Romania in greva...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

cred ca ideea ta ar fi foarte buna, dar intradevar de nepus in practica la noi. In privinta masurilor luate nu pot fi de acord cu tine, decat sa ia dintr-o pensie amarata de cateva sute sau din salariile cele mici, foarte frumos si foarte usor s-ar fi micsorat acele pensii si salarii nesimtite, care sa stii ca sunt destule dupa cum ies la iveala. Economia ar fi probabil dubla, si fara atatea framantari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ti se pare corect ca un om care a avut toata viata un serviciu greu sau cu raspundere mare si evident bine platit (din acele venituri platind o cota mare pentru pensie) sa ia o pensie egala cu a femeii de servici (nu desconsider aceasta munca, doar ca stim ca e prost platita si evident cotizatia la pensie e mai mica)? Ideea de procent e cea mai echitabila modalitate de modificare.

Mergi la inceput

nu am afirmat asa ceva niciodata, poate nu m-am facut eu inteleasa. Mi se pare corect ca toti care presteaza aceiasi munca intr-o unitate de stat sa fie platiti la fel, nu femeia de servici sau soferul nu stiu cui sa castige salariul meu pe cateva luni.
Nu mi se pare normal ca magistratii si cei cu pensii speciale sa aiba alt statut, pentru ei reducerea nu ar fi constitutionala si multe altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

magdalena, partial de acord.
In sensul ca exista salarii si pensii nesimtite, dar nesimtirea nu poate fi calificata usor, cuantificata aproape deloc, si este privita diferit. Orice incercare de-a face putina ordine printre salariile bugetarilor si pensii este binevenita ... dar ea cere timp, este presarata de interminabile discutii, parlamentari, procese, etc. Si-apoi cine sa faca trierea graului de neghina? Directorii, numiti politic? Liderii de sindicat, cei mai mari lenesi ai clasei muncitoare?

Ce vreau sa subliniez este ca toate masurile necesare pentru a corecta coloana vertebrala a bugetului au nevoie de timp, luni, ani.

Noi insa trebuie sa taiem cheltuielile bugetare acum. Singura solutie care poate fi aplicata imediat este taierea cu acelasi procent a tuturor veniturilor. Insotita de protectia sociala, asa firava cum este dar totusi este, a venitului minim. Restul vine dupa aceea, daca va veni ...

Traseul pe care-l vad, singurul dupa parerea mea rezonabil, este (1) asumarea de catre intreg parlamentul a reducerilor bugetare, asa dure cum sunt, urmata de (2) demisia actualului cabinet, (3) formarea unui cabinet tehnocrat pentru aplicarea masurilor de austeritate pentru urmatoarele 6 luni, si (4) alegeri parlamentare anticipate in 2011.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

am vorbit cu o colega ... dupa 30 de ani de munca are acu 8 milioane din care ii va taia 25%, si ca ea sunt ffff multi in ASE

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."

http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20diana%2017mai/myalbum17mai.html

Mergi la inceput

vi se pare corecta decizia ca la companiile de stat salariile sa ramana intacte?
unde este solidaritatea? doar la pensionari si la cei cu salarii de mizerie ?
dupa multasteptata reducere probabil voi ramane cu vreo 800 de ron, dupa 20 de ani de munca, in timp ce ei anunta ca datorita taierii subventiilor vom plati o intretinere mai mare cu vreo 200%.
uite asa mai fac rost de niste case, averi, pentru ca la sumele si salariile astea vom renunta singuri la ele.
dar raman solidara cu acest guvern perfect, care se gandeste numai la binele Romaniei si al romanilor in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67
vi se pare corecta decizia ca la companiile de stat salariile sa ramana intacte?

NU!
Dar aici, din ce inteleg eu, este o problema juridica care nu permite includerea lor in aceeasi lege care stabileste reducerea salariilor bugetarilor directi. Pentru ca bugetul acestor companii si regii nu este parte a bugetului de stat.
Este binevenita insa o limitare a subventiilor si o inasprire a controalelor, ceea ce guvernul va trebui sa faca in cel mai scurt timp. Asta sau mai bine, dupa ce isi da imediat demisia, viitorul guvern de tehnocrati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Da, Magdalena, ai dreptate!

16+
Mami de baiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

parerea mea despre greva generala:
http://sirimie.blogspot.com/2010/06/greva-generala.html

Si eu cred ca ar fi o greseala sa se scada salariile la toate companiile unde statul e actionar. Toti oamenii buni s-ar duce in privat si s-ar pierde mult mai multi bani.

Dar ar fi utila dupa mine corelarea veniturilor cu performanta reala a companiei in cauza.

Metrorex are pierderi si cu toate astea salariile lor sunt mari, pot face greva oricind vor fara sa ii traga nimeni la raspundere. Au devenit asa niste sefi mai mari decit ar trebui.

Orice companie cu pierderi ar trebui sa isi schimbe frecvent CA (ala numit politic) si managerii neperformani, altfel sunt gauri negre la bugetul de stat - ca acum.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

magdalena, partial de acord.
In sensul ca exista salarii si pensii nesimtite, dar nesimtirea nu poate fi calificata usor, cuantificata aproape deloc, si este privita diferit. Orice incercare de-a face putina ordine printre salariile bugetarilor si pensii este binevenita ... dar ea cere timp, este presarata de interminabile discutii, parlamentari, procese, etc. Si-apoi cine sa faca trierea graului de neghina? Directorii, numiti politic? Liderii de sindicat, cei mai mari lenesi ai clasei muncitoare?

Ce vreau sa subliniez este ca toate masurile necesare pentru a corecta coloana vertebrala a bugetului au nevoie de timp, luni, ani.

Noi insa trebuie sa taiem cheltuielile bugetare acum. Singura solutie care poate fi aplicata imediat este taierea cu acelasi procent a tuturor veniturilor. Insotita de protectia sociala, asa firava cum este dar totusi este, a venitului minim. Restul vine dupa aceea, daca va veni ...

Traseul pe care-l vad, singurul dupa parerea mea rezonabil, este (1) asumarea de catre intreg parlamentul a reducerilor bugetare, asa dure cum sunt, urmata de (2) demisia actualului cabinet, (3) formarea unui cabinet tehnocrat pentru aplicarea masurilor de austeritate pentru urmatoarele 6 luni, si (4) alegeri parlamentare anticipate in 2011.

Chiar asa e de greu de cuantificat? Hmmm!!
Si daca vorbim de masuri rapide: Mi s-ar parea mai simplu sa lase un prag minim si unul maxim de nu mai mult de salariul mediu in privat.
Nu-i mai eficace, mai putin "nesimtit"?

Mergi la inceput