Mamici de martie-aprilie 2004(3)
Raspunsuri - Pagina 13
Mickyyy spune:
Neatza mamici harnicutze.....la scris....ca vad ca ati avut ceva spor in dimineat asta.
Hai sa va iau pe rand....
mikaela, felicitari si sarcina usoara in continuare, si eu am fost de curand la eco si cunosc sentimetul!
Diana, bafta si sa ne aduci numai vesti bune despre
Cosmy, sanse ai sa vezi ceva, dar nu e sigur...la mine la doar 15 saptamani a vazut ca ar fi in proporttie de 80% fetita, deci ceva ceva se vede!
Irismetal, parerea mea e sa incepi cu o ecografie 2D cat mai curand, ca sa ai cat de cat siguranta ca totul e in regula (poti incerca la Policlinica cu plata daca vrei, eu am facut acum cateva luni una in alt scop, a costat pana in 200.000 lei, si n-a fost nevoie de programare), iar apoi daca vrei neaparat, poti sa-tzi faci programare pentru una 3D, dureaza foarte mult pana o sa-tzi vina randul acolo, si e si riscant sa o faci tarziu, si e si pacat sa astepti atat de mult ca sa-l vezi prima oara pe bb...eu una aredeam de nerabdare sa-l vad.
Cam atat in dimnineata asta...back to work.....ce naspa e.....de vreo 2 zile nu am nici un chef de munca...vreau concediu.....da degeaba vreau, ca parca cu cat sunt mai obosita cu ata se aduna mai mult de munca!
malina_mircu spune:
dupa cate stiu eu IgG arata o infectie mai veche (nu este periculoasa), IgM arata o infectie in timpul sarcinii (asta este periculoasa pt bb). Deci la tine pare bine.
denis spune:
Pt Cosmy - nu te impacienta ca n-ai nimic. Din cate stiu eu, si stiu bine, nu stiu daca ma si esprim in termeni corecti dar... IgG este calitativ - si arata daca ai avut candva infectia si ai facut anticorpi, IgM este cantitativ si arata ca ai infectia in prezent. Ceea ce, nu este cazul tau.
Acuma fetelor, am si eu o problema. Merg eu la medic, dar pana atunci poate ma autati voi. Am facut (iar) o afurisita de candida. Cred ca e din cauza schimbarilor hormonale. Am mai facut-o o singura data in viatza, cand luam anticonceptionale, si cum am eliminat cauza, cum am scapat. Dar acuma... nu prea pot elimina cauza!!! Ce sa fac..??? Tratament local cu ovule din alea si spalaturi cu bicarbonat e ok..??
Ati patzit si voi asta de la sarcina, sau nu?
Kiara spune:
numai medicul iti poate recomanda un tratament corespunzator. Depinde si in cate luni de sarcina esti.
Mie mi-a dat un tratament cu ovule Klion se cheama, dar am amanat un pic inceperea lui pentru are la contraindicatii in primul trimestru de sarcina. E drept ca sunt in 4 luni deja, dar parca mi-e teama.
denis spune:
Ai dreptate, chestia e ca si mie mi-e cam frica sa iau orice fel de medicamente, fie ele si locale.
Sunt in a 13-a saptamana.
dpintilie spune:
Salut burtici!
Ma bag si eu, desi eu sunt mamica de decembrie 2003! Cand mi-am facut lama in primul trimestru de sarcina mi-au iesit si mie niste micoze. Doctorul insa nu mi-a dat nici un tratament atunci, nu e indicat in primul trimestu. Am facut in schimb spalaturi cu Tantum Rosa, sunt niste prafuri naturale si nu au nici o contraindicatie in sarcina.
Tratament cu ovule NU, abia in al doilea trimestru la sfarsit am facut un tratament cu Clotrimazol ovule. Si probabil ca voi mai face un tratament inainte de nastere pentru curatarea vaginului, ca doar bb trece pe acolo.
,Dana 29s si 3z
Soleil spune:
Bine v-am regasit, uite ca m-am intors si eu din concediu de vreo 2 zile - back to work!
Si eu am avut o infectie vaginala la sfarsitul lunii a doua, dar nu era candida - dar mie medicul mi-a dat tratament: spalaturi cu Tantum Rosa si ovule - Polygynax si Colposeptine; le puneam alternativ, o seara unul, o seara celalat. Am facut vreo 10 zile tratament si n-am mai avut nimic.
Cosmy, eu am mers la ecograf in sapt 13 si mi-a spus dr Pop ca am o fetita, asa ca la 17 sapt se vede sigur! .
In rest... dureri de burtica din cand in cand si probleme, ca nu am voie sa fac efort, sa stau in picioare, etc... Placenta este prost pozitionata - prea jos, s-ar putea desprinde... la ultimul control aveam colul putin deschis... ce sa zic, probleme . Sper sa se rezolve pana la urma, desi mi-e tare teama uneori... Am primit tratament cu Utrogestan si ma tin de el, evit efortul si cam atat, altceva nu prea mai am ce sa fac. Decat sa ma rog si sa sper!
Sa dea Domnul ca la voi sa fie totul in regula!
Va pupic!
Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."
amelie spune:
Salutare fetelor...nu am mai scris de multa vreme..
Am o groaza de lucru la servici (parca niciodata n-a fost atit de multa...parca in rautate)...Sint si suparata...
Am fost intrebata cit voi sta acasa cu bb si mi s-au acrdat max 3 luni cica...atit considera "ei" ce e necesar sa stai acasa cu un bb...Sint stinsa efectiv cu usa ca n-am pe nimeni de incredere cu care sa las copilul si oricum daca...daca va fi sa ma intorc asa cum vor ei am sa pun niste conditii care sa-mi aduca macar un cistig financiar...Pe deasupra eu stau si cu chirie neavind posibilitatea sa-mi cumpar un apartament.
Hai ca v-am facut capul calendar...
Am o mica rugaminte...daca auziti pe cineva ca inchiriaza un apartament cu 2 camere as fii interesata...
Si as vrea sa aud si sfatul vostru in legatura cu aceasta decizie pe care tb sa o iau...
Merci si va pup pe toate..
Amelie(bb 19 sapt.)
machetuza spune:
denis:si eu am facut candidoza prin sapt. 8 de sarcina. ginecologul mi-a spus atunci, sa nu fac nici un fel de tratament, decat spalaturi externe cu ceai de galbene si o ligurita de bicarbonat, pana trec de primul trimestru de sarcina. apoi in saptamana 16 mi-a prescris tratament cu ovule de Clotrimazol si acum am rezolvat aceasta problema.
amelie: imi pare rau ca ai o situatie tensionata la serviciu!!! sa stii ca sunt obligati sa-ti dea concediul de maternitate (pre si postnatal) - 126 de zile + 2 ani concediu pt. ingrijirea copilului. singurul lucru rau pe care-l pot face e sa nu-ti pastreze postul in tot acest timp, dar de platit tot sunt obligati s-o faca.
zic sa te gandesti bine inainte de a te intoarce la servici dupa numai trei luni de la nastere... daca situatia materiala iti permite cat-de-cat, eu spun sa stai cat mai mult posibil cu acasa. oricum, dupa cum ai spus chiar tu, nu prea ai pe cineva de incredere cu care sa lasi copilul, deci va trebui sa cauti o bona - alta cheltuiala in plus!!!
vreau sa te intreb si eu ceva: pt ca avem aceasi varsta de sarcina -
19 sapt.- as vrea sa stiu daca tu ai simtit primele miscari ale puiutului?????
simona 19s si 2z
Irismetal spune:
Amelie
Sa stii ca am vazut de curand un reportaj la televizor pe Tele 7ABC (mai precis duminica seara este o emisiune pentru copii si pentru mamici), in care am vazut cum recomandau parintilor care nu au cu cine sa-si lase copii, sa-i duca la cresa.
Vreau sa-ti zic ca mi-a inspirat incredere foarte mare si chiar m-a incurajat deoarece si eu ma confrunt cu aceasta problema.
Au fost luate interviuri si parintilor si erau foarte multumiti, la cresa respectiva era program de cateva ore, zilnic sau saptamanal, depinde de parinti cum vor sa-si lase copilul.
Parerea mea este ca acest lucru este bine venit in ajutorul parintilor si foarte bun deoarece din cate am vazut la tv., copii au supraveghere medicala permanenta, sunt bine ingrijiti, bine mancati, au un program bine stabilit si ce-i mai bine ca sunt in colectiv, invata lucruri foarte bune si inca de la varste fragede.
Cred ca este o idee mult mai buna decat aceea de a angaja pe cineva.
Irina