frigiditate sau nu?
Raspunsuri

XIO spune:
sa nu simti placere in timpul sexului
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/

gaba-rema spune:
pai... atātea femei nu simt placere īn timpul vreunei partide de ... cu un partener.
verificare: daca simti ceva cānd ... te descurci singura .

nikole spune:
Frigiditatea , din cate stiu eu este imposibilitatea de a ajunge la orgasm, indiferent de ...cale/metoda.
Innainte de a face ceva, eu cred ca ar trebui descoperita cauza, poate f de natura psihologica(asta e cea mai nasola) se rezolva cu psihoterapie, sau poate fi...partenerul de vina(nu degeaba se spune ca nu sunt femei frigide, ci doar barbati nepriceputi).
Iti dai seama daca te comfrunti cu o astfel de problema, daca niciodata nu ai experimentat un orgasm, fie in urma stimularii clitoridiene, fie in urma unui aCt sexual, asta ca sa nu comfunzi o eventuala perioada de...lipa de chef/orgasm cu frigidtatea.
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 15+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

rhoneea spune:
Frigiditatea poate fi depasita!
Dupa ce ai aflat mai multe lucruri despre orgasmul la femei - Tu ce stii despre orgasm? - si anorgasmie - Anorgasmia - o problema rezolvabila - , astazi continuam serialul nostru si aflam mai multe despre frigiditate.
Nu de putine ori, acest termen - frigiditate - a fost inteles gresit, mai ales de catre barbati: daca o femeie nu atinge placerea maxima atunci cand face amor cu un un barbat, intra in categoria frigidelor. Daca este sa ne luam dupa vorba "Nu exista femeie frigida, ci doar barbat neputincios", atunci altfel stau lucrurile. Hai sa vedem ce este, cum se manifesta si cum putem rezolva problema frigiditatii.
Ca si impotenta, frigiditatea la femei este rezultatul unor factori psihologici, care au radacini adanci in copilarie si in anumite fixatii, potrivit site-ului ezinearticles.com.
"Spre deosebire de anorgasmie, frigiditatea implica o lipsa a apetitului sexual.", ne explica psihoterapeutul Lena Rusti. Iar daca nu ai un apetit sexual, nu ai nici capacitatea de a resimti placere in conditiile actului sexual, iar orgasmul iese total din ecuatie. Deci, o femeie care sufera de frigiditate este si anorgasmica, dar o femeie care este anorgasmica, nu este neaparat si frigida.
Atentie insa! O femeie este frigida atunci cand, in mod regulat, nu simte placere in timpul actului sexual si nu in cazul in care aceasta incapacitate este expresia unui episod singular, datorat unei probleme de moment. Deci, nu trage concluzii pripite!
Potrivit unor sexologi, frigiditatea reprezinta absenta totala a placerii si a excitatiei, atat in timpul actului sexual cu partenerul, cat si in timpul procesului de masturbare.
Dar care sunt cauzele frigiditatii? Ca si in cazul anorgasmiei, exista foarte multe cauze, printre acestea numarandu-se si educatia sexuala precara (aici se inscriu si sentimentele de rusine sau vina fata de actul sexual), reguli morale stricte, care determina aparitia frigiditatii ca mijloc de protectie, stima fata de sine si de partener, experiente sexuale traumatizante (viol, brutalizare etc.), frica de a ramane insarcinata, lipsa unei stimulari adecvate (citeste mai multe in articolul Preludiu... sau trecem peste?), modificari legate de menopauza, unele medicamente (antihipertensive, psihotrope, tranchilizante etc.), anxietate, stres, depresie, oboseala, dar si comunicarea deficitara intre parteneri.
Stiai ca absenta orgasmului favorizeaza congestia organelor genitale? Acest lucru se datoreaza mentinerii fluxului de sange in structurile erectile, inhibarii secretiilor vaginale si absentei relaxarii musculaturii. In astfel de cazuri, exista posibilitatea ca, in timpul actului sexual sau chiar si in timpul mersului, aceste femei sa prezinte dureri lombare si pelviene, precum si o stare de tensiune frecvent asociata cu senzatia de insatisfactie.
Exista femei care sustin ca nu s-au simtit niciodata atrase, din punct de vedere sexual, de un barbat, nu s-au simtit niciodata sexy, nu au avut niciodata vise erotice si dorinte ascunse. Acestea sufera de "frigiditate nativa", cunoscuta si sub denumirea de "frigiditate totala sau completa".
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson

malla spune:
Multumesc pentru informatii, insa mai am intrebari si cred ca pe multe ne intereseaza acest subiect.
Vreau sa intreb: In timpul actului sexual(propriu-zis), dupa cat timp ar trebui sa simtim orgasmul? (Adica dupa introducerea penisului in vagin). Nu ma refer la orgasmul clitoridian.
Hai ca deja pun niste intrebari de ma rusinez si eu...
Andrei si Adriana

mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adinell Multumesc pentru informatii, insa mai am intrebari si cred ca pe multe ne intereseaza acest subiect. Vreau sa intreb: In timpul actului sexual(propriu-zis), dupa cat timp ar trebui sa simtim orgasmul? (Adica dupa introducerea penisului in vagin). Nu ma refer la orgasmul clitoridian. Hai ca deja pun niste intrebari de ma rusinez si eu... ![]() |
de la 3-4 minute la niciodata

asta e doar parerea mea, fireste, poate vine careva cu-n raspuns precis, eventual si cu sutimi de secunda...

rhoneea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adinell Multumesc pentru informatii, insa mai am intrebari si cred ca pe multe ne intereseaza acest subiect. Vreau sa intreb: In timpul actului sexual(propriu-zis), dupa cat timp ar trebui sa simtim orgasmul? (Adica dupa introducerea penisului in vagin). Nu ma refer la orgasmul clitoridian. Hai ca deja pun niste intrebari de ma rusinez si eu... ![]() Adinella "Cand Isus era pe cruce, tu erai in inima Lui!" Andrei si Adriana |
Ce este si cum ajungem la el ?
Ce fel de definitie sa dam orgasmului??... o stare de contopire cu universul?... moment de deplina fericire?... clipa in care organismul tau traieste cel mai intens?... clipa in care uiti de toate?...sau clipa care te face sa refuzi clipa de realitate de dupa?...omagiul suprem adus partenerului tau sexual?...
Multe definitii se pot strecura aici fara a schimba sensul problemei. Poetii o stiu spune mai literar, medicii vorbesc despre descarcari hormonale, tinerii nu stiu unde sa localizeze momentul, adultii in varsta sunt surprinsi de noile trairi tocmai atunci cand credeau ca au trait tot...
Apare o singura problema: toti am auzit despre orgasm dar cati dintre noi am si facut cunostiinta cu el?
Exista anumite pozitii care faciliteaza orgasmul?
Nu exista nici pozitie ideala, nici reteta miraculoasa. Se stie numai ca atunci cand femeia controleaza miscarea, ea ajunge mai usor la orgasm, indiferent daca este intinsa pe spate sau se afla deasupra partenerului. Cu conditia ca ea sa se simta in largul sau cu el. Aceasta relaxare vine cu experienta si cu timpul, ceea ce explica faptul ca numeroase femei nu au primul orgasm decat dupa 30 de ani. O femeie stapana pe sine, care isi cunoaste bine corpul, reactiile, gusturile (in special gratie masturbarii), alege in mod natural pozitiile care ii vor provoca mai multa placere, care in general nu sunt mai multe de doua sau trei.
Este normal sa nu ai orgasm la fiecare raport?
Din fericire, in cazul sexului nu exista normalitate. Totusi, numeroase femei nu ajung in mod sistematic la orgasm si nu se simt nici frustrate, nici nesatisfacute daca in pofida acestui fapt relatia lor sexuala le provoaca placere.
Este adevarat ca orgasmele pot fi inmultite?
Femeile nu sunt egale in privinta placerii, iar cele care au orgasme multiple reprezinta 5 la 10% din populatia feminina. Aceasta predispozitie este in acelasi timp un avantaj si un inconvenient. Avantaj, deoarece placerea este totdeauna la datorie. Inconvenient pentru cele care au nevoie de doua sau trei orgasme pentru a fi multumite. Intr-adevar, ele se expun la frustrare daca partenerul nu le poate oferi.
Orgasmul favorizeaza fecundarea?
In general nu, cu exceptia femeilor care au orgasme uterine. Contractiile uterului ar putea facilita patrunderea spermatozoizilor. Dar sunt numeroase si femeile care au avut copii fara a fi cunoscut orgasmul.
Se poate avea orgasm veritabil prin masturbare?
Da. Diferenta dintre orgasmul trait singura si cel pe care femeia il atinge facand dragoste cu un partener nu se situeaza pe planul intensitatii fizice, ci pe cel al impartasirii emotiilor. Iata cauza pentru care unele femei fac referire la orgasme "mai puternice" cu consortul lor.
Atingerea simultana a orgasmului este cheia celui de-al saptelea cer?
Orgasmul simultan nu se comanda. In dorinta de a-l atinge cu orice pret, se risca obtinerea efectului invers. In general, cu cat cuplurile se cunosc mai bine, cu atat ele se armonizeaza mai bine. Reglandu-si putin cate putin ritmul, ele pot sa-l obtina, cu conditia de a nu face din aceasta o fixatie.
Care este diferenta intre placere si orgasm?
Definitia orgasmului raspunde la o chestiune simpla: "raportul sexual provoaca o senzatie de usurare, ca incetarea unei stari de tensiune?" Chiar daca aceasta senzatie este strict locala si de intensitate slaba, este un orgasm. Daca raspunsul este negativ, atunci este vorba de placere. Placerea este senzatia de bine care dureaza in timp si ar putea dura mai mult si mai mult, fara a aduce totusi o usurare.
Si aici un link
http://ro.wikipedia.org/wiki/Orgasm
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

*Miracolul nostru*

"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson