doamna de serviciu = educatoare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

Citat:
citat din mesajul lui alsa

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui alsa

Eu sincer sunt reticenta la astfel de salturi profesioanale. Si nu pentru ca sunt snoaba, dar la noi in tara, in momentul actual lucrurile nu se fac asa cum ar trebui. Se cumpara diplome si se face scoala contra unor sume de bani, si atat.
Acum , cu siguranta, depinde mult de persoane, nu pot nega asta. Sunt oameni care chiar sunt facuti sa faca un anumit lucru, si din diverse motive nu au putut face o scoala la un moment dat in viata.
Dar eu nu mi-as lasa copilul intr-o grupa in care as afla ca educatoarea este o fosta ingrijitoare, pana nu as cunoaste-o pe viitoarea educatoare.

Care e diferenta intre cineva care si-a cumparat diploma si a fost ingrjitoare si cineva care si-a cumparat diploma fara sa fi fost ingrijitoare? Daca diplomele sunt de vanzare, oricine le poate cumpara.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Cand am facut afirmatia de mai sus aveam in cap urmatorul lucru: o educatoare care a terminat liceul pedagogic si eventual colegiul si o ingrijitoare care astazi devine educatoare. Daca este sa iau in considerare o educatoare care a terminat acum si o ingrijitoare care-si doreste sa fie educatoare, clar nu este nici o diferenta si ai perfecta dreptate.

Eu sunt si putin subiectiva in ceea ce priveste problema pusa de eu_logoped, fetita mea a fost anul trecut inscrisa pentru o luna la o gradinita particulara. Si pentru ca educatoarea ei urma sa plece, directoarea a hotarat ca grupa mica sa fie luata de catre ingrijitoarea gradinitei, pe motiv ca nu aveau alta alternativa si pentru ca ingrijitoarea era foarte iubitoare de copii. Urmand eventual ca aceasta sa urmeze niste cursuri in timp. Nu stiu despre ce cursuri ar fi fost vorba.

alsa
si cum a fost experienta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Citat:
Acum , cu siguranta, depinde mult de persoane, nu pot nega asta. Sunt oameni care chiar sunt facuti sa faca un anumit lucru, si din diverse motive nu au putut face o scoala la un moment dat in viata.
Dar eu nu mi-as lasa copilul intr-o grupa in care as afla ca educatoarea este o fosta ingrijitoare, pana nu as cunoaste-o pe viitoarea educatoare.

Din fericire fosta ingrijitoarea acum cu pregatire de educatoare are experienta in munca cu copii, Gandestete ca o tanara educatoare (care nu are copil nici acasa) iesita de pe bancile scolii habar nu are ce inseamna un copil , dupa cum ati vazut majoritatea teoria e una si practica e altceva.

Nu inteleg ce vrei sa subliniezi. Exact asta am spus si eu, sunt oameni si oameni. Sunt oameni care au har, dragoste pentru o astfel de meserie si sunt facuti sa faca acest lucru. Educatoarele nu consider ca sunt mai presus de ingrijitoare, poate sa existe o educatoare foarte proasta (mai tanara, mai in varsta, nu conteaza)si o ingrijitoare excelenta. Fiecare isi are rolul ei, deloc de neglijat.
Dar faptul ca o ingrijitoare are copii acasa, are experienta in munca cu copiii si eventual mai si-i iubeste pe mine cel putin nu ma determina sa anulez o educatoare chiar lipsita de experienta, fara copii, dar dornica sa invete si in primul rand iubitoare.

Nu sunt neaparat impotriva, am spus doar ca sunt reticenta si as vrea sa o cunosc personal pe cea care ar fi educatoarea fetei mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Eu_logoped, experienta mea a fost una proasta cu acea gradinita. Dupa o luna am retras-o, dar nu pentru ca urma sa aiba o educatoare care fusese ingrijitoare si care in afara de faptul ca era iubitoare de copii nu avea nici un fel de pregatire. Recunosc ca atunci cand am auzit acest lucru, care urma sa se intample din toamna (noi am fost vara), a fost ultima picatura. Si o sa explic si de ce. Eu consider ca pentru grupa mini, pentru copii intre 2-3 ani trebuie sa ai personal foarte pregatit in lucru cu ei, fiind micuti, trebuie sa stii cum sa-i atragi in diveste activitati, nu e suficient numai sa-i supraveghezi, trebuie sa stii cum sa-i faci sa interactioneze cu ceilalti copii, ei fiind atunci destul de individualisti, nu sunt neaparat dornici sa socializeze, mai degraba se ataseaza de o persoana matura care le inlocuieste pentru o vreme pe mama plecata.

Au fost multe minusuri si in afara de educatoare, pe care am apreciat-o pentru ce a facut si de care fata mea a fost foarte legata (a vorbit mult timp despre ea dupa aceea, si azi mai vorbeste cand si cand), nu gasesc nimic bun in acea gradinita. Dar banuiesc ca nu este aici locul sa spun exact care au fost problemele mele cu acea gradinita.
Repet insa, nu a fost asta motivul principal pentru care am plecat de acolo (ingrijitoarea care devenea peste noapte educatoare), dar a contat in final la impresia proasta per ansamblu pe care mi-am format-o despre acea gradinita.

Mergi la inceput