Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
andreea_mdm spune:
la dr. Vasilache Cristina, la ominiclinic. Acum sunt putin speriata ca am avut dimineata o scurgere putin maronie! de atunci nu a mai curs nimic, dar sunt foarte speriata! Eu am programare pe 27, oare ce sa fac? e normal sau e ceva suspect?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elenya83/elenya83.jpg)
elenya83 spune:
Buna ziua viitoarelor mamici si viitorilor pitici! Eu sunt noua pe acest forum si ma bucur ca sunt aici alaturi de voi sa impartasim toate senzatiile pe care le traim in timpul sarcinii. Eu sunt insarcinata in 6 saptamani si 6 zile si am un bebe mic mic de cativa mm care creste pe zi ce trece tot mai mult!! Abia astept sa fac ecografie sa-i aud inimioara! Va urez sarcina usoara lipsita de probleme.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kmy_black/kmy_black.jpg)
kmy_black spune:
eu am scurgeri in fiecare zi, de acum sunt pe a 4 sapt!!!
in orice caz la mine s-a constata ca a coborat placenta!
daca mai ai odat pe parcursul zilei , mergi la sala de garda a maternitatii( oricare din ele) sa te vada cineva!!!
sa ai la tine 50 lei , k exista sansa sa iti faca eco si aia treb platita!
eu mi-am stresat medicul o sapt la rand, zi d ezi din cauz aacestor scurgeri!!!
kmy
andreea_mdm spune:
felicitari elenya! sanatate multa si tie si bebicului tau! Kmy_black ce ti-au zis at cand ai fost la dr de scurgeri? era de naspa? la mine acurs doar atunci cateva pete pe chilot in dimineata aia si apoi nu am mai avut. Este o scurgere acum dar e albicioasa si o aveam si cand am fost ultima oara la dr. si a zis ca e leucoreea normala din sarcina care e mai abundenta acum! ma ingrijorase aia de atunci ca FUSESE MAI SE MARO, DAR FOARTE DESCHIS, IN NICI UN CAZ NU SEMANA CU SANGE! si intrasem in panica putin! daca nu mai e nimic deocamdata astept pana ma duc pe 27 la morfologie! Doamne ajuta! La tine cum evolueaza? Sunteti bine?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kmy_black/kmy_black.jpg)
kmy_black spune:
daca a fost maronie , e mai bine decat rosu( sangele curat sau proaspat ca sa spun asha)
la mine toata faza e de la placenta cik, vedem maine ce ne mai spune d-nul doctor!!!
luni a fost a doua zi in 4sapt kd nu am avut scurgei, cine stie, poate o sa devina mai dese, k este destul de jenanta si enervanta in acelasi timp situataia asta cu scurgerile!!!
kmy
andreea_mdm spune:
O sa fie bine stai, linistita! tine-ma si pe mine la curent!
Luys ce mai faci? am crezut ca ai disparut de pe aici! fetelor, voi ce ceaiuri mai beti bune in sarcina? Eu am mai baut ceai de codite de cirese si matase de porumb. Ce stiti de astea?
elda spune:
prima oara cand am auzit inimioara puiului meu batand a fost in saptamana a 12-a, cand am facut a doua ecografie
a fost foarte emotionant momentul
luys spune:
Multi inainte Kmy_black.
Deci...kmy_black,noi suntem aici ca sa ne dam cu parerea si sa invatam cate ceva din greselile altora.Din nefericire,greseli pt unele mamici,si din fericire...semnale de alarma pt noi.
Kmy_black,nu poti spune unei gravidute sa stea linistita,atata timp cat are o scurgere maro,fie ea si sange.Poate tu ai trecut prin asta dar...NICI UN ORGANISM NU REACTIONEAZA SI NICI NU ESTE LA FEL CA AL TAU.Numai un dr cu specialitate si cu multi ani de practica in spate,poate spune daca-i bine sau nu.
In cazul in care nu stii,scurgerea maro poate fi un semnal de alarma pt un eventual avort spontan,sau...o infectie care,pt sarcina cu siguranta este daunatoare.
SANGELE...in perioada sarcinii POATE sa fie ok(sunt multe femei care pana-n luna a 3 a au frecvent aceste sangerari dar sarcina nu-i afectata cu nimic)iar in alte cazuri....aceste sangerari sunt urmate de AVORT.Numai dr poate stii de unde se trag.
Cu siguranta,tu n-ai trecut prin ce-am trecut eu si multe fete de pe acest forum,ca atunci cand simti ceva in neregula,chiar si-o mica intepatura in zona ovarelor,sa fugi repede la dr.
La fel ca si tine,in timpul sarcinii,eram si eu "pasiva",aveam impresia ca totu-i in regula,ca acelea sunt transformarile organismului in timpul sarcinii,ca totul este normal.
Inainte de-a face pt "doctorii" si-a spune ca totul este bine,hai sa le indrumam pe viitoarele mamici la un cabinet specializat.
Andreea_mdm,ti-o spun prieteneste cum ti-am spus-o si pana acum : CHIAR DACA AI PROGRAMARE PESTE 2 SAPTAMANI,DU-TE LA ALT CABINET PARTICULAR PT INVESTIGATII.NU MAI ASTEPTA ALTE SEMNE,NU MIZA PE FAPTUL CA-S NORMALE ACELE SCURGERI MARONII(NICI UN ORGANISM NU E LA FEL).MAI BINE SA-TI CONFIRME DR CA SARCINA ESTE IN REGULA,DECAT SA TRECI PRIN CE-AM TRECUT EU.GANDESTE-TE CA MAI PRESUS DE TOATE,E IN JOC VIATA SI SANATATEA TA.
DACA TU TE IMBOLNAVESTI,CREZI CA FACE ALTCINEVA COPII IN LOCUL TAU?
MAI BINE SA PREVII DECAT SA AJUNGI IN SPITALE PE MANA DOCTORILOR.
EU,DACA NU AVEAM ATATA INCREDERE IN DOCTORUL LA CARE-AM MERS TIMP DE 12 ANI,SI AVEAM PE CINEVA SA-MI DESCHIDA CAPUL,SA MA INDRUME SI CATRE ALT ECOGRAF,CU SIGURANTA NU ERAM IN SITUATIA DE FATA.
DE ACEEA ITI SPUN : MACAR TU,INVATA DIN GRESEALA MEA !!!
KMY_BLACK,SACINA USOARA.
ANDREEA_MDM,MULTA SANATATE SI AI GRIJA DE TINE.