catina
retete cu catina stie cineva? tot e sezonul ei (cit mai e) stiu ca e buna pt imunitate dar nu stiu cum se prepara
Raspunsuri
bubu05 spune:
Anita, am facut eu sirop de catina, reteta e aici
http://www.bucataras.ro/retete/1760/sirop_de_catina.html
Le dau la pitici pe stomacul gol, celui mare o lingura si celui mic o lingurita, cam o saptamana. PLus le mai pun in ceaiuri caldute sau in mar ras cu biscuiti. Este extraordinar de buna!
ANITA75 spune:
bubu merci de reteta,inca ceva--am facut niste "miere"din papadie o pot pune peste fructe sau musai de albine
bubu05 spune:
Anita, asta nu mai stiu Eu stiu doar cu miere de albine...dar poti incerca un borcanel si cu miere de papadie...chiar nu am auzit...cum e?
nikole spune:
Stiu de la bunici ca mierea din papadie este folosita cu succesc in tratamentul naturist al hapatitelor, deskineziilor biliare, probleme ale ficatului, digestive.
Legat de catina, am cautat ieri de am innebunit pe net un distribuitor de catina pe aici, nu am gasit desi au suplimente cu cationa, siropuri.
Cand eram mica, bunicii imi dadeau tin minte dimineata o lingurita dintr-un amestec banui ca similar cu ce ati facut voi, cu miere, ca era dulceag acrisor gustul.
Mi-as dori sa ii pot face si eu lui Kevin, dar nu am de unde o procura.
Stiti cumva, prin farmacii in tara se gaseste extract, tinctiura, sau ulei de catina??sau ceva ce as putea da copilului??
Stiu si eu din proprie experienta ca este f buna, am inghitit la catina cand eram copil...si la tintaura...
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 14+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
_giulianna_ spune:
Nikole eu i-am facut baietelului meu sirop, din fructe proaspete cumparate din piata. Dar inainte de asta, m-am documentat si la Plafar am gasit extract, sirop si ulei de catina. Se gasesc si la unele farmacii, dar la Plafar, daca trimiti pe cineva din tara sa-ti ia si sa-ti trimita acolo, gaseste 100%.
Edit: am facut siropul din ochi. Am zdrobit fructele cu furculita, le-am pus in borcan si am completat cu miere pana la acoperirea lor. Borcanul il tin in frigider.
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
Cat mai e?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE" target="_blank">Un vot pentru Crina! (aa1 si aa2)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">Un vot pentru Razvanel! (c1)
diana11 spune:
Si eu am cumparat din piata catina. Am pus intr-un borcan fructele si miere si din amestecul acesta ii dau fetitei sa pape. Are gust acru-amar-dulce dar ei ii place ca imi tot cere. Pret informativ:15 ron kg.
Iata 3 retete de conservare a catinii, gasite ieri intr-o carte de bucate:
1. Macerat din boabe de catina
-500g boabe de catina zdrobite se amesteca in 2 kg miere de albine. Se pun intr-un borcan mai mare si se lasa la macerat timp de 2 saptamani. In acest timp se amesteca zilnic in borcan cu o lingura de lemn. Dupa acest timp maceratul se poate folosi.Se iau 3 lingurite de macerat pe zi , inaintea meselor principale, in caz de convalescenta, anemie, imbatranire prematura, oboseala, astenie psihica.
2.Sirop de catina
-500g boabe de catina in 1 litru apa. Fierbeti-le la foc mic timp de 14 min, apoi strecurati siropul si puneti-l din nou la fiert cu 250 g zahar. continuati fierberea la foc potrivit pana cand se obtine un sirop de consistenta dorita. Fructele ramase de la prepararea siripului pe puteti fierbe cu zahar si apa pentru a obtine un compot.
3.Sirop nefiert de catina
-spalati boabele si zdrobitile sau dati-le prin masina de tocat. Puneti pasta obtinuta intru-un tifon, la scurs. Dupa ce se scurge tot sucul, strangeti bine tifonul si apoi puneti pasta in pungi care se pastreaza la congelator. Iarna se foloseste aceasta pasta la dulciuri, ca o dulceata. Sucul stors trebuie pastrat in sticle inchise la culoare. Drept conservant se poate pune in fiecare sticla cate 1 pastila de aspirina zdrobita sau cate o suvita de hrean.
Diana
nikole spune:
Giuliana, multumesc frumos.
Am sa rog pe cineva care ajunge zilele astea in Tokyo sa-mi cumpere si mie o sticluta cu extract de catina.
Allan Kardec
flower-power spune:
Eu in septembrie ii fac o cura de ulei de catina .Se pare ca ajuta la o mai buna imunizare si tinem la distanta astfel neplacerile ORL. In prospect scrie ca sunt recamandate doua cure pe an.
Noi am mai luat si am fost multumiti.
Uleiul il iau de la Plafar(de Hofigal).
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flower-power Eu in septembrie ii fac o cura de ulei de catina .Se pare ca ajuta la o mai buna imunizare si tinem la distanta astfel neplacerile ORL. In prospect scrie ca sunt recamandate doua cure pe an. Noi am mai luat si am fost multumiti. Uleiul il iau de la Plafar(de Hofigal). "Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price |
Cum il administrezi?
il pui in ceiut, sau direct cu lingurita?
eu am facut o cura cu ulei de catina in tara, stiu ca abia reuseam sa-l inghit, ma gandesc ca unui copil ii este si mai greu sa inghita uleiul.
Allan Kardec
KatyIacob spune:
Mama mea face siropul de catina astfel : spala fructele, le da pe masina de suc de rosii, astfel iese numai sucul de catina (pasta cu seminte care ramane noi o amestecam cu miere si o mancam)suc pe care il amesteca cu miere -1litru de suc de catina cu 2 litri de miere, ca sa nu fermenteze- si apoi il pune in sticlute, le inchide f bine si le pune in camara. Astfel, toata iarna avem vitamina C din plin! Am postat reteta, deoarece cred ca e numai buna pentru copii, pentru ca sucul e foarte placut la gust (noi il amestecam cu apa cand il bem, dar e grozav si simplu)Multa sanatate!