Sezatoarea canadiana (157)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

jessie, bine ai revenit, chiar te-am revazut acum cateva zile pe forum si ma gandeam ca pe la noi n-ai mai dat de mult. Don't be a stranger!
Eu am un prieten care a patit cu unchiul exact cum ai povestit tu de prietena ta, tot in Montreal si ei... Unchiul i-a tinut 3 zile dupa ce au aterizat aici si apoi i-a dat afara, sa nu se obisnuiasca cu binele

zavalita, cu franceza cum stai, ca nu mai tin minte?
O cunostinta care terminase dreptul in Romania s-a angajat aici (Brampton, zona Toronto) la un centru de consiliere pentru imigranti, dar fiind job de guvern trebuia sa stie si franceza. Nu stiu daca a fost primul job, nu stiu daca a fost greu sau usor (ea s-a mutat in SUA, am pierdut legatura), insa e o idee de job canadian pentru tine.
Pe HR te-ai indrepta?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Mentionez ca e un mesaj pe care am inceput sa-l scriu acu 2 saptamani, si de abia seara asta am mai ajuns la calc, deci il postez asa vechi !

Donia, Ioana a fost anul trecut la Halloween party la prietena ei : a inceput la 5 si la 7 am luat-o acasa . Copiii au venit costumati, au participat la jocuri, au dansat si au avut fun...am luat-o inapoi pe Ioana vopsita pe fata, cu tatuaje ( din alea care se spala, of cors) cu pungutza cu dulciuri si fericita nevoie mare.
Trebuie sa te gandesti ca pana la sf lunii se va intuneca si mai devreme si copiii pe aici la 8 deja iau cina la 8.30 sunt in pat. Parerea mea e ca ar trebui sa pui petrecerea la 5 si asa copiii vor avea timp si de party, si de colindat. V-ati hotarat la costume deja ?
Noi nu ornam cu cadavre, scheletoane si alte minunatii, nu prea ne plac astea, ramanem fideli decoratiunilor de Thanksgiving pe care le pastram pana la Halloween. Cred ca mai avem si niste vrajitoare, dar asa ar fi cam tot. Plus ca pe David il sperie chestiile astea, asa ca limitam la dovlecei !

Bebitzu, tatal tau are voie legal sa aduca in Canada 1.25 l de tzuica, asa ca zi-i sa pregateasca clondirul !

Bre, ca moldoveanca si alimentarista ce sunt, tre' sa vin cu clarificari in apararea tzuicii de Moldova : posirca e tzuica puturoasa care se fabrica din sfecla de zahar si alte chestii fermentative pe cand sfanta pruna produce tzuica aia adeva, taaare, de frectie, vorba Doniei ( zic eu, care nu beau nici un strop de tarie ).
Bunicii mei faceau licori din pere, mere, corcoduse, prune , dude, tot soiul de fructe dar doar din tzuica distilau pana la 70-80 grade alcoolice si-i ziceau spirt. Ca sa fie buna de baut, o indoiau cu suc de visine sau apa iar iarna e tare apreciata la frectii.

Donia, ca sa-ti fac in ciuda, uite iti zic ca Iulian a cumparat bere Ursus sambata seara, de un an n-am mai gasit la LCBO! Si ca tot veni vorba de visinate, va recomand Babuni, e poloneza cred, si buuuna !

Pucku felicitari pt nunta, nu pui niste foto ?

Podeanu, sa-ti traiasca gemenii, inteleg ca a fost o petrecere tare reusita .

Daiopri, bravo ca ai terminat seria de stii tu ce, sa-ti DD doar sanatate de-acum incolo, si sa-ti mentii optimismul, ca asta e arma ta cea mai puternica .

Olga, ce mai face fetita bolnavioara ? Baiatul e mai bine?

Si acum sa raspund mai de-aproape, din vremuri contemporane : de Thankgiving am fost prozaici, adica Iulian si sotul Ccrinei ( aka cumatru') au pus parchet in living ! Baieti buni si harnici, pana la 5 totul era gata ! Noi ca sa nu le stam in cale am plecat la cumparaturi cu copiii ...
Duminik am decretat ca nu fac nici o treaba in casa, asa ca am plecat la ROM si am vazut expozitia de portrete de la Vanity Fair...m-am hotarat sa cumpar si eu un exemplar , sa vad de ce e asa apreciata revista asta ( eu citesc regulat doar Mclean, dar asta e mai mult de analiza sociala-politica) .
Luni am facut smotru vreo 5 ore in casa cat timp copiii au fost la Octoberfest, mia-m pus si covorul si apoi am decimat puiul facut la cuptor : delicios ! Si uite asa a trecut si long we asta ...

Dar sa va zic , ca azi am mers la Toronto la consulat sa ne facem pasapoarte, ca naiba stie cand ne-o mai facem cetatenia, si cu cine m-am intalnit ? Cu Magdone !

Eu atata zic : arata super !!!

Noi cu cetatenia avem tot soiul de betze in roate : am pierdut Bill of landing, dar cei de la Immigration ne-au zis ca nu se mai cere, ne-au procesat actele, trimis cartulia, cerut nr card sa ne ia banii, dar....ne-au anunta ca totusi ne trebuia Bill...ce bine era daca ziceau asta in februarie, cand i-am intrebat,, ca pana acu il aveam...
Si-ntre timp, in urma unei boacane, sotul si-a anulat cartile de credit, deci se duce iar la ei, sa le dea pe cele noi...mai, mai...

E, dar cum nu ma paste nici-o vizita prin state inca, mai astept cetatenia...o veni ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

Orice informatie primita e aur curat..merci fetelor!!
Jessie vroiam sa te intreb daca ai emigrat de curand adica dupa oct 2006? Ai semnat o declaratie de ramanere in quebec? Cumnatul nu isi aminteste sa fi semnat asa ceva si el a emigrat inainte de oct 2006 cnd s-a schimbat regulamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Zavalita, noi am venit in 2007, am semnat o declaratie in legatura cu banii cu care venim.
Trebuie sa arati dovada respectivilor bani pe aeroport cand intri in Ca.

Nu te obliga sa ramai in Qc, vize e de Ca.
Dar verifica poate s-a schimbat ceva din 2007.

Declaratia cu banii cred ca ai dat-o deja la interviu, nu ?

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

well, well...you know what anglofoanele mele??...io nu am probleme cu intelesul si vorbitul aici la Quebec ..si-s proud of that...anyways..faptul ca stii mai multe limbi ...si nu asa, de-acasa, din varful canapelei, ci le si folosesti curent, daily, hourly :)...e numai de bine! so e posibil , ba chiar f posibil daca nu am avea atatea prejudecati si, recunosc, te mai ajuta si mother nature...pt alte motive in alegerea X vs Y, nu comentez, dar pt chestia cu limba, am tinut sa va spun si pozitia mea..in plus, vad ca numai aia cu neamuri in Quebec se cearta in familie...ciudat ..

ana, am rezolvat cu cizmele ..au adus in centru.iuhuu...

mamaana, sanatate multa ..si mie mi se scurteaza per in cicluri, ceva de speriat...na ca m-ai pus pe ganduri ..

edit sa precizez ca sunt de acord cu toate celelalte motivatii legate de alegerea qc vs to, si io pot enumera de 10 ori mai multe chestii care nu imi plac, dar nu inseamna neaparat ca mi-ar placea in To...pt simplul fapt ca nu am trait acolo...ca am fost in vizita cateva zile nu se poate pune pt a argumenta...la fel si cu cei care au «baleat» prin qc...

Mergi la inceput

laurajr, vad ca esti profi in renovari...ia zi-mi si mie...pot sa pun parchet peste mocheta in subsol?..am auzit ca da..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Hello, hello

Rezervarea-i facuta pe numele meu pentru diseara la ora 6pm. De abia astept sa va vad.

Ktrinel ce ai hotarat pana la urma? Vii?

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

pitilache, asa e nu am confirmat/infirmat ...scuze ..nu vin, desi sunt super tentata, mai ales ca vin si copii...dar nu am cum sa ajung din cauza timpului, in primul rand, si a distantei ..in al doilea,...eu v-am mai zis, ca atata timp cat puneti intalnirile vinerea la ora 18...nu o sa ajung ever... pt ca la ora aia, peste tot e trafic datorita inceputului de wend, plus dus-adusul de la job/gradi...eu optez pt intalniri sambata/duminica dupa amiaza, cand banuiesc ca si activitatile copiilor se termina...si toata lumea e mai relax..
ferice de voi cele care aveti scoala, sau lucrati de-acasa..sau sunteti inca in maternity leave sau aveti copii mari...i can't.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Hello,

Hai mai Laura, ca ma faci sa rosesc si tu arati super!
oricum cred ca si daca ne vorbeam si nu ne intalneam acolo.

fetelor, vroiam sa va dau si voua vestea, o sa ne incadram si noi in categoria familiilor cu 3 copii, bebe no. 3 apare pe la sfarsitul lui martie. Asa ca sa fim in ton cu familia canadiana

Montreal, distractie placuta la intalnire!

Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

wow, ce veste !!! felicitari Magdone!!!

Mergi la inceput