Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (121)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

din cap. farmacie, eu mi-am pus in bagaj, urmatoarele:
- comprese sterile, ser fiziologic
- baneocin, bepanthene, glicerina boraxata, garmastan
- vata, spirt
- supozitoare cu glicerina
cred ca ceaiurile mi le va face mama acasa si probabil o sa-mi aduca imediat ce voi avea voie sa beau ceva, dupa operatie...
in rest....nu stiu ce ar mai trebui luat..seringi nu iau caci o sa-i curat ochisorii cu degetul, usurel..gurita la fel..iar de mucisori sper sa nu fie cazul, chiar din prima zi

ah, si mi-am mai luat pt acasa din alea de colici...babydrink, sabsimplex si debridat pt copii.....da' sunt curioasa cum o sa-i dau eu debridatul..in caz de....ca e ca un praf...poate dizolvat in lapte?

Lumi, nici eu nu am mancat vreun fel de branza, altfel decat cel pasteurizat..iar ce povesteam eu cu tara..se intampla de obicei iarna...deci, cu mult inainte de gravix

floricik....ce meniu bun ffaci tu acolo....si pe langa pilafutz, ce mai pui?

Ramo, sa stii ca am observat si eu...de la o vreme..parca poftesc mai ceva ca la inceput.....hmm....

fi-miu a inceput sesiunea de sughitat

krelia 34+ si printesu' mic, Rares-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Kreliutza, ferice de tine...sa-ti stapanesti sanatoasa consortul!

Dar ce harnicuta esti...ti-ai facut deja si bagajelul! Eu deocamdata nu am pus nimic in gentuta! Dar va trebui...ca uite ce fulgusori nerabdatori ne credc in burtici!

Lavi, 34+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 6saptamani pana o sa il vad pe Raresh!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Krelia, praful ala de la debridat il prepari cu apa,ai un semn pe sticla pana unde trebuie pusa si instructiuni pe prospect.Solutia astfel preparata,tine 4 saptamani,daca imi amintesc bine;iti notezi data pe cutie.Sa stii ca la Ducu ,a fost un remediu bun pt colici;altceva n-a mers.
Lumi, da ,eu zic ca e pregatit Ducu pt bebe.Chiar m-a intrebat zilele astea cand il scoatem pe bb din burta;m-a lasat masca.Ce-i drept e ca se arata f dragastos fata de bb si chiar mai devreme a stat la un "dialog" cu el: adica sta cu mainile pe burta mea si zice ca are grija de bb si il pupa...e surprinzator pt mine,mai ales ca toate vin de la el,eu nu l-am fortat cu nimic,nici sa puna mana,nici sa pupe...nimic;doar l-am informat despre ce e vorba si i-am raspuns cd m-a intrebat ceva.Acum astept si reactiile la vederea lui bb,,ca nu stiu ce se petrece in caputul lui de fapt.Dar,deja ma astept la o reactie buna,nu-mi mai e frica,dat fiind comportamentul actual si faptul ca Ducu e un copil bun in fond;desigur ca vor fi si momente de gelozie,ca e inevitabil,dar,in principiu,sunt optimista...

Am spalat si eu toate hainutele,mai trebuie sa le calc;am facut ordine si loc pt ele in sifonier,mai ramane bagajul meu si alte maruntisuri care-mi lipsesc;pt asta trebuie sa consult listeleM-am mai linistit,oricum si m-am simtit si mai bine,pana azi cand m-au cam luat iar dureri mai mari.Inca trec la No-spa,deci e bine.
Imi pare rau ca nu scriu mai des,si nu raspund tuturor,dar uneori abia reusesc sa fiu la zi cu cititul,mai ales ca am tot trebaluit.
Va pup pe toate.

Laura30 Raluca Magdalena si Radu Mihai

Mergi la inceput

lavi...saru'mana
sa stii ca si eu tot de teama m-am tinut sa termin bagajul.....la ce fulgusori grabiti avem.....si la ce mi-a mai zis si dr mea.....am zis macar sa fiu precauta.....decat sa orbecaie altii pe ultima suta de metri....

lauradi, mersic de lamuriri...si solutia aia i-o dau cu seringa, nu?.....si nasa mea de cununie la fel spunea, ca altceva nu a mers la fetita ei...desi le-a incercat pe toate, inclusiv infacolul ala englezesc....am luat si eu restul, in ideea ca le voi incerca..sa vad care va functiona mai bine...

Mergi la inceput

apropos de animale de casa...si in special pise ....priviti ce poate face o blanoasa mica, in timp ce stapanul doarme
(poate il stiti..oricum, mie imi place mult..ce zgaiba mica e ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Citat:
citat din mesajul lui krelia
lauradi, mersic de lamuriri...si solutia aia i-o dau cu seringa, nu?.....si nasa mea de cununie la fel spunea, ca altceva nu a mers la fetita ei...desi le-a incercat pe toate, inclusiv infacolul ala englezesc....am luat si eu restul, in ideea ca le voi incerca..sa vad care va functiona mai bine...[/font=Comic Sans MS][/purple]

Exact,cu seringa merge dat.Pai altceva n-avem de facut decat sa le incercam pe toate si vedem ce merge,asta voi face si eu;imi trebuie Infacolul si mai exista niste supozitoare cu chimen, Carum Cavi,parca, de la Weleda,care tot in afara se gasesc,Germania,Austria...pt cine poate face rost;tot pe forum am citit de ele.As vrea si eu,dar nu stiu dc am de unde sa le iau.

Laura30 Raluca Magdalena si Radu Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Buna burtici
Va citesc si ma mir cat de insomniace sunteti. Eu una dorm ca in primul trimestru adik cat se poate de mult(cu pauzele de rigoare de mers la baie).
Felicit noile mamici de fulgusori sa creasca mari si sa fie sanatosi.
Pentru mamicile grabite pot doar sa-mi citez doctorul "marul e bun cand e copt" asa ca dc el sta cuminte acolo eu zic sa il lasati in pace. Doua saptamani in plus sau in minus pt voi nu e mare lucru dar pt el pana la 28 de sapt fiecare zi e importanta.
Acu imi astept sotiorul si cumnatelul sa vina sa montam patutul.

35+ Dan Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Am vrut sa zic 38 de sapt

35+ Dan Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Bine ai venit pe lume, David! Sa fii sanatos si sa ai o viata lunga si plina de bine! Miany, felicitari si multa sanatate!

Andre Merci mult pentru vestile bune!

Lumi, vad ca dimineata mi-e mai bine, nu am dureri asa mari. Spre dupa-amiaza incep sa ma misc greu. Aseara cand m-am asezat in pat m-a apucat plansul de durere de picior Al meu nu stia ce sa-mi mai faca, m-a masat, dar nu prea are efect. Nici nu-mi dau seama daca e muschiul, sau incheietura, sau ligamentele...

LauraB Inca nu am probat centura, pt ca am spalat-o aseara si astept sa se usuce bine, dupa care mi-o pun pe mine. Uite aici de care mi-am luat:
www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2864117" target="_blank">Maternity Support

Laura 34+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/registry/search/index.jsp?_flowExecutionKey=_c1EE435A3-E973-6D0C-669D-0586E8203FD9_kF96D7BC2-7753-2E2E-6FAD-D47D33ACBDD1&overrideStore=TRUS" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Scoala de mame - primul modul (miercuri, 30.09.09)

In primul rand ne-am scris numele pe o foaie de prezenta. Pe langa nume, mai trebuia mentionata, varsta sarcinii, medicul curant si daca vrei sau nu certificat de absolvire a cursului de puericultura. Poate si mama sa opteze pt un certificat, care va fi mai mult o amintire. Nu are nici un beneficiu cu el. Pt a-l obtine e necesar sa vii macar la primele 3 module. La intalnirea a treia, vine moasa cu atestatele gata scrise. Trebuie platit 10 lei. Ni s-a cerut sa aducem o copie de pe buletin data viitoare, pt ca trebuie completat atestatul cu CNP, cine a eliberat actul s.a.m.d.

Semne de incepere a travaliului:
- dureri de spat
- pierderea dopului gelatinos, are striatii sanghinolente, un amestec de sange si mucus, arata putin albicios. Se elimina in cateva ore, poate o zi. Curge o cantitate mica.
- tulburari de tranzit intestinal (diaree sau constipatie)
- stare de voma
- presiune pelviana
- ruperea membranelor (curge lichid fara control). Lichidul trebuie sa fie incolor. Daca este usor verzui, fuga la spital. Inseamna ca ceva nu e in regula. Bebe a avut deja primul scaun - meconiu. Cacalica este negru si in amestec cu lichidul amniotic devine verzui.
- contractii uterine neregulate la 5-10 minute. La inceput sunt nedureroase, apoi devin din ce in ce mai greu de suportat.
- sangerari moderate
- cazuri rare: cand iese cordonul inaintea fatului - de urgenta la spital

Din momentul in care se sterge colul, mai sunt in medie 10-12 ore de travaliu. Dupa noroc.
Dilatatia se face cam 1 sau 1,5 cm pe ora.
Pauza intre contactii este mai mare decat durata contractiei propriu-zise.
De dormit pe partea stanga ca bebe sa primeasca mai mult oxigen.
Nu se mangaie burtica ca pot aparea contractii.
Epidurala se face la dilatatie de 4-5cm. Dupa o ora, o oar si jumatate se mai administreaza o doza.
Pentru Filantropia trebuie cumparat kitul pt epidurala - Braun sau Brawn (nu stiu exact).

Acte necesare:
- dosarul de sarcina cu toate investigatiile
- BI/CI al mamei
- adeverinta de salariat
- trimitere de la medicul de familie
- lucruri personale - cel putin 2 camasi de noapte. Cu toate tamponaraia, tot te patezi. Deci vreo 3 camasi are fi Ok.

Nu mai mentionez care sunt lucrurile personale, pt ca deja avem cateva liste. Nu le-am mai scris. AM retinut de camasile de noapte sa fie mai mult de 2. Iar important sa avem sticlute de apa de jumatate, ca sa nu ne mai chinuim cu cana sau sticla de 1,5 de apa. (logic, nu? dar eu nu ma gandisem la asta)

Cam asta despre curs. Romanitza ar fi super daca ai veni si tu la curs martea viitoare. Mai vorbim si noi..... si ne vedem. Vine cu o copie de pe buletin, poate reusesti sa iti dea certificatul fara sa fi venit la primul curs. Cara-l si pe tati. Inca o data multumesc pt PM despre acest curs. Pur si simplu, nu aveam timp nici sa mor, d'apai sa mai sun pe la spital.

Unele dintre voi, ar putea sa spuna ca nu am aflat nimic nou, sau ca in afara de certificatul ala, nu se merita cursul. Stiti ce motiv principal am sa ma duc la acest curs (asta pe langa atestat), faptul ca il car pe tati dupa mine. A stat si a ascultat tot. Toate temerile mamicilor din sala, care puneau intrebari pe banda rulanta. A auzit pe moasa vorbind de durerile nasterii, de recuperarea de dupa nastere, de neplacerile sarcinii si nasterii, de reluarea activitatii sexuale. Ei bine, toate acestea l-au pus pe ganduri. Eu daca ii spuneam, poate credea sau poate nu. Dar cand le-a auzit pe celalalte....
Nu mai imi spune ca ma asez pe masa si..."blup" iese copilul ca o mingiuta. Asa imi spunea inainte. Acum, a inteles ca mai intai "blup" ies ochii si hemoroizii si apoi "mingiuta". Mi-a spus ca nu vrea sa fie cu mine in sala, dar daca insist, o sa vina de dragul meu. L-am asigurat ca nici nu vreau sa il vad in momentele alea, ca s-ar putea sa ma razbun pe el.

Am fost surpinsa sa vad ce spital este Filantropia. Habar nu aveam ca exista asemenea spital in Bucuresti. Pe cuvant ca arata ca unul particular. Comparativ cu Cantacuzino care arata ca un abator. Aceeasi gresie si paturi de cand m-a nascut mama acolo.
M-am sucit, vreau sa nasc acolo. Motivele:
- au paturi care se transforma in mese de nasteri, deci fara sus pe masa, jos de pe masa cu un pepene intre picioare.
- sunt 3 moase in tura
- fiecare gravida, sta intr-o mini sala de nastere singura, dar cu usa deschisa, pt ca este tot timpul "ocolita" de maosa. Asta este motivul pt care sotul nu are voie, pt ca desi, sta doar o gravida intr-o sala, usa este deschisa, si poate "admira" si podoaba vecinii de peste drum.
- moasele sunt super dedicate, foarte dragute si fara faze de placut "maciuca" (vorba Kreliei, cred ca o sa ramana proverbiala)
- sunt 9 sali de nasteri.

Au spus mai multe despre clinica, dar nu prea am ascultat. Nu m-a interesat si acum imi pare rau, ca deh, m-am sucit intre timp.
AM intrebat-o personal pe moasa de anestezisti. Mie mi-a bagat Briceag cuiul cu un singur anestezist pe tura si unul care nu face deloc. Si atunci, pana "blup", sunt terminata, fizic si psihic. Mi-a zis ca nu se pune problema de asa ceva in Filantropia.

Data viitoare ma duc cu dosarul de "gravidosenie" si o sa ma duca moasa la un medic sa ma ia in evidenta. Mi-a zis ca nu e prea tarziu ca sa imi schimb dr. Va spun sincer, ca dupa ultima intalnire cu Briceag, am venit catranita rau si asta nu pt ca bebe nu e bine ci pt conditiile de acolo. M-a omorat, cand mi-a spus de anestezist.

M-am intins ca o pomana tiganeasca. VA las acum si va pup. Sper sa va ajute informatiile pe care le-ma primit si eu.

29+ moi si Cezara Maria
Trimestrul III

Mergi la inceput