Herta Muller - Nobel pentru literatura 2009!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ce recunoastere!Felicitari!
Sincer,nu am citit nimic scris de ea,o sa caut in librarii sa vad ce gasesc!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

M-am bucurat sa aud asta si m-am bucurat si mai mult cand am vazut ca si presa olandeza specifica ca Herta Muller, castigatoarea premiului Nobel pentru literatura este de origine romana.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Exact la fel a facut si pres nemtzeasca!Au specificat ca e de origine romana!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

pai nu preau au cum sa ascunda ca e de origine romana, atita vreme cit viata traita sub dictatura si lupta impotriva ei sunt sursa cartilor pe care le-a scris

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

pai nu preau au cum sa ascunda ca e de origine romana, atita vreme cit viata traita sub dictatura si lupta impotriva ei sunt sursa cartilor pe care le-a scris

de ascuns nu au de ce dar...ar fi putut omite!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

de ascuns nu au de ce dar...ar fi putut omite!

andacos, asta e imposibil!! :)) Herta Muller a scris si scrie cu obstinatie despre experientele ei (si a celor apropiati ei) cu Securitatea. Ani la rind nemtii i-au reprosat asta; i-au spus ca scrie frumos, ca are talent, dar ca ar fi cazul sa mai scrie si despre prezent(ul) ei german.

Mie imi place ca nu s-a lasat. Ca scrie atiiit de sensibil despre niste vremuri grotesti! Ca pur si simplu merge mai departe, pe calea ei!!

Mergi la inceput

Lilanda,eu am spus doar ca televiziuneile ar fi putut omite faptul ca e de origine romana!

Ar fi putut foarte bine sa spuna ca Herta Muller a luat nobelul pentru literatura!Si atit!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Lilanda,eu am spus doar ca televiziuneile ar fi putut omite faptul ca e de origine romana!

Ar fi putut foarte bine sa spuna ca Herta Muller a luat nobelul pentru literatura!Si atit!

ahh, pai nu poti face abstractie de cartile ei si de subiectul lor!!! E ca si cum ai spune ca Gunter Grass e neamt ...si-atit, fara nicio legatura cu Danizigul natal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Eu m-am entuziasmat la celalalt subiect, la Zona artelor, insa ma bucur lilanda ca ai deschis subiect separat. Eu recunosc ca nu am citit nimic de ea, in weekend ma duc si ma aprovizionez - daca o sa mai gasesc cartile ei, probabil se vor epuiza- insa am citit despre ultima ei vizita la Bucuresti..in Cotidianul parca...sau Dilema Veche....unde Andrei Plesu se plangea ca Securitatea a insotit-o peste tot.
Acum ne vom umfla in pene desi n-avem nici un merit...ceea ce ma face sa ma gandesc iara ca suntem un popor de neamuri proaste....exact...de neamuri proaste..nu neam prost

Felicitari doamnei Müller!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iarina
Acum ne vom umfla in pene desi n-avem nici un merit...

Nu, asa e. N-avem niciun merit. Premiul e doar al EI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui iarina
unde Andrei Plesu se plangea ca Securitatea a insotit-o peste tot.

Da, tocmai citeam de spre asta......Andrei Plesu se refera nu la trecut, ci, din pacate, la prezent!

www.zeit.de/2009/31/Securitate" target="_blank">Aici este un articol publicat in iulie 2009 de catre Hertha Müller si in care descrie si incidentul la care se referea si Andrei Plesu.

Titlul articolului este un mare adevar: Securitatea este inca la post! La Romania se refera (daca mai erau dubii ).

O data cu castigarea premiului Nobel de catre Hertha Müller, realitatile Romaniei de ieri si de azi sunt repuse pe tapet in lumea intreaga.

Wake up, Romania!

Alina

Mergi la inceput