar s-a rezolvat, i-a crescut parul la loc

incearca sa-ti faci si niste analize hormonale, s-ar putea sa fie de vina o dereglare hormonala

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Multumesc pentru raspuns
Analize hormonale mi-am facut pentru ca am un bebe prin FIV si mi-au trebuit astfel de analize .Sunt ok....
Chiar am ajuns la disperare.....

Ella.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danet spune:

ella,
pierderea parului la femei este cauzata (in marea majoritate ) de excesul de androgeni.
Si eu am trecut prin asta, si dupa ce mi-au iesit toate analizele in limite normale tot tratamentul antiandrogenic a avut efect.
La ora actuala se recunosc ,in lume , ca si tratamente eficiente impotriva caderii parului( pentru femei ) :

Spironolactona
Sampon cu Nizoral 2%
Minoxidil 2% - tratament local

Toate celelalte tratamente cu tincturi,oua, ceapa,gaz...etc sunt apa de ploaie.Daca auzi ca cineva si-a rezolvat problema asa , probabil nu a avut nimic de la inceput.

Trebuie sa fii atenta , daca vrei sa concepi un copil, atunci nu poti folosi decat samponul cu Nizoral , celelalte le lasi dupa ce nasti si termini alaptarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Exact,singurul tricogen-cu studii clinice-este minoxidil,in diferite conc,2 sau 5%.

Cat despre celelalte sol.externe-NU au cum sa rezolve pb;firul pica din bulb;ori de acolo trebuie tratata pb-din interior.Majoritatea cauzelor sunt cele hormonale,ori exces de h androgen(ovarele produc si testosteron,etc),ori pb cu glanda tiroida,tumori ovariene(care tumori secreta testosteron si oestrogeni,in exces),...Consulta mai intai MF,care te va trimite apoi la un medic dermato plus endocrinolog.

Trebuie sa ai multa rabdare,efectele minoxidil se vad cam dupa 5 6 luni.

Mai tb stiut ca firul de par are perioade de cazut,fiziologice...dupa canicula,dupa sarcina,la-nceputul toamnei,anemii severe...

Iti doresc mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

sa faci o cura serioasa cu capsule de drojdie de bere! gasesti la plafar sau orice magazin naturist

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

ella 72, eu am luat de la farmacie "vitamine pentru par si unghii" si s-a vazut o inbunatatire clara, dupa ce probasem tot felul de uleiuri de ricin, galbenus de ou..etc.
la mine la fel, in crestetul capului aparusera "goluri"iar eu am parul tuns scurt si tot incercam sa-l pieptan in asa fel sa mai acopere.
din pacate cu acele vitamine am luat si ceva kg in plus.

daca esti insarcinata mai degraba intreaba medicul despre ele sau poti sa ceri la farmacie sa citesti prospectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

Ai gauri fara par,sau iti cade de peste tot?
Tratamentul este de durata.Trebuie sa te duci la un dermatolog care sa iti faca permanent,pe portiune de scalp fara par,stimulare cu azot lichid.Va incepe,incet,sa iti creasca puf,apoi fire de par.Vopsitul nu are nici o relevanta negativa in alopecie(daca e,intr-adevar diagnosticul corect).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Am o portiune in crestetul capului unde nu mai am par deloc......imi cade si din alte parti , dar mai putin. Si diagnosticul este ALOPECIE CRONICA.....am fost la medic dermatolog.Mi-a dat Crescina 500 si sampon Nizoral.Nu s-au vazut imbunatatiri.
Problema mea e ca imi cade in continuare parul , adica niciun tratament n-a avut efect.Am analizele ok , mai putin fierul..o usoara anemie , dar asta cred ca are orice femeie.Deci.....nimic iesit din comun.Tocmai asta e problema mea,,,,ma ingrijesc , folosesc produse de calitate , nu agrsez parul ......si totusi ceva e in neregula....nu pot sa am si eu un par bogat, sa am o coafura interesanta...trebuie sa-mi tin parul vesnic strans la spate ca sa acopar chelia.....sunt disperata....
Ajutati-ma.....

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Cred ca ar trebui sa mergi la un endocrinolog bun.

Eu am urmat un tratament cu antiandrogeni. Daca ai nevoie de asa ceva, nici un sampon, lotiune, potiune, tinctura, vitaminuta etc nu te va ajuta pt ca acestea nu pot scadea nivelul androgenilor din corp.

Danet a mentionat spironolactona. Acesta este un antiandrogenic. Exista 4 tipuri de antiandrogenici:
- finasteride
- dutasteride
- spironolactone
- flutamide

Eu am urmat tratamentul cu finasterida si apoi am combinat finasterida cu spironolactona.

In legatura cu stresul, acesta poate constitui o cauza a caderii parului pana la un anumit nivel. Lucrez intr-o multinationala, un mediu FOARTE stresant si cu toate asta colegele mele care nu au probleme de ordin hormonal, nu au nici un "gol" in cap cum mentionezi ca ti-a aparut tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Ella, iti recomand CHELSTOP combinat cu Sapunul moale, ambele de la Hofigal .

Sunt produse partial naturale. Primul il aplici pe piele si doua zile dupa nu te speli pe cap. Al doilea il folosesti pe post de sampon.

Pe sticla scrie ca dupa patru aplicatii nu iti mai cade parul, la mine nu a mai cazut dupa prima. Pretul celor doua este 20 Ron si le gasesti si la Sensiblu. Au un miros ciudat, dar trece imediat dupa ce se usuca parul, oricum merita

Si mie imi cadea mult, nu aveam goluri mari dar era foarte rar si cand il prindeam in coada se vedea oribil!!

Mergi la inceput