Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (127)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Elenuca pateul de ficat il fac simplu: curat si fierb ficatelul cu o ceapa (pt gust); spumez bine, etc. La final il pasez cu unt si adaug sare, daca e cazul si verdeata.

Cat despre foaia de placinta este simpla si ea:
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de apa
- 1 ou
- un praf de sare
- 1 lingurita de praf de copt
- faina cat cuprinde.
Pui putina faina pt inceput, apoi ingredientele de mai sus. Framanti si adaugi faina pana iese un aluat cam ca cel de paine. Se imparte in doua, intinzi o foaie si o pui in tava unsa cu unt. Apoi umplutura (merge orice umplutura - branza, mere, dovleac, etc) si apoi peste pui cealalta foaie. Si gata! Iese un aluat fraged si buuuun! Compozitia de mai sus e pt o tava medie. Eu folosesc una micuta chiar. Te orientezi tu.

Va ...am scris azi cam mult!

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Laura lasa greutatea Slabesti la loc dupa ce vine bb2.
Eu am mancat cam mult in ultima perioada si cred ca am pus pe mine, dar nu ma stresez pt ca nu se vede de sub haine Nici nu m-am mai cantarit de nu stiu cand. Voi vedea eu la primavara ce fac.
Ai fost recent la eco? Ziceai la un moment dat ca ai burtica mare. Nu ai 2 ?

Uf, ma duc la vase.

Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

DANICRIS si eu il las sa se catere, stau mereu dupa fundul lui sa nu cada, il invat si-i repet de o mie de ori sa fie atent, sa se dea jos incet, vad ca baga ceva la capsor, e destul de atent. Peste tot se catara mai nou, asta e perioada cred.

ALYSH – sunteti bine? Mare grija, eu stau mereu cu inima cat un purice pentru ai mei cand ma gandesc cum se conduce prin Romania. Eu la cafea nu pot renunta nici moarta cred. Si oricum aici nu se interzice nici in sarcina, iti zice ca 2 pe zi n-au nimic. Daca le-ai luat la canadience cafeaua le-ai terminat. Oricum insa eu am baut decafeinizata. La spital cat am stat (si in travaliu si in dimineata nasterii) mi s-a dat cafea mereu.
Cu scaunul ai mare dreptate! Si eu il mai scoteam pe-al meu cand urla prea tare si stateam cu inima cat un purice. As aca de vreo cateva luni n-am mai cedat. Il tin in scaun si stau agatata, in genunchi cu tzatza la nivelul lui, ma mai vad alti participanti la trafic si-si fac cruce cred. Dar altfel nu tace si nici nu vreau sa-l scot. Ii mai dau si eu biscuiti (insa mi-e frica sa nu se inece, la noi drumurile sunt proaste tare, ca in Romania aproape), jucarele, etc..

CLEO – la noi e invers, eu il iau in brate si lumea imi zice sa-l las sa se dea cu fundul de pamant. Eu nu pot pentru ca se da cu capul de parchet, de gresie. Cateodata il pun in pat sau in patutul lui si-i zic sa se dea acolo cu capul cat vrea. Insa de exemplu in patut se duce la gratii si da cu capul in ele. Si sora-mea zicea ca e masochist. Il zgaraiau pisicle, il muscau, il scuipau, el se ducea in minutul doi si iar le chinuia, iar le tragea de coada. Deci durerea n-are nici un efect la el. Nervisorii sunt mult mai mari. Asa ca eu il iau in brate, nu sa-l pup, il tin pur si simplu de manute si de spate sa nu-si faca rau. In timpul asta ma uit asa suparata la el si ii zic ferm ca nu-mi place ce face, Patrick linisteste-te, etc… Ei si toata lumea ( Gabi, soacra-mea, sora-mea) imi zic ca sunt prea permisiva si n-ar trebui sa-l iau deloc , sa-l las sa se dea cu capul ca va invata odata sa nu mai faca asa. Acuma fazele astea le face numai si numai cu mine. Cu nimeni altcineva! Asta ma dispera la culme.
Soacra-mea zice ca din cauza tzatzei. Caci atunci cand ii dau tzatza se linisteste.
Am incercat sa-l intarc week-endul asta, am stat tot week-endul cu o canita cu ceai de pelin pe care l-am tot dat pe sani. Hehe, credeti ca a avut vreun efect!? Nimic! A facut de doua ori din limbuta mirat si si-a vazut linistit de tzatza lui in continuare. Mi-e ca daca ii pun sare ii place si mai mult.

INAIS – hehe si eu ma plang de vreme (DEJA!) Azi au cazut si cativa fulgisori de zapada putin mai sus de noi, spre nord. Nu mai e mult si vin si la noi. Soacra-mea a zis ca n-a trait asa friguri nici iarna . Si ea sta in nordul Germaniei unde e frig si ploaie permanent.

SIMONIX – parca vorbesti de mama mea, de mai multe ori cand ai descris-o pe a ta, am avut senzatia de deja-vu. Probabil fiecare generatie are stilul ei de educatie, de parenting, etc. Asa era pe vremea lor, siguranta materiala a copilului prima asupra orice.
Eu ii reprosez ca m-a lasat la bunici. In plus, m-a lasat pe mine si a luat-o numai pe sora-mea, ce mesaj mi-a transmis….? Abia in clasa a VI-a cand s-a imbolnavit bunica-mea m-a luat si pe mine. Si si-a pus mainile in cap ca nu eram asa de silitoare ca sora-mea, dar de capul meu nu a stat nimeni sa vada daca—mi fac temele sau nu, daca invat sau nu, eu am avut libertate totala la bunici. Au urmat ani de certuri si scandaluri ca eu nu stiam ce e aia rutina, eu imi faceam lectiile 20 de minute inainte de a ma culca,, in rest joaca cat cuprinde, citit tot felul de carti (mai mult sau mai putin potrivite pentru varsta mea… etc). In clasa a VI-a eu citeam Cioran si voiam sa ma sinucid, nu de altceva, nu aveam nici o problema, dar din toate alternativele de viitor care mi se prezentau in fata sinuciderea mi se parea cea mai tentata. Voiam sa vad ce este dupa viata,
Asa ca mama a ramas siderata ca nu ma mai putea controla deloc.
Taica-meu la fel, a stat numai prin delegatii pana cand eram prin liceu asa. Apoi s-a mirat foarte tare ca nu vorbeam nimic cu el, ca ne-asucndeam de el, ca nu voiam sa stam la discutii deschise. Si toata ziua se plangea (si in ziua de azi) ca e bun numai sa aduca bani, ca nimeni nu-l iubeste si nimeni nu sta de vorba cu el. Dar noi abia daca-l vedeam din an in paste. Nu ne-a lipsit niciodata nimic, doar mai mult timp petrecut cu ei, care ar fi fost de o mie de ori mai important decat banii pe care ii aveam.
Cele mai frumoase amintiri sunt vacantele pentrecute impreuna, serile, destul de rare cand tata ne invata sa dansam tango, cand discutam pana seara tarziu despre o carte, desi mama se trezea de 100 de ori sa ne trimita la culcare ca e tarziu! Momentele petrecute cu ei erau atat de frumoase, dar cam putine.

Nu-i condamn deloc, au facut cum au crezut ei ca e mai bine si mai important pentru noi, insa ma enerveaza ca acum se regasesc singuri si tristi, munciti si bolnavi, cu impresia ca s-au sacrificat degeaba. Si de aici, mai voalat, mai putin voalat, numai reprosuri la adresa noastra, ca am renuntat la atatea pentru voi si voi acuma ati plecat, ne-ati lasat, bla-bla…
Of, greu…
Sunt convinsa ca si noi la randul nostru facem lucruri gresite care poate in viitor ni le vor reprosa copii. Insa ce e important (si asta am simtit-o mereu si o simt in continuare) parintii mei m-au iubit, si mi-au vrut intotdeauna binele, nu m-au lovit niciodata, m-au respectat. Si asta consider ca le iarta toate pacatele. #61514; si sper la randul meu sa-mi fie si mie iertate in viitor de catre copii mei.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Am intrat rapid sa spun doar atat: stiti ca eu tot spun ca nu mi-as permite niciodata sa critic pe nimeni; ei bine, acum da!!! Critic pe oricine nu isi tine copilul in scaunul de masina, pe motiv ca urla sau se plictiseste copilul! E pur si simplu chestie de obisnuinta! Aici nu te lasa sa iesi din spital cu copilul dupa nastere fara scaun de masina. Si nu oricum, ci vine asistenta si controleaza sa vada daca ai pus copilul in scaunel corect! Victoria de la 3 zile sta in scaunelul ei de masina. Si chiar daca a plans uneori, nu am scos-o din scaun pana cand nu am oprit masina. Am intrat intr-o parcare si am scos-o din scaunel, dar NU inainte! In 10 metri se poate intampla o tragedie! Personal prefer copii plictisiti decat loviti.
Cand am fost in Ro acu' 3 ani m-am certat cu sor'mea 2 saptamani pe tema scaunului, ca si ea tot asa imi tot explica ea ca se plictiseste Desiree in masina... so what?! Cu cat o ai intotdeauna in scaunel, cu atat mai repede o sa invete ca in masina se sta LEGATA IN SCAUN!!! Intr-un final, cand am spus ca eu nu merg cu ei la mare, ci sa ma lase in aeroport, ca eu nu vreau sa fiu martor la o tragedie, au priceput si din acel moment pana azi Desiree (si acum si Andrada) e in scaun de masina. Acum Diana (sora mea) critica pe alti parinti iresponsabili (asa cum a fost si ea), dupa ce nasii fetelor au avut un accident (minor, din fericire) si fata lor a zburat printre scaune si a dat cu capul de bord. Nu s-a intamplat nimic, decat au invatat parintii lectia!
Aici te trage politia pe dreapta si iti verifica scaunul daca au ei chef si amenzile sunt cel putin usturatoare daca scaunul nu e instalat corect!

Atat am avut de spus, puteti sa va si suparati pe mine; atata timp cat tineti copiii in scaune, eu va dau voie sa va suparati pe mine daca considerati ca am fost prea dura! E mult mai usor sa-i invatati in scaunele acum decat la 3-4 anisori. Gata, ma duc sa-mi spal pe jos, ca Victoria doarme.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Hello fetele,

Sa stiti ca ma bucur mult ca experienta noastra cu accidentul(chiar daca foarte neplacuta) a fost ca un semnal de alarma pentru voi! Mie mi se trasese acest semnal de alarma cand un prieten la o frana si-a azvarlit copilul in parbriz, dar bineinteles imi spuneam ca nu mi se poate intampla chiar mie.
pe toate pt sustinere si impartasirea experientelor!

Laurita, abia astept rezultatele de la analizele astea, am niste emotii maica....... parca as fi la primul bebe. Sper sa nu ma apuce paranoia sa fac iar 1000 de ecografii. Tocmai de-asta m-am hotarat sa merg la dr abia prin sapt 7 ca sa se vada ceva. Pana atunci nu prea are sens. Ma inscriu si eu la odisee imediat dupa primirea rezultatelor adica in vreo 3-4 zile.Si eu vreau zile frumoase sa ne vedem. IN seara asta a fost un frigggggggggg

VA pupacesc, somn usor!

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut!!
Nici nu stiu de unde sa incep.. asa de in urma am ramas..asa ca incep simplu prin a oferi o luta.. ca tot vine dimineata in Europa..

Multa sanatate puiutilor bolnaviori si multa bafta la scoala/gradi/camin!!

Multa sanatate si numai vesti bune si gravidutelor noastre dragi!!

si ca vine vorba de : Alysh felicitari draga noastra!! Sarcina usoara si bebe sanatos/oasa..

Noi ne luptam iar cu raceala, ambele fete sunt bolnavioare, azi parca au fost ceva mai bine dar am avut niste zile de groaza si niste nopti si mai si...
Am avut ieri si azi liber si in loc sa ne facem de cap am prins din urma cu treaba: facut mancare, si spalat la greu ca mi-au facut iar casa varza, sa mai adaug ca Sabina cum are o criza de tuse cum mai vomita putin.. asa ca ma plimb prin casa in urma ei cu solutia de curatat..bang!! si cand nu curat ii dau sa manance..ah!! cercurile astea vicioase!! AH!! si o mica victorie: am reusit sa o fac pe Sofia sa ia miere ca ii mai calmeaza tusea.

Imi dau si eu cu parerea desper scaunul de masina si intaresc ce s-a mai zis: este vital ca bebeii si copilasii sa stea in scaunel. trebuie insistat chiar daca nu le place. Nici Sofia nu era super incantata, se mai plictisea, mai tipaia,incerca sa iasa (prin aceleasi faze trecem acum cu Sabina) dar nu exista sa cedam. Acum Sofia deja nu vrea altfel in masina decat la locul ei in scaun si stie sa prinda centura singura si gata.

toata gasca de M&M si sper sa revin in zona mai des.

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata.
Multumim de coffee Cami. Sanatate la puiuti...of ce rau e!

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Cami, sanatate la buburuze.

si sa radeti putin de nishte zapaciti prin Delta (peisaje superbe):
http://www.vimeo.com/7039329

si mai am un meil cu neshte poze dementiale, dar nu poc sa le pun aicilea.

AM dus fata la gradinitza, impreuna cu socrii (ei terminati ca uite, fata plange). Astazi a plans pana in brate la educatoare, cand a tacut brusc: si ne-a zis PAPA! Gata, fata autonoma si independenta.

cum aseara pana a venit tati am stat pe net... am gasit pe net: http://www.debenhams.com/ ca au reduceri -dar nu stiu daca trimit in Ro...

si despre untul de shea. Ati folosit? eu ma bag sa caut sa cumpar.

Acum am vazut, ce gafa era sa fac: deci azi e 14, miine e 15, ziua lui Dordia. Uof...greu e sa fii casnica.

P.S. is leftera. Cand ne da statul bani?

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

cum aseara pana a venit tati am stat pe net... am gasit pe net: http://www.debenhams.com/ ca au reduceri -dar nu stiu daca trimit in Ro...

P.S. is leftera. Cand ne da statul bani?

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Uite acadea, dar nu ai voie sa mananci

Eu am primit banii..ma chinui sa-i cheltui!
Cred ca si vecina mea a primit si restantele!

Asa e...e cumplit sa fi casnica...dar pe vremea si vremurile astea...cred ca e mai indicat.

For fun: maine vine maman si o sa ma duc la fitness, aerobic, kangaroo jumps...Abia astept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna fetelor!

la noi e mare zapaceala prin casa ... nu mai termin cu aranjatul; chiar nu stiu ce m-as fi facut fara ajutor.

Alysh, ma bucur ca nu a fost grav accidentul. SIncer prima intrebare cand am citit postul tau ar fi fost:
" Voi de ce nu aveti centura?"

Oricum imp. e ca nu s-a intamplat ceva mai rau, e insa un semnal ca scaunelul de masina si centura sunt imp.
Recunosc ca si eu de multe ori, grabita, zic lasa ca stau in spate nu mai im pun centrura sau lasa, ca mergem 200 m, fara viteza, nu ii mai pun Larei centura.
Sotul insa e strict, stiu ca are dreptate si pana la urma ma bucur ca macar el e constient de pericol. Nu se stie niciodata ce se poate intampla, apoi iti reprosezi o viata intreaga ca nu ai fost asigurat cu centura sau in scaun

Mergi la inceput