Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (33)
Raspunsuri - Pagina 14
ratusca_mica spune:
KarmenS, bine ca ai scapat de cerclaj, acum trebuie doar sa fii linistita pe cat posibil si trebuie sa fie bine! Curaj! 
Ratusca
23+ 
danasor spune:
ratusca mica , scuza-ma daca te deranjez, dar nu inteleg un lucru; cand ai facut morfologia fetala ai scris ca RI artera uterina stg e 0,69 si dreapta 0,9,
iar doctorul ginecolog ti-a zis ca e marit RI stang?
"Am fost la doctor azi si, intr-adevar, artera uterina stanga are IR-ul mare. Trebuie sa fac niste analize si sa vedem daca e cazul de tratament... intrebarea care ma chinuie cel mai tare este: de cand oare o fi asa si bebe nu mai primeste de la mine ce ii trebuie"
din cate am citit pe net RI ar fi indicele de rezistenta al arterelor, adica cum circula sangele prin ele, dar daca una dn cele doua e ok, se pare ca bebe e hranit prin ea.
stie cineva cam care ar fi valorile normale ? sau ceva mai mult despre acest RI?
off, urasc sa fiu ignoranta, mai ales cand e vorba de sanatatea celor din familie, dar ce sa faci nu poti fi si doctor si avocat si economist si... in functie de ce problema ai.
sanatate multa
25+ 
doxa spune:
Salutari tuturor burticilor , ma alatur si eu voua !!!
Sunt o gravidutza de 24 saptamani, care pana in prezent nu a avut probleme si sper ca nici de acum inainte .
DN 21.08.1978
UM 27.04.2009
DPN 31.01.2010
ratusca_mica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danasor ratusca mica , scuza-ma daca te deranjez, dar nu inteleg un lucru; cand ai facut morfologia fetala ai scris ca RI artera uterina stg e 0,69 si dreapta 0,9, iar doctorul ginecolog ti-a zis ca e marit RI stang? "Am fost la doctor azi si, intr-adevar, artera uterina stanga are IR-ul mare. Trebuie sa fac niste analize si sa vedem daca e cazul de tratament... intrebarea care ma chinuie cel mai tare este: de cand oare o fi asa si bebe nu mai primeste de la mine ce ii trebuie" din cate am citit pe net RI ar fi indicele de rezistenta al arterelor, adica cum circula sangele prin ele, dar daca una dn cele doua e ok, se pare ca bebe e hranit prin ea. stie cineva cam care ar fi valorile normale ? sau ceva mai mult despre acest RI? off, urasc sa fiu ignoranta, mai ales cand e vorba de sanatatea celor din familie, dar ce sa faci nu poti fi si doctor si avocat si economist si... in functie de ce problema ai. 25+ ![]() |
Danasor, ai dreptate, aseara m-am uitat prost si am incurcat stanga cu dreapta... Este vorba de artera uterina stanga care are 0.9
Ratusca
23+
cristies spune:
Buna fetele. Gata inca o zi...
N-am apucat sa citesc decat pe diagonala si ma bag repede in subiectul cu ficatul: Nu este recomandat pentru ca ar contine vitamina A in cantitate mare (vit A nu este in vitaminele pentru gravidute) si poate provoca malformatii ale fatului.
Nu cred ca o portie pe luna poate dauna, la fel cum nu cred ca hormonii de crestere se pot "transmite" de la animal la om. E un doctor care apare la tv (nutritionist) si bate apa in piua cu hormonii - dl. in cauza nu e genetician, ma indoiesc ca are habar ce poate si ce nu poate afecta ADN-ul uman.
Ca idee insa e bine sa nu mananci nimic din ce consideri ca nu ti-ar face bine. Si mai mult, organismul unei femei insarcinate se protejeaza de lucrurile ce nu ii trebuie prin greturi si voma.
si pofta buna tuturor!!!
26+
cristies spune:
KarmenS sa te odihnesti si sa te linistesti pentru ca o sa fie bine. Citeste carti despre bebei si poate ne mai impartasesti si noua din ce vezi pe acolo.
Danyelana, astept cu interes detalii despre curs.
Plateea, felicitari ca esti asa de pozitiva. E lucru mare...
Cris.dogarel drum bun si aveti grija de voi. Si plimbati-va, ca sunt asa de multe de vazut! Si cand vii sa ne pui poze!!!
Ratusca_mica, nu te ingrijora inutil. Asteapta rezultatul analizelor si de acolo vezi in ce directie o iei. Intr-adevar Larisel a fost depistata cu aceasta boala si la un moment dat se trata cu Clexane, daca imi amintesc bine.
Deci tratament exista si atat tu cat si bebe veti fi bine merci.
Pupici si mai citesc,
26+
cristies spune:
Elefantica, sa-ti traiasca printesa perfecta
si sa vina exact cand trebuie! Ce mai faci tu?
Bun venit Doxa!!!

26+
alicredo spune:
alexutzzza , plateea 
...eu tocmai m-am trezit...si m-am amuzat copios de ceea ce ati scris.eu in general mananc orice.stiam ca nu e ok ficatul in sarcina a explicat f bine critiesdar am avut o pofta ....si pana sa va citesc am papat o jumate de felie de painica cu ficat pane, bun a fost si ala.a facut o vecina si mi-a adus
ca m-a auzit cand ii povesteam de poftele mele![]()
in rest....de 3 ori am papat mamaliga cu branza si smantana si de 3 am dat-o afara
.si am avut si atunci o poftaaaaaaa
si prima data era buna buna facuta de bunica mea , frecata o ora pe cuptor...probabil nu-i place la bb mamaliga, nu stiu ce sa zic.o sa vad eu peste 2 ani![]()
23+ 
bAly spune:
Salut fetelor si multumesc pt gindurile bune
Sa va povestesc....sa aveti rabdare
Ieri dimineata am sunat din nou la dr ginecolog si cum e practica de aici vb cu asistenta/nurse lui. E adev ca au alta preg decat asistentele din tara da asta e alta poveste.
In fine ii las mesaj respectivei ca Andreea a fost diagnosticata cu influenta A si ca am si eu ceva febra, pina in 38, plus ceva dureri musculare. Ma suna ea cind primeste mesajul, iarasi ii fac pomelnic cu simtomele mele si imi zice sa sun la dr de fam sa le zic si lor si imi spune ca dace el nu ma pune pe trat sa o sun inapoi ca-mi da ea pt ca TREBUIE.
Sun la dr meu de familie povestesc ce e de povestit si acesta lasa mesaj ca dupa parerea lui simptomele mele nu sunt atit de grave si ca nu mi-ar recomanda Tamiflu, dar totusi sa merg sa fiu vazuta sa mi se faca si mie testul si tot tacimul. Buuuuuunnnn, zic eu: un dr mai rational. Merg la cabinet unde am surpriza sa fiu consultata de alt dr de acolo (se mai intimpla aici daca nu te poate primi dr tau in ziua respectiva te plaseaza la altcine din clinica). Nu zic ca nu mi-a placut de el. M-a ascultat el la tot ce am zis, mi-a dat dreptate, mi-a facut analiza care surpriza s-a intors Negativa, imi zice ca nu as fi nici prima nici ultima gravida care nu ar lua Tamiflu, dar in final imi prescrie totusi pt ca asa tre sa faca pt sunt gravida si prezentam ceva simptome usoare de gripa. Ii spun ca eu nu iau cel putin pina azi pe cind s-ar face 48 de ore de la primele simptome,el nu zice nici bine nici rau decat daca am intrebari sa sun la dr gineco la care eu zimbesc si-i zic ca sigur acolo dau de asistenta si ea zice ca TREBUIE sa iau.
Plec de acolo opresc la farmacie si mai cump pt fete un Stodal si Oscillo pt mine. Intre tip vb si cu al meu sot la tel si-i povestesc vizta mea la dr si hotarim amindoi, mai mult el decat mine, ca sa nu iau nici un Tamiflu nimic.
Deci nu am cump. Am venit acasa la ceiuturile mele, la lamiie cu miere si un paracetamol la 5 dupa-amiaza (aveam ceva febra si frisoane). Peste noapte m-am mai trezit o singura data si mi-am luat temperatura si era normala, am simtit putin o durere de git care a trecut totusi pina dimineata.
Acum mai am o congestie in piept ce-mi provoaca ceva tuse, dar voi continua si azi tot cu ceai si fructe bogate in vit C, fara paracetamol pt ca nu mai am febra.
Aaaaa, am luat un Oscillo aseara la culcare si unu cind m-am trezit, am sa iau tot asa 6 doze la 12 ore.
Dimineata am avut surpriza totusi sa ma sune din partea dr meu de familie (nu cel care ma consultase), sa ma intrebe cum ma simt si sa-mi zica ca nu ar tb sa iau TAMIFLU, mai ales ca rezultatul s-a intors negativ la analiza. Cam asta e povestea.
Bineinteles va la cabinet la dr gineco nu am mai sunat si nici nu am de gind sa sun. Voi vb cu dr cind merg si-i voi spune ca nu sunt multumita de asistenta ei pt ca prea a insistat sa iau un antibiotic in conditiile in care eu nu ma simteam atit de rau, fara ca macar sa fiu vazuta de ei, si in plus e vb de un antibiotic despre care mai pina anul asta era cu mare semn de intrebare pt gravide. Daca vad ca bate si ea cimpii cu antibioticul asta si ca toate gravidele ar tb sa-l ia fara sa judeci fiecare caz in parte as fi in stare sa o schimb.
Fetele si ele se simt mult mai bine. Febra ceva parca tot mai au da doar in jur de 37 C si mai tuseste Andreea. Deci sunt spre bine.
O fi fost 'porcina', nu o fi fost Dumnezeu stie, pentru ca testele lor se pare ca au o rata f mare de rezultate false. In orice caz sa nu va panicati daca dati peste vreo raceala si as zice eu in caz de gripa intii sunati bunica si cereti sfaturi la ce sa faceti, si apoi sunati dr.
Mai sunteti???
M-am intins de m-am plictisit eu
Pupici si sanatate
Vine Surpriza
Alina
23+
, mamica de 2 fetite,
Andreea (27 iulie 2002) si
Laura (5 august 2005)
cristies spune:
bAly,
felicitari pentru vestile bune pe care le aduci.
Multa sanatate si fetitelor.
Ai fost foarte tare ca n-ai acceptat tratamentul.

26+