Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (197)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicic76

edit: nu stiu exact in ce scop se facea, era o practica la tara, se taia copilul pe spate sa curga "sangele ala rau" Bunica o batea pe mama la cap cu asta, nu putea mama sa se planga la ea ca ii este greu, ca nu mai poate, ca ea incepea: Vezi daca nu m-ai ascultat? Ca a lu" cutarica asa a facut si s-a linistit copilul

Asta-mi aminteste de bunica-miu care insista de ceva vreme sa-l ducem intr-un sat vecin la un nene sa-l taie sub limba ca se simte slabit si fara putere. Era si unu' pe la televizor intr-o zi care zicea ca practica asta de multi ani.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi
Cat mai e?

"Incearca sa traiesti astfel incat sa nu te faci remarcat acolo unde esti, dar sa ti se simta lipsa imediat ce dispari" (Victor Hugo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Crina!Sa fi sanatoasa,sa ii bucuri pe mami si pe tati si pe matusica in fiecare zi!
Ange,sa va bucurati de ea in fiecare zi si sa va dea multe motive de mandrie

Amalia!Multa sanatate si multe reusite bebelicesti si nu numai!

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Laura, asa e!Maine ne intoarcem

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

neatza si niscai

Va povesteam ca am parcat copiii regulamentar, pe la 9? Da... mare greseala. La 3 fix Radu era in doua si a misunat pana la 7am.
Teo a dormit bustean, dar s-a trezit pisat tot, ud treningul, ud patul...

As mai dormi, dar nu am cum pana la noapte, poate doar la 4pm sa prind jumatate de ora cu ei...Doamne ajuta!

M-am dus sa ma spal si cand am revenit, scena de cosmar idilic. Camera goala. Mi-a stat inima. Gardutul era pus, n-aveau cum iesi... asa ca m-am uitat mai bine. Dungatul (ala micu) era sub scaunul de masa, facut colac, rodea o carte de plus care il si ascundea bine. Scosese scaunelele de-acolo, se bagase el, si trasese scaunelele in fata lui......
Alalalt era sub canapea cu tot corpul, doar capul era afara dar intr-o parte si nu-l vedeam, rula linistit o masinuta pe parchet... ce mai... liniste... ca-ntr-o manastire arsa...

CRINA

Amalia

Sa fiti sanatoase, voioase si iubite!

Giuli, nu am patit asa ceva cu Radu. El plange mult si foarte tare, urla practic, si se mai invineteste in jurul gurii, arata ca si cum... dar nu s-a facut niciodata moale, sau sa am impresia ca i se face rau pentru ca nu respira.
Face asa: urla, trage aer in piept, sta asa (se invineteste sub buza de jos) trage un suspin luuuuuung si de la capat.
CA SI CUM s-ar sufoca, dar nu se intampla nimic de fapt. Oricum e naspa de privit... si decat sa-l culc singur in patut si sa ma uit la asa ceva... mai bine lipsa si inca doarme cu mine.

Apropos la ce spune Muuh... eu l-am lasat pe Teo sa se arda la aburii de la steamer. A scapat peste mine in bucatarie. S-a dus direct acolo, sa puna el mana. I-am zis NU... i-am explicat ce pateste, iar NU... el nimic.
Urmatoarea etapa normala in copilaria mea ar fi fost sa-i frig una sa tina minte. Desi, daca le frigi mereu cate una, nu mai stiu CE sa tina minte...

L-am lasat. S-a uitat la mine cum ii explic, si s-a dus direct la steamer, si a intins mana sa ia capacul.
Va imaginati ce a urmat, dar nu mai pune mana pe nimic de atunci prin bucatarie, ma intreaba mai intai... asta frige????
La degetul victimizat a avut o basicuta, care a durat 3 zile, doua saptamani dupa insa el imi tot arata degetul, imi povestea cum a facut buba... daca ii dadeam eu doua la fund nu cred ca retinea ceva....

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui _giulianna_
Cum am spus si intr-un mesaj anterior, nu-mi vine sa cred ca fac crizele astea controlat in ideea manipularii. Si la fel am mai spus ca voi face tot posibilul sa le evit.

Giuli, nu fac crizele controlat sau constient, ci mai degaraba sunt scapati de sub propriul lor control, prin urmare aceste crize ii sperie si pe ei in egala masura. Deci, raspunsul nostru la crizele lor trebuie sa fie plin de intelegere.

Uite, de ex. eu spuneam ca Dragos a inceput si el cu tantrumurile, initial cand am refuzat sa-i ofer sanul, stiid ca el asta isi dorea, ulterior, ori de cate ori ceva nu iesea asa cum vroia el. Se tranteste pe jos urland si se zvarcoleste. Solutia pe care am gasit-o deocamnadata, e ca il sprijin in timp ce el se tranteste, astfel incat impactul cu solul sa fie mai putin violent, dupa care ii spun ferm, fara sa tip sau sa ridic tonul "Nu-mi place ce faci. Daca faci asta eu plec." Ma ridic incet de langa el si plec fara sa ma mai uit la spectacolul lui. Dupa nici 30 sec. se opreste si vine dupa mine cu bratele intinse. Atunci ma intorc spre el si-l iau strans in brate spunandu-i ca e baiat cuminte si ca-l iubesc.
Ideea e ca nu doresc sa invete ca manifestarile astea violente ar putea avea vreun raspuns. OK, il inteleg, e liber sa se exprime si violent, dar vreau sa inteleaga ca la astfel de manifestari vehemente, raspunsul meu nu e de a-i oferi ce vrea el cu tot dinadinsul, fie ca se poate sau nu.

Discutia e mult mai ampla si... destul de sensibila nu stiu in ce masura reusim sa ajungem la o finalitate, asa... in scris.

Cred ca cel mai bine e ca aceste crize sa fie evitate, daca poti. De aceea e bine sa fim inarmate cu cat mai multe abilitati de parenting, cu cat mai multe "trucuri" ( poate nu-i cel mai bun termen ) pt. a sti cum sa evitam/depasim crizele.
Copiii se manifesta asa nu pt. ca ar fi constient niste manipulatori. Ei pur si simplu vor ceva si se manifesta asa cum inteleg ei s-o faca. Uneori mai si imita, asa ca... tentie la ton si gesturi prea revendicative.

Vacanta 2009
Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor
Al 2-lea an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Neatza!

La multi ani Crina si Amalia!!! Sa fiti sanatoase, fericite si sa aveti o viata cat mai frumoasa!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

giuli eu ma confrunt cu aceste"crize" numite spasmul hohotului de plans de cand a implinit Andrei 7 luni...ce sa zic.. vin in general de la furie cand nu este lasat sa faca numai ce vrea si se manifesta la copiii hiperactivi si Andrei este super-hiperactiv daca pot spune asa.....si cand il apuca, il apuca si nu se opreste decat atunci cand ii trece si asta dureaza maxim-maxim 1 minut...si nu-i trece nici daca strig la el, nici daca ii vorbesc frumos si il iau in brate...timpul de reactie este acelasi...al lui.....trebuie sa fac in asa fel incat sa previn aceste crize,adica sa nu-l las sa ajunga acolo....am patit asa cu cuptorul...tot vroia sa puna mana si eu nu si nu ca te arzi si prima data a facut o criza din asta si a doua oara l-am lasat sa puna mana si nu s-a ars dar oricum era destul de cald pe exterior cuptorul asa ca nu i-a cazut chiar bine si acum numai cand il vede face: ufffff, au, au, au....si astfel s-a rezolvat treaba asta...dar sunt muuuuuule altele...uneori face o criza la o saptamana ,alteori 2-3-4 pe zi....asa ca trebuie doar sa le prevenim dar fara a face din ei niste rasfatati....doctorii la care am fost mi-au zis ca trec de la sine...

nu v-am zis despre asta ca am vazut ca nu se confrunta nimeni cu un astfel de copil "crizat" si am zis sa nu va sperii....dar este foarte greu si uneori simt ca ma lasa nervii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata gagici

Laura multam de cafea

Roxi imi par erau de nervii din toiul noptii....POate e de la dintisori, sau de la durerile de burtica...cine stie Sper sa va treaca Cat despre sot si spiriteee..... Cred ca v-ati distrat la maxim

Irina felicitari printesei !!!!!!!

nausica da, m-am uitat, sunt in termen Si se vede pe ele cat sunt de moi .... iar la gust sunt yumi

Luminita ma bucur ca te--ai odihnit si ai avut un we super !!!!!!

Noi ramanem pe formula, pe junior, momentan, nu m-am gandit inca la ce varsta voi schimba.

Paula asteptam pozeeeee

Giuli ce sperietura ...offf
Valentina facea ceva asemanator, dupa ce a implinit un an, doar ca in loc de buze vinete, ea vomita. Cum se supara de ceva si incepea sa planga, cum vomita in jeturi. Dupa o perioada nu a mai facut asa.... A renuntat la crizele mari de plans, a trecut la tras de par De al ei se tragea si se uita la noi daca o vedem Apoi a trecut la altceva...si tot asa
Iar cu friptul sa iti spun de David : acum 2 zile cand am facut musaca, evident ca usa de la cuptor era fierbinte. Am ajuns cu David la bucatarie si el direct acolo sa se pupe in geamul de la usa. Am intepenit ca mi-am adus aminte ca frige. Si ii zic : David e uf, frige, nu pune manuta....Pe el l-a lasat rece ce spuneam eu si a pus mana...A facut ochii mari de uimire si a tras mana imediat NU era atat de fierbinte cat sa il arda, dar suficient ca sa inteleaga ce e UF Acum cand intra in bucatarie se duce pas pas la cuptor si pune mana incet sa simta mai intai daca frige
Ideea este ca pana nu se lovesc singuri de chestiile astea, nu inteleg ce vrem noi de la ei ( cu nu pune mana acolo, ai grija la colt, etc )

ratonel care criza mami ????

La multi ani Amalia , Crina !!!!! Sa cresteti mari si frumoase, sanatoase si norocoase !!!!!! Klemi , Angelyna sa va traiasca printesele !!!!!!!!!!

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

AMALIA\ CRINA LA MULTI ANI FETE DULCI!!!SA FITI SANATOASE SI FERICITE ALATURI DE FAMILIILE VOASTRE!!!

Angy si klemmi sa va traiasca comorile

Yo Miss Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza dragele mele, va poftima la , , mancarica buna si rontaiala plus bautura

C.valy a mea inca se trezeste noaptea de vreo 2 ori , cat despre cereale eu i-am dat si Cheerios dar si Milupa

CD si Crina e neconsolata uneori in timpul noptii, ca azi noapte de exemplu
Eu merg in continuare pe formula, iar daca plec undeva cu ea (distanta mare) imi iau cateva cutii si sper sa aveti o noapte buna

Irina felicitari printesei

Alina multumesc , o venit si ….

Preety va am si multumim, deci misuna gogsharul prin casa

Nushulica faza e ca fructele/legume sunt mai mult tratate decat naturale, nu stiu cateva vitamine isi mai ia din ele…de luat oricum ia da’….parerea mea am cu mult drag

Luminita ma bucur de noptile dormit snur, sa vaeti in continuare cat mai mult, plachie ha’ , am cu drag mama de huni si pe huni

Ada sa le fie de bine tunsorile puilor

Paula-Laura ma bucur ca a iesit bine petrecerea , acu’ na…baiatul a vrut doar mingea

Nikolici eu ii faceam Crinei asa cand nu manca: amestecam orice mancare cu multtt iaurt si papa, dar daca fata vrea doar iaurt dai daor asta…isi va reveni ea cu papa
Pufuleti Crina nu papa prea des

Giulianna offf mamico, speram sa nu fie nimic cu Edi, hai capu sus mami

Anamona ai rabdare cu fata, boala a avut efect la ea si inca refuza mancarea, da-i doar lapte

Andy.p multam de cafea, e tare buna

Carla “se spune” ca (,) criza in casnicii apare la 2 si 7 ani, sunteti bine sper, altfel venim peste sot si il aducem la realitate . Offf cum o avea lumea asta asa un suflet, cum dumnezeule????hai ca poate nu pleaca deloc

Amamlia de Kllemi, sa o faci fericita pe mami, multa sanatate si fericire, tot ce iti doresti tu in viata

Claudinna multumesc mami pentru urarile facute puiului meu, va am si noi cu mult mult drag

Oana sunt mandra de puiul meu pe zi ce trece, multumesc mult

Multumim pentru urarile la adresa puiul meu nu fac nominalizari pt ca mi-e frica sa nu uit pe cine, trimitem multi si multe multe, azi sunt atata de fericita pentru ea, pentru faptul ca am parte de o minune in viata mea si efectiv plang de bucurie, anul trecut pe vremea asta eram la spital si abia asteptam sa o cunosc, acum o am in brate zi de zi, ma inacnta cu orice gest.

Petrecerea a iesit tare bine, a inceput la 15.00 s-a terminat la 21.00, a ales de pe tava banii, rujul si ata, a mai luat si siringa. A primit multe cadouri: imbracaminte, jucarii, un lantisor de aur, ia placut sa fie in centrul atentiei

mi-s terminata dupa ea,pacat ca sunt prea saraca in cuvinte sa pot exprima tot ce simt pt ea.

Poze avem cateva insa mami mult avem filmulete, sper sa apuc azi sa le postez.

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam

Mergi la inceput