Sezatoarea canadiana (157)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

Sorry Anca stroe dar n-am mai gasit reteta de curca umpluta, dar sper sa o iau eu de la mama zilele astea.

Ione81 cum ti se pare Montrealul? Ce iti place si ce nu-ti place?Cum e piata muncii pentru generalisti? Te cauta cineva pentru interviu?
Franceza vorbita cum ti se pare?

Mergi la inceput

Imi place de mor semnatura ta dana podeanu...super cool!

apropo de cumparaturi, a fost soacra mea anul trecut vreo 4 luni in Montreal si se plangea ca lumea se imbraca urat, "fara stil". Ce parere aveti?

A si-mi spune ca o sa regret vezi tu doamne prajiturile cu frisca(a se intelege ca e foarte mandra de tortul extraplat cu putina frisca pleostita pe care il presteaza- ca acolo(aka montreal) se gasesc niste prajituri cu crema( ce crima !!!) cam scarboase.

P.S Soacra mea e fan dr. oetker), iubeste vegeta si uraste de moarte de vreo 5 ani grasimea animala...astfel incat se mananca totul uscat, sarat si in plus fad.
Sunt o nora model si evident mananc tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Zavalita bun venit pe forum. Dar ce intelegi tu prin generalisti? Poate totusi nu esti asa de generalista si aici scoala ta sau experienta ta poate fi valorizata...
Eu in Ontario n-am fot nici macar in vizita asa ca nu pot face o comparatie clara. Despre Montreal, franceza de pe strada nu e aia de la TV5..... Decat daca vorbesti , eventual, cu niste profesori universitari...si nici in cazul lor nu ai sanse prea mari Oricum , macar una din limbi trebuie stiuta f. bine. Iar in Montreal esti avantajat daca le stii bine pe amandoua.

Prajituri...daca gasesti cartiere cu europeni si esti dispus sa platesti mai mult sunt si cofetarii grozave. Daca cumperi de la supermarket, logic ca sunt bleah prajiturile....Tocmai am cumparat eu de gura lui fiu-miu si sunt oribile. Normal ca nu le manaca nici el ca e pretentios la prajituri dar cum erau colorate n-am scapat de gura luiCa i-a placut fantoma de jucarie de pe tort.

In rest, am uitat daca ai copii sau daca vrei sa ai in curand. Ca si asta e o latura importanta a imigrarii...

Oricum fetele de pe aici au imigrat de mai multi ani, s-au schimbat intre timp si legislatia de imigrare, insa si mentalitatile romanesti si societatea de acasa dar si cerintele locale....Si piata de munca s-a schimbat de 10 ani incoace. Poate de pe forumurile specializate gasesti informatii mai fiabile. Ca acolo sunt oameni mai proaspeti in domeniul imigrarii.

Bafta multa in alegerea provinciei si nu uita ca nu exista granite intre provincii, tu ai viza de Canada....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Revin sa spun ca la noi ninge ( e de fapt lapovita)

Mergi la inceput

Teoretic presupun ca as putea sa muncesc ca legal technicien sau legal secretary. Mai mult ca technicien, pt posturile de secretara se cer cunostinte exceptionale de gramatica si utilizarea dictafonului.

Apropo ce-i dictafonul?? Vorbesti intr-un soi de program pe calc pt a scrie mai repede?

Dar ma gandesc realmente la o reprofilare mare mare si de aici incep indoielile.
Am putea face amandoi fac de 3-4 ani in ontario fara sa murim de foame? adica cu joburi part-time amandoi? si eventual cu un copil?

Mergi la inceput

ninge???
daca iti spun cate grade au fost ieri pe litoral cred ca ma bati.
Mai e cineva din constanta pe aici? Eu sunt o friguroasa, mi-e groaza de ce va urma curand. In martie e mai caldut,ninge mai putin cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Zavalita, incearca sa gasesti echivalentul programului pe care vrei sa-l faci in Montreal, sunt si aici univ anglofone, studiile sunt mai ieftine, iei pret si bursa, gasesti chirii mai mici. Dupa ce faceti studiile aici nimic nu te impiedica sa te muti in Ontario, ai datorii mai mici, copil deja crescut (pe durata studiilor) si facultatile de aici sunt recunoscute in toata Ca, doar sa gasesti programul pe care il cauti. Succes!

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Am prestat curcanul cu o combinatie de retete Dana/Cristina si prietena mea din Toronto (mersi fetelor) consultata telefonic si a iesit bestial; acum sa vedem cind reusim sa-l dam gata, a fost mare rau;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Am prestat curcanul cu o combinatie de retete Dana/Cristina si prietena mea din Toronto (mersi fetelor) consultata telefonic si a iesit bestial; acum sa vedem cind reusim sa-l dam gata, a fost mare rau;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Ana,

nu ne suparam daca pui ceva deoparte pana la intilnirea de vineri , ce zici?

Mergi la inceput

multam Anca stroe pt linkul cu google map, nu stiam ca au street view..ma tot invart prin montreal si toronto de cand ai postat.

am avut o mare surpriza cu toronto,imi dau seama ca mi-am facut o imagine putin eronata, mai de oras industrial si nu e cazul.

Mergi la inceput