Tutuiala - unde e limita?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Ei da, uite ca niciodata nu m-am gandit la pronumele de politete ca la o centura de castitate.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Domnisoarele Bennet, fiicele lui Mr. Bennet, my poor nerves!! si Mrs. Bennet... or fi ele chiar Bennet-Bennet, hm?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

Apropo de faptul ca dvs pare distant si tu-ul deja duce spre apropiere.Cunosc un caz: barbat si femeie. La inceput vorbeau numai cu dvs, apoi incet incet au inceput tutuiala si uite asa din tu in tu au ajuns amanti (si acum ea a divortat , el a divortat si sunt impreuna ...nu se stie pt cat timp). Nu spun ca au ajuns amanti doar din cauza tutuielii, dar asta le-a permis mai mult apropierea.

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

hai ca acum mi-a picat fisa! poate erau amanti dinainte si dvs-ul asta era doar de fatada.
...dar deja aberez

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Un exemplu...eram in cancelaria scolii unde am invatat.Era o discutie intre invatatoarea mea,fiul acesteia..invatator si el,directorul scolii si alti cativa.Invatatorul i se adresa mamei...dumneavoastra mama credeti ca............si usa se deschide ,intra pustiul directorului..elev in clasa aIV-a sau V-a si urla BA TATA,BOII AIA MI-AU LUAT MINGEA!!!!!!!
Impactul a fost naucitor prntru mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Un exemplu...eram in cancelaria scolii unde am invatat.Era o discutie intre invatatoarea mea,fiul acesteia..invatator si el,directorul scolii si alti cativa.Invatatorul i se adresa mamei...dumneavoastra mama credeti ca............si usa se deschide ,intra pustiul directorului..elev in clasa aIV-a sau V-a si urla BA TATA,BOII AIA MI-AU LUAT MINGEA!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Parerile mele cu privire la tema topicului au fost exprimate deja de alte utilizatoare (sintetizat: consider ca pronumele de politetze isi are rolul sau, nu mi se pare firesc sa se renunte la el in orice imprejurare; il folosesc cand ma adresez chelnerilor/vanzatoarelor etc. oricat de tineri ar fi- desi vanzatoarele in procent de 90% ma tutuiesc).
Altceva vroiam sa scriu legat de postul cu invatatorul si mama lui. Mie mi se pare groaznic sa impui copiilor sa-ti spuna "dumneavoastra" sau "dumneata". Aveam si eu cateva colege care spuneau parintilor "dvs" sau "dumneata"- "in semn de respect". Doamne iarta-ma, intotdeauna m-a shocat faza asta, adica sa ai pretentia de la sange din sangele tau sa te ia cu dumneavoastra?! Pai as prefera de-o mie de ori mai mult sa-mi zica fiica-mea "bai mama" decat "dumneavoastra"!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Si uite educatie, nu e educatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

in momentul in care pretinzi sa ti se spuna "dumneavoastra" faci presupunerea ca esti superior celui cu care vorbesti.
Or, daca ii esti superior, politetea spune ca n-ar trebui sa te simti/ sa actionezi ca si cum ai fi superior. Prin urmare ar trebui sa te situezi pe pozitii de egalitate cu interlocutorul.
Concluzia logica ar fi ca e absolut normal sa ti se vorbeasca si sa vb cu "tu"
noah, politetea asta

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

MARGELUTE NOI_NOUTE DE TOAMNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Eu cand vorbesc despre parintii mei folosesc :dansa,dansul.Este respectul fata de cei care m-au adus pe lume si m-au facut om.Cand ma adresez unui medic sau unui profesor ma adresez cu dumneavoastra deoarece respect"vagoanele de carti"(expresie folosita aici pe forum)pe care acestia le-au parcurs sa ajunga astfel.
Cand vorbesc despre prietenul meu medic (caruia ii stiu toate ascunzisurile sufletului)cu un tert vorbesc despre dansulchiar daca in particular ii spun pe nume.O fac pentru ca-i respect mintea sclipitore si daruirea.Cu strainii folosesc dumneavoastra pentru ca nu-i cunosc,iar cu cei in varsta pentru ca au niste ani.

Insa nu a fost de la inceput asa,mi-am schimbat adresarea cand am crescut si am inceput sa inteleg lumea.Nici macar nu am constientizat asta,schimbarea s-a produs in plan mental.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Si mie mi se pare extrem de ciudat ca unii spun parintilor "dumneata, dumneavoastra". Nu pot sa imi imaginez cum pot sa fiu apropiata, asa cum sunt acum, fata de mama mea, daca i'as spune "dumneavoastra". Daca in casa parinteasca trebuie sa fi atat de ... respectuos, atunci cu cine poti fi intim, daca nu cu parintii? Nu pot sa imi imaginez de ex cum ar fi fost ca atunci cand i'am spus mamei de prima mea experiente sexuala sa ma adresez cu "dumneavoastra". Cred ca as fi avut impresia ca ii povestesc vecinei . Ma rog, eu am fost crescuta diferit, se pare, pt ca 99% la suta din prietenii mei se adresau cu pronumele de politete parintilor.

Eu sunt fericita ca aici nu e atat de complicat. Toata lumea e "you".

Mergi la inceput