INSEMINARE 46
Raspunsuri - Pagina 7
alla76 spune:
nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa ma gandesc cum sa emigrez din tara asta de ...
si motivele doar ei mi le dau ...
eu una am fost convinsa de la bun inceput ca e mai ok sa apelez la o clinica din ungaria si am si facut-o. dar a fost alegerea mea si nu am fost constransa sa apelez la serviciile unei clinici din alta tara de o lege stupida. si faptul ca inseminarile am hotarat sa le fac in tara a fost tot alegerea mea si a fost luat nu comparand serviciile oferite, preturile si conditiile, ci doar tinand cont ca e mai convenabil (daca merg la cluj imi trebuie doar o zi libera pe luna, daca merg in ungaria imi trebuie poate 5-7 zile...)
luminita42 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alla76 nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa ma gandesc cum sa emigrez din tara asta de ... si motivele doar ei mi le dau ... eu una am fost convinsa de la bun inceput ca e mai ok sa apelez la o clinica din ungaria si am si facut-o. dar a fost alegerea mea si nu am fost constransa sa apelez la serviciile unei clinici din alta tara de o lege stupida. si faptul ca inseminarile am hotarat sa le fac in tara a fost tot alegerea mea si a fost luat nu comparand serviciile oferite, preturile si conditiile, ci doar tinand cont ca e mai convenabil (daca merg la cluj imi trebuie doar o zi libera pe luna, daca merg in ungaria imi trebuie poate 5-7 zile...) |
fetele, va salut! asa este alla si mie mi-e scarba cam de tot, imi vine s-o iau la fuga de aici si chiar s-ar putea s-o fac curand.. Tara asta numai profrgreseaza in veci..
M-am uitat la tV acum se pare ca nu-s in stare nici sa conceapa clar o lege, toata lumea a inteles ca inseamna interdictie pt. IA, FIV etc... Cica azi ar fi emis MS un comunicat - ca raspuns la reactia publica- cum ca legea nu ar stipula interzicerea FIV si IA.... ca ar cere insa mai multe documente justificative (???!).. in sfarsit mai mult nu stiu.
Cred ca se va rezolva , dar e adevarat numai asta mai lipea acum, dupa ce ca nu-s in stare sa finanteze programele de reproducere asistata, asa cum se face in alte tari. e intr-adevar trist ca, clinicile fac banii frumosi pe seama noastra dar si mai trist este cand ti se ia si aceasta cale si nu ti se ofera nimic in loc.
Noapte buna fetele!
Sa auzim de bine!
indi_77 spune:
buna dimineata fetele. O cafea buna si un zambet fac minuni, nu-i asa ?
Peta, in zilele 2,4,6,8 - am luat 2 clomifen (costy am gasit) zilele 3,5,7 - 50UI de puregon. Ziua 9 - 100 UI Puregon iar ziua 10 la 1 noaptea, ovitrelle. Foliculii erau grasunei, insa, in ziua 11 aveam endometrul doar de 7.5 mm....deocamdata nu am nici un semn cum ca ar fi cu II....va pup pe toate ! O zi frumoasa !
anna_ivan spune:
fetelor mi-a zis medicul sa incerc sa gasesec pregnyl pentru urmatoarea inseminare dar am aflat ca nu se mai comercializeaza in romania. voi ce faceti?? pana la urma probabil ca o sa fac tot ovitrell si gata
Araceli spune:
Ana, asa este, nu se mai comercializeaza pregnyl. Eu l-am luat de la clinica dr. meu, care aduce pregnyl direct din strainatate (gonasi scrie pe el)
Peta, ai mai fost la monitorizare? Endometrul este si el foarte promitator.
Fetelor, am si eu o intrebare. Voua vi s-a intamplat sa va apara acnee de la stimularile astea sau de la progesteron? Aveam si eu inainte, foarte putin si doar inainte de cm. De cand am inceput stimularile m-am umplut de cosuri, fruntea mea e groaznica, nici fondul de ten nu face fata
toate fetele
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui Araceli Ana, asa este, nu se mai comercializeaza pregnyl. Eu l-am luat de la clinica dr. meu, care aduce pregnyl direct din strainatate (gonasi scrie pe el) Peta, ai mai fost la monitorizare? Endometrul este si el foarte promitator. Fetelor, am si eu o intrebare. Voua vi s-a intamplat sa va apara acnee de la stimularile astea sau de la progesteron? Aveam si eu inainte, foarte putin si doar inainte de cm. De cand am inceput stimularile m-am umplut de cosuri, fruntea mea e groaznica, nici fondul de ten nu face fata ![]() toate fetele |
Buna fetelor si mult succes tuturor, celor care sunteti in stimulare sau post-inseminare!..
eu luna asta nu am mai facut IA ca am raspuns prost la menopur- in z14, eu aveam cel mai mare folicul era de 14,33 parca. M-am impacat repede cu faptul ca nu mai fac IA si chiar mi-am regasit linistea, intr-un fel. Nu mai suportam clinica, doctorii, asistentele, spitalul ..asteptarea... Injectiile cu menopur le-am facut timp de 14 zile, un alt efect constatat la mine a fost ca ajunsesem depresiva, plangeam din orice. acum mi-a trecut ca prin minune.
araceli eu am tenul gras si in mod normal il mentin cu lotiuni si creme de curatare etc.
luna asta la stimularea cu menopur m-am umplut si eu de cosuri, aveam doua-trei chiar pe obraz (!!) -nu am mai patit asta din adolescenta si asta a fost cu anii buni in urma
Iau si eu utrogestan intravaginal-4/zi- ca mi-a dat dr. dupa ovulatia confirmata ecografic. Cu utrogestan nu fac asa cosuri ca la menopur, dar imi da greata si somnolenta.
alt efect cu stimularile la mine: am observat ca mi se subtiaza si usuca parul, am patit-o dupa stimularea cu closty, pe urma se reface cat de cat si pe urma la menopur, s-a degradat iarasi dar mai putin. Mi-am luat un sampon mai delicat contra caderii parului si hidratant. Asa am senzatia ca-mi mai protejez parul de efectele hormonilor.
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui indi_77 buna dimineata fetele. O cafea buna si un zambet fac minuni, nu-i asa ? Peta, in zilele 2,4,6,8 - am luat 2 clomifen (costy am gasit) zilele 3,5,7 - 50UI de puregon. Ziua 9 - 100 UI Puregon iar ziua 10 la 1 noaptea, ovitrelle. Foliculii erau grasunei, insa, in ziua 11 aveam endometrul doar de 7.5 mm....deocamdata nu am nici un semn cum ca ar fi cu II....va pup pe toate ! O zi frumoasa ! |
indi si eu- ca si fetele- cred ca endometrul tau era f. bun,nu mai tin minte cand ai zis ca ai facut inseminarea dar endo ar creste cu cel putin 1mm pe zi. si daca ar creste cu 0,5mm/zi tot ar ajunge la un 8,5mm pana in ziua IA, ceea ce este optim, din cate am inteles eu!!
peta spune:
buna fetelor, am fost iar la monitorizare: endo 8 mm, 1 folicul 15.5 mm. A zis ca ar creste cam greu, dar eu sunt abia ziua 11.
o sa fac inseminare sambata de dimineata desi doc a zis ca s-ar putea sa fie cam devreme fiindca de spart ar cam trebui sa se sparga sambata noapte sau duminica, dar cum duminica nu sunt in bucuresti...
eu am observat de la stimulari stari de depresie si iritabilitate. Dupa injectia de declansare ma lupt vreo saptamana cu constipatia, desi in rest nu am probleme.