Licurici de ianuarie-februarie 2009 (55)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Pyc, pai si la noi tot asa: eu vorbesc cu bebe in romana, tati cu bebe in engleza si eu cu tati tot in engleza. Si la fel ca si taticul lui Paul, taticul lui Mister incearca sa vorbeasca romaneste...cum poate. Si ies uneori niste chestii haioase...adica din "nu fii bebe suparat" al lui mami rezulta "bebe super-rat" al lui tati adica bebe super-sobolanel Asa-i... nici Mister al nostru nu va fi "prea mult roman", dar mi se pare un lucru firesc...el s-a nascut si creste aici, in Bonnie Scotland, in Romania va petrece cateva saptamani/an, cu majoritatea celor din jur va vorbi engleza...dar eu si ai mei din Romania incercam sa-l invatam romaneste, sa-i aratam, sa-i povestim...poate-poate va reusi sa si simta un pic romaneste, cine stie ? Oricum el va face cum va dori... daca va refuza sa vorbeasca romaneste la vreo varsta... alegerea lui. Dar prefer ca puiul meu sa fie in pozitia sa refuze sa vorbeasca o limba pe care a invatat-o, de bine de rau, decat sa-mi reproseze peste ani ca nu am incercat sa-l invat romaneste (eu si acum regret ca bunica mea, vorbitoare nativa de germana, nu m-a invatat si pe mine).

Si eu vreau la teatru! Ce fain de tine, Alina, ce piesa "ca lumea" cu distributie clasa 1! Mi-e dor de Nationalul Clujean... mergeam atat de des candva....iar pe Florin Piersic "il iubesc" (asa, ca pe un unchi, ca mi-e oricum ceva neam de a enspea spita )

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Miere, exact asa a procedat cumnata-mea din Italia cu cei 3 copii ai lor, nascuti acolo. In casa vorbeau cu totii engleza (si sotul ei e din UK), iar "afara" italiana. Au fost consecventi ... si a mers totul foarte bine. Copiii au mers de la inceput la gradinita italiana (acum 2 sunt scolari deja), au prieteni italieni, vorbesc bineinteles italiana mai bine decat parintii dar sunt super-fluenti si in engleza (au ceva probleme cu engleza scrisa dar nu foarte mari)...au fost bilingvi "de la inceput". A, si se considera italieni, bineinteles

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Multumim pentru urari, astazi am implinit 8 lunite si uram si noi tuturor licuricilor care implinesc (sau nu) lunite LA MUUUUULTI ANI FERICITI SI IMPLINITI, FRUMOSI SI VOIOSI, SI, MAI ALES, SANATOSI!Noi avem 9800 kg si 80 cm, dormim toata noaptea, de la 22:00 la 7:00 aproximativ, dormim si ziua vreo 2-3 reprize (3-4-5 ore total)si papam cum scrie la carte!Daca doriti sa vedeti cum aratam astazi, in parc, o puteti face aici http://picasaweb.google.com/ianfeb2009/AlexandruDeIngrid?authkey=Gv1sRgCKjQirbTtJn2VQ#Am citit ca multi licurici sunt bolnaviori sau asteapta dintisori, le dorim la toti muuuulta sanatate! Si mamici nestresate (adica antistres) dupa cum zicea psiholoaga de la spitalul lui Pyc, (cu care eu sunt de acord)Va si va doresc noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koruccia spune:

Pyc, buna intrebare asta cu bilingvismul, ca si pe mine ma framanta.
Noi am vrut intial sa facem ca la carte, adica sa vorbim eu numai romaneste si taica-su numai in italiana, dar nu ne-a iesit deloc. Nu stiu din ce motiv, Stefano prefera sa vorbeasca romaneste cu ea acasa, si ii iese chestia asta destul de natural (mai face greseli, dar vorbeste o romana destul de fluenta). Ca revers al medaliei, eu nu reusesc sa vorbesc cu ea romaneste cand sunt de fata bunicii italieni sau cand avem prieteni italieni in vizita (in rest ii vorbesc numai in romaneste). Mi se pare nepoliticos, nu stiu cum sa zic, nu imi vine de la sine decat daca ma adresez exclusiv Caterinei cand ceilalti nu sunt interesati sa ne inteleaga (chestie care cu bunicii nu prea se intampla:)
Nu prea am habar ce va intelege ea din treabaasta, probabil la inceput va amesteca putin lucrurile, cum vad ca fac toti copiii romani si romano-italieni din jurul nostru.
Oricum, mie mi-e foarte clar ca italiana o va vorbi si o va prefera de indata ce va merge la cresa. Din motivul asta eu voi insista pe romana, chiar am de gand sa petreaca de mica minim o luna pe an in Romania la ai mei - cred ca asta va fi cea mai buna metoda ca sa devina vorbitoare de limba romana. Cu scrisul si cititul in romaneste imi voi pune problema mai incolo, in functie de inclinatiile ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Multi ani traiasca tuturor sarbatoritilor de ieri si de azi!!!

Prajitura Patricia -ieftina, usoara si gustoasa-

Blat: 6 albusuri se bat spuma cu 250 gr de zahar pana sta tare. Dupa ce s-au batut bine, se pun 250 gr nuci pisate si se mesteca cu lingura de lemn peste mana....ca la compozitia de tort. Se tine la cuptor la foc mic 45 min(eu o fac la 160-180 grade si la nivelul 3). Trebuie sa se desprinda usor de pe hartia de copt....se verifica la un colt. Cand e gata, se taie in 3 parti egale atunci cand e calda dar se scot cand se raceste. (Spun asta pentru ca se va pune un strat blat un strat crema, unul blat unul crema, unul blat si la suprafata crema peste tot inclusiv laterale)

Crema: 6 galbenusuri se freaca cu 250 grame zahar pana se face spuma, crema se face pe baie de abur. Se adauga 4 linguri faina, 2-3 linguri cacao, o lingura ness, 6-8 linguri lapte. Se face o crema moale care se fierbe pe baie de abur pana se intareste (cam 30 minute, nu trebuie mestecat incontinuu)

Cand e gata crema se lasa sa se raceasca si apoi se adauga un pachet de unt netopit.

Dupa ce se termina blatul si crema se aranjeaza prajitura cum am spus mai sus si deasupra se presara nuca.

Lisa, iesi cu salamul ala la interval. eu am o reteta care nu stiu de ce, dar nu prea-mi iese ...ca forma ca la gust iese buun.
Eu tot fac la placinte cu mere in ultimul timp ca e preferata sotului si avem si multe mere cumparate/primite si decat sa se strice...Mai nou, ii dau si lui Alexutu sa morfoleasca..uneori o baga in seama si in gurita, alteori nu...
Sa vedeti azi ce-mi zice o mamica in parc: bebele ei are 6 luni jumate si ii da mancare de oameni mari, ciorba, zeama de varza...cand i-am zis meniul lui Alexutu a zis ca nu e bine, ca sa nu-i mai dau iaurt simplu, ca a auzit ea ca nu e bine si ca prima masa de dimineata trebuie sa fie de iaurt cu fructe, Casa buna sau Fruttymaia, la pranz fructe, la 18 ciorba din frigider, din oala familiei...sigur ca da
Aaaaaaaaaaa, si pus pe olita de la 4 (PATRU) luni, ca dupa fiecare masa sa-l pun acolo, sau sa-l tin eu....i-am zis ca mai stau cateva luni, pana la 10 luni, ba chiar cred ca la un an....mai ales ca Alexutu nu sta inca in fund...
pyc, ce bine ca mai scrii cate un sfat, ceva
Alex de Ingrid, ne-ai furat si numele si hainutele si esti un frumos foc! LA MULTI ANI!!!

mamici si licurici

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta toti copiii sa creasca mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

bebelusi - sa vii cu teatrul, ca e aproape de sibiu si teatrul e chiar langa blocul meu. si ce fain ar fi

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Neata,

Am dormiiiiiiiiiiiiit!!! Peritolul si-a facut efectul!!! Ana a dormit dusa....si inca doarme
Ma duc sa o trezesc sa mearga la gradi.

Dark, serios?? Ce frumos sa ai rude de nivelul asta! Si mie imi place Florin, este un munte de talent si un om deosebit. Si a jucat aseara de mi-au dat lacrimile in final, excelenta piesa. Se joaca cu casa inchisa de un an de zile. Era full sala, nu aveai un loc.

Micola, stii care e cea mai nasoala faza legat de ce ti-a zis mamica aia cu bebe-le de 6 luni?...ca saracul pui va suporta consecintele unei mame care si-a batut joc de sanatatea lui!! Iar el saracu' nu are nici o vina. Sunt atat de mici si de dependenti de noi, mamele, iar noi ar trebui sa fim extraordinar de atente cu tot ce le facem si le dam sa pape pt ca viata lor, sanatatea lor e in mainele noastre. Pacat de el :-(((

Am uitat sa va spun ca noi la 8 luni am avut 69cm si 8110g! Adica foarte bine (tinand cont de proportia intre cele doua).

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Neata gagici si pitici

Ingrid draga mea, toate asa de bune la voi????Nu pot sa cred te "individiez", da-ne si noua reteta de somn.

Micola mersi de reteta

Cristi o sa te anunt daca vin dar eu asa as vrea, sa il las pe Vlad cu mami si sa vin doar eu ca nu am cum sa vin cu Vlad ca nu avem unde dormi.

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

Mor de somn...

Alina ...yuppy...ce bine ca a dormit Ana si ai putut si tu sa dormi. Bravo pt piesa de aseara, cred ca a fost super...

Cuscra multi pupici, ma gandesc si la tine cum sa nu...da' tu cu salamul ala de biscuiti vad ca nu te gandesti la mine ca astia nu au asa ceva pe aici.

Ingrid imi pare bine ca sunteti cu totii bine. Multi pupici...

Dark e bine intr-un fel ca ai de lucru ca trece ziua mai repede. Pup mamica lucratoare si baietelul cuminte.

Pyc tare faza cu hartia igienica, insa cred ca te-ai speriat un pic.

O zi usoara la toata lumea si multi pupici

Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009

Razvi

www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0" target="_blank">cearta cu balonul
www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0" target="_blank">cum se joaka Razvi cu caruselul
www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4" target="_blank">Razvi mananca pepene galben cu mar copt....buuunnn
www.youtube.com/watch?v=aRmMrcGjBVY" target="_blank">Razvi rade cu pofta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Neata,

Raportam o noapte proasta, cu multe treziri si plansete Offf, saracutul, mi-e asa mila de el

Citeam de mamica cu bebele de 6 luni. Doamne, ce om! Eu i-am cumparat olita, dar nu am folosit-o inca, mai intai sa invatam sa papam si apoi sa stam pe olita. I-am luat ca am vazut-o in Metro si era exact ce imi doream http://ideal bebe.ro/litaf-olita-seat-kid-p-2703.html?osCsid=bb18c17c2ac2f3a004a02b079d40fe64
Cu mancarea stam tot prost, acum deschide gura ca sa ii bag lingurita, dar sufla in ea si scuipa tot, pentru el e o distractie Asa, mai si inghite cate putin, dar nu se numeste mancat. Ce sa fac, sa nu-i mai dau lapte? Dar mi-e asa mila de el cand il vad cum se agata de mine disperat dupa tzitzi

Alina, inca nu i-am luat jucarie, ma hotarasem la premergatorul Vtech, dar nu e convins sotul ca e util, de aia si intrebam fetele de el. Mai am timp pana pe 18. E foarte draguta jucaria pe care mi-ai aratat-o. David baga singur bilutele??
Veronica,Dark, multumesc pentru informatii, prin magazinele pe unde m-am uitat il au doar ambalat si din cutie chiar nu-mi dau seama ce e de capul lui.

Vazut poze cu frumosii si cumintii Paul si Alexutu

Micola, Bebelusi suna bine prajitura Cred ca folosesc si eu reteta si o adaptez pt unul din torturi, ca joi e ziu lu' mami de Vladut, iar vineri face Vladut 8 lunite.

Naty, cred ca te-ai simtit super cand ai vazut-o pe Ioana cu cadou. Felicitari petnru ridicatul Nadiei! fetele cucuietele

Ada, sanatate multa!

Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)

Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut

Mergi la inceput