Bebelusi de iunie-iulie 2003(4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Alo,bebelusilor!!!Pe unde ati plecat?Sau nu le lasati pe mamici sa mai scrie?(uite-ma pe mine ce galagioasa m-am trezit aici,de unde pana acum nu aveam timp sa fac nimic)
Nuuu,ca nici acum nu ma laud ca as avea prea mult.Azi de ex. m-am tot rugat de ea sa ma lase sa mananc si eu ceva,dar nu prea am avut succes,asa ca am mancat cu ea in brate.Vrea tot timpul atentie,sa o bag in seama ,sa ma joc cu ea ,sa rad la ea.Am pus-o in leganel,i-am pus in fata doua ratuste,dar nici nu le baga in seama.Tot la mine vrea......si ce mi-as mai dori eu sa ma dau in leagan sau macar sa fi avut unul asa cand eram ca ea.Acum isi suge degetul si e asa de gustos!!!!Il suge asa,cu zgomot.
Hai ca am adus subiectul pe prima pagina,ca poate era greu de gasit pe pag. 2

kiss...kiss!!!

mami si Emma gangurica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calina73 spune:

dupa ce am citit tot ce a-ti scris aici mamici din iunie-iulie imi dau seama ca nu pot rata ocazia sa va scriu si eu cate ceva.acum ingerasul meu doarme si stiu ca nu se va trezi pana dimineata la 5-6 cand cere papaica.ea ,denisa nu a mancat altceva decat laptic de la mama ei.a implinit 4 luni de 4 zile si am fost la dr.pentru vaccinul de 4 luni. ingerica mea a plans foarte putin pana am luat-o in brate .cu diversificarea cred ca o sa mai asteptam pentru ca vad ca se satura cu laptic ,noaptea nu plange iar ziua mananca de cate ori cere.noi am luat-o tot timpul cu noi dat fiind si situatia in care suntem.nu avem pe nimeni care sa ne ajute suntem plecati de acasa cu o luna inainte de nasterea denisei.la inceput mi-a fost tare greu...... acum m-am obisniut cu denisa care este un ingeras... este tare cuminte am stat cu ea min.de min.de cand sa nascut.la 3 zile dupa nastere am plecat cu ea la internet nu aveam calculator acasa va citeam mesajele zilnic.intram pe rand sotul meu 10 min .eu 10 in timp ce ea dormea scotem mesajele si subiectele noi la imprimanta si le citeam acasa acum am primit un calculator si va pot urmari zilnic ,a-si putea sa va povestesc multe dar nu stiu pe cine ar interesa .denisa sa nascut pe 13 iunie dar cred ca este o zi norocoasa aici am cunoscut o fam.de rom care ne-au botezat-o,nu am avut nici un fel de probleme cu micuta si sper sa o tinem tot asa.
asa cum v-am spus ar fi multe de povestit dar e tarziu si miine o luam de la cap ....baita facem in fiecare zi ,crema pentru iritare nu folosim pentru ca nu este cazul,vrem sa stam in picioruse dar ne suparam ca nu reusim,ne impingem in ele,stam in fundulete dar sustinuta si cand suntem pusa pe burtica tinem capul sus de tot
alinuta:n-ea placut albumul tau .
va pupam pe toti bb si sa crestem mari si sanatosi
cred ca o sa ne facem si noi un mic album zile care urmeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calina73 spune:

Claudya:asa cred ca se intampla cu toate mamicile care nu au cu cine lasa bb.fac treaba in reprize printre picaturi asa fac si eu cu denisa mai mesteca in mancare mai vin si ne giugiulim ,mai calc o rufa mai sterg niste balonase de la gurita si ziua trece ....asa si cu sarmalele..... mai facut sa rad ....
Nu stiu daca mananca suficient,dar asa cum v-am spus mamanca sin si nu-l pot masura ii dau de cate ori cere .cate kg.au copii care mananca doar sun la patru luni?va rog scre-ti-mi cat au bb vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Mi-a fost dor de voi! Am citit cam tot ce ati scris si constat ca ne confruntam cu aceleasi probleme si bucurii. Le doresc multa sanatate bebelusilor bolnaviori! Mariuta mea este foerate bine si ma bucur ca a recuperat greutatea si acum ne aflam, asa cum a spus si dr., pe partea cealalta a baricadei. Are 6,300 si 65 cm. Medicul ne-a zis sa incepem sa ii dam suc de fructe si de luna viitoare si supita. Pana acum nu am avut curaj. Intr-adevar, daca alaptati si aveti lapte suficient, nu cred ca e cazul sa incepeti diversificarea.

Nu am prea mult timp sa scriu...
Va pupam!
Cornelia si bb Mariuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

N-am mai reusit sa scriem de mult, ca am inceput lucrul si ajung acasa abia seara la 7, obosita rupta.S-au petrecut mai multe chestii rele, cel mai rau fiind faptul ca Andrada mea s-a auto-intarcat.A rezistat fata eroic vreo 10 zile in care veneam acasa s-o alaptez si apoi fugeam din nou la serviciu si o lasam cu buni, dar s-a saturat de lapte tot mai putin si verzui din cauza stresului, asa ca de 4 zile refuza categoric sa mai pape de la san.In prima zi, am plans de-am rupt lumea,am simtit ca se rupe ceva intre noi, dar n-am avut de ales.Am mers la doctor, a cantarit-o si am constatat ca a scazut in greutate, am produs o "mostra' de lapte si doctora a zis ca arata de parca as manca doar iarba toata ziua, si uite asa a aparut Milumilul in alimentatia Andradei-la inceput doar ca si completare, apoi ca masa de baza.Eu sunt foarte suparata si acum, plang pe ascuns, imi fac zeci de procese de constiinta ca nu-mi mai alaptez fata, ma simt mama denaturata ca lucrez toata ziua si imi tin copila in brate doar seara...ce mai, nu va doresc sa fiti in pielea mea !!Cu seful n-am nici o sansa, am atatea de rezolvat ca am ajuns sa muncesc si acasa, in week-end, iar faptul ca mi-a dublat salariul (si asa consistent) nu ma mai incalzeste aproape cu nimic, am ajuns sa ma simt de parca incerc sa-mi cumpar copilul cu hainute noi, jucarele si alte chestii...Acum m-a apucat si pe mine depresia postnatala, cand Andi are 3 luni jumate...
Puiutul meu sta acum cea mai mare parte a zilei cu bunica-sa si ea imi raporteaza consecvent cat papa, cat kk face, cum rade si 'vorbeste' cu ea...si ma apuca iar pandaliile si-mi vine sa ma urc pe pereti.Bineinteles ca am ajuns sa dorm cu ea in pat, fiindca vreau s-o simt aproape de mine macar putinul timp cat stau cu ea, bineinteles ca o rasfat pana la Dzeu si inapoi, si imi dau seama ca fac greseli care mai tarziu ma vor costa...Deocamdata, Andi adoarme cuibarita la san, desi nu mai vrea sa suga, si-mi dau lacrimile cand o vad cum ma strange cu manutele si cum se uita la mine gangurind inainte de a adormi.Daca n-as avea intr-adevar nevoie de banii de la job, cred ca mi-as da demisia maine.Asa insa, tac, plang in perna, dorm cateva ore pe noapte si a doua zi o iau de la capat.Noroc ca bebele e cuminte si nu se mai trezeste noaptea (doarme de la 22-23 pana la 6 dimineata).
Doctora a admis ca, daca nu o mai alaptez, pot incepe sa-i dau suc de morcovi de saptamana viitoare.Sper sa-i placa.Ea e foarte mancacioasa, a inceput sa recupereze din greutatea pierduta datorita laptelui meu "pe duca", si sa dea Dzeu sa nu mai avem astfel de probleme pe viitor.
Fetelor, daca ati sti cat va invidiez ca aveti posibilitatea sa stati zi-lumina cu bebeii vostri !!!!
Pupici printre lacrimi de la mami puppe si bebe Andrada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

PUPPE, ma tot gandesc si eu cum o sa fie cand voi pleca la serviciu ( prin ianuarie), si ma apuca groaza..desi imi place foarte tare ceea ce fac, dar gandul ca nu voi mai fi minut de minut cu "iubita" mea ma ingrozeste. Poate ca sintem noi mame prea dependente de copii, dar nu stiu daca este chiar asa bine..trebuie sa lasi copilul sa ma stea si cu altcineva.Stiu ca este greu..asa cum simt acum, nu m-as desparti de copilul meu, nici macar o secunda toata viata, dar stiu ca este imposibil, si ca toate(sau aproape toate) vom incepe serviciul mai devreme sau mai tarziu. Iti doresc multa bafta si bucurii alaturi de fetita ta.

CLAUDYA eu o iau in scaunelul scoica cu mine peste tot, si cand imi fac dus, si cand mananc si este fascinata de fiecare colt al casei pe care il mai descopera.Numai asa mai pot manca si eu,cu ea dupa mine...parca sintem siameze.

CORNELIA, ma bucur sa aud ca sinteti bine.

ADI, si noi tot la Mihaela Radu mergem sau vine ea acasa. Eu sint multumita pana acum de ea, dar nici nu am avut probleme.

Am avut ieri niste emotii..Maya a inceput sa de joace cu pilota cu care o invelesc, o tine strans cu amandoua manutele si si-o trage pana la ochi..parca joaca "v-ati ascunselea"..pana acum ma distra foarte tare cand facea asa,dar ieri, desi eu invelesc pana la subrat..am gasit-o cu pilota trasa peste cap, dormind..ce sa va zic...am incremenit.Cred ca ii voi lua sac de dormit, mi se pare mult mai sigur.

Fetelor, de vreo saptamana mie a inceput sa imi cada parul cam tare...voua nu? Stie cineva vreun remediu?

Iar m-am intrecut pe mine la scris..aa, era sa uit astazi am fost la votare impreuna

Pa, pa
Carmen si Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Astazi a facut si bb a mea 3 luni. Are 63 cm, 5.600 kg, dar recuperam noi (la kg). Ne vin aproape bine (in lungime) hainutele de 6 luni. Cum adica bbii vostrii vor sa se ridice in fundulet? Cum fac? Ca Taisia se impinge "in cap" si se ridica cu funduletul in sus si picioarele in pamant. E tare haioasa cand face asa!
Claudia, voi ati pus-o in scaun de masina pt 0-18 kg? Avem si noi unul ca acela din pozele voastre (apropo e o scumpa) dar mi se pare prea drept (face un unghi de 90 %) si dr mi-a spus ca la varsta asta trebuie sa stea cam la 45 % (in scaun scoica). Asa ca noi folosim un scaun scoica, care e deja micut si nu stiu daca sa trec sau nu la celalalt.
Si eu o pun tot timpul in carucior si o tin dupa mine. Mai nou se joaca ce se joaca si adoarme singura. A inceput sa doarma mai mult decvat la o luna! Muzica ascultam la casetofon - Cutiuta muzicala si Sade (asta ascultam in burtica si acum ne linisteste). De cantat ii cant si eu, dar m-am surprins o data cand ii cantam "nani nani pe la gene" si m-am lasat de meserie - las casetofonul sa faca treaba asta.
Am reinceput si eu sa-i dau san, si chiar daca mai e f putin, eu sunt multumita ca bb inca mai vrea san, dupa doua sapt de intrerupere.
Parul imi cade si mie (si TAisiei care are o mare chelie in spate!) dar nu am incercat sa fac vreun tratament.Iau inca vitaminele pe care le luam in timpul sarcinii. Ma bate gandul sa ma tund, oricum.
Sper ca in curand sa avem si noi poze.
Va pupam,
Gio si bb TAisia

Mergi la inceput

GIO,la multi ani pentru scumpetea ta si multa,multa sanatate!!!Si acum sa-ti raspund....pe scaunul de masina scrie ca se foloseste intre 2,3kg. si 10kg....intre 48cm si 74 cm....deci de la nastere pana pe la 6 luni.Si mie mi se pare a fi inclinat cam la 90 de grade,dar e putin dat pe spate si deci tzine piciorusele cumva in sus.Oricum cap patrat a mai fost ala care l-a inventat...mie mi se pare o porcarie sa pui bebelusul sa stea cocosat in el.Si culmea,fiica-mea il adora!!!Eu il urasc (numai cand o vad cat de ghebosata sta in el) ,dar aici e obligatoriu sa tii copilul in el in masina.Avem noi si scaun "scoica",dar s-a cam plictisit de el si de jucarioarele de la el.Asa ca mai nou am descoperit ca daca sunt chiara de somnsi nu ma ridic din pat,mai adoarme si ea inca o tura langa mine,numai sa nu sar eu prea mult calul.Deci in curand nu mai folosesc deloc scaunul ala pentru adormit.

Vreau sa va intreb ceva.In decembrie o sa venim in tara.Vom sta ianuarie si februarie.Spuneti-mi cam cat costa un patut dinacela care se poate strange ca o valiza(banuiesc ca e din panza)?Si cam unde as putea gasi acolo?As vrea sa compar cu preturile de aici ,ca sa stiu ce sa fac.Credeti ca merita sa iau unul doar pentru astea doua luni,sau ce ma sfatuiti sa fac?Totusi ma gandesc ca bebelusa trebuie sa doarma si ea undeva,iar acolo nu cred ca are loc cu noi in pat....si nici nu vreau asa.Aaa si mai spuneti-mi cat costa un pachet de pampersi.Va multumesc!

Mami si Emma gangurica

Mergi la inceput

Mi-am mai adus aminte sa-ti scriu ceva,Geo.Scaunul acela care e la 90 de grade, in care bebe sta perfect in fundulet,se utilizeaza aici dupa 6 luni,sau ,ma rog,dupa cele 10 kg.,tot in masina,obligatoriu.Eu zic ca daca in cel pe care il ai tu,sta perfect in fund si nu e putin dat pe spate,mai bine mai astepti oleaca.
Cum face cand vrea sa stea in fundulet?Isi ridica(,) capul cu putere si intinde manutele sa o ajut.Daca o ridic un pic e cea mai fericita.Sau o asez in brate la mine in fundulet(ca sa se linisteasca,caci stiu ca asta vrea),apoi,usor ,usor,incerc sa o pacalesc lasandu-ma pe spate....dar inchipuiti-va ca se prinde si protesteaza imediat...adica iar isi ridica(,) capsorul si tipa.Na,belea!

Pupici la mamici si bebici
Mami si Emma gangurica

http://community.webshots.com/user/claudik100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Sunt o norocoasa saptamana asta: doua zile de net, una dupa alta.
Puppe, ceea ce traiesti tu acum, am "trait" eu in vis (cosmar). Pt. ca se sefii au facut unele presiuni "discrete" asupra mea, ma gandisem sa ma intorc la serviciu la 1 octombrie. Am vorbit cu sotul meu si urma sa anunt la birou. Dar au inceput cosmarurile: intr-o noapte am visat ca aveam tripleti si ca trebuia sa ii iau cu mine la birou, pe rand. Prima am luat-o pe Mariuta si a urlat toata ziua. M-am trezit si am inceput sa ma gandesc ca nu ar fi cea mai buna idee sa reiau munca. Iar a doua noapte am avut un vis asa de real: ma duceam la serviciu si Maria statea cu mama acasa. Eram terminata si am realizat ca pierd atatea momente frumoase. Cum sa-mi vad puiul doar seara, o sa ajunga sa-i zica mama lui buni. Asa ca m-am trezit transpirata si m-am hotarat: aman reintoarcerea la serviciu pana la anul. Sefii nu au fost prea incantati, dar asta e... Oricum, tu esti o curajoasa.

Carmenutza, si Maria se joaca cu pilota. E o dulce, dar tot din motive de siguranta, am trecut la sac. Incearca si cu el sa-l puna in cap, dar nu-i merge. O data am lasat-o in sac, cu paturica pe marginea patului si a reusit sa o traga de acolo. De atunci nu mai fac nici greseala asta.

GIo, la multi ani Taisiei! Nici Maria nu prea mai are loc in scaunelul scoica si ne gandim sa investim intr-unul mare.

Maria inca nu vrea sa stea pe burtica. Daca trebuie (in cadita) sau cand e interesata de jucarii isi tine bine capul si isi ridica si umerii, dar de cele mai multe ori tipa si apoi plange, muscand cearsaful. Incerc sa o conving sa se intoarca, daca nu ii place, dar nici o sansa. O pun din cand in cand in fundulet, dar imi e frica sa o tin prea mult. Parca ar avea un mecanism: rade cand o ridic si incepe sa urle cum o las pe spate. Daca ar fi dupa ea ar sta numai in fundulet.

Ieri i-am dat suc de morcovi: vreo cinci lingurite. A parut ca ii place dar s-a patat toata si a reusit sa ma pateze si pe mine. Si asta e doar inceputul...

Claudya, eu am vazut patuturi de panza de la 2,7 mil. in sus. Cele mai iftine sunt Baby Care dar pretul creste in functie de marca. Cele Baby Care au doua nivele si masuta de infasat si se stang intr-o geanta. Magazine, nu iti pot recomanda, pt. ca nu sunt din Bucuresti.

Am scris cam pt. doua saptamani .

Va pupam,
Cornelia si bb Mariuta

Mergi la inceput