Herta Muller - Nobel pentru literatura 2009!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

lila, multumesc si tie, o admir si incerc sa aflu cat mai multe despre ea. Poate ne puneti si vreo poezie de a ei - am cautat pe net si nu am gasit.

Io n-am citit poezie de ea; insa proza si eseurile ei sint cit se poate de poetice. Adevarate poeme in proza.

Am o intrebare pentru germanofile. Cum ati traduce "Atemschaukel"?? E ultimul ei roman si din cite inteleg are ceva de-a face cu respiratie si cu un legan/balansoar ?!!! Da' ce inseamna impreuna??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Leaganul respiratiei

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

E termen de gimnastica dupa cite stiu si inseamna respiratia aia adinca dintre doua miscari. Poate...nu stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

haha...copiloi, Andrada, cre' ca avem nevoie de un medic :) Googal zice ca-i termen medical si ca-nseamna nu-sh unda de presiune arteriala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Am dat pe google "Leaganul respiratiei", si am gasit asta:

http://www.europalibera.org/content/article/1801662.html

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io cred ca aveti dreptate cu toatele :)
"Atemschaukel" inseamna ceva de genul "palpitatii"
ii locul ala sus in piept unde simti zvacniri puternice si neregulate, ca atunci cand o patrula militara in mijlocul noptii se apropie pentru a-l ridica pe Leopold Auberg si trimite in lagarele de munca sovietice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui iarina

Acum ne vom umfla in pene desi n-avem nici un merit...ceea ce ma face sa ma gandesc iara ca suntem un popor de neamuri proaste....exact...de neamuri proaste..nu neam prost

Felicitari doamnei Müller!

"Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde

A...M-am prins. Asta e subiectul acela in care o tipa face o treaba buna si romanii arunca cu excremente unii in altii in aplauzele audientei expate...

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

pacat, de asemenea, ca multa lume ( si ma refer in special la conationalii nostri) nu-si da seama inca de faptul ca, asa cum s-a spus deja aici, indiferent ce nationalitate sau tara o revendica, premiul primit de ea este un serviciu enorm adus Romaniei si o adevarata etapa intr-un proces al comunismului care poate va avea loc cindva si pe care noi, romanii nu am fost in stare sa-l incepem macar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dietrich spune:

Acest premiu ii apartine numai si numai ei,si nu statului roman care se lauda cu faptul ca Herta Muller este de origine romana!

Felicitari Herta Muller!

Mergi la inceput