Si eu cu al meu:)
Raspunsuri - Pagina 2
malla spune:
Multumesc mult, esti draguta. Si eu ma bucur ca le scriu aici ca sa ma asigur ca nu mai pierd din ele.
Acum un an ma dragaleam cu Andrei pe mocheta. Si ne strangeam in brate de simteam ca ne topim de atata dragoste, cel putin eu:) Cand imi mai potolii eu dragul de el, zic:
Andrei - sa nu ma parasesti niciodata.
El: Bine, mami.
Eu: vai, dar ce o sa fac cand te insori cu o fata?
El: Cu o fata??? Nu ma insor cu o fata... Eu ma insor cu tati.
Andrei si Adriana
malla spune:
Cand a fost Andrei la tara, maica-mea i-a explicat ca oamenii care fumeaza - se imbolnavesc si mor, mai repede decat ceilalti care nu practica acest sport.
Vine Andrei acasa si plambandu-ne pe strada la fiecare om care il vede cu tigara in mana, se intoarce si imi zice: "o sa moara si asta!!!"
Imi era o rusine de simteam ca mor, nu alta.
Andrei si Adriana
malla spune:
Olita lui Andrei o las pe coridor noaptea.
Il trezesc intr-o noapte sa faca pipi si dupa ce termina imi zice ametit de somn:
"Nu mi-a fost frica mamii, ca am fost barbat adevarat".
Andrei si Adriana
malla spune:
Suntem la plimbare toata familia, Andrei cu - bicicleta, la doi pasi inaintea noastra. Vad pe jos aruncata o muscata(floare de glastra), saraca amarata cu o tulpina mare in varful careia erau doua frunze mici. Ma aplec, o iau in mana si zic catre sotul:
Uite mai, Marcel muscata asta, saraca, stai sa o iau eu sa o salvez:)
Andrei se intoarce si uimit peste masura imi zice:
Mami, cine a muscat-o? O furnica? De ce mamii???
-----------------------------------------------------------
Imi povesteste Andrei cum a fost la gradinita si ce a facut. la un moment dat isi ingroasa vocea si spune cu putere:
- Mamii, Edi a luat cearta azi de la doamna educatoare.
- De ce, ce a facut?
- A strigat la doamna si i-a zis TACI. Si doamna l-a certat rau de tot, ca altadata sa tina frica la el si sa nu mai faca asa.
---------------------------------------------------
Cand ne dragaleam in pat, Andrei da sa imi spuna ceva, insa simt ca pe fata am cativa stropi de saliva. Cand ma pregatesc sa ii zic ca vorbeste cu precipitati, aud ca zice el:
Mamii, eu vorbesc cu presiune.
-----------------------------------------------------
Maica-mea l-a invatat pe copil poezia aia cu "Bivolul si cotofana". Isi aduce Andrei aminte ieri de poezia aceasta cand il vede tolanit pe tatal sau in pat, pregatindu-se sa doarma de amiaza. Vine la mine, ma ia de mana , ma duce in dormitor si arata cu degetul inspre pat si sot:
Mamii, el e bivolul.
Cu toate ca in mod normal nu i-as fii dat voie sa zica asa ceva, am ras de m-am prapadit la chestia asta.
Andrei si Adriana
malla spune:
Aseara:
Mamii, te iubesc cu suflet! Uite - de aici de langa mine, pana la Mala la Timisoara si apoi pana in Cer!!!
(Mala= Maria= sora mea de la Timisoara).
Andrei si Adriana
malla spune:
Andrei vorbeste cu sora mea la telefon:
- Mala te iubesc mult, mult, mai ales pentru tirul care o sa mi-l aduci.
Andrei si Adriana
malla spune:
Pe Andrei nu stiu ce l-a apucat ca de vreo doua zile nu mai vrea sa vorbeasca cu maica-mea la telefon(o iubeste foarte mult).
Si discut eu cu el:
- Mai Andrei, de ce nu mai vrei sa vb. cu Lucica, nu stii ca te iubeste mult de tot si sufera daca tu nu o mai bagi in seama?
Andrei:
...- Vai mamii, si nu ne mai da porcul de Craciun?
(Am ramas perplexa ce i-a trecut prin cap).
Peste cateva ore, suna telefonul. Andrei fuge pe coridor si ridica receptorul, - fara sa mai astepte sa vada cine e, striga:
- Lucica nu ne mai dai porcul si cu puii? Auzi, Lucica da, ai pui multi, multi???
Maica-mea nu mai putea de ras, si mi-a zis ca nu stie cu cine seamana copilul meu asa materialist
Andrei si Adriana
malla spune:
Dupa somnul de pranza, se trezeste Andrei marait si plangacios cu nasul infundat... Vrea sa sufle nasul, se enerveaza ca nu iese nimica, mai incearca inca si inca o data in ideea de a putea respira cat de cat... Apoi imi zice:
- Mamii, din greaseala am luat raceala de la un coleg.
Andrei si Adriana
malla spune:
Azi cand ne plimbam pe strada, toti trei(eu, sotul si Andrei - cu bicicleta), vedem o doamna vopsita intr-o culoare de netrecut cu vederea asa usor. Un ticlam aprins de mama focului, in viata mea nu am vazut asa ceva. Andrei se intoarce cu bicicleta inspre noi si ne zice:
- Ati vazut-o pe doamna aia blonda cu parul rosu?
Andrei si Adriana
malla spune:
Am uitat sa povestesc ceva important pe vremea cand Andrei avea doi ani. Mi-ar parea rau sa uit aceasta faza, asa ca hai sa o trec pe foaie.
Dupa o saptamana de la operatia de polipi. Cica Andrei nu avea voie sa se agite, etc. Of, cand imi aduc aminte ma trec lacrimile, nu e deloc amuzanta faza.(e numai de neuitat).
Numai ce ne trezisem amandoi din somnul de pranz si asa in pijamale cum eram, ma gaseste pe mine milostivirea sa donez o tricileta de-a copilului, dar exact in clipa aia... asa ca o iau de pe balcon si dau sa ies pe usa, sa o pun pe coridor, de unde urma sa vina viitorul posesor sa o ridice. Nu apuc bine sa o pun pe coridor, intr-o fractiune de secunda ... aud usa inchisa in urma mea.
Si acum cand scriu aceste randuri - ma trec fiorii.
Ce se intamplase? Andrei a crezut ca e un joc si a inchis-o, rotind siguranta, care era la nivelul lui Nu stiu a cui a fost aceasta idee, insa numai mester nu era acela care s0a gandit sa puna siguranta asa de jos.
Nu va spun ce a urmat. Am incercat In toate chipurile sa il fac sa o deschida, prin diferite mijloace, jocuri, discutii, glume, fara sa incerc sa ii induc agitatia copilului.
Andrei a intrat in panica, dandu-si seama ca eu nu mai intru in casa, si el voia sa intru la el. A incercat copilul sa o deschida dar tot invers incerca, asa incat s-a speriat si nu a mai vrut sa mai puna mana pe siguranta.
La un moment dat pe Andrei il scapa pipi si zice:"Mami, hai sa fac pipi ca ma scapa". Eu, vazand ca nu am cum intra in casa, ii zic: "Andrei, numai de data asta poti sa faci pe tine, nu e nici o problema, mami, fa-i pe tine." Andrei: "nu mami, ca apoi ma certi, nu fac pe mine, etc..."
Prin ce chin am trecut... am incercat sa sparg usa... ce sa spargi, ca m-am ales cu niste vanatai(usa e metalica).
Am avut noroc cu o vecina care a iesit,(de sub etaj) si mi-a zis ca imi da ea telefonul sa sun la pompieri...
Am sunat, de vreo cateva ori si dupa ora au venit.
Emotiile mele cresteau pt ca vorbeam ce vorbeam cu copilul si dupa ceva timp nu il mai auzeam, voiam sa il tin de vorba pana veneau pompierii ca sa fiu alaturi de el si sa nu se sperie. Copilul se plictisise de asteptare si mersese in alta camera.
Ora aceea mi s-a parut o vesnicie, simteam ca nu am nici o putere si imi venea sa urlu. Apropo: Nu trebuia sa dau de inteles cu nici un chip ca sunt in panica.
Intr-un final, vin pompierii le spun problema si ii rog sa sparga geamul din camera mica(geam vechi, nu era termopan). Ei voiau sa sparga usa de la balcon(termopan), ca le era mai comod.
Asa m-am enervat, am apucat numai sa le zic: "Spargeti ce vreti, dar numai mai repede ca deja a trecut prea mult timp".
Vecina mea se tine dupa ei si striga sa sparga geamul de la camera mica - sa nu sparga usa de la balcon, in fine, astia se lasa convinsi Seful lor are curajul sa urce pe bloc(noi stam la 4), si cu ajutorul unei scari coboara tinut de picioare de altii. A fost riscant, recunosc.
Eu pe de alta parte, reusesc sa cooptez copilul langa usa si sa ii spun sa nu se sperie ca va venii un nene la el sa il ajute sa deschida usa. Trebuia sa il iau din camera mica, camera unde urma sa se sparga geamul.
Imi pare rau ca nu am apucat sa ii explic esentialul si anume faptul ca se va sparge geamul... pentru ca in urmatorul minut s-a auzit ca o avalansa. Daca eu de dincolo de usa am auzit-o...am crezut ca inlemnesc pana sa vina popierul sa deschida usa ca sa pot sa imi iau copilul in brate si sa il opresc din plans. putin spus plans...
Pentru mine a ramas si acum ca o trauma in suflet, cu toate ca Andrei fiind micut nu mai e speriat, cu toate ca tine minte tot.
Ce cel mai amuzant din toate povestea asta e ca sotul meu plecase mai devreme cu o jumatate de ora de la lucru ca sa imi faca o surpriza. Era singura data cand el a plecat mai devreme de la lucru cu gandul ca sa ne fac surpriza si surpiza a avut-o el cand l-a vazut pe vecinul meu cu rama geamului sub brat coborand scarile... din propriul apartament. Nu a apucat decat sa intrebe: "Dar... ce s-a intamplat?" Ca vecinul i-a zis: "Iti explic pe drum, hai sa punem geamul ca vine noaptea si o sa mori de frig"
Desigur ca a doua zi am sunat la patronul de la care am cumparat usa(cu catva zile in urma), sa il rog sa vina sa dezasambleze siguranta. Andrei a mai incercat sa roteasca siguranta spre "inchis" insa nu mai mergea, logic. E de forma acolo la locul ei. De atunci el are o vorba: "Mamii sa chemi pompierii ca nu mai merge siguranta!"
Ce a mai fost de apreciat la seful lor, e faptul ca ajuns in camera, apoi pe coridor, langa Andrei s-a comportat extraordinar de frumos. Nu mai retin exact ce i-a zis anume, dar stiu ca imi venea sa ii pup si picioarele de cat de cald i-a vorbit copilului meu in acele momente. Si am auzit prin usa ca Andrei nu s-a speriat de el, din contra, i-a raspuns la ce l-a intrebat. Andrei plangea de altceva: se speriase cand picase geamul, in doua randuri.
Concluzia: Ce bine ca exista pompierii, binecuvantati sa fie!
Andrei si Adriana